Agora

Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést, a rágalmazást. Kérjük, hozzászólásában tegyen így Ön is! Fenntartjuk a jogot mindazon hozzászólások visszautasítására is, amelyek valamilyen faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, illetve durva kifejezéseket vagy személyes adatokat tartalmaznak. A kulturáltan megfogalmazott, jobb esetben érvekkel alátámasztott kritikáknak helyet adunk, külön örülünk, ha mindezt nevével együtt vállalja a komment író. A vádaskodó, indulatos és személyeskedő hozzászólásokat azonban nem közöljük.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

1 127 Hozzászólások
 1. Örök füredi írta

  Köszönet a FüredTVnek a Peremartoni Krisztina riportjáért.Nagyon sok igazságot mondott, a történelmünkröl a családján keresztül akik tudtak nehéz idökben is embernek maradni. Hány ilyen ház van Füreden? Az én családomtól is elvettek mindent 1947-ben de soha nem beszéltek róla a nagyszüleim.
  Mi fürediek már gyerek korunkban megtanultuk, hogy a nádas a Balaton tüdeje és vigyázni kell rá mert ott ívnak a halak, nád nélkül nincs hal a Balatonban. Mára már alig van nád és hal sincsen hacsak nem telepítenek a vizbe. Balatoni halat enni étteremben nem lehet.
  Szivesen megnézném a foto kiállítását Füreden, azt remélem teljesülhet ez a szülövárosában.
  A rengeteg festmény hova kerül vajon a házukból? Hiszen az mind mind a “füredi idök” dokumentálása is egyben. Talán a fotokkal együtt tárlatot nyitni belölük Füreden?

 2. András írta

  Kedves Fürediek, érdeklődnél, hogy van-e valakinek esetleg információja arról, hogy a felső város rész rekonstrukciója mikor kezdődik el? Idén őszre írták a kezdést, a még most is fellelhető cikkben. köszönettel, Üdvözlettel és szép napot

  1. füredi írta

   Már volt róla szó, hogy csúsznak a beruházások. Várhatóan jövő tavasszal kezdődik.

 3. PityuKéki írta

  Szeretném megkérdezni, hogy ha az autómosóban kérek számlát a Kéki utcai háztömbök kivitelezőjének nevére kifizetik-e a mosást? Kérdezem ezt azért, mert napi szinten nyakig járunk a sárban autóval és gyalogosan az építkezés miatt. Vagy esetleg gondoskodhatna az építtető, hogy a Kéki utca folyamatosan takarítva legyen…? Szeretnénk ember és nem disznó módjára itt élni, akkor is ha itt épp két hatalmas háztömb épül.

  1. Tények írta

   Ugyanez a helyzet a volt Brázay villa helyén folyó építkezésnél

  2. európa hírnöke írta

   Legyen erős, van olyan építkezés is a városban, ahol egyszerűen elállják az utat az anyagot hozó gépkocsik, és akkor ott nem megy senki semerre. A Vasvirág utcán járók nagyon, de nagyon szeretnének csak a sárral bajlódni. Tehát érezze nyugodtan kiválasztottnak magát, mert akkor megy az úton amikor akar, maximum sáros az út.

  3. xy írta

   Miért nem tőlük kérdezi? Itt nem képviselteti magát a cég. Ha káruk keletkezett miattuk, érdemes lenne hivatalosabb formában érvényesítenie az igényeit, első körben egy tértivevényes panaszlevéllel a címükre. Rögtön meg is kérdezheti tőlük és küldheti a számlát is.

 4. Tallózó írta

  Kedves füredi Testvéreim! Szomorú hírem van: a Koloska forrás teljesen kiszáradt. Egy hónapja még folyt egy kisujjnyi vizecske a tó végén lévő gáton át kifelé, de most egy csöpp se. Így lefelé a patakocskában is csak az elmúlt napok esői nedvesítik a medret. Mi lesz ebből? Lehet itt valahogy segíteni? följebb fekvő víztároló vagy földalatti tároló? Ez most helyi adottság, vagy része a közeledő szárazságnak? nagy baj………ha így megy tovább, hordhatjuk vödrökben a vizet a Balatonba, hogy kinyithassanak a strandok. Ki tud engem megvigasztalni??

 5. Radnóti írta

  Kék és Zöldnek. Tudatos ember vagyok, de nem hiszem hogy ez komoly erőfeszítést igényelt volna felborítani a kocsira. Ha már a másik három ment és azok sem voltak barna kukák…De mindegy majd a következő körbe .Csak az a baj hogy mások nem várják meg a következő kört.Nem csak a levéllel de a kommunálissal sem.

  1. ne a kékbe írta

   Miért, az komoly erőfeszítés lenne, hogy pár száz forinttért vegyen egy olyan zsákot, amiben a zöldhulladékot gyűjtjük? Ezt cselekszi a fürediek többsége, Ön miért nem tudja megtenni? Miért a kék kukába akarja még most is gyömöszölni a leveleket, amikor abba a műanyag szemetet gyűjtjük szelektíven? Már bocsánat, de ennél az alsó tagozatos gyerekem is tudatosabb.

 6. Radnóti írta

  Sokk…a levél? Vajon miért nem viszik el a kék kukába rakott levelet?A többi három kukát kiürítették a kéket nem. Probió mi lehet ennek az oka?

  1. kék és zöld írta

   Nagyon egyszerű, azért mert a kék kuka a szelektív hulladékgyűjtéshez kell a műanyag és papír cuccoknak. Ha sok a levél, és nem fér el a zöld kukákba, amivel nincs egyedül itt a városban, akkor zsákot kell venni a Probiónál. Ne haragudjon, de ennyi tudatosság már elvárható lenne.

 7. Mérges Öreg Füredi írta

  Kiegészítés a hozzászólásomhoz, mert sokan láthatólag félreértették: mindenki kritizálhat, elégedetlenkedhet. Rengeteg dolog nincs rendben, a sokat emlegetett kereszteződésben sem, szomorú, ami ott történt. Sok minden meg rendben van. De a választások eredménye azokat is minősíti, akik a szerintük rosszul működő vezetést újra megválasztották. Hagyják abba a lázadozást, eső után köpönyeg. És ki az, aki szerint a problémák megítélésében ő dönti el, mi a túlzás, mi nem? Ez mindenki szuverén döntése! Még mindig kísért a keleti örökség?

 8. Csalódott ötvenes írta

  Nem Mérgesnek szólnék: a lakótelepi lakások miért “nyamvadtak”? Akkor az ott élők talán nem is emberek? Én sem vagyok az? Ön talán palotában él? arany bölcsőben ringatták? Rokonaim Szigligetre költöztek 3 éve, szuperül érzik magukat, egy volt munkatársam Pécselyre “vándorolt” ki, köszöni, jól van, ismerősöm Vászolyon kötött ki és jól megvan Füred nélkül nekünk erre sajnos nincs pénzünk, ha lenne, már nem itt élnénk.

  1. nem mérges írta

   Látom sikerült megragadnia hozzászólásom lényegét. Magam is lakótelepi lakásban élek, ezért is vagyok tisztában az értékével. A nyamvadt jelző nem az aranybölcsőmre vonatkozott, csupán arra, hogy az ingatlanpiacon nem túl értékesnek tekintett lakótelepi lakások értéke is nagyon megnőtt. Ebbe a ki és hova költözött el Füredről szájkarate versenybe nem akarok beszállni, mindenki éljen ott, ahol jó neki. Én szeretek Füreden lakni. De hozzászólásom nem erről szólt.

 9. Mérges Öreg Füredi írta

  Nem akarok politizálni. Tudomásom szerint ez ezen a felületen tilos, teljesen érthetö okokból. Arra valók a választások. Nem tudom, ez az írásom túllépi-e az Agora illetékeseinek ingerküszöbét, de már nem bírom a sok olyan jellegü hozzászólást, ami már régóta és sokszor megjelent itt. Pl. Balatonfüred zöldterületeinek beépítése, a turista-igények elöbbre sorolása, KRESZ-lámpák, lassan csak a Tamáshegyröl látható a Balaton, stb. Ezek a dolgok nem tegnap óta vannak így, sok-sok éves folyamatról van szó és ha ez olyan sok embernek nem tetszik, akkor mégis miért erre a folyamatra szavaztak okt. 13.án nagy többséggel? Nyeljék le a gombócot és ne sírjanak! Vagy költözzenek el! Kész!

  1. nem mérges írta

   Hát mégis politizált, pedig ez tényleg nem ide való. Kérdéseire a válasz. Talán mégsincsenek olyan sokan az elégedetlenkedők, mint azt itt váltig állítják néhányan. Talán sokan választottak volna mást, talán én is, ha lett volna értelmes alternatíva. Nem kell gombócot nyelni, az említett problémák léteznek, de ne túlozzunk. Elköltözni? Minek? Hova az országon belül? Hacsak az ember nem akarja kihasználni, hogy ebben a romlott városban az ingatlana értéke pár év alatt minimum a háromszorosa lett, még a nyamvadt lakótelepi lakásáért is kap 30 milliót.

  2. Benedek Nagy Róza írta

   Nem az Agora ingerküszöbét, hanem név szerint az enyémet lépi túl a hozzászólása, mióta tilos Balatonfüreden a VÁROSPOLITIKÁT kritizálni? Melyik kifogása nem jogos az itt élőknek? Az, hogy ezeket az észrevételeket a városvezetés nem veszi figyelembe, az nem az itt élőket, és az ilyen döntéseket kritizálókat minősíti, hanem a döntéshozókat, akik nem hallják meg a kritikus hangokat.
   Újra a magam nevében írom, de tudom, sokan egyetértenek velem, nem sírok, nem nyelem le a gombócot, azt pedig kikérem magamnak, hogy bárki felszólítson, költözzek el a szülővárosomból, csekély 72 éve szeretek itt élni, a város minden gondjával, bajával, szépségével, családommal együtt.

  3. Krónikás írta

   “Kedves” Öreg füredi! Ön nem mérges, hanem arrogáns. Bizony, nem egyforma a véleményünk. Van ami Önnek tetszik és nekem nem, vagy éppen fordítva. Ettől még nem Önnek, vagy nekem van igazam. Itt az Agorán is a hír szent, a vélemény szabad.

  4. Mérges Öreg Füredinek írta

   Kedves Mérges Öreg Füredi, a lényeget az elejére: NEM kívánom, hogy az Ön anyukáját üssék el a sokat emlegetett kereszteződésben, de ha Önnel / az Ön anyukájával (és nem az enyémmel) történt volna meg, lehet, talán Önt (is) foglalkoztatná a téma (ha a többi nem is).

 10. Angel írta

  Tegnap szembesültem vele, hogy a pályaudvaron 16:00-ig van nyitva a nyilvános Wc. Nem hittem a szememnek……. Vajon milyen trükkös ötlettel lehetne megoldani egy jóval hosszabb nyitvatartást? Ki a kompetens ebben az ügyben?

 11. Evita írta

  Kedves fürediek! Akkor tudnák meg mit veszítettek,ha többé nem reklamálhatnának,hogy ez vagy az nem jó.Örülni kellene mindennek mert gyönyörű a város és ez Önökért van. Próbálják meg értékelni,hisz reklamációik is meghallgatásra találnak. 60 ėvet ėltem fürediként , elmondhatom nagyon sajnálom, hogy elköltöztem. Legyenek büszkék érezzék sajátjuknak ezt a kivėtelesen értékes települést. üdvözlettel Aki elköltözött

  1. Evitanak írta

   Kedves Evita, ez a város sajnos már nagyon rég óta nem értünk, fürediekért van, hanem csak és kizárólag a turistáknak és a turistákért. A reklamációink pedig nagyjából 0%-ban hallgattatnak meg, különben nem lenne számtalan bejegyzés ugyanabban / hasonló témában nagyon-nagyon rég óta – pl. KRESZ, fel nem újított / használhatatlanul “felújított” útszakaszok, életveszélyes útszakaszok, amelyekkel senki illetékes nem foglalkozik, rendfenntartás stb. Ha a város valóban értünk, fürediekért lenne, ezekkel legalább annyira foglalkoznának, mint pl. a szörnyen fontos és hasznos zenélő-színváltós szökőkúttal.

  2. Evitanak - kiegészítés írta

   Kedves Evita, a saját bejegyzésemet szeretném kiegészíteni. Ha Füred tényleg értünk/nekünk, fürediekért/füredieknek lenne, akkor nem építenék be az utolsó tenyérnyi zöld/kék foltot a százmilliomodik luxus appartmannal/hotellal (mert azok aztán végképp nem nekünk/értünk épülnek…), hanem meghagynák a vizet, a fákat, a füvet stb. És itt most nem a klimaaktivista beszél belőlem (bár sem Velence, sem Nyugat-Ausztria nem ok nélkül kapta az arcába, amin most keresztülmennek), de talán a Limnológiai Intézetre mégis kéne hallgatni, mert ők talán picit értik a dolgukat és talán picit tudják, miről beszélnek nem tegnap óta, hogy ha így folytatódik a nádas írtása, a part beépítése, az nemigen tesz jót a Balatonnak… Szóval nem a klimaaktivista beszél belőlem, hanem az a füredi, aki a rengeteg szürke beton helyett zöldet, kéket, pirosat, sárgát stb. szeretne látni. És akinek a szíve szakad meg, hogy elveszik a fürediektől a várost és tönkreteszik. Mert ez a város nem épül-szépül, hanem megy tönkre. És azt is higgye el, hogy a reklamálók is örülnének, ha nem kellene reklamálniuk és nem jóérzésből, szórakozásból reklamálunk, hanem azért, mert szeretjük ezt a várost, szeretnénk ha jól lenne, de sajnos nem így van és már nem tegnap óta. És az ember már csak ilyen gyarló, hogy szeretné megjavítani azt, amit szeret – és mi, reklamálók így próbálkozunk.

  3. kiegészítéshez írta

   Hiába mantrázza, nem tud meggyőzni arról, hogy rossz hely Füred. Egyszerűen nem így érzem, nem így látom, összehasonlítva más magyar városokkal pedig radikálisan nem így látom. Amít állít, hogy minden utolsó tenyérnyi zöld területet beépítenek pedig egyszerűen nem felel meg a valóságnak – mondjuk, aki végignézi a várost, azt nem is kell erről győzködni. Ezek az eldurrogtatott hangzatos nagy általánosságok semmire sem jók. Vannak gondok az apartmanok építésével, nem egy mesevárosban élünk itt sem, de ez attól hogy elveszik tőlünk, Fürediektől a várost nem komolyan vehető vagdalkozás csupán. lehet reklamálni, szíve joga, nekem sem tetszik néhány dolog Füreden, egy-két dolog pedig nagyon nem, de azért a realitásérzékünket érdemes lenne megtartani.

 12. Méltatás írta

  Szomorúan értesültem Hanyecz doktornő haláláról, gyerekeim orvosa volt, nagyon szerettük. Remélem városi szintű méltatása egy nekrológban nem marad el…

 13. Bala-Bala-Balaton írta

  Nagyon szomorúnak tartom, hogy a nyaralósokat és turistákat sok füredi ki nem állhatja. Nyolc éve van nyaralóm és végig ez volt a tapasztalatom. Én persze mindig nagy örömmel jövök, ennek ellenére, mert az egy csoda, amilyen sok szépség itt és a környéken van. De azért mégis jobb lenne a barátságosabb hangnem. Egy-egy rossz élmény miatt nem szabad az összes vendéget elmarasztalni. Ráadásul a nyaralósok nagy részben egy cipőben járnak a helyi lakosokkal.

  1. Füredi lakos írta

   Panaszkodás helyett nem kéne inkább az okokat keresni?? Segítek: miért látja úgy a lakosság nagyobbik része, hogy itt minden a turistákért történik, és mi csak valahol a sor végén álló, megtűrt, zavaró valakik vagyunk?

  2. Balaton írta

   Nem tudjuk, hogy gondolkodik a lakosság nagyobbik része. Azért mert páran ideírták a rosszalló véleményüket, még nem azt jelenti, hogy a többség így gondolkodik. Tudjuk, az effajta fórumokon szinte csak a negatív vélemény jelenik meg, mert erre van motiváció. Sokkal árnyaltabban kellene erről a kérdésről is gondolkodni. Azért mert megjelentek a sparba is brutál terepjáróval mászkáló, pénzükért kultúrát láthatóan nem sokat fogyasztó fiúk lányok, attól még nem kell lenézni az összes turistát. Sőt! Triviális, de úgy látszik, újra és újra le kell írni: az ideérkezők többségével semmi gond nincs, hacsak nem annyi, hogy ők pihenni, lazulni jönnek ide, mi meg itt élünk, dolgozunk. De ugye, ott ahova mi utazunk éppen fordítva van.

 14. kati írta

  Hát… a mostani elkerített gastro fesztivál szerintem nem volt jó ötlet. A lehúzás a belépődíjnál kezdődött, aztán a kajáknál. A belépőjegy árusok majdnem többen voltak, mint a belépők. Miért kell fizetőssé tenni ezt a programot. Szerintem többen mentek volna, ha nem ez a lekerített és belépős forma élt volna. Ebben a városban elég sok adót is fizetnek az itteni vendégek… akkor miért kell még egy bőrt lehúzni rólunk. Ritkán lehet máshol látni, hogy a gastro fesztivál…. hogy egyek pl. a méregdrága Kistücsök ételeiből – ezért még belépődíjat fizessek….enyhén túlzás. A Balaton előbb utóbb ismét a kapzsi, lenyúlós turisztikai cél lesz, ahová meg fogja gondolni sok ember, hogy egyáltalán elmenjen.

  1. Krónikás írta

   Ez a sátras/vurslis gasztro “fesztival” nagyon gagyi. Hideg sátorban, kihűlt, drága “meleg” ételek műanyag edényekben, műanyag evőeszközzel, nem gasztro és nem fesztivál, max egy falusi búcsu. Méltatlan Füredhez, méltatlan a XXI. századhoz, méltatlan a vendégekhez.

  2. Mária. Balatonfüred. írta

   Ezr már megszoktuk mi itt élők, hogy itt mindenhol lenyulják az embert. Nincs egy normális program ,amire korosztálytol függetlenül el lehetne menni. Föleg ünnepek közeletével. Nincs pénz egy jo kis együtesre ahol egy kicsit kikapcsolodnának az emberek.

  3. Für-Edi írta

   Láttam a sátorépítést, majd a bontást is, jó nagy munka volt, sokba kerülhetett. A látogatók száma elég mérsékelt volt, vajon mekkora haszon volt az egészen? vagy inkább veszteség? Szomszédaink be is mentek, amit ott találtak, azt Krónikás már leírta. Valakik nagyon erőltetik ezt a “szezonhosszabbítás” mantrát, elég jól láthatóan melléfogtak. (másban is)

  4. sátor írta

   Csak egy tanács: a szomszéd véleményére sose adj, ha vaskos véleményt formálsz, akkor győződj meg arról magad. Ettől függetlenül a helyi sátoros fesztivál tényleg tévút, ha nincs rá igény előbb utóbb rájönnek majd a szervezők is.

 15. Tallózó írta

  A Gyógy- téren, a Kossuth forrás szörnyű állapotban van, már évek óta. Nincs pénz a rendbetételére, vagy ezt még senki sem vette észre? Vagy a “kultúra városába” ez is belefér? Pár napja egy 6-8 fős német csoport járta körül és buzgón fényképezték. A megjegyzéseiket hallva égtem mint Ausztráliában a bozóttüzek. Szégyen!

 16. füredi kirándulók írta

  A Muskátli utca felső végén( ami az Arácsi útról egyenesen megy fölfelé, leágazás nélkül a hegyre) megkiabáltak, hogy ne járkáljak fel az erdőbe. Magánterület tábla van kitéve, szögesdrót is ki van húzva 2 helyen+ szúrós akácfa hulladék van odarakva. A rendezési terven én úgy látom, ott út megy felfelé, ami közterület. Jól látom, hogy ott lehet közlekedni? Ha igen, akkor a zöldhulladékot, szögesdrótot el kellene tüntetni onnan. A magánterület tábla is félrevezető.

  1. sétáló írta

   Hát ez valós kérdés. Egykor a kék jelzés erre ment a kilátóhoz. (Még látni a nyomait.) De lassan minden beépül… Egyébként ez a Tamás hegyi oldal nagyon rendezetlen. Zárkert lenne, de egyre nagyobb csodapaloták épülnek és nincs megfelelő úthálózat. Rengeteg zsákutca, kerítésekben végződő gyalogút.

 17. Zákonyi Mélygarázs írta

  Tisztelt Probio, illetve városvezetés! A zákonyi mélygarázs lejárata, feljárója előtt a térköves rész megsüllyedt, illetve az egyik vízelvezető konkrétan szétmállott. Ez elsőre csak esztétikai kérdésnek tűník, de a héten majdnem leszakította a futóművet, ahogy kifelé jöttem. Azzal a kérdéssel fordulnék Önökhöz, ha már a város egyik legdrágább parkolóját veszem igénybe, akkor ilyenekre figyeljenek oda és kérem javítsák ki az érintett területet, mert egyik gépjárműnek se tesz jót a jelenlegi állapot.
  Köszönettel:Ferenczi Ákos

 18. Tenkné Wagner Klára írta

  Tisztelt Somogyi Úr! Az októberi hulladékszállítási menetrend megváltozása óta, minden héten kukában marad a szemetünk a valós ürítési napon. A PAV kikötőbe be,- kimenet elmegy mellette a kukásautó, de az új gépkocsivezető címlistáján nem szerepel a Kouvola utca, így hiába vagyunk éves, rendesen fizető lakosok. Már telefonáltam az ügyfélszolgálatukra, írtam e-mailt, – melynek eredményeként napokkal később kiürítették az edényt,- a heti elszállításból azonban ma (hétfő) is kimaradtunk.Önhöz fordulok tehát nyilvánosan, hogy mielőbb pontot tegyünk e szemét ügy végére! Köszönjük!

  1. Somogyi László Probio ZRT írta

   Köszönöm a jelzését, tudomásom szerint a Balatonfüredi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft pótlólagosan elszállitotta a hulladékot, én is remélem, hogy több elmaradás nem lesz.

 19. Anett írta

  Azért irtam ide, mert nem tudom ki volt. Hátha magára ismer az illető vagy valaki tudja hogy ki volt az. De ha az illető magába száll, már az is megérte. Meghegyzem, én egyáltalán nem voltam elájulva at alkoholistáktól

  1. Bala-Bala-Balaton írta

   Szerintem is nagyon jól tette, hogy megemlítette a lovak verését. A parti sétánytól felfelé annyira meredekek az utak, hogy nem alkalmasak sétakocsikázásra.

 20. Évi írta

  Tihanyban dolgozom, és kerékpárral járok. Gondatlan emberek a kerékpárút valamely szakszán összetörhettek egy vagy több üveget, mert a héten kétszer kellett szerelőhöz vinnem a biciklim, a hátsó kerék defektje miatt. Először egy nagyobb üvegszilánk volt benne, másodszorra pedig apró kis szilánkok. Sajnos nem tudom, hol lehet az eltört üveg, mert a lehullott levelek is takarhatják. Szeretném kérdezni, hogy a Probió tudna-e tenni valamit? Valószínűleg nem csak én jártam így.

  1. Tallózó írta

   Részvétem, kedves Évi! Nincs egyedül! Tegnap d.u. mentem a tihanyi révhez, Füredről, (csak úgy a mozgás miatt) és a nyomok alapján valamit elkaptam és a révnél kidurrant a hátsó gumi. Amikor rájöttem, mi lehet az ok, hát kívántam valamit, amit minden vallás kézikönyve szigorúan tilt.

  2. Somogyi László Probio ZRT írta

   Köszönöm a jelzést, a füredi szakaszt átvizsgáltuk és letakaritottuk.

 21. vendég írta

  Köszönjük hogy mi is ott lehettünk a Szüreti Fesztiválon!

 22. Szüret írta

  Mi is lementünk Füredre a szüreti hétvégére és remekül éreztük magunkat. A gyerekek imádták a népi játéjokat, biztos jövünjk jövőre is! A póni dolgot meg miért ide írja? Jelentse be valahol, járjon utána.

 23. roast pork írta

  A probio honlapjan nem találhato meddig tart a zöldhulladékszallitas. van valakinek erölnformacioja.

  1. Derpa írta

   Én ezt találtam a honlapon: “A Közszolgáltató április 1. és november 30. közötti időszakban házhoz menő zöldhulladék gyűjtést végez.”

  2. Sentinel írta

   Az ilyen jellegű beírások helyett két dolgot megtehetne. Az első,hogy figyelmesebben tájékozódik, mert ott az információ a honlapon, a hulladékszállítás menüpontban. A másik pedig megtanulni a magyar helyesírás szabályait.

  3. Tallózó írta

   Sentinel-nek írom: Roast Pork irányában legyen elnéző, igaza van az utolsó szó miatt, de sajnos én is voltam úgy egy ideig, hogy külföldi alapprogramú laptop-pal kellett együtt élnem, ahol magyar ékezetes betűk nem léteztek, illetve lehetett egy fokig bűvészkedni, de aztán vége volt a dalnak. Volt szerencsém olyanokkal együtt lenni, akik már jobban tudtak egy külföldi nyelven (30-50 év után) mint az anyanyelvükön és gondban voltak, hogy most hogyan is kommunikáljanak az általuk nagyon jól beszélt nyelven, akkor esetleg nagyképűnek tűnhettek, vagy magyarul, akkor meg primitívnek hogy is mondta annak idején Marcus Aurelius Filius? Cogito ergo sum and ab und zu mache ich Fehler anche nella lingua ungherese.

 24. cinikus írta

  Örömmel hallottuk az utak felújításáról szóló tájékoztatást. Remélem a Szabadság utcai felújítás megvárja a győri polip Erkel utcai beruházását, mert a többtonnás teherautók pillanatok alatt tönkrevágnák az új utat is.

 25. Anett írta

  Pár év után lementünk a partra a szüreti felvonulásra, és a meglehetősen jóindulattal mondható kirakodó vásárra. Nem tudom kinek a tulajdonában volt az a póni lovas kocsi, amit egy piros ruhás nő hajtott. A Kerek Templomtól láttam, ahogy az emelkedőn felfele mentek, kb. 4-en ültek még a hölgyen kívül a kocsin. A piros ruhás fogat hajtó nő folyamatosan ostorral csapta mind a két szerencsétlen pónit, akiken látszott, hogy valószínűleg még kocsi nélkül is nehezen mentek volna fel. (Véleményem szerint súrolta az állatkínzás határát.) Ezúton üzenem neki, hogy le kellett volna szállni a kocsiról és nem a pónikat csapkodni!!!