Oldal kiválasztása

Tempevölgy – Irodalmi pályázat és kvíz

Szerző: | 2017-10-22.

A Tempevölgy folyóirat az Arany János emlékév apropóján már kiadott egy különszámot, most pedig irodalmi pályázatot is kiírtak, sőt honlapjukon kvízjátékkal várják a versek kedvelőit.

 

A Tempevölgy folyóirat irodalmi pályázatot írt ki 17-25 év közötti fiatalok részére a Magyar Nyelv Napja és az Arany János emlékév alkalmából. Az emlékévhez kapcsolódóan a szerkesztőség Arany János egy tetszőleges, szabadon választott versének, prózai munkájának átiratát vagy paródiáját várja.
A beérkező pályaművekből a zsűri által kiválasztott alkotásokat a folyóirat a Magyar Nyelv Napjára megjelenő különszámában közlik. A legjobbak meghívást kapnak a Magyar Nyelv Napja balatonfüredi rendezvényére is. A pályaművek beérkezési határideje: október 30. (E-mail: szerkesztoseg@tempevolgy.hu)

A folyóirat honlapján az Arany János emlékév alkalmából kvízjátékkal is várják az érdeklődőket 2017. szeptember és 2018. márciusa között. A havonta frissülő Arany 200 kvíz helyesen kitöltői között havonta tíz könyvjutalmat sorsolnak ki.

A Tempevölgy könyvsorozat is tovább bővül. Idén jelent meg Honoré Daumier híres karikaturista albuma, amely egyben a Vaszary Galéria kiállításának katalógusa is volt. A sorozat hamarosan megjelenő következő kötete Prágay János, balatonfüredi születésű 1848-as forradalmár könyve lesz. Prágay, eredetileg New Yorkban kiadott könyve volt az első, amely a forradalom eseményeivel foglalkozott.
Szintén a könyvsorozat részeként lát napvilágot a Cholnoky Viktor kismonográfia illetve egy, a hazai könyvpiacon hiánypótlónak számító népmese monográfia is. Hagyományosan a Tempevölgy által szervezett Jókai-konferencia előadásaiból is megjelenik egy tanulmánykötet, amely ezúttal Jókai Mór rövidprózáival foglalkozik – tudtuk meg Tóbiás Krisztiántól, a periodika főszerkesztőjétől.

Ebben az évben néhány ismeretterjesztő előadás szervezése is köthető az irodalmi laphoz. Tavasszal, Polihisztor címmel a humán és a reáltudományok közötti kapcsolatról tartottak konferenciát. Szeptemberben a Kiegyezés 150. Évfordulója alkalmából Szarka László, Halász Imre és Katona Csaba történészek mutatták be a korabeli viszonyokat Balatonfüredre vonatkoztatva is.
A Salvatore Quasimodo Alapítvánnyal közösen szervezték meg Tolnai Ottó irodalmi találkozóját és még hátra van két, helyi vonatkozásokkal is bíró tudományos tanácskozás. Az egyiken Vörösmarty Mihály a kortárs irodalomra gyakorolt hatását elemzik majd, a másikon A város, mint közösségi műalkotás lesz a téma.

A folyóirat idén több lapbemutatót tartott, Győrben, Hévízen, meghívott vendége volt a Tokaji Írótábornak, illetve egy erdélyi irodalmi körúton vett részt a Jelenkor, a Tiszatáj, az Élet és Irodalom valamint a Műút folyóiratokkal együtt.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
Június

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a
  • örök füredi2024-03-22 09.56AgoraÉn nem panaszkodnék ha Érdi Tamás koncertre mehetnék! Kiváló művész, kiváló a repertoára! Akinek nem tetszik ne nézze! Ez a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004