Agora

Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést, a rágalmazást. Kérjük, hozzászólásában tegyen így Ön is! Fenntartjuk a jogot mindazon hozzászólások visszautasítására is, amelyek valamilyen faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, illetve durva kifejezéseket vagy személyes adatokat tartalmaznak. A kulturáltan megfogalmazott, jobb esetben érvekkel alátámasztott kritikáknak helyet adunk, külön örülünk, ha mindezt nevével együtt vállalja a komment író. A vádaskodó, indulatos és személyeskedő hozzászólásokat azonban nem közöljük.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

2 114 Hozzászólások
 1. Kerékpározó hal írta

  Miért olyan fontos, hogy szezonon kívül a strandon lehessen kerékpározni? Miért jó az egy kerékpárosnak? Valaki kérem világosítson fel.

  1. kerékpáros írta

   Nem annyira fontos, lehet enélkül élni, de a jelenlegi tiltásnak sincs semmi értelme. Ha azt mondjuk és gondoljuk magunkról, hogy Füred egy élhető város, akkor szezonon kívül miért ne lehetne beengedni a kerékpárosokat a strandra? Ha az ember végig teker a parton adja magát, hogy bemenjen bicajjal a strandok területére is. Szép a víz, jó nézelődni, nyugalom, egy kis hangulatos kitérő, – minden, amit a sétálók csinálnak, de ezt lehet nyeregből is. Ennyi. De ez sem kevés 🙂

 2. Rendet szeretnék írta

  Szeretném kérdezni az illetékesektől, Probió, vagy önkormányzati képviselő, – aki annak idején az itt élők bizalmara és szavazatára is számított, mi az oka, hogy a Noszlopy utca 16-18 körüli területet, bölcsödétől a volt kertészeti árudáig, miért nem kezelik egyenrangú közterületként a Köztarsaság úti lakóteleppel, közterület rendben tartás ,(fűnyírás, lomb eltakarítás) terén? Itt is van játszótér, homokozó , kavicsos felület, hónapok óta teljesen elhanyagolt állapotban. Meg lehet nézni a különbséget, és ez egész évben így volt.

 3. Pumped Joska írta

  Szinten csatlakozni szeretnek a tiltó tábla levételéhez, illetve a varos futball szakosztálya megérdemelne egy bövitett – 3-4 ezer férőhelyes – fedett arénát, az idei teljesitményükön nagyot dobna! Köszönöm elöre is az epitö jellegü kritika átgondolását.Tisztelettel, Joska

 4. tiltó tábla írta

  Csatlakozom! Kérjük a Probiót vegyék le a tiltó táblát a strandon. Szezonon kívül lehessen kerékpárral bemenni a területre. Miért kellene ezt betiltani? Múltkor egy nagypapát láttam, aki két unokáját tanítgatta biciklizni. Nyilván mert teljesen biztonságos terep.

 5. csak füredi írta

  Hetente kétszer belenézek az Agora-ba, látom hogy zajlik a strandon piszkító kutya és biciklizés körüli háború. Ma többen megnéztük a Ki.strandot. A bejáratnál egy nagy kutyát bevinni tilos tábla van, alatta a szöveg, hogy aki ez ellen vét, az 30ezer Ft-ig büntethető. Ez gondolom mindenki számára világos kell, hogy legyen. Alatta van egy másik tábla is, ami a biciklizést tiltja, ez is teljesen érthető. Akkor mégis miről folyik itt a vita????

  1. kerékpáros írta

   Csakhogy a strandok szezonon kívül közparkként működnek. Egyszerűen nem értem, miért kardoskodik amellett, hogy ne lehessen kerékpárral bemenni a strand területére? Kinek árt az? Mi a baj ezzel? Kérjük a Probiót, szedje le szezonon kívül a tiltó táblát, ez egy élhető város, ennek a tiltásnak semmi értelme.

   1. csak füredi írta

    Elnézést kérek, hogy más véleményen vagyok, mint Ön. Jogom van hozzá. Ezért csinálták az Agórát. Ha ezt nem érti, nagy baj van. Azonkívül ne engem kérdezzen, miért vannak ott a tiltó táblák, hanem azokat, akik odarakták. Világos? És már Matula is megmondta: nem lesz abból semmi jó, ha a krumplifőzeléket összekeverik a tortával. Békés adventi időket kívánok!

    1. kerékpáros írta

     Igen, szuper, hogy van ez az Agora, éppen ezért jó lenne értelmes dolgokat ideírni! Én nem mondtam, hogy ne legyen véleménye, csak pár kérdést tettem fel arra vonatkozólag, hogy ugyan miért gondolja azt, amit. És tudja miért, mert nekem is van véleményem. A párbeszéd, vagy véleménycsere ezen alapszik. De magyarázatot nem írt, csak kioktatást, meg lesajnáló Matula idézetet. Kár érte.