Agora

Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést, a rágalmazást. Kérjük, hozzászólásában tegyen így Ön is! Fenntartjuk a jogot mindazon hozzászólások visszautasítására is, amelyek valamilyen faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, illetve durva kifejezéseket vagy személyes adatokat tartalmaznak. A kulturáltan megfogalmazott, jobb esetben érvekkel alátámasztott kritikáknak helyet adunk, külön örülünk, ha mindezt nevével együtt vállalja a komment író. A vádaskodó, indulatos és személyeskedő hozzászólásokat azonban nem közöljük.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

2 420 Hozzászólások
 1. Köszönjük a tűzijátékot! írta

  Nagyon hasznos, nagyon értelmes, nagyon fontos, nagyon nagy szükség van rá!

 2. Füredi írta

  Gratulálok annak a zseninek, aki a Séta utcánál kitalálta a sávszűkítést. Sikerült állandósítani a dugót. Pirospont…

 3. Helyi lakos írta

  A 71es szűkítés hagyon jól tudna működni ha csak kis ívben jobbra lehetne kikanyarodni a Séta utcáról. Az egyenesen haladni akarok okoznak torlódást ( legtöbbször eljátszák, hogy egyenesen aztán bevágnak nagy ívben balra)! Ha csak kisívben lehetne kanyarodni, gyors, rapid lenne a közlekedés.

  1. Füredi írta

   Logikátlan érvelés. Ha egyenesen megyek át, lentről, ugyanúgy igénybe veszem az összes keresztezett sávot, mint balra kanyarodáskor. A szűkítés a lehető legrosszabb megoldás. Aki azt támogatja, fordítva ül a lovon…bár ki tudja, merre akar menni… A megoldás a lámpa.
   Emlékeztetnék mindenkit a nagy külföldi idegenforgalmi időszakra, amikor nem volt szűkítés, de legalább ennyi autó volt. Így gyakorlatilag folyamatossá tették a kocsisort mindkét irányból.

   1. 71 szűkítés írta

    Volt több kérdés, hogy miért szűkítettek, miért nem más megoldást választottak. Ideiglenesnek indult és azt sem tudjuk mi lesz a sorsa. De semmi választ nem kaptunk. Nagy mellénnyel elkészült, mi pedig viseljük.

 4. Őslakos írta

  Tihany polgármestere, Tósoki Imre szerint a tűzijátékot már csak azért sem támogatják, mert az környezetszennyező, és a jelenlegi klímaváltozásos, aszályos időben még tűzveszélyes is. Ráadásul a kutyatulajdonosok is külön kérték a tűzijátékok beszüntetését, mert az állatok is rosszul tűrik a durrogtatást. Bóka úr, nem követhetnénk a szomszéd példáját?

 5. Prourban írta

  Tisztelt Somogyi ur, nagyra becsülöm a szemétszállitásban hidegben és höségben dolgozo munkatársakat. Egy kellemetlen de nagyon fontos munkát végeznek. Egy kérésem lenne mégis. Nem lehetne a kukákat oda visszatenni ahonnan elvették? Minden alkalommal amikor haza jövök a kuka a kapu közepén áll, igy a kapunyitoval ugyan ki tudom nyitni a kaput de bejárni nem tudok. A forgamas utcában elöbb parkolohelyet kell keresenm, hogy eltegyem a kukát az utbol.
  Megértésüket elöre is köszönöm.

  1. Szkeptikus írta

   Ajaj! Ez aztán a katasztrófa! Ki kell szállni az autóból, hogy kinyissa a kaput. Képzelje, én ezt minden alkalommal megteszem, amikor ki- vagy beállok az autómmal az udvarra és mégsem esik le az aranygyűrű az ujjamról. Ide jutottunk?

   1. olvasó írta

    Valamit félre tetszett érteni. Úgy tűnik, hogy Prourban-nak nem az autóból való kiszállás a probléma, hanem a parkolóhely találás. Ami Füreden nehéz dolog. Az aranygyűrűvel dicsekedni meg nem elegáns dolog. Mindenkinek van.

   2. Füredi írta

    Mintha azt írta volna, hogy “előbb parkolóhelyet kell keresnem”… Tehát figyelmesen olvasva nem a kiszállás a probléma…

  2. Somogyi László Probio ZRT írta

   Tisztelt Prourban! Köszönjük az elismerő szavakat, továbbitom a kollégáimnak. Kérem sziveskedjék eljuttatni a probiort@probiort.hu cimre a lakcimét, hogy intézkedni tudjak. Tiszteletttel

   1. Taheles írta

    Tisztelt Somogyi ur, a PROURBAN-által felvettet problema, hogy a kukákat a kapu elé helyezi el a kolléga egész Füredre érvényes. Az Öreghegyi tucában van rokonunk, a vázsonyi uton barátok, Joszef Attila utcában ismerösök. Mindenkinek hasolo tapasztalata van. Tehát a kollégákat központilak kellene tájékoztatni.
    Megértését öszönöm

 6. Hertelendy Krisztina írta

  Talán az őslakosság nem örül annyira,de Balatonfüred üdülőváros és gyógyhely is. A turizmusból szép bevétele van,munkahelyeket is ad bőven,gondolom a főszezonban inkább. 3-4 hónap pörgés,a többi nyugalom- de jó lenne így ez a nagyvárosunkban is…

  1. Füredi írta

   Milyen nyugalom a többi időszakban? Már az egész év katasztrófa… se út, se parkoló, minden tele. Számszerüsítve azért kíváncsi lennék, konktrétan hány helybeli (!) él ebből, a többi csak szenved miatta!

   1. másik füredi írta

    Csatlakozom a véleményéhez. Valami errefelé nagyon el van csúszva!

 7. dühös fürediek írta

  T. Városvezetőség! Az X-dik nagyon fontos vitorláskikötő megépülte után legyenek szívesek talán velünk, fürediekkel is foglalkozni. A vasút alatti Aldinál levő kereszteződésben katasztrofális közlekedési állapotok vannak. Ezt azért már régen lehetett sejteni, és egy ideiglenes, szezonális, nyári lámpával talán meg is lehetett volna oldani. Hogy hogyan? Ezért IS fizetik többek között Önöket, ha jól tudom. Várom valakinek a válaszát.

  1. Szintén dühös füredi írta

   Maximális tiszteletem, hogy ezt felveti. Sajnos ugyanebben a cipőben jár a Lapostelki- Bajcsy kereszteződés, a 71-es szűkítése és a kereszteződésekre kamerák felszerelésének kérdésköre is. Többször többen kéredztek, eddig értékelhető válasz még sajnos nem érkezett.

   1. Füredi írta

    Körforgalom. Vázsonyi u.- Laki dűlő, Laki dűlő- Aszófői út, Aldi előtt Fürdő u. kereszteződés…

  2. Aldi kereszteződés írta

   Sajnos a lámpa nem elég / nem segít, ezt a híres-hírhedt “Füred áruházi” kereszteződés történetéből tudni lehet. Lámpa helyett rögtön közlekedési kamera kell – mindenhova – és szétbüntetni az idiótákat és az egészet nyilvánossá tenni (hátha attól végre felébrednek az idióták és nem jönnek Füredre).

   1. Őslakos írta

    Ne reménykedjen! Jönni fognak, mert most Füred a trendi! Bánatunkra. Legföljebb megpróbálnak odahatni, hogy szereljék le a kamerákat. Volt már ilyen (nem Füreden). Meg lesz is.
    Majd ha a Balaton is kezd kiszáradni, mint a Velencei tó, elkezdenek meredeken zuhanni az ingatlanárak, és szárazra kerülnek a sokmilliós luxusvitorlások, akkor talán lesz valami változás. De addig aligha.

 8. Anna Füred írta

  Nem tudom csak az én számomra tűnik ízléstelen bodegának épített Nánási-Ördög boltocska? Olyan “átkoskorabeli” tákolmány, semmiképpen nem illik a környezetébe, s főleg nem az utóbbi időkben épített kulturált épületek együttesébe.

  1. Red Roaster írta

   az egész egy röhely. Ilyen bodéval felvágni? szerintem ugyis befuccsol. az árak magukért beszélenek. egy félkilos kenyér 1300 Ft, ugyen ez a lipotinál 350 Ft.

 9. m.e. írta

  A sanyarú sorsú szökőkút a mólónál mikor lesz felújítva? Most inkább egy csőtöréstre hasonlít, de persze a semminél jobb. Ide valami újjabb kellene! Valami ami szökőkút és mégis jól működik!

 10. érdeklődő írta

  Néhány éve épültek Füreden párakapuk, amik pár hét után örökre leálltak. Nem kéne ezeket végre megjavítani? a 40 fok küszöbén? B.akaliban működnek! Igaz Akali nem a kultúra faluja, ott ezzel nem dicsekszenek, csak cselekszenek.

 11. füredi lakosok írta

  Kb. két hete voltunk a Koloska völgyben, és megörültünk az újonnan fölállított 2 mobil WC-nek. (biztosan mások is) Tegnap újra ott voltunk, és éppen akkor vitték el őket. Vajon miért? nagyon sokan mozognak arrafelé. Pedig ez is része lenne a “balatonfüredi kultúrának”. Ki tudja a választ?

 12. Lakopark írta

  Tisztelt Somogyi úr, a tavasszal irtam a zöldhulladék ügyében, hogy a kétheti ürités tul ritka. Ön azt irta, hogy komposztálnunk kell. Én megfogadtam az Ön tanácsát es vettem egy komposztálot. Mostanra megtelt és vagy egy nagy halom komposztom, de mivel a lakóparkunkban csak füves terület van nem tudom hová tegyem, elszállitja ezt is a Probio, vagy házalnom kell vele. Mivel a komposzt tele van háztartási bio hulldék 2 hétig büzlik a kukában a kukacok hemzsgnek benne. Ön szerint ez egy egészséges megoldás?

  1. Somogyi László Probio ZRT írta

   Tisztelt Lakópark, ha kész a komposzt, akkor a fűre ki lehet szórni, bár ez inkább ősszel , vagy tavasszal célszerűbb tudomásom szerint. A komposztálásról, a komposzt felhasználásáról számtalan tájékozódási lehetőség van. Sajnos jelenleg a kétheti szállitást tudjuk – elsősorban a füredi önkormányzatnak köszönhetően – biztositani, a megye más hasonló településén erre gyakorlatilag nincs példa.

   1. Örök füredi írta

    A komposztálás egy természetes folyamat ami az erdökben végbemegy. Egy kertböl nem volna szabad elhordani zöldhulladékot.
    A visszafordítást kellene alkalmazni mindenhol. Ezért kell a komposztáló. Én nem vettem komposztálót. Lekerítettem egy 1.5m-szer 1.5 méteres kb 0.8m magas területet egy sarokba és oda teszek mindent a fákról, bokrokról, füröl, lehullott lombról származó hulladékot. A nagyobb ágakat feldarabolom, igaz vettem egy aprító gépet fölöslegesen mert nem használom. Egy év után föld van belöle. Tavasszal ültetek uborkát spárga tököt cukinit ide és nagyon sok termést kapok.Virágföldre nagyon sokat költöttem mert arra mindig szükség van egy kertben, ha megtelik a koposzt egy zsákban tartom a földet addig amig megint szükség van rá valahol. Igen, munkával jár de megéri!

 13. Őslakos írta

  Vajon a mi városunk vezetése miért nem követi a jó példát? Miért nem mondja vissza a teljesen fölösleges pénzkidobást jelentő és környezetszennyező, primitív látványosságot, a tűzijátékot? Környezetszennyező (fény, hang, füst) és halálra ijeszti a házi kedvenceket, amik ilyenkor rémületükben a föld alá bújnának. Azt a pénzt, amit erre költenek, a város érdekében sokkal hasznosabb célra is fordíthatnák, amik itt maradnak nekünk – hadd ne kezdjem sorolni, hogy mire, mert nem érnék a végére.

  1. Programozo írta

   egyet értek “Öslakos”-al például a rendelöintézet börgyogyászati rendelöjéban ki lehetne cserélni a hábotu elötti mobiliárt.

   1. régi bútor írta

    Ne cseréljék ki! az új hamarabb tönkre fog menni, mint ameddig a régi még tartott volna. Vannak tapasztalataim, tudom, mit mondok. Volt egészségügyis.

  2. Füredi írta

   Cirkusz kell a népnek! Valaki beszéljen már arról is, milyen anyagok kerülnek a levegőbe pl. a kadmiumsárga, vörös, zöld, kék színek megjelenésekor? De a beteg ágakat ne égessük el, mert szennyezi a levegőt… A pénzről ne is beszéljünk… lenne talán jobb helye, mint ez az ” olcsó játék …gyerekeknek”…

 14. Strandoló írta

  Az Eszterházy Strandon már több hete hiányzik egy, a gyermekek által használt játszótéri elem. Kérjük szépen a helyreállítást a gyermekek nevében is!

  1. Somogyi László Probio ZRT írta

   Tisztelt Strandoló, a hiányzó játékelem pótlása folyamatban van, a beszerzés , a szállitás viszont nem kevés időt vesz igénybe. Addig is türelmet kérek, köszönöm szépen.

 15. Ördög Nóra már megint boltja, mert még nincs elég írta

  Idézet -> “Szeretnénk egy kicsit visszakapni a régi, nyugisabb életünket, és meg kell ennek találnunk a módját. Elvesztettük a szabadságunkat” Nincs Facebook profilom, ezért nem oda, hanem ide írom és ha itt megjelenik, aki tudja, adja át neki -> Pofonegyszerű módja van az egésznek. Be kell zárni a boltokat – de legalábbis a füredit, van elég más város a Balatonon, Füred már így sem szól másról, csak a sznobizmusról. És akkor visszakapják a szabadságukat – amit saját maguknak köszönhetően vesztettek el, mert szerintem senki nem tartott fegyvert a fejükhöz, hogy márpedig akkor most nyitnak még boltot, ráadásul Füreden; úgyhogy be lehet fejezni a siránkozást, illetve inkább el se kezdjék.

 16. Sétáló írta

  Városunk épül/szépül, ha a beruházások néha nagyot is csúsznak. Ugyanakkor jó lenne figyelni az elkészültekre is. Az Annabella előtti szakaszon az ún. Kleip út lassan teljesen leamortizálódik. A petang pálya el is tűnt.

 17. cinikus írta

  Balatonfured.Hu 2020. december 29. Az önkormányzat megvásárolta az Esterházy strand melletti nyolcezer négyzetméteres vízparti ingatlant. Az eddig magántulajdonban lévő, korábban erdészeti üdülő területén a tervek szerint strandot alakítanak ki. – itt egy kapavágás nem sok, annyi se történt.

  1. füredi a hegyről írta

   És még mennyi minden csúszik majd, az egész országban. A hazai forrású pályázatokat teljesen leállították 2023 végéig, több fejlesztéstől megvonták a pénzt. Ami meg megy az lassan halad, elszálltak az építési árak. Ezért az önkormányzatot nem lehet felelősségre vonni, az lesz kész csoda, ha a futó projekteket valahogy be tudják fejezni.

   1. Szkeptikus írta

    De megszorítások természetesen nem lesznek. Megmondták. Infláció? 415 forintos Euró? Elértéktelenedő nyugdíjak? Ja, bocs, az más!

   2. Plusz pénz írta

    Erre annyit mondok, hogy ha az illetékesek év(tized)ekkel ezelőtt már felszerelték volna a közlekedési kamerákat a híres-hírhedt kereszteződésbe, a büntetésekből már annyi pénz folyt volna be a mai napig, hogy abból nemcsak 1, hanem több kerékpáros központot, strandot stb. lehetett volna saját pénzből felépíteni. De hát ez láthatóan nem kell. De a LUA Resort az annál inkább nagyon kell.

 18. cinikus írta

  Balatonfured.Hu 2021. február 8. Egyhektáros területen új, mindenki számára megközelíthető partszakaszt nyit meg a város. A munkálatok már zajlanak, panoráma stég, látvány csónakkikötő és szabad park közvetlen vízkapcsolattal várja majd a látogatókat. A tervek szerint őszre elkészül a teljes beruházás. – ez se sikerült…

 19. cinikus írta

  “Májusra elkészül a kerékpáros központ” – Hát nem sikerült…

 20. helyi autós írta

  Érdeklődnék, hogy a 71-es út szűkítése a Séta utca magasságában meddig fog tartani. Tavaly azt hallottuk, hogy csak próbajellegű az egész. Tehát mi lett a végeredmény? marad mindig, vagy nem vált be és lebontják? Engem személy szerint nagyon zavar.

  1. 71 írta

   Engem is érdekelne a válasz.

 21. egy itt lakó írta

  Milyen jó, hogy a szezon kellős közepén aszfaltoznak az Arácsi út egyik legforgalmasabb szakaszán. Igazán remek ütemezésre vall, csak gratulálni tudok! Köszönjük szépen!

 22. Lucifer írta

  Elkészült a Balaton legkorszerűbb, 140 vitorlást befogadni képes kikötője. Hurrá, épp ez hiányzott még, hogy szebb legyen az életünk! Döbbenten olvastam Holczhauser Andrés nyilatkozatát, hogy az összes, bérbe adható hely el is fogyott, már várólistát kellett nyitni, mert ott tülekednek a szegény, lemaradt vitorlástulajdonosok, akik egyelőre nem villoghatnak a sokmillióért vásárolt hajójukkal az új, minden igényt kiszolgáló kikötőben. Valaki árulja már el nekem, mi folyik ebben az országban?

 23. m.e. írta

  50 évet vártam, hogy elkészüljön a járda! Április végén, végre leaszfaltozták. Most vettem észre, hogy valami lángész több tonnás teher autóval ráment és vagy 20 méter hosszan meg süllyedt az egész! Az ismerőseim azt mondák egy Próbios autó volt! Egy részt milyen minőségű munka, hogy csak ennyit bír a járda, de ami a bosszantó, hogy amire évtizedeket vártam, három hónapon belül tönkre tették! Petőfi utca, arácsi rendőr lámpáktól a buszmegállói tartó szakasz! Többet erről nem írok. Feladom, nincs értelme!!