Oldal kiválasztása

Agora

Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést, a rágalmazást. Kérjük, hozzászólásában tegyen így Ön is! Fenntartjuk a jogot mindazon hozzászólások visszautasítására is, amelyek valamilyen faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, illetve durva kifejezéseket vagy személyes adatokat tartalmaznak. A kulturáltan megfogalmazott, jobb esetben érvekkel alátámasztott kritikáknak helyet adunk, külön örülünk, ha mindezt nevével együtt vállalja a komment író. A vádaskodó, indulatos és személyeskedő hozzászólásokat azonban nem közöljük.
Megosztás

2 952 hozzászólás

  1. Szép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.

    Válasz
  2. Szép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a városi építkezésekből egyelőre elég, maradjon meg Füred egy szerethető városnak. Ne fejlesszük túl. A fejlesztésekre szánt pénzt költsük a város fenntartására. Legyen zöldhulladék elszállítás időben, legyen normális világítás az utcákon és így tovább.

    Válasz
  3. Nem akarok kekeckedni, de Érdi Tamás hanyadszor ad koncertet itt? Nincs más zongorista, akit meg tudnának hívni? A zenei élet tragikus a városban. Ugyanazok az előadók ismétlődnek minden évben, semmi frissítés, semmi koncert a fiataloknak.

    Válasz
    • Ők hajlandók eljönni a városba. No meg nincs egy jó koncerthelyszín a városban. Szabadtéren sem, és bent sem, a szabadidő központ akusztikája pl botrányos. A kongresszusi központ sem segített a helyzeten, nem alkalmas igazán könnyűzenei koncertre.

      Válasz
    • Sokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.

      Válasz
  4. A közterületek megvilágítása tényleg gyér. Amolyan tessék-lássék, ebben a formában sok értelme nincs.

    Válasz
  5. Tegnap több országban is leálltak a közösségi oldalak, köztük az FB. Mindenkit kijelentkeztetett a rendszer és nem engedett belépni. Az emberek, ha akaratukon kívül is, egy-két órára lecsatlakoztak a közösségi oldalon áradó folyamatos bugyutaságról, talán felemelték a fejüket és körbenéztek, mi a valóság. Sajnos gyorsan kijavították a hibát. Ez egy szép jelzés volt, mi következik! De hogy ne legyen teljesen off a hozzászólásom, ideírom, hogy vicces, ahogy a zeneiskola előtti tér fényárban úszik, – ezzel egyébként nincs baj- viszont a város többi, legalább ilyen értékes része tök félhomályban van.

    Válasz
    • Látom nemecsek, a lehalt Facse alatt legalább ide írhattál:-)

      Válasz
      • Kedves Cinikus, már megérte írnom 🙂

        Válasz
  6. Ízléses közterületek Füreden? De mi lesz a lakóteleppel ,évek óta nem kezelik rendesen a növényeket ,bokrokat, fákat. Több szolgáltató feltúrta a zöld felületet az igért helyreállítás füvesítés nem történt meg vagy hanyag munkát végeztek ! A Probio autói rendszeresen mély keréknyomokat hagynak a füvesített* területen ! Hol van az a régi szép zöld gyep ? Hanyagul betemetett árkok, kitúrt gyökérzet és gyomnővények mindenhol.. Töredezett szélű szolgáltaói beton aknák. Ígéret már több is volt a helyre állításra, de nincsen látszata !

    Válasz
    • Kedves Attila! Kérem keressen meg és megbeszélünk egy időpontot amikor bejárhatjuk és felmérjük ezeket a helyszíneket! 20/ 419 36 98

      Válasz
  7. És ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik meg szentesíti a másikat, illetve Füred esetében mindegyik saját magát és az illetékeseket szentesíti. Ez már tényleg szégyellnivaló, gyalázatos és botrányos.

    Válasz
  8. Örülök a francia filmeknek, de egyébként is a Balaton moziban rendre vetítenek jó filmeket, amik kilógnak a szokásos pláza kínálatból. Maradjon is így! Sokkal jobb Füreden mozizni, mint pl Veszprémben.

    Válasz
  9. Füreden, és néha Veszprémben is sokat gyalogolok. Amit közben megtapasztalok az elektromos rollerrel közlekedők részéről, az hajmeresztő és sokszor életveszélyes is. Alig találkozni csak félig is normális rolleressel. Nincs itt valamiféle közlekedési szabályzat, hogy mit lehet és mit nem? ezeknek az alakoknak legalább 80%-a vagy őrült vagy kamikáze-típus. Valószínűleg nem lehet őket ész-érvekkel sem meggyőzni. Hallottam nagyon hatásos és drasztikus megoldásról, de az itt nem jelenne meg. Meddig kell még félni a járdákon, meg játszótereken, stb. ezek miatt? hány sebesült vagy netán halott után esik le a tantusz a bürokraták fejében, hogy tenni kéne valamit?? nagyon sokszor múlik centimétereken, hogy az embert ne gázolják el, illetve, hogy ezek fiatalok ne essenek ki egy autó elé. (őket is sajnálnám!)

    Válasz
    • 2023 októberéből találtam utolsó hírt, akkor azt írták, készül – a jó munkához pedig ugye idő kell… Ha valakinek van frissebb információja, jöhet. Sajnos azonban részben meg is válaszolta saját kérdését, mikor azt írta, hogy ezeket nem lehet észérvekkel meggyőzni. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy akkor ne is legyen KRESZ, hanem, pont ellenkezőleg, nagyon is legyen, viszont ne csak elméletben legyen, hanem a gyakorlatban is és a hülyéket nagyon is büntessék meg és akkor kivételesen ész helyett győzzön az erő és a büntetés – amíg ugyanis semmilyen következménytől nem kell félniük, nyilván röhögnek mindenkinek az arcába és azt csinálnak, amit akarnak. És ennek nemcsak az e-rollerekre kellene vonatkoznia… Azt nem tudom, hogy egy város saját jog- és hatáskörén belül alkothat-e szabályokat, amik csak rá vonatkoznak, de ha valamilyen mértékben igen, meg kéne próbálni.

      Válasz
      • Párizs pld. kitiltotta

        Válasz
      • 2018. óta van ilyen rendelet Balatonfüreden, csak senki nem ellenőrzi.”A tiltó rendelet az önegyensúlyozó járművekre, az elektromos vagy más gépi meghajtású közlekedési, sport, vagy szabadidős eszközökre (hoverboard, elektromos gördeszka, elektromos roller) vonatkozik. Aki a város tulajdonában álló, a 71-es számú főút alatti gyalog- és kerékpárutakon, járdán, parkban, egyéb a közforgalom elöl elzárt közterületen az említett járművel közlekedik és azt nem gyalogosan tolva vagy kézben tartva halad, százötvenezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal vagy 50 ezer forintos helyszíni bírsággal sújtható – tartalmazza az új rendelet.”

        Válasz
        • Köszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.

          Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2020 >
Január
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004