Oldal kiválasztása

Fődíj Balatonfürednek

Szerző: | 2017-11-17.

A Virágos Magyarország környezetszépítő verseny egyik fődíját nyerte el Balatonfüred. Több mint 300 település indult a versenyen, öt kategóriában osztottak díjakat.

A 24. alkalommal megrendezett eseményen több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját, így ők képviselik majd Magyarországot az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén, az Entente Florale Europe megmérettetésen.

Balatonfüred az ötvenezer lélekszám alatti városok kategóriájában kapott fődíjat, amelyet Hári Lenke alpolgármester vett át.

A versenyt szervező Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán a veszprémi Hangvillában rendezett ünnepségen hangsúlyozta: az idei verseny nagyon népszerű volt, hét éve nem neveztek olyan sokan, mint most. Valójában mindenki nyertes, hiszen a településeken rendezett, virágos terek, parkok, épületek várják a helyi lakosokat és a turistákat.

A Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen összesen 108 díjat osztottak ki. Öt település kapott fődíjat:
– Veszprém (50.000 feletti),
– Balatonfüred (50.000 alatti),
– Lajoskomárom (2000 fölötti),
– Szálka (2000 alatti),
– Budapest XIX. kerület (Budapesti kerület) kategóriában.

A megyei települések közül Herend és Paloznak a Magyar Turisztikai Ügynökség turisztikai különdíját kapta.

A megmérettetés települési lélekszám szerinti kategóriákban zajlott. A környezeti és közösségi szempontokon túl a Virágos Magyarország versenyen való részvétel élénkíti a helyi turizmust, hiszen a megszépülő tájak és települések vonzóbbá és ismertebbé válnak a belföldi turisták számára, a külföldi turisták pedig szintén kellemesebb környezettel találkozhatnak. A helyi lakosság számára a program élhetőbb, fejlődő körülményeket, továbbá megszépült közösségi tereket biztosít – hangzott el az ünnepségen.

A magyar verseny szervesen kapcsolódik az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyéhez (Entente Florale Europe), amely több mint három évtizedes múltra tekint vissza. Az Entente Florale Europe 9 ország mintegy 25 ezer települését és több mint 50 millió lakosát tudhatja maga mögött. A hazai települések az európai versenyen eddig 10 arany-, 26 ezüst- és 10 bronzérmet szereztek, további 10-et pedig Európa-díjjal jutalmaztak.
Az Entente Florale Europe idei versenyében Tihany aranyérmet, Kaposvár ezüstérmet nyert.

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2022 >
Október

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004