Oldal kiválasztása

Agora

Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést, a rágalmazást. Kérjük, hozzászólásában tegyen így Ön is! Fenntartjuk a jogot mindazon hozzászólások visszautasítására is, amelyek valamilyen faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, illetve durva kifejezéseket vagy személyes adatokat tartalmaznak. A kulturáltan megfogalmazott, jobb esetben érvekkel alátámasztott kritikáknak helyet adunk, külön örülünk, ha mindezt nevével együtt vállalja a komment író. A vádaskodó, indulatos és személyeskedő hozzászólásokat azonban nem közöljük.
Megosztás

2 952 hozzászólás

  1. Sajnos pontosan tudom, hogy ez is legalább annyira fölösleges szájtépés, mint a közlekedési problémákról való kommentelés, de egyrészt jogom van, másrészt tartozom magamnak annyival, hogy kiengedem a gőzt.
    Mérhetetlen szeretettel gratulálok ismét a szervezőknek és mindenkinek, aki ezt hagyja, engedi – aki tudja, adja át -, hogy idén is kikészültünk. Egy női magazin online felületén lehet olvasni, hogy szeizmográfok is kimutatták az elme elvesztését – mert ez már nem elmebaj, ez már túlmegy azon. Hogy a 2 év kényszerszünet alatt sem sikerült megoldást találni, hogy ne legyen ez a katasztrófa. Hát igen, mindig megmozdulni a legnehezebb, a pénz meg beszél, a pihenni, Uram bocsá’, aludni vágyók meg kussoljanak. És aki azt meri írni, hogy 2 évig csend volt, most igazán kijár, az inkább el se kezdje.
    Amit ezeknek kívánok, azt meg inkább én nem kezdem el, mert az biztosan nem jelenik meg itt…

    Válasz
    • Maximálisan egyetértek! Biztosan meg lehetne oldani, hogy ne a víz felé jöjjön a hang, ami „beteríti” az északi part ezen részét. Egyszerűen a szándék hiányzik, ami az ellenőrzés hiányának a következménye. Szerintem is fölháborító. Az, hogy ez a dübörgés mit vált ki az agy fiziológiájában, az külön történet. Irány a zombi lét, amikor a gondolkodás már fölösleges luxusnak számít. (Lásd: Aldous Huxley – Szép új világ) Döbbenetes ez az irány, ami felé az emberiség araszol(?)! És mi csak ülünk itthon (vagy máshol), és nem teszünk semmit. Vagyis részesei vagyunk mind ennek! (Ez természetesen rám is vonatkozik!)

      Válasz
      • Azért egy picit ellentmondanék annak, hogy mindenki részese ennek, mert valahol ül és nem tesz semmit. Én pl. annyit tudok tenni, hogy ideírom, hogy zajvédő falak, a szárazföld felé fordítani a hangfalakat, akár még silent disco is, illetve záróra éjfélkor (ha vissza lehet pörgetni a kommenteket évekre visszamenőleg, akkor ezek közül egy-kettő ténylegesen fellelhető). Tehát én teszek „valamit” (a „pozíciómból” adódóan ennyit tudok, hogy megírom; sajnos köztudott, hogy ha akár személyesen mondanám az illetékesek arcába, vagy akár, tényleg kicsit elrugaszkodva, valaki beperelné őket, akkor sem történne semmi), de mind hiába, ha az illetékesek magasról le…
        Igen, nemcsak az agy, hanem a szív fiziológiája is – miokardiális infarktus (de hát nyilván megint én vagyok a hülye, hogy ilyeneket írok ide, ahol nyilván minden illetékes nemcsak, hogy elolvassa a kommenteket, de azoknak megfelelően, nyakát is töri, hogy cselekedjen…).
        Meg már csak azért is vagyok hülye, mert ahelyett, hogy ötleteket adnék a megoldásra, inkább az ignorancia receptjét kéne elkérnem és megtanulnom tőlük, akkor már előrébb járnék az életben…

        Válasz
    • A kamera nyilvánvalóan önkormányzati kezdeményezésű technikai eszköz, ami kiválóan alkalmas a szeméttároló mellé pakoló mindenféle népségek későbbi szankcionálására. Ha jól belegondolunk látni rajta szépen a szabálytalanul behajtó soktonnás járműveket is, ergo ha egyszer majd a városnak szüksége lesz a pénzre, itt ez a kamera is segít majd kaszálni. A termésköveknél fontosabb tétel, hogy mióta van ott kamera, aztán miért nem szedtek be a felvételekkel egy fillért sem. Miért kell a közpénzt herdálni, mert ugye akkor minek kellett erre költeni, ha nem kaszálunk vele. Reméljük mihamarabb akad döntéshozó, aki megvilágosodik, és a felvételek alapján beszedi amit amúgy kötelessége lenne.

      Válasz
    • Ezt már kétszer kerdeztem. Érkezzen meg a tervez busszal a Germering utcába, és próbáljon meg valamerre menni a buszmegállóból. Életveszélyes. A teljesen elrontott útfelújítás minimális javítása gyalogos járda felfestése es a kanyarban gyalogátkelőjely létesítése lenne. Tenyleg egy balesetre várnak?!

      Válasz
  2. Szeretném tudni, hogy a Vasvirág utca elején balra fent a villanyoszlopra felszerelt kamera, ami az utcát figyeli, legális-e, valamint az ugyanezen utcában feljebb, jobb oldalon a kerítésen kívül elhelyezett óriási terméskövek mennyire szabályosak, tudomásom szerint a kerítésen kívül közterület!

    Válasz
  3. A lakótelep parkjai elég elhanyagolt állapotba kerültek, gyep helyett csak gaz és tarack nő tele apró szemű bogánccsal, A játszótereknél sokan feküdtek ki takaróval vagy anélkül a fűben a kisgyerekekkel, ez most nem ajánlott mivel annyi bogáncs, törmelék és gaz nő ott hogy órákig szedegettük a kislányom ruhájából és a takaróból! Telekom ott hagyott törmeléke ,műanyag védőcsövei, feltúrt gyökerek mind ott maradt a fűben .Nyomvonalat elfelejtették vissza füvesíteni!

    Válasz
    • Kedves Katalin, ebben a rekkenő hőségben most a gyerekkel együtt tessék otthon maradni, a légkondis lakásban. Mindig megdöbbenek az ilyen hozzászólásokon, a Probio kertészei hajnalban kelnek, hogy a legfontosabb növényeket meg tudják öntözni, szinte emberfeletti munkát végeznek, a gyep meg a legtöbb helyen kiég, még a magán kertekben is, ahol pedig öntözik, mert ez a sivatagi idő nem kedvez neki. A füvesítés idejét, a legkedvezőbb évszakot megtalálja a neten, olvasson utána és várjuk közösen a hidegebb, esősebb időszakot.

      Válasz
      • Azért az ottmaradt törmelék és kábel kötegek elszállítása és a kitúrt gyökerek kiásása nem évszak függő (Március óta! )

        Válasz
  4. A Táncsics út végén a lépcsőnél tényleg ilyen bonyolult lenne egy babakocsi le -feljárót kialakítani? Inkább ne nyúltak volna hozzá. Ez egy fél megoldás. Ráadásul szedett vetett a kövek a lépcsőn is vannak, ami balesetveszélyes is.

    Válasz
  5. Tisztelettel érdeklődnék, hogy a kedves városvezetés mire vár az Aszófői út-Lapostelki út kereszteződéssel kapcsolatban? Tényleg meg kell várni az első halálos balesetet vagy végre kezdenek vele valamit? Rengeteg ott a baleset, ez a probléma sürgős intézkedést követel. Minimum fekvőrendőröket kellene elhelyezni, de még inkább a csomópont átalakítása lehetne megoldás lámpával vagy körforgalommal. Ennek előbb utóbb csúnya vége lesz ha senki nem tesz semmit.

    Válasz
    • Megfogalmazná egy kicsit pontosabban, hogy mit jelent az ön által megfogalmazott „rengeteg ott a baleset”?

      Válasz
      • Egyetértek az eredeti hozzászólást megfogalmazóval. Csak idén kettő darab balesetnek voltam szemtanúja, egy harmadik esetben, pedig azért nem történt baleset, mert a vétlen teherautó korrigált így nem csinált konzervdobozt a személyautóból. A probléma oka, hogy az Aszófő felé tartó, vagy onnan érkező nem 50km/h-val közlekedik. Hiába van kint a tábla. Gyorsan jönnek be Füredre és gyorsítanak, mert mindjárt kiérnek Füredről. Egy lassabb sofőr nem képes ezt a tempót kezelni. Valamint, fontos kiemelni, hogy a stop tábla a Lapostelki út felől érkezőknél sem jelent egyet a megállással. Egy láthatóan nem helyi sofőr volt a korábban említett harmadik eset, aki kereste úti célját, nem tudta merre megy, milyen veszélyre figyeljen és lassan átgurult keresztben az aszófőin. Hát éppen jöttek, nem lassan. Mázlija volt, kikerülték. Ez a kereszteződés a “körbenéz és gyorsan átmenekül” típushoz tartozik. Nem kivédhetetlen, de kétségtelen, hogy veszélyes. Hozzáteszem, nyáron a benzinkútról a bérelt sportkocsik szintén ezen az aszófői szakaszon próbálgatják a gyorsulást (évek óta) előzgetnek stb. Inkább úgy fogalmaznám meg, itt nem csak ez a kereszteződés a probléma, hanem a kamionteleptől a temetőig nagyon rizikós az aszófőit keresztezni, arra kihajtani. Dönget mindenki. Ennyi az oka.

        Válasz
        • Ez vicc. Az az autós aki nem áll meg a stop táblánál, az adja vissza a jogosítványát. Nehogy már a balfékekhez igazítsunk minden kereszteződést. Nem értem, mi ezen a kereszteződésen annyira veszélyes. Jópárszor autóztam arra, nincs semmi extra veszély, figyelni kell itt is, mint mindig a közlekedésben. Aki nem tartja be a kresszt, azon mellesleg nem segít a körforgalom sem.

          Válasz
          • Teljes mértékben egyetértek „Autós”-sal. Ez épp olyan eset, mint amikor az egyértelmű figyelmeztető jelzés ellenére egy idióta nem áll meg, és a vonat roncsot csinál az autójából, a köznép pedig jajgatva sorompót, lámpát, aluljárót követel egy hülye miatt. Talán oda kellene figyelni a táblákra, betartani a szabályokat, és aki ezt nem teszi, azt szigorú büntetés után eltiltani a vezetéstől. Fogjuk már föl, hogy ez nem játszótér, ahol az erősebb föllöki a gyöngébbet, hanem egy életveszélyes üzem. És gyakran – sajnos – a vétlen szenvedi el a következményeket.

      • A 71-es szűkítése tavaly is gond volt. Idén is az. Nem oldott meg semmit, sőt. Balatonföldvár a kétszer két sávval a problémát nem szűkítéssel oldotta meg. Vannak zebráik is. Esetleg néhány szakértő átmehetne szemrevételezni, miként működnek a kamerák a zebráknál Földváron. Miként működnek a lassítások a zebrák előtt? Hogy tartották meg a kétszer két sávot? Hogy nem pöfög a városukban hétvégente közel egy km-es kocsisor mindkét irányban. Nálunk miért nincs kamera 2022-ben sem? Nem kell a bevétel? Olcsó az emberélet? Lehet a szakértők, akik a szűkítést elintézték, nem is fürediek?

        Válasz
        • Nem kedvencem a 71-es szűkítés, de azt a célt azért elérte, hogy lassítja a forgalmat, a gyalogosok jobban át tudnak menni az úttesten. Földvárral nincs értelme összehasonlítani Füred autósforgalmát, nincs partiban egymással a kettő.

          Válasz
          • Jól látja, lassítja a forgalmat. Az autók állnak a dugóban, tolakodnak. Pöfögnek a mi városunkban, ahelyett, hogy minél hamarabb elhagynák azt. Igaza van, valóban nem hasonlítunk Balatonföldvárra. Óriási átmenő forgalom mindkét irányban? Falu a dombon, strand, sétány az út túloldalán? Zebrák a kettő között? Kétszer két sáv? Ott van kamera itt nincs. Ott van bevétele a városnak a szabálytalankodóknak, itt nincs. Ott nincs dugó itt van. Ott megoldották szűkítés nélkül, itt szűkítettünk. Kiváló, jobb sem lehetne, maradjon így. Van különbség sajnos, vigyen egy nyugsámlit és üljön ki a kiserdő elé hétvégén. Meg fogja érteni a problémát.

          • A gyalogos átkelést sok mindennel lehetett volna biztonságosabbá tenni, de ugye ez volt a legolcsóbb. Ja, hogy a következményei: torlódás minden irányban, pöföges, szennyezés, az Arácsi út forgalom növekedése, a két lámpás kereszteződés összehagolhatatlansaga – mennyi + költséget okoz, az már mindegy. Ráadásul tízből nyolcan simán kanyarodnak nagy ívben a tiltás ellenére. A füredi közlekedés szervezés – ld. Lapostelki út keresztezése, parkolás, stb – nincs jó kezekben.

          • A tábla, a szűkítés mindent megold. Csak a problémát nem. Talán a lámpa megodaná…

          • Az a vicc, hogy nem képesek egy normális kereszteződést kialakítani.

        • Szakértők? Füreden? Lásd Aldi előtt eleve körfogalom kellett volna, akárcsak a Lapostelki u. mindkét új kereszteződéséhez… (Vázsonyi és Aszófői út) mielőtt az a válasz jön, hogy nincs hely, meg kell nézni élőben. Vázsonyi úti csomópontnál ott hagytak egy nyamvadt fa oszlopot, viszont széles járda az van a rengeteg gyalogosnak… vicc…

          Válasz
          • a szakértökröl csak annyit, hogy minden pocsék munkát átvesznek. Az Arad utca a P.Horvat Ádám utca a Horvat Mihály utca aszfaltozása olyan mint egy hullamvasut, az aknafelapok lesüllyedve, az Arad uctcai aszfaltozásnál láttam, hogy a réteg kb 3 cm. Ez nem fog sokáig tartani.
            A tervezés csucsa a Vaszary Gábor utca. Ez elöször lett aszfaltozva, majd feltörték a küzmüvek miatt, a házbekötések miatt. A foltozás olyannyira pocsék, hogy csak lépésben lehet közlekedni, különben a lengéscsillapitok tönkremennek.

  6. Pár hónapja teljesen felújították a Germering utcát. De járda nincs. Most sokat járunk arra autóval és látjuk, hogy az ott lakók a kerékpár úton mennek a tóhoz, mert más nincs. Kérdés: hány diploma és esetleg hány extra tanfolyam kellett ennek a hajmeresztö ostobaságnak a megtervezéséhez? Az illetö még mindig a város levegöjét rontja, vagy már kirúgták? Esetleg ugyanarról a zseniröl van szó, aki a 71-es úton a szükítést tervezte? és az ilyesmit miért nem lehet itt megírni? mert nemigen szokták közölni az ilyen infokat. Esetleg rokoni vagy egyéb kapcsolatok is szóba jöhetnek? Szégyen, gyalázat!

    Válasz
  7. Gratulálok annak, aki a főszezon kezdetén ásta keresztül az Aranyhíd sétányt. Nem volt rá elég idő tavasszal?

    Válasz
  8. Nem szoktam nagyon ilyen fórumokra írni, de amit tegnap láttam az mélyen elkeserített: a Vitorlás téren a szökőkút valami gusztustalan és mérhetetlenül igénytelen lett. Nem működik a fúvókák nagy része, ami megy abból is bűzös víz jön ki. A világitás is hiányos este, ennek így semmi értelme. A nemrég épült szökőkútnál a Zákonyi mélygarázs felett hasonló a helyzet…Hogy lehet egy városvezetés ennyire igénytelen és hogy engedhet meg túrizmusból élő város ilyet magának??? Ennyire nincs pénz fenntartásra? Akkor felesleges több és több sétányt építeni, a meglévőt kéne normálisan gondozni. Más: szintén a Vitorlás tér mellett a napozóágyak mellett több szegély konkrétan életveszélyes! Tegnap véletlenül ráálltam, majd az egyik előre is dőlt, csak a szerencsén múlt, hogy nem a parti kövekbe vertem a fejem. Komolyan nincs valaki, aki a város lefrekventált részén normális karbantartást végezen legalább a szezonra??????

    Válasz
    • Válaszul Erős kritika irójának, a Vitorlás téri szökőkút- és álatalában a városi szökőkutak- eléggé elhasználódott műszaki állapotban vannak, hiszen számos létesitmény már jó néhány éves. Társaságunk, a Probio Zrt idén tavasszal vette át a kutak üzemeltetését, ez idő óta közösen a megbizó önkormányzattal próbáljuk a különböző villamos, gépészeti , épitészeti és vizvezetékszerelési hibákat, problémákat felszámolni, kijavitani. Véleményem szerint a problémák sokrétűsége miatt ez az év szükséges ahhoz, hogy legalább a jelentősebb hibákat javitani tudjuk (szivattyúk, szűrők cseréje, javitása , villamos szerelések stb). Természetesen amit lehet , megteszünk a működés érdekében.
      A kimozdult fedkövek rögzitését megkezdjük, elvégezzük.
      Köszönöm szépen a jelzését.

      Válasz
      • Nagyon köszönöm a korrekt választ!

        Válasz
  9. A sétányon a Schneider Ferenc kút lefolyóját egy idióta eltömte egy kaviccsal, így a föltelt kőmedence peremén túlfolyik a víz és ronda vörösre festi a medence oldalát. Az egész nagyon lehangoló látvány! Próbáltam a kavicsot kipiszkálni, de nem egyszerű feladat, ráadásul nem volt nálam semmiféle szerszám. Gondolom, a kút üzemeltetője a PROBIO… gondoltam, szólok.

    Válasz
  10. Emléktáblát kapott Dr Dicenty Dezsö Balatonfüreden. Kertbarát, nagytudásu borászati szakember így értékeli a város Szekszárd után a nevét. A Dicenty kiserdö a Halászkert fölötti rész a Honvéd utcáig nagyon szép hatalmas fákkal teljesen eltünt, kiirtották. Lehet nem tudták , hogy ez az erdös rész az Ö nevét viselte? Mi gyerekek tudtuk, hogy itt nyilik ki az ibolya, hóvirág elöször. Ki a felelös ezekért az eltünésekért?

    Válasz
  11. A Bakonyerdő fatelepén szándékoztam megvásárolni a téli tüzelőmet, mint azt teszem minden évben. Közölték velem, hogy egy deka fa sincs, valakik mindent fölvásároltak, és előjegyzést sem vesznek föl, mert abból viszont már annyi van, hogy azt sem feltétlenül tudják teljesíteni. Azt mondták, érdeklődjek ősszel, akkor talán… A kérdésem az volt, mit kezdjek ősszel a frissen kivágott, vizes fával, azzal nem tudok télen fűteni. Azt mondták, sajnálják, nem tudnak mást mondani. Mondtam, hogy akkor vennék ún. fabrikettet, de abból sincs egy darab sem, mert amint jön szállítmány (ha egyáltalán jön), akkor azonnal elviszik az összeset.
    Mi van itt? Kik vásárolják föl a fát azok elől, akik cserépkályhával fűtenek? A nyaralókban akarnak fával fűteni, ahol kémény sincs? Vagy a központi fűtéses házakban? És akik VALÓBAN fával szeretnének télen fűteni a cserépkályhájukban, mert másra nincs lehetőségük, azok fagyjanak meg? Vagy ücsörögjenek otthon télikabátban? Meg van őrülve a világ? És akkor örüljünk a rezsicsökkentésnek – mert reggeltől estig ezt hallom. Mire megyek vele, ha nincs tűzifa? – amit valahogy a rezsicsökkentésből is sikerült kihagyni.

    Válasz
  12. Kapható havi bérlet nyugdíjasok számára is, mi is megvásároltuk.

    Válasz
  13. Egyetértek Istvánnal. Mi már több, mint 30 éve vettük meg apartmanunkat. Már 10 éve nyugdíjasok vagyunk és az év nagyobbik részét töltjük itt. Télen vagyunk csak Pesten és ott vagyunk bejelentkezve. Fizetjük a magas adót, cserébe az egyetlen kedvezmény már csak a nyugdíjas szezonbérlet volt a Kisfaludy strandon. Nem csak a pénzről van szó, ami persze egy nyugdíjasnak már egyre jelentősebb, de a hosszú sorok is a pénztárnál! Nagyon örülnénk mi is férjemmel együtt, ha visszaállítanák a nyugdíjas szezonbérletet.

    Válasz
    • A nyugdijas szezonbérlet nem szünik meg, csak idén technikailag nem tudjuk még kiadni azokat a július elejétől várható áremelkedés miatt. A strandokon két éve nem tudtunk árat emelni, miközben költségeink folyamatosan – és sajnos nagy mértékben emelkedtek . Június végéig a régi árat tartva adjuk a havibérleteket a szezonbérlet pótlásaként- tehát nem kell naponta sorba állni, július elejétől viszont terveink szerint lesz a szezon visszalevő teljes idejére bérlet az új áron, illetve akár lehet havibérleteket is az új áron majd vásárolni.
      Kellemes pihenést és jó fürdőszezont kivánok mindenkinek!

      Válasz
  14. Honnan lehet tudni,hogy volt-e szúnyog irtás ,vagy nem és a másik időpont a 6-8 az két nap addig tartsunk zárva mindent?

    Válasz
  15. Sajnálattal tapasztaltam, hogy a kisfaludy strandon megszünt a szezonális bérlet és a nyugdíjas kedvezmény. Több mint húsz ève vagyunk lakástulajdonosok és a szezont itt töltöttük. A napi jegyvàltás és az ezzel durván dráguló belépés célja úgy látszik a nyugdíjasok elvesztése. Útban vagyunk…

    Válasz
  16. Köszönet a szorgos kezeknek a rengeteg virágért. A színek kavalkáda gyönnyörködtet mindenhol a városban, jöhetünk tavasszal nyáron vagy összel mindig csodásak!

    Válasz
  17. Kedves Mindenki! Azt szeretném kérdezni, tud-e valaki Füreden kvíz estekről? Aki halott valamit,kérem írjon ide az Agorára! Köszi Ibolya

    Válasz
  18. Táncsics utcából a Petőfi Sándor utcába levezető lépcsősor melletti korlát hiányzik. A környéke teljesen rendezetlen. A Lóczy Lajos utcából a Vadvirág utcába történő átkelés életveszélyes, nem belátható az út.Többször hiába jeleztük a problémát

    Válasz
  19. A Kresz elöirja, hogy az útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni. A magyar útviszonyok és a füredi is olyan mértékben tönkre van menve, hogy 40 Km/h -nal többel nem ajánlatos autózni. Pl. A halászkerti lejáróban olyan huplik vannak, hogy az ember majd kiesik a kocsibol. Ugyanez a helyzet a Tesconál lévő körforgalomban is. Az ujonnan aszfaltozott Horváth Àdám és az Arad utcákban is az az ember benyomása, hogy hullámvasuton van. Ugyan azzal az aszfaltozogéppel amit nálunk is használnak külföldön tükörsima utakat épitenek ld. Horvathorszag.
    Városszerte be kellene a fentiek alapján 40 Km-s korlátozást. Ez pl. Szölösön, Pécselyen, és Vászolyon is funkcionál.

    Válasz
  20. Naponta járok a Szabadság utcábol az Öreghegyi utcában lako idös rokonomhoz. A Dériné utca torkolata és a Dmjanich utcai keresztezödés között a páros oldal rendszeresen tele van parkolo autokkal. Néh a páratlan oldalon is állnak, igy a közlekedés egy tortura. Itt csak családi házak vannak nagy udvarral, de a tulajok lusták a kaput nyitogatni, igy inkább másoknal keseritik meg az életét. Miért nem lehet itt is mint nálunk a Szabadság utcában megállni tilos táblákat kihelyezni?

    Válasz
    • Irigylem az optimizmust, mármint hogy a tiltó tábla majd bárkit is érdekelni fog…. lásd talán legszignifikánsabban az Eötvös iskola előtt. Pedig ott ténylegesen 30 méter sétáról van szó.

      Válasz
    • És önnek (egyébként nagy kezdőbetűvel írják) mondták már, hogy ez a válasza – még akkor is, ha tartalmaz nem kevés és nem súlytalan igazságot – roppant intelligens? Legfőképpen az a része, ahogy az eredeti hozzászólót letámadja?

      Válasz
      • Letámadom? Érdekes megközelítés! De ha így látja… szíve-joga!

        Válasz
  21. Jó ideje nem tartózkodtam huzamosabb ideig a városban, de most szerencsére sikerült egy pár napot. A megvásárolt méteres magasságú szép nagy PROBIO zsákot telerakom a szeméttel, a zsák szép zöld. Európai ember lévén autóval elviszem a tele zsákot, ahová kell. Itt szólítanám meg a kompetens cég régebben itt is állást foglaló vezetőjét….. Végülis hová kell vinni a házzal nem rendelkező polgárnak, turistának, bárkinek ezt a tele zsákot? Letenni bárhová nem logikus, hiszen a kutyák, rókák, északabbra vaddisznók reggelre nem ritkán világossá teszik, nem érdekli őket a zöld zsákon a PROBIO felirat. Szerintem nem keveseket igenis érdekelne a hivatalos válasz…. hová????

    Válasz
    • Tisztelt érdeklődő, javaslatom az a hulladékgyűjtő zsákok elhelyezésével kapcsolatban, hogy talán legcélszerűbb pl a közterületi hulladékgyűjtő kosarak mellé rakni, vagy olyan közterületi részre, ahol pl. útkereszteződés van , vagy nem túl frekventált helyen kiteresedés. Erre nincs különösebb recept, hiszen a külterületi részek kivételével(ahol az érintett önkormányzatokkal egyeztetnek, egyeztetünk az elhelyezést illetően) általában belterületi ingatlanokhoz kapcsolódnak ezek a zsákok, ahol egyértelmű a helyzet.

      Válasz
      • Válaszát tisztelettel köszönöm! Legközelebb a köztéri gyűjtő mellé fogom tenni a vásárcsarnok körül. A Köztársaság lakótelep egyik bekerített gyűjtőjhez gondoltam logikusnak vinni autóval, de ott a nyugdíjas hölgyek kis híján véremet vették…. Néha az az érzésem, bizonyos szint alatt a népek nem is sejtik, hogy a papír, műanyag, és üveg az különszedve nem igazán tekintendő hulladéknak.

        Válasz
  22. Szeretnék érdeklődni, hogy ez évtől ingyenes e a víz és csatorna díj a városba? Nos azért érdeklődöm, mert három hete folyik a víz a Németh L. és Táncsics M. utcák kereszteződésében! A DRV szakemberei biztos tudnak róla mert hol oda teszik a táblákat, hol elveszik azokat! Az utat már felbontották! Többször is. Szóval arra gondoltam olyan olcsó lett a víz, hogy nem érdemes ezzel a csőtöréssel foglalkozni! Persze, ha új forrásunk van az még jobb. Várom valami illetékes válaszát!

    Válasz
  23. A Telekom által feltúrt tönkretett területet ki és mikor fogja helyre állítani ? Telekom munkásai szerint ezért a cég elég sokat fizetett! Lakótelepen elég sok helyen a még megmaradt fú helyett most csak gaz és tarack nő! Esős időben meg csupa sár minden.

    Válasz
  24. Kedves Probio! A Köztársaság lakótelep patak felőli oldalán végig ottmaradt a lekaszált fű mindenhol. Érdeklődnék, hogy számíthatunk-e arra, hogy elviszik? Köszönettel, helyi lakos

    Válasz
  25. Gerendy Zoltán azt mondja a vitorlabontóról készült videóban, hogy a kishajózást szeretnék visszahozni és azzal együtt a régi (szép – ez a szó a saját adalékom) idők balatoni vitorláskultúráját. Ennek egy akadálya biztosan van: az árak – és emellett még az is, hogy kikötőkből is már csak luxusok épülnek, amelyeket nem az IGAZI kishajósoknak szánnak (mint ahogy a luxusapartmanokat sem a kétkezi munkásoknak). Pedig a gondolat nagyon szép, nemes, támogatandó és csak szurkolni tudok, hogy minél hamarabb megvalósuljon, mert a kultúra a vitorlázásból is eltűnt már jó ideje, már az is a státuszmutogatásról szól. És ezt már Király Zsolt is megmondta, egy hírportállal készült interjúban, aki azért nem kis vitorlázó. De visszatérve a gondolatmenet közepére: nagyon drukkolok, hogy Gerendy úr elképzelései minél hamarabb valóra váljanak és tényleg visszatérjen az IGAZI vitorlázás és a KULTÚRA!

    Válasz
    • Még sohasem mondták önnek, hogy roppant naiv? Mondja, hol él? Pénz beszél, kutya ugat. Írdogálhatunk mi itt bármit is (ez természetesen rám is vonatkozik!), legföljebb arra jó, hogy kieresztjük a gőzt, aztán megnyugszunk a következő fölháborodásig. Itt arat a pénz, a gazdagság, a sznobizmus – ahogy ezt alább már valaki megírta. Füred divat lett, jönnek az újgazdagok, nem számít a 2 vagy 3 milliós négyzetméterár, a luxusautó meg a luxusjacht a luxuskikötőben. Csak legyen mit mutogatni, legyen mivel hencegni meg heccelni az ittenieket. Ez a legnagyobb örömük. Ezt vagy benyeli a nép, vagy dühöng és saját magát emészti. Mit gondol, mitől fog ez megváltozni úgy, ahogy ön szeretné? De most őszintén: mitől? Ha esetleg nem tud válaszolni a kérdésemre, válaszolok én ön helyett: semmitől. Oszt jónapot!

      Válasz
    • Az a helyzet, hogy ennyi erővel a kutyást, aki odapisikailtatja a kutyusát, a biciklist, aki bemegy a strandra, a gyerekeket, akik követ dobálnak a vízbe… stb be lehetne dobálni… de inkább egy normális társadalmat kellene valahogy létrehozni, a józan ész, tisztesség, tisztelet, becsület és megbecsülés sarokkövein. Ennek vagyunk híjján…DE nagyon.

      Válasz
      • Azt írja, hogy „inkább egy normális társadalmat kellene valahogy létrehozni”. Nem hiszem, hogy van ember, aki ebben nem értene egyet önnel. A gond csak az, hogy jön a következő kérdés: Hogy csináljuk? Min változtassunk? És ki? Van-e olyan szinten a társadalom tudata, mentalitása, erkölcse, hogy az ön megállapítását ne csak helyeselje, hanem az önös érdekek feladásával tegyen is érte? Szerintem itt van a kutya elásva. (Jó mélyre.)

        Válasz
  26. Még, még, még, még!!!!

    Válasz
  27. Egy érdekes észrevétel,nincsen Füreden felnőtt játszótér,illetve olyan park,ahol esetleg lenne asztal,pad,ahol sakkozni,kártyázni lehetne szabad levegőn felnőtteknek,vagy fiataloknak.Sok nagyvárosban ez már működik,sajnos a strandokon sincsen ilyen lehetőség.

    Válasz
    • Sajnos mivel mindent luxusapartmanok és luxusszállodák borítanak be, az Ön, egyébként szerintem is nagyon jó, ötletére nincs hely – és sajnos sosem lesz. És itt rá is térek a másik témára: ötcsillagos szálloda. Mert Füreden még nincs elég sznobizmus, sznob szálloda (mert nyilván ez sem a füredieknek épült megint és a bevételből nyilván most sem közlekedési kamerákat fognak venni és felszerelni, hogy a még több még inkább idióta végre meg legyen már büntetve), sznob vendég, sznob betolakodó. Annyira kellett ez is megint, mint az Ördög Nóra boltja. Egy kommentelő régebben írta, hogy el lehet menni. Füreden nőttem fel, legoldoztam több évtizedet, megszakad a szívem, de eljött az idő. Megyek, mert ezt a gyomrom és a lelkem már nem bírja. Köszönöm – illetve nem.

      Válasz
    • A Kiserdőben van felnőtt játszótér, sakk táblás asztal, stb.

      Válasz
  28. Ki tud itt okos lenni? Pár napja d.u. a Kisfaludy strandon szerettem volna napozni, már csak a vízparton volt nap. Két padon többen ültek, az összes többi padon a pecások cuccai voltak kiteregetve. Ők maguk a pad mellett a székükön ültek. Akkor ott most nem szabad másnak ülni? Megkértem egyet, hogy odébb tudná-e egy kicsit tolni a cuccait, mérgesen közölte, hogy nem látom, hogy a pad tele van? Nem akartam veszekedni és odébb tolni a holmit, 3 paddal odébb újra próbálkoztam, ott azt ajánlotta a nagyhasú alak, hogy csináltassak szemüveget, ha nem látom, hogy a pad már foglalt. Békés természetű vagyok, tovább álltam. Most akkor mi ilyenkor a megoldás? Egyik ismerősöm később azt mondta, hogy az összes cuccot a pecással együtt a vízbe kellett volna hajítanom. Van itt arany középút? illetve joguk van erre a pecásoknak? ha nem, jöjjön a nyers erőszak? Ez már a feleségemmel is megtörtént és másokkal is. (vagy csak rossz napot fogtam ki?) Lehet, hogy fogott az átkom, mert halat egyiknél sem láttam.

    Válasz
    • Ezek az emberek csak és kizárólag a saját nyelvükön értenek, és a jelek szerint az udvarias megszólítás nem tartozik ebbe. Én az ön helyében egyszerűen leszedtem volna a cuccokat és leraktam volna a földre és leültem volna a padra. S ha az illető reklamál, hogy foglalt a pad, mosolyogva csak annyit kellett volna válaszolni: Most már igen. Jó, tudom, ilyesmi csak a mesében létezik. Az agresszív, önző magatartás a 21. század kísérőjelensége, nem mostanában fog megváltozni. Hogy mi a megoldás? Egyelőre nincs ilyen. Az ember megszégyenülve elkullog, ha nem akar balhét.

      Válasz
      • Igaz történet, pecás ügyben, 5-6 éve történt, a déli parton. Minden így volt, de egy kivétellel. Én 15 m-re lehettem a történéstől. Aki nem kapott helyet a padon, az a vízbe szórta a horgász cuccait. A horgász nekirontott az illetőnek, de a dühtől nem vette észre a kissé távolabb álló 2 fiatalembert, akik nem késlekedtek és a horgászt belehajították a vízbe, a botjai mellé. Akkor megnyugodott. Mit szólnak ehhez a megoldáshoz? életemben ritkán éreztem magam ilyen jól. Ugyan nem a jog(?) győzött, hanem az igazság. Ritkán, de ez is előfordul.

        Válasz
  29. Szeretnék érdeklődni, hogy a Vadvirág utca és a vasúti sínek közötti területen a jelek szerint hamarosan megkezdődő építkezésről hol lehet látványtervet megtekinteni (az ÉTDR honlapján sajnos nem jártam sikerrel)?
    Továbbá szeretném kérdezni, hogy a (szóbeszéd szerint) az építendő számos emeletes házhoz hogyan tervezik megoldani a bejutást? Szükséges lesz a Vadvirág utca (jelenleg zsákutca) gyűjtőúttá alakítása?

    Válasz
  30. A felső városrész ma 6:15-kor ébredt a futóverseny kihangosított műsorának köszönhetően. Köztük vagyok én is sajnos. Nem vagyok nagy igényű, hétközben dolgozom kelek korán, hétvégén szeretnék 7-ig aludni. Nem sikerült, köszönet érte.
    Miért van csendrendelet, ha még az itt tartott rendezvények sem tartják be?

    Válasz
    • Éljen, ma reggel 5:55-kor keltünk a hangszórókkal kihangosított éljenzésre, amivel a futókat bátorították. A görög falu fényesebb napjaira emlékeztet. Felháborító.

      Válasz
    • Ez engem is érdekel,a buszmegállótól a strand bejáratig csak az autó úton lehet közlekedni gyalogosan,elég veszélyes

      Válasz
  31. Már mások is kérdezték, de nem érkezett válasz: vajon miért tették lehetetlenné a Germering utca használatát a gyalogosok számára?!

    Válasz
  32. Hollókőn úgy tudom csak húsvétkor volt belépő és cserébe programok voltak. Egész évben mehet bárki ingyen. Velencében pedig évi 30 millióan fordultak meg a covid előtti évben. Azért az már más lépték, mint ami a városunkban van. Egyébként kinek mi az idegesítő a sok turistában? Engem csak az éjszakai hangoskodás zavar a közeli apartmanokban, semmi más.

    Válasz
    • Engem mindössze 2 dolog zavar a turistákban: a mennyiségük és a minőségük (az egyik abnormálisan sok, a másik abnormálisan alacsony; ráadásul sajnos mindkettő folyamatosan ugyanazt az irányt tartja…)

      Válasz
    • Velence területe 414,57 km2. Balatonfüredé 46,45 km2. Vagyis Velence 8,9-szer nagyobb, mint Balatonfüred. Ha Velencében 30 millió turista járt a COVID előtti évben (gondolom, itt 2019-re gondol a kommentelő), az Balatonfüredre kiszámítva 3.370.786 turistát jelentene, területarányosan. Hozzátartozik, hogy a turisták száma és a vendégéjszakák száma nem összekeverendő. Nem találtam hivatalos adatatot a turisták számáról Balatonfüredre nézve, viszont a statista.com oldal szerint Velencében 2019-ben 5,5 millió turista járt. Az azért valamivel kevesebb, mint a 30 millió. És ez Balatonfüredre nézve 561.797-et jelentene, ennyi meg szerintem bőven volt is… Szóval ha stimmel a matek, akkor Balatonfürednek is járna a sarcolás lehetősége…

      Válasz
      • Mateknak. Az éves 30 millió velencei turistát a rádióban hallottam. Igaza van, utána olvasva erősen túlzónak tűnik a szám. Rengeteg szám kering a neten, napi 120 ezer látogatói csúcs, 5,5 millió vendég, 13 millió vendégéjszaka tűnik a leghihetőbb adatnak. Füredről 733 ezer vendégéjszakát írnak.
        A városok területét én nem hasonlítanám össze, mivel azok nagy része senkit se érdekel. Viszont a Szent Márk teret feltehetőleg ugyanúgy minden Velencébe látogató megnézi, mint nálunk a hasonló méretű Vitorlás teret. És előbbiek a fenti számok alapján minimum 10x annyian vannak. Szóval továbbra is azt gondolom, hogy nagyon messze vagyunk attól, ami ott megy. És valószínűleg sohasem jutunk el arra a szintre.
        Továbbra is őszintén érdekelne, hogy konkrétan kit mi zavar a turistákban.

        Válasz
        • Csodálkozom a kérdésén. Talán ön is turista? Persze, nem illik általánosítani, de azért néhány dolog leszűrhető. Aki nyaralni/kirándulni megy, az jól akarja érezni magát. Azt most hagyjuk, hogy ez alatt ki mit ért, mert elkeserítő következtetésre jutnánk. Szóval jól akarja érezni magát, mert ennek – úgy véli – megfizette az árát. Ennek következtében olyasmiket is megenged magának, amit a hétköznapi életben, a megszokott, otthoni viszonyok között nem. Na, ebből már lehet következtetni bizonyos dolgokra. A legkirívóbb, hogy egyáltalán nincsenek tekintettel a környezetükre, mert ők most nyaralnak. Ennek egyik bántó megnyilvánulása a hangoskodás. Ennek az eredete gyakran a magas maligán, ilyenkor rendesen ki tudnak vetkőzni magukból a „hölgyek” és az „urak”. Baromira nem érdekli őket, hogy ezzel másokat zavarnak. Önzés, egoizmus, primitívség. Nem számít, én fizetem a zenészt, én rendelem a nótát – ismerjük, ugye? Ez egy antagonisztikus ellentét, még soha senkinek nem sikerült áthidalni. A viselkedéskultúránkon (van ilyen?) kellene alapvetően változtatnunk. De amíg ennyi feszültség van az emberekben, addig erre nem sok az esély. A nyaralók, üdülők ki akarják tombolni magukat, ki akarják engedni a gőzt (tisztelet a kivételnek!!!), s fütyülnek rá – már majdnem mást írtam -, hogy ez másokra miként hat.

          Válasz
        • Nagyjából 2 évig Treviso-ban éltem, nem messze Velencétől, rengetegszer voltam ott, de hogy a Szt. Márk tér akkora lenne, mint a mi Vitorlás terünk? Durván megsaccolva 40-80-szor akkora. Vagy itt valami félrecsúszott? Magánvélemény turista ügyben: engem nem az zavar, hogy vannak, hanem az arányuk a helyi lakosokhoz képest, de főleg a lehetetlen viselkedésük és hangosságuk. ´Nagyon sokszor láttam tengerjárókról lezúduló többezres amerikai népséget, hátha ez az emberi kultúra csúcsa és jövője, akkor jaj nekünk. Az ottani turizmusból élőknek van ezekre egy külön szavuk, de ez nem szalonképes. Persze az igazság másik oldala, hogy a pénzük az jól jön. Itt igazat tenni lehetetlen. Amúgy a helyiek szerint rengeteg épület áll üresen, tehát ott nem számít a zaj, és a nagyokosok amúgyis csak 20-40 évet adnak a városnak, aztán elnyeli az iszap. Ennyi idő múlva Füredet nem nyeli el a Balaton, mert akkor az már be lesz vetve kukoricával. Tehát nálunk is helyreáll a világ rendje. Még egy kis türelem.

          Válasz
          • A lakosságot alapul venni is jó ötlet, legyen – szeretem a matekot. Velence lakossága, ha lehet hinni az internetnek (és hát miért ne lehetne), 2021-ben 254.850 volt, Balatonfüredé 13.508. Itt meg az a probléma, hogy lehet, hogy valakinek balatonfüredi állandó bejelentett lakcíme van papíron, aztán mégsem lakosa a városnak, a szónak annak az értelmében, amit legalábbis szerintem jelentenie kéne – vagyis „a papíron túl”… De vegyük mégis ezeket a számokat. 254.850 velencei lakosra jutó 5,5 millió turista = 1 velencei lakosra 21,58 turista jut // 13.508 füredi lakosra jutó 561.797 turista = 1 füredi lakosra 41,58 turista jut. Ha tényleg stimmel ez a matek, akkor elvileg nincs miről tovább beszélni. És mielőtt ezt bárki úgy értelmezné, hogy leköröztük Velencét és ez mennyire tuti már, arra már tényleg csak olyat tudok mondani, amit itt biztosan nem látok viszont.
            Hát még ha kukoricával lenne bevetve és nem luxusvitorláskikötővel (szándékosan írtam így…) és luxusapartmannal…

      • Már 2013-ban is volt belépőjegy, 3000.-Ft

        Válasz
      • Tetszik a matek. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy nem ez alapján kéne eldönteni, hanem az egész évben ottlakók véleménye alapján – az meg szerintem elég egyértelműen kiderül „néhány”, itteni kommentből. És most felébredek álmomból… Abba már nem is akarok belegondolni, mi lesz, ha Nórikának megnyílik a boltja – mert hát nem a pénz miatt csinálják, hanem mert (ez is) szerelemgyerek, ahogy mondta. Kell Fürednek az a bolt, mint egy falat kenyér, amelyből abban a boltban kb. 2 ezer forint lesz egy falat… Ami pénz abból bejön, talán lehetne költeni a padok és a sétány tisztítására (alig sz.rosak) (ha már idén sem sikerült a varjúproblémát megoldani…), hogy aki nem a bolt irányába akar menni (érthető okokból), az esetleg leülhessen, vagy haladhasson (már ha el lehet férni…). Úgy várom már az egészet.

        Válasz
      • Úgy tudom, csak Húsvétkor volt érvényben az 5000 Ft-os belépő Hollókőn-

        Válasz
  33. Szeretném jelezni a Fáy András – Petőfi Sándor utca kereszteződésénél egyre több úthiba, kátyú található. A parkolási lehetőség miatt, sok teherautó, munkagép használja azt a részt. Mi akik ott élünk és naponta használjuk sajnos csak a rosszabb állapotokat látjuk. Ha jól tudom a héten a Fáy András utcában közmű javítás miatt lezárás lesz, bízom benne a helyreállításnál lesz mód azt a 10 méteres kátyús részt kijavítani!
    Nem új utat kérünk csak egy kis “foltozást”! Köszönettel O. Gábor

    Válasz
  34. Senkit sem érdekel rajtam kívül,hogy hova tűnt a kikötőből a webkamera, vagy is a képe? Ha valaki illetékes érdemben tud intézkedni az nagyon jó lenne! Előre is kösz.

    Válasz
  35. Velence júniustól tervezi, hogy belépődíjat szed az „egynapos” turistáktól. Csak szólok, hogy itt egy ötlet… (mint ahogy a közlekedési kameráknak köszönhetően kiszabott büntetésekből, ebből is lehetne bevétele a városnak és még egyéb, „járulékos hasznokkal” is járna…)
    Vagy marad a reménykedés, hogy az árak végre már tényleg elriasztják a tömeg legalább egy részét – bár az a baj, hogy inkább a normális, de szegény részét fogja elriasztani, a sok burzsuj sznob meg marad…

    Válasz
    • Nincs új a nap alatt. Hollókőn már bevezették, napi 5000.-Ft/fő.

      Válasz
      • Ezt nem tudtam, köszönöm az információt. És gratulálok Hollókőnek! – hátha valaki olvassa, aki továbbadja.

        Válasz
      • Elnézést, stimmel ez a napi 5000 Ft belépő Hollókőn? Velencében csak napi 3-10 €, ha jól tudom.

        Válasz
        • Hát persze! Az Velence! Ez meg Hollókő! Egyébként – sajnos – stimmel. Ugyanakkor azt is tudomásul kell venni, hogy a mérhetetlen turistainvázió pokollá tudja tenni a helyiek életét. Tudom, ilyenkor jön a szokásos szöveg, hogy a turisták hozzák a pénzt, de aki nem ebből akar megélni… ja, igen, a másik szöveg, hallottuk már: el is lehet költözni. Milyen világ ez?

          Válasz
          • Az a nagyon „érdekes” (többek között), hogy ha tényleg ennyi sok pénzt hoznak a turisták, akkor a valóban értelmes és szükséges fejlesztések miért támogatási pénzekből valósulnak meg. Vajon hova megy akkor a sok turista-pénz? Nyilván én vagyok a hibás, hogy nem tudom, nem értem és hát nyilván költői kérdés az egész amúgy is. Meg hát leginkább amúgy is költözzek el, ha már egyszer még létezem.

  36. Tiszteletem, szeretnék érdeklődni, hogy az Önkormányzat mit tervez tenni idén a csendrendelet megismertetésének, elfogadtatásának és betartatásának érdekében? Indul a szezon…
    Amióta létezik, azóta vita van a szomszédok közt, kinek van igaza, mit lehet és mit nem.
    Hiába létezik a rendelet évek óta, a lakosok vagy nem tudnak róla vagy nem akarnak róla tudomást venni

    Válasz
    • Örökzöld téma, megoldás nélkül. Mindenki úgy gondolja, hogy rá nem érvényesek az előírások, csak a szomszédjára. Sajnos, erre a kérdésre jogi/rendészeti megoldás nincs! Amíg egyes emberek zajkeltéssel próbálják levezetni lelki frusztráltságukat vagy kisebbségi komplexusukat, addig a hatóságok tehetetlenek. Mi a megoldás pl. arra, ha csöndes, nyári éjszakán elmeháborodott motoros bömbölő járművével rohangászik a városban, tudatva mindenkivel, hogy ő a legény a gáton, ő is valaki, és mindenki figyeljen rá – mert csak így képes fölhívni jelentéktelen és színtelen egyéniségére a figyelmet? Amíg tudatilag nem jutunk el arra szintre, hogy közösségben élünk, és ahogy elvárjuk a másiktól, hogy figyeljen a mi igényeinkre, úgy figyeljünk mi is a másikéra, addig ez egy reménytelen ügy, s csak generálja a további agressziót. Tudom, nehéz ezzel együtt élni, de muszáj!

      Válasz
    • A csendrendeletről mindenki tud, kivéve aki direkt nem akar tudomást szerezni róla. Nem a kommunikációjával van a baj, hanem azzal, hogy sokan nem akarják betartani. Tesznek rá. Sokan vagyunk úgy, hogy nem fogjuk feljelenteni a szomszédot azért, mert nem tartja be az alapvető szabályokat. Nem veszi be a gyomrom, hogy feljelentsek valakit. De szólni azért lehet, igaz, aki vasárnap délben flexel vagy füvetnyír, annak általában hiába szól az ember, csak sértődés és méltatlankodás van belőle.

      Válasz
      • Azért nem árt megpróbálni. Én – igaz, még tavaly történt – rászóltam a szomszédra, hogy bocs’ de nem most kellene nyírni a füvet. És abbahagyta! Sajnos, nem ez a jellemző.

        Válasz
      • Kettőn áll a vásár. Ha nem veszi be a gyomra a feljelentést, akkor ne tessék panaszkodni, hanem tovább szenvedni. Így milyen alapon büntessen a hivatal? Mi is undok szomszédokkal voltunk megáldva, ment a följelentés többször, mert a jó szóból nem értettek, aztán undokék hirtelen elköltöztek. És van egy fontos dolog: azért a szenvedő fél is elmehet egy bizonyos határig a válasszal az undok viselkedésre, ismétlem, egy bizonyos határig, tetszik érteni? Ez általában hatni szokott.

        Válasz
  37. 2órája próbálok jelentkezni a Virágos Balatonfüredért versenyre, de továbbra is csak a kiírás található meg a honlapon, ha az” itt a honlapon”lehet jelentkezni linkre kattintok. Mikor lesz elérhető a jelentkezési lap?

    Válasz
    • Tisztelt Virágos füredi, működik az oldalon a jelentkezési link. Üdv A szerk.

      Válasz
  38. Gondolom az arácsi lámpás kereszteződésnél valószínűleg járdát csinálnak és kérdezném a lépcső vissza lesz e építve a Táncsics Mihály utcára?

    Válasz
    • Lépcső van korlát a lépcsőhöz nincs! Ez már nagyon drága lenne? A környék rendezetlen az építkezés után!

      Válasz
  39. Érdeklődnék ,hogy lehetséges az ,hogy április 7 től lehetett regisztrálni a virágos füredért akcióhoz. Reggel 6 órakor a honlapon az jelent meg sajnos a regisztrációra nincs lehetőség, megtelt?

    Válasz
    • Kedves Herpai Lajosné, az egy évvel ezelőtti cikket olvasta, azért volt a félreértés. Az idei Virágos Balatonfüredért felhívást most tettük közzé a címoldalon, abban minden fontos információt megtalál. Üdv A szerk

      Válasz
  40. Zorán honlapján látom, hogy 2022.08.17-én Balatonfüreden lesz koncertje. Más koncertjére (akár októberre) már lehet vásárolni jegyet. Érdeklődöm, hogy a balatonfüredire hol és mikortól lehet jegyet venni az előadására?
    Válaszukat előre is köszönöm.

    Válasz
  41. Nemrég lent sétáltam a Kisfaludy-strand környékén. A Koloska-patak mellett kiköveztek egy sétányt, ahol végigjárva lelket szomorító a patakmeder látványa. Egy betonlapokkal kikövezett, 3-4 méter mély, nyílegyenes árok alján csordogál némi víz. (Sörözés után még én is többet produkálok…) Emellett a repedésekből kinövő gaz miatt a víz helyenként már nem is látható. Nem kívánok jelzőket írni ide arra a személyre vonatkozóan, aki ezt kitalálta és megterveztette. Katasztrófa! A város egyik exkluzív helyén miként engedhető meg ilyesmi? Legalább iktatnának közbe gátakat, ami földuzzasztaná a patakot és vízesések lennének + nagyobb víztömeg. Igaz, amennyi víz most ott csordogál… Az is sokkal jobb megoldás lenne, ha a vizet egy nagy átmérőjű betoncsőben vezetnék el, az egész árkot betemetnék és parkosítanák a helyét, mert ez így a város (egyik) szégyene!

    Válasz
  42. Tisztelt Városvezetés! Mintegy 50 éve teniszezünk a kiserdei teniszpályákon. A pályák mellett lévő szabadtéri szinpadot már évtizedekkel ezelőtt felszámolták. Maradt a helyén az erdő közepén egy elhanyagolt , üres terület. Már legalább 25 éve kértük az akkori Önkormányzatot,hogy ezt a gondozatlan,üres területet fásitsák be. Azóta állitólag rehabilitálták a kiserdőt. Tény,hogy egy szép játszóteret hoztak létre – sok egyéb mellett -,de ez a csufság a mai napig ött éktelenkedik az erdő közepén.
    Mikor jut már végre valakinek eszébe ennek a megszüntetése,különös tekintettel a mai zöld kurzusra.

    Válasz
    • Kedves Barcza dr., elmentem a területre. Nem elhanyagolt. Egy kellemes füves tisztás, ami minden erdőben van. Az egykori nézőtér megmaradt kövei is inkább romantikus romoknak tűnnek, nem zavaróak. Engem inkább zavarnak azok, akik a pályáig se tudnak a parkolókból elsétálni, hanem autóval jönnek a klubházig.

      Válasz
  43. Tisztelt Fürediek! Egyre több finnyogást lehet olvasni itt és a közösségi oldalakon is hogy ez nem tetszik Füreden, az nem tetszik Füreden, ez rossz az rossz, csak a rosszat jegyezzük meg Emberek, sok az építkezés, túl sok a fejlesztés! Szerintem meg csodás a haladási irány! Ez a város népszerű üdülőváros. És igen Magyarország kiemelt helye lett Balatonfüred, bőven lepipálva Siófokot. Akinek nem tetszik, tessék elmenni más irányba, és még finoman szóltam, de most komolyan: Kishazánkban van nagyon sok, szép csendes falu és község is. Aki csendre vágyik és nem fejlődésre hanem stagnálásra, miért nem adja el nagyértékű ingatlanján és költözik el? Miért nem jó egy fejlődő, üdülővárosban élni, hiszen minden értünk is van, Fürediekért. Csodás, tiszta városban élhetünk! Köszönet a Városvezetésnek és a PROBIO munkatársainak!

    Válasz
    • Ezért a „finnyogás”-ért minimum egy Kazinczy-díj megjár, a megfogalmazott mondanivalóért már annál kevésbé. Ha nem tetszik, hogy mi itt finnyogunk, akkor ne olvassa! Ez ilyen egyszerű!

      Válasz
    • „Akinek nem tetszik, tessék elmenni más irányba, és még finoman szóltam” – hogy önt idézzem! Szóval jó lenne, ha saját maga számára is komolyan venné lekezelő kinyilatkoztatását, és elmenne más irányba, nem ezt a fórumot olvasgatná. És még finoman szóltam.

      Válasz
    • Fordítsunk a dolgon. Ön itt elmond(hat)ja a véleményét és az rendben van. Ha mi elmondjuk, az nincs rendben. Ez is egy vélemény. Már csak azt szeretném tudni, hogy Őfőméltósága melyik irányból közelített meg minket, mert az remélhetőleg kétirányú utca. Mondjuk egy szép, csendes falu felé.

      Válasz
    • Ha maga is olyan utcában lakna, ahol egymást érik a tengelytörő kátyúk, maga se lelkesedne a többszázmilliós parti nyaralókért meg az urizálásért. Vagy talán maga is a villatulajdonosok közé tartozik? Ja, akkor megértem, hogy zavarja a reklamálás. Csak jobb lenne, ha nem itt rontaná a levegőt.

      Válasz
  44. Germering- Ez jó hír, nagyon sokat jelent a város biztonságos közlekedésében! Minden közlekedő biztonsága megoldódik, az arácsiak is remélhetőleg örülnek. Az meg különösen pozitív, hogy ezt most végre a hivatalos, városi hírcsatorna közölte.

    Válasz
  45. Mér. 15-én ellátogattunk a Lóczy Barlanghoz. Az oda vezetö út a Rizling utcai kereszteződéstől egy horror. Ha egy autó jön az embernek a kerítésre kell felmászni, mert nincs hely, az ut állapotát meg nem is kell említeni. Lyuk lyuk hátán ha nem figyelsz kibicsaklik a lábad. Ugy emlékszem be lett harangozva, hogy Lóczy Barlang megnyitására felújítják az utat is. Igérni persze mindenki tud.

    Válasz
    • Tisztelt Roast Pork! Vagy el tetszett lopni a tavaly írt hozzászólásomat, és akkor ez csúnya dolog. Ha nem ez történt, akkor a valóság sokkal csúnyább dolog.

      Válasz
      • Mi is voltunk tavaly a barlangnál. Tehát az új fogadó épülethez vezető és nagyon rossz állapotban lévő út még mindig olyan, mint akkor? semmi javulás? a Kultúra városában? hol élünk? ki ezért a felelős?

        Válasz
      • Nem loptam semmit ez a szomoru valoság

        Válasz
      • Abban nincs vita, hogy a csomópont rekonstrukciója igen hasznos. Az a kérdés viszont fölmerült bennem, hogy miért volt olyan sürgős bejelenteni mindezt éppen most, amikor az engedélyezési tervek is csak jövő év elejére készülnek el. (Tudom, sokan most kinevetnek a naivitásom miatt, nekik üzenem, hogy a kérdés költői.) S ha valaki elmagyarázná nekem, hogy ez mi módon „élénkítheti a térség gazdasági fejlődését”, azt nagyon megköszönném – mert enélkül mindezt üres frázisnak gondolom! Bocsánat, még egy kérdés: milyen az a lámpás körforgalom? Eddig úgy tudtam, hogy a körforgalomnak épp az az egyik előnye, hogy nem kell hozzá közlekedési lámpa, de talán rosszul tudtam.

        Válasz
        • Nyilvánvaló kampány rendezvény, ezen nincs mit magyarázni. Annyi előnye viszont van, hogy így számonkérhető, és biztos elkészül, ha 2024-re is de meglesz. A lámpás körforgalom egy új, modern közlekedésirányítás, elsősorban a közlekedésbiztonságban van szerepe. Elsőként Németországban használták, előnye, hogy a többsávos körforgalmakban, különösen a balra kanyarodó, azaz több kihajtón is áthaladó járművezetők helyzetét könnyítheti meg, akiknek a jelenlegi jelzőlámpa nélküli körforgalmakban szine mindig nehézségekkel kell megküzdeniük.

          Válasz
          • Köszönöm, megint tanultam valamit. És kíváncsian várom, hogy 2024-ben vajon kitől kérhetjük majd számon, ha esetleg mégsem… de legyünk optimisták, mást úgysem tehetünk!

          • Tisztelt Use Brain, a komposztálót nem társaságunk üzemelteti, hanem az ÉBH Nonprofit KFT.

      • Állami beruházásban vasútvillamosítás. Most állami beruházásban csomópont építés, ami miatt hozzányúlnak a vasúti pályához. Van itt előrelátás, tervezés, vagy csak lobbizás, propaganda?

        Válasz
  46. Tisztelt Somogyi úr. Ma voltam a zölhulladékot leadni az aszoföi uti telepen. Hegyekben áll rengeteg zöldhulladék és a baggerek egyik sarokból a másikba tologatják, mivel a lebomlás évek is eltart.Szerintem a hulladékot le kellene szecskázni és erőműben elégetni, igy villamos vagy hőenergia termelésre lehetne hasznosítani. Ès a CO2 szennyezés is csökkenne.

    Válasz
  47. Lent jártam a Varjú sétányon. Régi nevén Tagore sétány. Fantasztikus látvány volt a sok sz@ró varjú! Először nem értettem miért néz mindenki felfelé. Rájöttem mindenki próbál kitérni a kellemetlenül hangos, ürítő varjak végterméke elől! Egy jó darabig megint nem megyek eme „csodálatos” helyre! Milliárdokat költenek a város fejlesztésére, ilyen egyszerű dolgot meg képtelenek megoldani.

    Válasz
  48. Szkeptikusnak. Nagyon szomorú az egész. És sokágú. Csak egy kérdés: hogy lehetne rávenni a multikat arra, hogy pl. olyan háztartási gépeket gyártsanak, ahol nincs beprogramozva, hogy 5-7 év múlva tönkremennek és javíthatatlanok? hanem 30 évig futnak? A Lehel ezt már tudta, azokból a gépekből most is fut nagyon sok. És akkor csak 30 évenként kellene nyersanyagot bányászni, szörnyűséges környezetszennyezés árán. És ez csak egy dolog a sok közül. És erről SENKI sem beszél, hadoválnak minden másról a nagy nevű és a multiktól kilóra megvett ENSZ meg EU és hasonló egyesületek. Szégyen, hogy az emberiséget ilyen könnyen meg lehet vezetni.
    Koloska-forrás miatt csak sírni tudok.

    Válasz
    • A tömör válasz a kérdésére: sehogy! A jelek szerint itt már csak egyetlen megoldás létezik: egy áldott éjszaka leszáll egy jótékony angyal a Földre, és átprogramozza az emberiség gondolkodásmódját. S másnap az emberek nem soppingolni (= szemetet gyártani, környezetet pusztítani) mennek, hanem mondjuk kirándulni, vagy színházba, esetleg otthon a karosszékben elővesznek egy klasszikust (vannak ötleteim!) és azt olvassák. Ha mégsem így fog történni, akkor meg belepusztulunk. Ez ilyen egyszerű! Számomra ebben az egészben az a legmegdöbbentőbb, hogy még ilyen egyértelmű jelzések nyomán sem hisszük el, hogy ez így tarthatatlan! Tipikus struccpolitika.

      Válasz
  49. kutyabarát írta válasz remélem jól alszik a kutya már nem ugat, de nagyon sok embernek okozott fájdalmat

    Válasz
  50. Az ön- és környezetpusztítás újabb ékes példája, hogy a Koloska-forrás elapadása után a közkedvelt és sokak által használt Berzsenyi-forrás vize – finoman fogalmazva – fogyasztásra nem ajánlott. Megmérgezzük, élhetetlenné tesszük a saját életterünket. Az a gyanúm, hogy pocsék a bizonyítványunk, bukásra állunk. Önmagunknak csináljuk!

    Válasz
  51. A Vaszary Gábor utcában jó lenne, ha megtiltanák az úton történő parkolást, főleg a kanyarban. Elég veszélyes a beláthatatlanság miatt.

    Válasz
  52. Remélem az Anna Grand vendégeit nem engedik kocsival behajtani a Kisfaludy utcából, mert az jelentős forgalom. Ott van a szálloda nagy parkolója, onnan kell megközelíteni az épületet. Hány és hány elegáns szálloda van, ahol kocsival nem lehet megállni a bejáratnál, azt gyalogosan úgyis megcsodálják majd a vendégek nap, mint nap.

    Válasz
  53. Megbüntettek mert a lakossági parkoló kártyámmal a Zákonyi utcai mélygarázsban parkoltam. Kiderült, csak délután kettőtől tehetem ezt meg füredi lakosként. Vajon erre mi a magyarázat? Kinek jó ez? Kik elől veszem el a helyet délelőtt? Szerintem ebben semmi ráció nincs Egyébként is a helyi parkolási rendszer egyre bonyolultabb, nehezen követhető, egyszerűsíteni kellene és a logika sem ártana belőle.

    Válasz
  54. Üdvözlöm a Kisfaludy utca és a környék átvariálását. Ez mindannyiunk érdeke, végre nemcsak a turisták kegyeit keressük. Nagyon bízom benne, hogy a behajtási engedélyt tényleg csak azok kapják meg, akiknek szüksége van rá.

    Válasz
  55. Március 8-án „vízhiány és nyomáscsökkenés” várható néhány utcában Füreden. Valaki meg tudná magyarázni azt a műszaki bravúrt, hogy ha vízhiány van, akkor miként lehet nyomáscsökkenés? Vicces! Talán nem ártana pontosabban fogalmazni: vízhiány VAGY nyomáscsökkenés. Köszönjük!

    Válasz
    • Még egy lehetőség: X utcában vízhiány, B utcában nyomáscsökkenés. Abszolút gyakorlatias megoldás: nyisd ki a csapot, majd meglátod, mi van, vagy nincs. Most pedig nem viccelek: pár éve költöztünk Füredre, egy tíz literes kannában mindig van víz, és 2 hetente cseréljük. És mindig van otthon legalább 2×1,5 l ásványvíz. A régi lakhelyünkön ez muszáj volt. Eddig bevált. (zárójelben a legfontosabb: azért nagy bajnak kéne lennie, hogy a füredi borvidéken valaki szomjan haljon)

      Válasz
    • Nem, ez nem vicces. Van itt minden. A drv karbantartási munkái biztos kellenek, de bosszúságot is okoznak. A vízhiány a legkevesebb, mert általában addig tart, amit bejelentenek. Utána viszont van, hogy nyomáscsökkenés tapasztalható, köhögnek a csapok, gyengén jön a víz és bizony olykor jön vele valami hordalék is. Múltkor ki kellett hívni a szerelőt, mert a mosógépünk eldugult, kiderült, hogy a vezetékes vízben lévő aprókavicsos föld dugaszolta el teljesen. Állítólag ilyen karbantartó munkáknál előfordul, hogy törmelék jut a rendszerbe, csak hát ezt az itthoni gépek nem nagyon szeretik.

      Válasz
      • Nos, ez a következménye a rezsicsökkentésnek. A szolgáltatók egyre alacsonyabb színvonalat kénytelenek vinni, mert egyszerűen nincs pénz a beruházásokra (pedig nagyon nagy szükség lenne rá az elöregedett hálózat miatt), de gyakran a karbantartásra sem. Föl kellene már fogni végre, hogy semmi sincs ingyen!

        Válasz
      • El kell olvasni, melyik díjkategóriába tartozó bérletet, mikor hol és meddig lehet használni. Ha amélygarázsban szeretne parkolni, időkorlát nélkül akkor a piros bérletet kell megvásárolnia.

        Válasz
        • Elolvastam, hova szól a bérletem, Probio is helyben hagyta, de a parkoló ellenőr mást mondott, én is mondtam valamit magyarul, végül nekem lett igazam. Most ez lesz a napirenden? vagy az ellenőri munkához elég az általános iskola 3. osztályának sikeres elvégzése? keményen fogalmaztam, de ami sok, az sok, mikor lesz itt már végre rend? ha így dolgoznék a munkahelyemen, naponta kétszer rúgnának ki! Sok ismerősömnek van hasonló élménye. Kérem az Agórát, jelentessék meg, amit írtam, elvégre nem lehet minden témát cicasimogatással körbejárni, van amit magyarul meg kell írni!

          Válasz
  56. Meg van az a nóta, hogy Száz varjú rak fészket. Ja bocs ez nem nóta ez a valóság! Legalább nyáron nem csak képletesen állunk a sz@rban nyakig! Most kellene valamit csinálni a fészkekkel amig nem raknak tojásokat a varjak!

    Válasz
  57. Most, hogy végre megtörtént a Blaha utca autóforgalomtól történő mentesítése, reményteljesen újra javaslom a Zákonyi Ferenc utca (sétány) átmenő forgalmának megszüntetését is. Az itt levő kikötői parkolók, ill. mélygarázsok megközelíthetők még akkor is, ha az utca középső szakaszát lezárnák. Ily módon nem lehetne teljesen áthajtani, s ezzel véget lehetne vetni az értelmetlen hivalkodásnak, azaz autó- és motorcsodák bemutatásának is. Mivel az utca mindkét oldala gyönyörűen kiépített, így ezeket összenyitva egy igazi központi tere lenne a városnak.

    Válasz
  58. Üdvözlet, esetleg van valakinek használható, releváns információja arról, hogy a felső városrészben várható-e szélessávú internet kiépítés / fejlesztés a közeljövőben?
    A szolgáltatókat kérdeztem, de sajnos nem tudtak értelmezhető választ adni.

    Köszönettel, Géza

    Válasz
  59. Végre, végre! Nem lesz autósforgalom a Blaha utcában és nagyjából a Kisfaludy utcában sem. Nagyon vártuk ezt már. Egy utca, ahol nincs autózás minimum jár egy ilyen városnak, mint Füred, és nemcsak a turisták miatt, hanem miattunk fürediekért is. Akik pedig kivagyiságból ott köröztek a buta-nagy autóikkal a Blahán kitett asztalok előtt, az ügyesebbje gázfröccsöt is adott, nos ők parádézhatnak máshol. Bízom benne, hogy a Kisvonat sem közlekedik majd itt.

    Válasz
    • Ha behajtanak a Kisfaludy utcába, akkor a Blahán kell kihajtani, mert egyirányú. Akkor mit jelent a „nagyjából a Kisfaludy utcában sem”? Aki ott behajt, tovább kell menni a Blahán is, mert nem fordulhat meg. Ezt nem értem. A hotelbe hogy mennek be?

      Válasz
      • Miért nem olvassa el a cikket, mielőtt ideír? A Kisfaludy megszűnik egyirányú utca lenni, a Balaton étterem előtti területen pedig kialakítanak az autók számára egy visszafordítót. A Blahára behajtani nem lehet. Teljesen világos. És végre, hogy meghúzták. Évekkel ezelőtt kellett volna már.

        Válasz
        • Köszönöm a kioktatását, bocsánatot kérek, hogy élek. Semmi ilyen cikket nem találtam, ritkán olvasok híreket, ezért merészeltem kérdezni. Mégegyszer nagyon köszönöm udvarias és jóindulatú válaszát. Remélem, nincsenek gyerekei.

          Válasz
          • Itt van a Kisfaludy utcáról szóló hír, a honlap legelején, kiszúrja az ember szemét. Ezért merészeltem írni, ha már ezen az oldalon megtalálja a hozzászólás lehetőséget és nem érti a Kisfaludy utcában tervezetteket, akkor talán körbenézhetne előtte, mit lehet tudni erről. Ebben nincs semmi kioktatás. Érdemes olvasni, tájékozódni is. Ehhez semmi köze annak, hogy vannak-e gyerekeim vagy sem.

        • Nagyon nagy a csend, valószínűleg marad így. Éljen a dugó és a tolakodó autósok egész évben.

          Válasz
  60. „Megújulhat a város egyik forgalmas utcája” hirnek nagyon megörültem, mert a földhivatal mögötti szakaszon a Bajcsy utca olyan szük, hogy a parkolo autok miatt többször a járdára felhajva lehet csak elhaladni.
    Miután a térképkivonatot is megnéztem nagyot csalodtam. Itt minden marad a régiben. A felujitás csak a temetötöl a szeméttelepig érvényes.

    Válasz
    • A cikkben az áll, hogy a Fazekas kamionostól egészen a közösségi házig terjedő szakaszon, meghallgattam a testületi ülés anyagát, és valóban ezt mondja a polgármester. Nem tudom milyen térképkivonatot látott, de én inkább előbbinek hiszek.

      Válasz
  61. Én a kutyákkal vagyok. Ismerve a szomszédaimat, pláne.

    Válasz
  62. Megint valami, amin lehet marakodni, amin össze lehet veszni. Megint valami, ami két részre szakítja az embereket, s lehet utálni azt, aki a másik táborba tartozik. Ez az egész kutya-dolog nem szól másról, mint az ellenség-keresésről: kivetítem a saját lelki nyomoromat másokra, hogy ne kelljen tükörbe néznem, mert nem tudom elviselni saját magam. Fújja mindenki a magáét, meggyőződve arról, hogy neki, csakis neki lehet igaza, ezért a másikat minimum máglyára kellene vetni. Hát ide jutottunk! Nekem nincs kutyám. Volt, de elcsavargott, amikor rájött a szerelem, hiába volt a kerítés, alatta kiásta magát. Úgy hallottam, a sintérek begyűjtötték és elaltatták. Nagyon megviselt! Vagyis megtapasztaltam a kutyás és a kutya nélküli életmódot is. Épp ezért merem kijelenteni: nem szabad általánosítani! Vannak szeretetreméltó helyzetek, pl. a közelünkben egy zsömleszínű kutyus minden alkalommal nagy örömmel rohan a kerítéshez, amikor arra sétálok, s mondhatom, én is nagyon örülök neki: simogatom, beszélgetünk, nyalogatja a kezem és látszik rajta, hogy boldog. Ugyanakkor pár házzal odébb egy őrült módon vicsorgó eb roham a kerítéshez, s üvöltés közben majd szétszaggatja a léceket, félelmet ébresztve az emberben. A két esetből vissza lehet következtetni a kutyák gazdájára. Nem hiszem, hogy az a megoldás, hogy átmegyek a másik oldalra. Az emberek biztonságát fenyegetni, bennük félelmet ébreszteni antihumánus cselekedet. Ugyanez vonatkozik azokra az esetekre is, amikor pótcselekvésként tartanak kutyát, bezárva egy lakásba, nem törődve az állat igényeivel, szokásaival, csak a saját, önző érdekeikkel. Szélsőséges eseteket most inkább nem is említek, amikor alkalmanként miket művelnek a „házi kedvenccel”, nyilván mindenki hallott ilyesmikről… Végső konklúzióként: nem a kutyákkal van a baj, hanem a gazdáikkal. S amíg a gazda nem változik, marad minden a régiben. És mitől változna? Azt hiszi, neki így jó. Hát, majd kiderül.

    Válasz
  63. Tisztelt Illetékesek! Azzal kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy a 71-es főút leszűkítése a séta utcánál az meddig lesz, illetve mikor kerül az eredeti állapot helyreállításra? A tavalyi évben amikor a szűkítés megtörtént akkor a sajtóközlemény szerint ez csak ideiglenes jelleggel került kihelyezésre.
    Várom megtisztelő válaszukat.

    Válasz
    • Tényleg, mi lesz a Séta-71 szűkítéssel?

      Válasz
  64. Hova tűnt az élő webkamera a füredi kikötőből?…már mint nem a kamerát hiányolom,hanem a képét! Tudtok ebben segíteni?

    Válasz
  65. „Kutyavilág” válasza a „ Kutyabarátnak írta” bejegyzésre
    Ön válaszolt a „ Kutyabarát” által írottakra, ám engem elsősorban az Ön megszólalása indított véleménynyilvánításra.
    Természetesen nem az Ön már-már kioktató ,a kéretlenül ( egyébiránt hasznavehetetlen) tanácsokat osztogató stílusa, a szinte cinizmusba hajló hangvétele ( megengedve persze,hogy a fenti érzületek csupán az én ingerküszöbömet lépték át) miatt szólalok meg, hanem azért, mert a „Kutyabarát” által felvetett probléma távolról sem csupán az Öreghegyi út környékén probléma.
    Sok helyen az. És pontosan úgy, ahogyan azt „Kutyabarát” körülírta. A városban jócskán akad családi házas, kertvárosias jellegű terület, ahol az ott lakók az életüket nyugalomban, indokolatlan és szükségtelen zavaró körülmények nélkül kívánják élni.
    Ilyen zavaró körülmény sokféle lehet: pl. a csendrendelet megsértése, a hangos zenehallgatás, és bizony ebbe a fogalomkörbe tartozik a kedvtelésből tartott ebek zavaró ugatása is ( hogy mi minősül kedvtelésből tartott ebnek, azt a 41/2010. (II.26.) Korm. rendelet 1.§ (2) bekezdésének a) pontja állapítja meg ( nyilván nem elegendő a háznál lévő kutyát a gazda által őrző-védő kutyává előléptetni, mondván, hogy ez bizony „ házőrző !!”). Egyébként ez a fogalmi tisztázás szükségtelen is abból a szempontból ,hogy a tárgyalt probléma oldaláról a lényeg az a szükségtelen, indokolatlanul zavaró körülmény létrejötte és fennállása , ami a közelben lakók életvitelét megzavarja.
    Mert bizony nekünk jogunk van a kertünkben ,a teraszunkon , a lakásunkban ,stb. úgy élni, hogy ne kelljen elszenvednünk a környéken tartott kutyák folyamatosan hallható ugatását. Ugatnak, mert elhalad valaki a járdán, mert mozdult egy falevél, fölszállt egy madár, a gazdája reggel elment hazulról és a kutya naphosszat panaszosan vonít ( lásd még: felelős állattartás!!),stb. És mindez szinte folyamatos , hol balról, hol jobbról, hol szemből, hol távolabbról, hol közelebbről.
    És Ön szerint ez vicces? Nem. Nem az. Egyáltalán nem az.
    Nem nekünk kell átmenni a járda túlsó oldalára, nem nekünk kell ajtót, ablakot magunkra zárni. Nem.
    A kutyatartóknak kell a kutyájukat úgy nevelni , tartani, taníttatni ( bizony!) , hogy az állat jelenléte szerezzen örömet a gazdájának, de ne jelentsen zavaró körülményt a környezetének.
    Egyébként pedig – ha az állattartó például csak úgy tud reagálni egy észrevételre, hogy „ kutya, hát az a dolga, hogy ugasson, vagy ”kutya, beszélni nem tud”,stb.), akkor irány a hivatalos út: birtokháborítás, csendháborítás -kellően dokumentálva -biztosan megáll.

    A szándékozottnál hosszabban, de valószínűleg sokakat érintő felvetésre reagáltam. Több helyen többes számot használtam, de nyilvánvalóan a leírtak kizárólag az én egyedüli véleményemet tükrözik.

    Válasz
  66. Régota fontolgatom, hogy egy kényes témát felvessek. Mint tudott a zaj, lárma kihat az egészségre. Ennek érdekében bevezettek egy csendrendeletet. Ezt többé kevésbé betartják az emberek. Egy másik igen jelentös zajforrás a kutyaugatás. Mi a Déryné utca elején lakunk es nagyon megkeseriti a napjainkat az állando kutyaugatás az Öreghegyi utca elején lévö házakbol. Összeszámoltam, a Damjanich utcai keresztezödésig 10 kutya van kertekben. Ha valaki elmegy a járdán a telek elött, majd felfalják az embert. Beszéltem a kutyatulajdonosokkal, hogy nem tudnák-e a kutyájukat csititani, amire azt a választ kaptam, hogy „a kutya azért van hogy ugasson“. Közeleg a jo idö, de lehetetlen a kertben tartozkodni az álldo vonyitás miatt.
    Tude-e valaki tanácsot adni, hol lehetne segitséget kapni.

    Válasz
    • Két tanács. Ha nyilvános felületre ír, kérem használjon ékezeteket, tisztelje meg a társaságot azzal, hogy a magyar helyesírást elsajátítja. Másik tanács, ne idegeskedjen a kutyaugatás miatt. Egy egy családi házas övezet, itt bizony vannak és lesznek kutyák. Ha a kerítésnél ugatnak a kutyák, akkor menjen át a járda másik oldalára, úgysem tud tenni mást ellene. Ha egy bizonyos kutyával van gond, akkor ne általánosságban írjon ide, mert önmagában a kutyaugatást számonkérni elég vicces. Szóval, ha egy kutyával van gond, agresszív vagy egész álló nap vonyít, ugat, akkor bizony a gazdával kell zöldágra vergődni.

      Válasz
    • Üdvözlöm, a csendrendelet említése vicces. Tényleg mosolygok, ne értsen félre. A rendelet létezik, de a betartása, betartatása ….hát az már problémásabb. A gond, hogy senki nem tartja be. Nyilván szép lenne, ha senki nem zajongana, de a csendrendeletet sem képesek betartani az emberek. Flex, fűnyíró? Akkor amikor jólesik. Vasárnap, ünnepnap egész évben tilos, mégis nyomják a jómunkás emberek. Ellenőrzés? Nem hallani büntetésekről, nincs elrettentő példa.Ha ezek után szól a kutyatulajdonosnak, tökéletesen értetlen fülekre fog találni. Ha a csendrendeletet sem érti meg a delikvens, miért várjuk el a kultúrált kutyatartást… Mi zárt ablaknál alszunk, így nem zavarnak a szomszédos kutyák. És nem, nem jó zárt ablaknál aludni.

      Válasz
      • Meg kell tanulni egymás mellett élni. Emberek, kutyák, macskák, tyukok a faluba, stb!

        Válasz
      • Szabad itt őszintén írni, vagy csak PC módra? Utálom a kutyákat, azért, amilyenek. De erről ők nem tehetnek, nagy részben a tartóik miatt olyanok, amilyenek. Tehát inkább a kutyatartókat utálom, teljes szívből, úgy ahogy vannak. Jogom van saját véleményre. Mégis milyen alapon teszik tönkre a szomszédaik életét ezekkel a megbolondult négylábúakkal?? Miért kell a többieknek ezt eltűrni? Ha nekik joguk van a kutyaugatásra, nekünk miért nincs jogunk csendre és nyugodt alvásra? ez lenne a demokrácia meg tolerancia? Undorító, úgy ahogy van! Azt az elferdült dolgot, amikor csókolják és nyalják a kutyáikat, azt nem is merem itt méltatni, förtelmes, gusztustalan.

        Válasz
        • Ez egy durva általánosítás, tele haraggal, ezzel így, ebben a formában nem sokat lehet kezdeni egy nyilvános fórumon. Oké, gyűlölje a kutyákat vagy a tartóikat, de ezzel nem oldódik meg semmi, ez nem válasz se pro se kontra. Ez szimplán hangulatkeltés. Nekem van kutyám, szeretem az állatokat, egy kertes házban teljesen természetesnek tartom, hogy legyen kutya, de természetesen nekem is van rossz tapasztalatom. Mint annyi minden az életben ez sem fekete-fehér.

          Válasz
        • Nem voltam kioktató. Csupán azt mertem megjegyezni, ha sokak által olvasott felületre ír valaki, akkor tegye ki legalább az ékezeteket, hogy magyarul értelmes legyen a mondandója. Ezt tartom most is. A témához. Paragrafusokat citál, érezhetően feldúlt, én nem tudom, ha ennyire beleásta magát ebbe, ennyire érintett, akkor szerintem nem ide kellene írnia, hanem mondjuk beszélni az érintett kutyatulajdonosokkal. Mert amit ír az nem általánosítható, számtalan kutyatartó van itt a családiházas övezetben, töredékük az, akire jellemzése áll. Van kutyám, gyerekkorom óta szeretem a kutyákat, de ettől persze én is hallom a szomszédok kutyáinak az ugatását. Nem zavar, igaz nem is ugatnak annyit, de elfogadom ez szubjektív dolog. Egyetértek foglalkozni kell a kutyákkal, a gazdák jelentős része ezt meg is teszi. De mi az, amit ön nem tart zavarónak? Hol van a határ? Joga van kiülni a teraszára, egyértelmű, de joga van a másiknak is egy kutyát tartani a kertjében. Sok-sok téma felmerült már itt az Agorában, amiről kiderült: zavarjuk, idegesítjük egymást, mindenkinek más az ingerküszöbe, a szemlélete és így tovább. Azon az útvonalon például, ahol rendszeresen járok van két kutya, amelyik oknélkül nekirohan a kerítésnek, nem tudom ezen felhúzni magam, most már rendszeresen az út másik oldalán jövök és kész. Nem kioktatásnak szántam ezt, ezt csinálom ennyi. Ha egy helyzet valóban elviselhetetlen, akkor valószínűleg nem csak önt zavarja, hanem az összes szomszédot. Akkor együtt meg kell kérni a kutyatulajdonost, hogy változtasson ezen. Ha jogsértő, pl az engedélyezettnél több kutyát tart, nem gondozza őket, állatkínzásnak minősíthető a kutyatartása akkor viszont jogilag kell fellépni.

          Válasz
          • Válasz „ Kutyabarátnak” bejegyzésére. Ön a második bejegyzésében visszautasítja az én első megszólalásomban olvasható néhány szó, szószerkezet ( mint pl.: „ már-már kioktató, kéretlenül tanácsokat adó”, stb.) használatát. Kár,mert utóbbi írásában ugyanebben a stílusban szólal meg ( pl.: „ … akkor szerintem nem ide kellene írnia, hanem … ” – tanácsolja nekem, aztán érzelmi állapotomat elemzi : „… érezhetően feldúlt…”- írja rólam). De erről ennyit.
            Az eredetileg problémaként felvetetthez és az Ön által utóbb leírtakhoz is kapcsolódva : azt sem a témát felhozó, sem én nem állítottam, hogy bárkinek ne lenne joga kutyát tartania. Nem erről volt szó. Arról viszont szólni kell, hogy a kutyatartónak kötelessége gondoskodnia arról, hogy az általa tartott eb a környezet ingereit megfelelően értelmezze és arra megfelelő – csak adekvát- választ adjon. A kutyatartás mikéntje, az abból fakadó zavarás megléte az, amit „ Kutyabarát” kifogásolt, és amiről én is írtam.
            Mi az, ami nem zavaró, hol van a határ?- teszi fel a ( költői) kérdést Ön.
            Az lehetne igazodási pont, ha elfogadnánk, hogy mindenki szabadsága csak addig terjedhet, amíg mások szabadságát nem korlátozza.
            Ebbe aztán szabadon behelyettesíthető bármilyen élethelyzet : pl.: joga van bárkinek ordító zenét hallgatnia mindaddig, amíg másokat nem zavar, joga van bárkinek motort bőgetni az utcában oda-vissza, amíg másokat nem zavar, aztán joga van bárkinek kiülnie a teraszára, amíg másokat nem zavar, joga van bárkinek a kertjében kutyát tartani ( legyen bár a kutya antiszociális, pszichésen zavart, tartási hibás, stb.) , amíg másokat nem zavar.
            Honnan tudjuk, hogy valami zavaró? Hát azért jó eséllyel azt magunk is fel tudjuk mérni, vagy majd szólni fognak. Ha szólnak. Mert valami furcsa okból kifolyólag sokan inkább magukra zárnak ajtót-ablakot,vagy elmennek hazulról, némán eltűrik, hogy a probléma majd magától megszűnik , aztán újra minden rendben lesz. De csak a következő alkalomig ( persze már nem csak a kutyákról van szó, lásd pl. a csendrendelet be nem tartása). Szólni kell, jelezni a problémát, ez nem a jószomszédi viszony végét jelenti. Mert egyébként hogyan várhatnánk el minden embertől , hogy egyáltalán tudatában van annak, hogy valamiféle kellemetlenség forrásává vált. Segíteni kell azzal, hogy felkínáljuk az együttműködés lehetőségét a megoldásban, és várjuk is el ezt az együttműködést. Ha ez nem megy, akkor – ahogy az előző hozzászólásomban is írtam- irány a hivatalos út.
            Üdvözlettel. ( a témához a továbbiakban nem fűzök semmilyen megjegyzést)

          • Ez kezd parttalan vitává válni. Megint a stílusomat kéri számon, az idézett mondataim nem sértőek, csak a véleményemet írtam le. A lényeg viszont elsikkadt. Ön azt írja, olyan kutyák legyenek, amelyek a környezetükre „csak adekvát- választ adnak” Ez olyan, mintha egy Mrożek darab kellős közepébe kerültünk volna…
            Rendben, persze, fogadjuk el, hogy mindenki szabadsága csak addig terjedhet, amíg mások szabadságát nem korlátozza. Egyetértek. De hát ez láthatóan nem működik, nem? Azért írt ide. Üdv

          • szerintem a kutyaadot kellene megemelni, akkor majd meggondolnák hány kutyát tartanak

          • Az emlitett két kutya ( vizslához hasonloak a páratlan oldalon) mindenkire rávicsorog mint egy észvesztett vadállat. Gyerekekkel életveszélyes azon a járdaszakaszon közlekedni, mivel a fejük kifér a keritésrudak között. De végül is mindekire veszélyesek. Az sem megoldás, hogy az ember átmegy a másik oldalra, mert ott egy hatalmas belga juhász kutya fogadja az embert amely szintén agressziv. Még akkor is ha a gazdája ott áll melette, aki persza nem csititja hanem büszkén nézegeti milyen klassz eb.

      • tisztelt Somogyi úr, nagyon dícséretes, hogy a polgárok panaszait komolyan veszi. Szerintem egyszerűbb lenne az interneten a pakolási zónákat közzé tenni. Igy nem kellene egyenként a Probiot felkeresni

        Válasz
  67. Parkolás ügyben egyre nagyobb a káosz. Ma mondta egy sheriff, hogy pl. a füredi bérlet nyáron nem lesz érvényes a Kisfaludy strandnál lévő parkolóban, és csak a Zsigmond utcában érvényes, meg d.u. a földalatti parkolóban. Akkor minek vettem egyáltalán meg? és a Probiónál meg mást mondtak. Kinek van itt igaza? van ez ügyben valami hivatalos papír, ami még holnapután is érvényes lesz? hogy egy ilyen egyszerű dolgot hogy lehet így megkavarni!

    Válasz
    • Parkolás ügyben azt javasolom, hogy megbizható információt a Probionál szerezzen, illetve a Probio honlapját is nyugodtan lehet használni e tekintetben.

      Válasz
    • Ma (febr. 14.) a neten böngésztem, és egy érdekes hírt találtam: egy spanyol golfpályát teljesen eltüntetnek, mert természetvédelmi területen épült. Talán kissé naiv kérdés: elképzelhető lenne ez Füreden, vagy valahol a Balaton mellett? nem éppen golfpálya, csak a nádasba szinte beleépült nyaralósor (Akaliban) vagy mondjuk a volt Kádár-villa dombja Füreden, (vagy hotel Máriafürdőn) a sor végtelen. Egyre több emberben egyre több kérdés merül föl–és kérdezni talán még szabad, nem bűn! hogy pl az említett helyeken minden teljesen rendben zajlott-zajlik- és a kérdésekre szinte soha sincs válasz. Furcsa, de sokatmondó. lehet, hogy Szkeptikusnak lesz igaza, hogy itt nem lesz redőnylehúzás? vagy annak a 2 ismerősömnek, aki szerint ez az írás nem jelenik meg az Agórán, mert valakik nem szeretik az ilyen kérdéseket? dehát az is egy válasz lenne…..

      Válasz
    • Tegnap néztem egy riportot a youtubon, a fövárosi parkolási problémákról volt szó. Felvetödött hogy esetleg korlátoznák az autók számát. Kedves önkormányzat! Lehet ezen gondolkodni!

      Válasz
      • Nagyon jó ötlet! Gratulálunk! kevesebb autó, javuló levegő, kevesebb gázolás a járdákon, kevesebb kockaház újgazdagéknak, mert ők gyalog nem tudnak járni, kisebb tömeg Aldi és Co.-ban, végre biztonságosabban lehet biciklizni, a kormányhivatalnak is kevesebb lesz a dolga, ez lenne az első lépcső a földi mennyország felé? Reméljük, hogy ez az ötlet eljut a címzettekhez is.

        Válasz
      • Nagyon régen jártunk a Germering utca felé, nem is tudtunk a felújításról. Tegnap arrafelé kerekeztünk és csodálkozva láttuk, hogy nem csak nincs járda, hanem semmiféle „lopakodó” lehetőség sincs amit esetleg járdának lehetne használni. Vajon az ott lévő házak vagy nyaralók lakói ezt hogy oldják meg? mert csak az autóút marad a gyaloglásra. Nagyon furcsa ez az egész. Ennyire kellett spórolni, hogy nincs járda?

        Válasz
  68. a Germeringutcáben a Vizmütöl a Strand kelelti bejárojáig aszfaltoztak és felfestették a kerékpár sávot. Az a kérdés a gyalogosok hol tudnak majd közlkedni. Egyik oldalon sincs járda. De lényeg az autoknak és biciklisenknek van hely.

    Válasz
  69. Még mindig 30… Pár hónapja feltettem egy kérdést, a mai napig nem reagált senki.Ismét kérdezem, hogy a Fürdő utca – Köztársaság utcai körforgalomtól a Noszlopy utcáig mi indokolja a 30 km/h-ás sebességkorlátozást? Az út minősége megfelelő, járda van a gyalogosok számára, az építkezések láthatólag befejeződtek.

    Válasz
    • Szerintem ne itt keresse erre a választ, mert a sebességkorlátozó táblákat nem az önkormányzat teszi ki és veszi le. A kérdést a rendőrségnek kell feltenni. Egyébként a felvetés jogos, szerintem egyszerűen egy ottfelejtett tábláról van szó, ami talán egy korábbi építkezés miatt kerülhetett oda a balesetveszély miatt.

      Válasz
      • Kedves Józsi és Helyi! nem lehetnek annyira naivak, hogy ne tudnák saját maguk a választ. A táblák fölöslegesek, az építkezésnek régen vége, ezt mindenki tudja és ezért gyorsabban mennek, ezt a rendőrség is tudja és ott lehet kaszálni. Kész, a dolog ilyen egyszerű. Ugyanez van a Deák utcában is lefelé, a Borcsa felé. (van egy másik lehetőség is: csak 30km-es táblájuk volt)

        Válasz
      • A közuti táblákat az út kezelője teszi ki, nem a rendőrség. Így, ha az adott útszakasz nincs állami kezelésben, akkor a tábla kirakó az Önkormányzat.

        Válasz
        • Kicsit visszafelé lapoztam. Érdekes dolog jött elő. Kidőlni készülő fa, fölösleges útjelzőtáblák, leesni készülő parkolási tábla, pocsék állapotú utca, stb. És ezt mind a fürediek jelzik, ami önmagában dicséretes dolog, de ha ők nem jeleznék, a baj még létezne, mert akinek az lenne a dolga, hogy ezt észrevegye, az valamelyik íróasztal mellett alussza édes álmát? Ha megtörtént a „lakossági” jelzés, na akkor reagálnak, ez az egyetlen jó dolog. Kérem szépen ez van.

          Válasz
        • Akkor az önkormányzat miért nem tesz semmit? Az egész járdán való parkolás a Bajcsy utcán a rendőrök miért nem büntetik? Mert a gyalogos és gyermekkel közlekedő szülök,kismama babakocsival menjen le a forgalmas útra ,mert sajnos nincs 1 db zebra sem a forgalmas Bajcsy úton.Kinek a hibája? A rendőrség meg már nem foglalkozik az ilyen dolgokkal,sokszor látom el autózni őket a szabálytalanul pakoló autók mellett ,de nem látják,vagy nem akarják!!!!!

          Válasz
  70. Tisztelt Probió! Nem találok magyarázatot arra, hogy a helyi lakosoknak kibocsátott éves parkoló bérlet miért nem érvényes a felső városrész parkolóiban? Ez nonszensz. Jellemzően itt élünk, fent a faluban, és pont itt nem érvényes a bérlet. Hát nem azért van a kedvezményes árú bérlet a helyieknek, hogy kedvezzünk a helyi lakosoknak? Azt sem értem, hogy mi a ráció abban, hogy a Zákonyi mélygarázsban miért nem érvényes délután kettőig.

    Válasz
    • Tisztelt Parkolás! A Probio ZRT a parkolási tevékenység végrehajtását végzi a városban, nem jogalkotó . Kérdésére azért megpróbálok lényegi választ adni: ahogy többször jeleztük, a felsővárosi fizető parkolás célja , hogy a parkolóhelyek felszabaduljanak annak érdekében , hogy a vásárlók, a betegek, az ügyeiket intézők mindig találjanak szabad helyeket. Ha a bérletek érvényesek lennének, akkor valószinüleg jórészt megmaradna a probléma, hiszen sokan helyiként is autóval mennek a munkahelyeikre. A helyiek védelme , érdeke is, hogy a két órás dijmentes parkolás nekik is rendelkezésre áll ügyeik elintézésére.

      Válasz
  71. Érdekes. Évek óta, ha autóval mentem a csarnokba vásárolni, soha nem volt szabad parkolóhely a csarnok keleti részén lévő parkolóban, mindig dugig volt. Néha még a járdán is álltak. Szerencsés esetben valaki éppen kikanyarodott, akkor a helyére be tudtam állni, de igyekeznem kellett, mert már mögöttem is indexeltek. Ma délelőtt hihetetlen látvány tárult a szemem elé: nevezett parkoló egy része üresen tátongott, öt szabad helyet számoltam össze. Először azt hittem, hogy rosszul látok, annyira furcsa volt a látvány. Azon kezdtem el tűnődni, vajon hová tűnhetett az a sok autó, ami eddig minden nap reggeltől késődélutánig elfoglalt minden talpalatnyi helyet abban a parkolóban? Ilyen egyszerű lenne a parkolási gondok megoldása, hogy kihelyezek egy automatát? Furcsa dolgok ezek!

    Válasz
    • Ez mind igaz, szép és furcsa, de tényleg ez a megoldás? mert hol állnak most ezek az autók? Máshol foglalják a helyet, de valahol kell parkolniuk? és ahol most parkolnak, ott majd egy-két év múlva kell automatát fölállítani? és ez meddig mehet így tovább? Ez csak a probléma elodázása lenne, de nem a megoldása. Ez csak kapkodás.Tehát azt kell Fürednek nagyon hamar eldöntetni, hogy folytatja-e a turisták idecsábítását és közben az ideözönlő tömeg nem tudja hol hagyni az autóit, vagy valahol építenek nagy és drága parkolókat, ami ellen majd föllázadnak a turisták és máshova mennek, vagy végre valakik belátják, hogy itt a vége, nincs tovább, Füred betelt, normális körülmények között nem bír el több embert és autót és lehúzza a redőnyt. Erre több lehetőség is van, tessék kicsit körülnézni, de jó irányban. (ne Siófok felé) Azonkívül az esetlegesen meghozandó és néhányak számára népszerűtlen döntésekhez természetesen szükség van még bátorságra és határozottságra és kitartásra is a döntéshozók részéről.

      Válasz
    • Mindenkinek mindent elhiszek. 10 éve lakunk Füreden. Hetente 2-szer vásárolunk a csarnokban, sokat, tehát autózunk. Tényleg sokan parkolnak a csarnok körül. De SOHA, egyetlen egyszer sem fordult elö, hogy nem találtam 2 kör után parkolóhelyet. Az esetek 95%ban rögtön volt hely, parkoló automata nélkül. Vajon mibe kerül egy ilyen automata a körítéssel együtt? és hozzá az ítélet végrehajtók?? A postánál ugyanez.——–még egy észrevétel: d.u. 2 óra után a csarnoknál focizni is lehetett volna az autóktól, „annyian” voltak. (d.u. sétálni is szoktunk arrafelé) Ezt most csak itt leírtam.

      Válasz
      • Füred nem fogja lehúzni a redőnyt, mert azoknak, akik ebben a kérdésben döntenek, ez nem érdekük. Rengeteg pénzt lehet még kisajtolni ebből a városból – ilyen körülmények között kit érdekel, hogy a helyiek mit gondolnak minderről és hogy érzik magukat a városukban? Csak meg kell nézni azt az abnormális mértékű társasház-építési hullámot, ami jelenleg elönti a várost. Már minden tenyérnyi telken társasház vagy társas üdülő épül. És ezek környékén nem Suzukik vagy Opelek parkolnak. Sikk lett füredi ingatlantulajdonosnak lenni, ezt épp az errefelé nyomulóktól hallottam. Amíg ilyen ütemben emelkednek az ingatlanárak, addig ez így is marad. De semmi sem tart örökké…

        Válasz
  72. Tüdőszűrés cikkben az utca házszámot is ki kellene írni. Nem mindenki tudja, hogy hol található a Központ. Füredi vagyok, de én sem tudom.

    Válasz
    • Köszönjük az észrevételt. Pótoltuk a szociális központ címét. Üdv A szerk.

      Válasz
  73. Nem tudom, ki az illetékes ebben az ügyben. Tegnap láttam a Nagy-Posta melletti parkoló újonnan felszerelt nagy parkolási tábláját, a jegyautomata mellett. Négy csavar tartja, fölül mindkettö már nagyon meglazult, ha még két napig fúj a szél, az alsókkal is ez fog történni, aztán egyszer csak leesnek a csavaranyák és utána a tábla, és aki éppen ott lesz, annak esetleg vége. Ez most csupán egy információ. Négyszemközt lenne mondanivalóm annak a kétbalkezes „szakinak”, aki ilyen pocsékul és veszélyesen dolgozik. Jó lenne tudni, merre kóvályog, hogy kerüljem azt a környéket. (remélem nem kapta már meg a „kiváló szakmunkás” kitüntetést)

    Válasz
    • Köszönöm szépen a jelzését, javitottuk a táblát.

      Válasz
      • Köszönjük a javítást!

        Válasz
  74. A mai napon meglepődve tapasztaltam, hogy a 20 tonnás mixer kocsi a Deák Ferenc utcáról az aranyhíd sétányra behajtva a sütői kőburkolaton keresztűl szállítja a betont a Brázay strandi építkezésre. Nem rendelkezik az építkezés olyan felelős személlyel aki eligazítaná a sofőröket, hogy a Kisfaludy parkolónak közlekedjenek, ahol beton burkolat vezet a helyszínig?
    A pár éve büszkén felújított aranyhíd sétány így hamar tönkre fog menni…..

    Válasz
    • Ráadásul így a behajtani tilos ellenére ment a díszburkolatra:-(

      Válasz
      • Ha csak ez lenne a baj! dehát kit érdekelnek a tények? Sajnos nagyon sok helyen lehet ilyesmit tapasztalni, megépül valami, aztán tönkreteszik és ez senkit sem zavar. De ehhez csatlakozva egy kérdés. Vajon terveznek-e olyasmit, hogy a sétányt még meghosszabbítják, vagy ott a vége, ahol most van?

        Válasz
  75. Öröm mindenki számára, de nem értem miért önerőből és EU-s támogatással épül újjá a Munkácsy utca, amit a volt Brázay területén folyó építkezés anyagszállítása tett tönkre. Szerintem ez a beruházó dolga lenne minden normális esetben.

    Válasz
  76. Kellemetlen, de ugyanakkor kellemes élményben volt részem péntek reggel a helyijáratú busszal kapcsolatban. A busz időben érkezett, de a már megszokott gépkocsi helyett /harmadik napja/ inkább távolsági járatokon használandó jármű volt kellemetlenül magas lépcsőkkel nemcsak számomra – 80. évemet taposom – hanem az ott várakozó szépkorú hölgyek számára is. Egyiküknél bevásárló-kocsi volt, próbáltam segíteni, de a nehéz csomagot rosszul fogván meg, nem tudtam még az első lépcsőfok magasságáig sem felemelni /tehetetlenségem, erőtlenségem kellemetlen volt/ A buszvezető látván ügyetlenkedésemet, felpattant, átvette a kocsit , leültette a hölgyet, elhelyezte csomagját, megvárta, míg leülök, s csak utána indult el /roppant jóleső élmény volt: a füredi helyjáratok egyébként is „családias jellegűek”, s a gépkocsivezetők a szűkreszabott menetrend ellenére megvárják, míg mindenki biztonságosan elhelyezkedik/
    De: bár igaz, hogy ami elromolhat – elromlik, a javítás időt igényel, mégis jó lenne, ha ilyen esetekre lenne a helyi közlekedésre alkalmasabb jármű – nem is beszélve arról, hogy ezek az „újonnan használt” zöld buszok igencsak „veszélyesek” a középen lévő lépcső miatt, s jóval nehezebb bevásárló-kocsival vagy éppen. járókerettel közeledni, elhelyezkedni.Megértem, hogy így is sokba kerül üzemeltetésük, de talán a fürediek megérdemelnének alkalmasabb járműveket – nemcsak akkor, ha valami világverseny van. Elfogadom, hogy a korábbi helyjárati autóbuszok kihasználtsága nem volt megfelelő, de nyáron gond lesz…
    S hadd osszam meg úgy általában az Agorával kapcsolatos gondolatomat: talán hasznos lenne, ha az Önkormányzatnál valaki feladatul kapná , hogy reagáljon a felvetett problémákra, megnevezze a megoldás felelősét, a végrehajtáshoz időpontot tűzzön ki……/úgy tűnik számomra, hogy Somogyi úr az egyetlen, aki válaszoll azonnal…/.

    Válasz
    • Somogyi urat már én is dicsértem, most Ön dicséri, hát ilyen az élet, csak így tovább. A buszvezetőt is dicséret illeti. A buszok embertelenül magas lépcsőihez egy megjegyzés. Vagy 10-12 éve voltam Strasbourgban, és ott olyan villamos jött, hogy max. 10 cm-t kellett lépni és utána még egyszer ennyit és már bent volt az ember a busz alapszintjén. Csodálatos érzés volt! Ugyanez volt a Caen-ben közlekedő buszokkal. (mindegyik Franciaország) Nem tudom ki gyártotta ezeket az emberszabású járgányokat, de mi lenne, ha egy magyar cég beleszállna ebbe az üzletbe? Igény lenne rá és legalább 2 millió nyugdíjas és fájós lábú állampolgár és egymillió bevásárlótasakkal megpakolt emberke és másfél millió kismama gyerekekkel áldaná naponta ezen járgányok gyártóit és még Kossuth díjat is kaphatnának! Nincs az Agora olvasói között egy sokszoros milliárdos, aki nem tud mit kezdeni a pénzével és lennének ilyen irányú ambíciói?? A siker és az elismerés és a nyereség már most garantálva van!!

      Válasz
    • Napi szinten utazom helyi járattal a munkahelyemre, látom,ahogy szegény sofőrök szenvednek az „új” buszokkal .Maximálisan megtesznek mindent, hogy leplezzék kínlódásukat.
      Füred jobb buszokat érdemelne!

      Válasz
      • Itt már csak a japán megoldás segít, de kis változtatással. Nagy pályaudvarokon „dolgoznak” ott izmos segítők, hogy az eszméletlenül túlzsúfolt vonatokra mindenki fölférjen. Amikor szállnak föl az emberek, hátulról nyomják őket befelé, de úgy, hogy ott nincsen kegyelem! Többször is közel voltam a megfulladáshoz, ez nem vicc! Hát kérem itt utas csak elvétve van, ezért ezek az izmos alakok inkább azt csinálhatnák, hogy a fölfelé igyekvőket csomagostul, gyerekestül beemelik a kocsi belsejébe, egy üres ülésre. Kérem a T. Városvezetőséget ezen javaslatom megfontolására, ha megvalósulna és még jutalmat is fogok kapni érte, azt fölajánlom az izompacsirták képzésére.

        Válasz
        • Azt gondolom, hogy Japánból importálni abszurd ötleteket nem éppen célravezető, s Füred viszonylatában megvalósíthatatlan. Úgy gondolja a kedves hozzászóló, hogy minden megállóban ott állna egy díjbirkózó, aki fölpakolja az időseket a helyi járatra? Vagy a buszon képzeli el utazni, s onnan segítene? Hát nem! Erre nem is érdemes több szót vesztegetni. A megoldás az, ami tőlünk nyugatabbra már évtizedek óta működik; nem kell föltalálni a meleg vizet. Alacsony padlós járművekre van szükség, ez ilyen egyszerű!

          Válasz
          • Ja, erre kár a szavakat pazarolni, nyilván irónia és humor akart lenni, csak nem nagyon sikerült.

      • Tényleg, miért is ?!

        Válasz
      • Teljesen igaza van. A beruházónak azaz Birgés Úrnak kellene a helyreállítási munkálatokat finanszirozni, hamár megkeseríti évek óta az itt lakók és dolgozók életét.

        Válasz
  77. Tisztelt Szerkesztö ur, ha megnyitom a Füred honlapot a jobb also sarokban megjelenik a Szechenyi Terv Logoja amit nem lehet bezárni. Kérem sziveskedjenek eltávolotani vagy adjon tanácsot hogyan tudom én bezárni. Válaszat elöre is köszönöm

    Válasz
    • Kedves Roast Pork, a Széchenyi logó nem távolítható el az oldalról, a támogatási projekt része és előírása, hogy ilyen formában kell megjeleníteni a honlapon. Üdv. a szerk.

      Válasz
    • Négy különböző patikába járok, attól függően, hogy éppen hol van még dolgom. Számomra örvendetes dolog, hogy az elmúlt években soha, egyikben sem tapasztaltam a legkisebb udvariatlanságot sem. Gratulálok és csak így tovább!

      Válasz
    • Teljesen egyetértek Lacikával, bár én nem rangsorolnék, hiszen városunkban vannak Közép-Kelet-Európa legudvariasabb és legfelkészültebb patikusai. Külön kiemelném a motivált fiatal generációt, akiket pl. a Vasut utcai patika szivélyes dolgozói reprezentálnak. Üdv, Katika

      Válasz
    • Például a bőrgyógyászat elavult bútorait ki lehetett volna cserélni.

      Válasz
  78. A szennyvizteleppel szembeni „Balatonfüredi Kalandpark” -ban évek ota nem látni senkit, hogy használná. A tornaszerek el vannak korhadva és néhányat a vihar le is döntött. A területet magas gaz fedi. Nem lehetett volna a 133,68 Millio forintot ésszerübben elkölteni?

    Válasz
    • A kempingi körforgalomban és a Halaszkerti lejároban olyan hullamos az aszfalt az ember majd kieseik a kocsibol. Ebböl a pénzböl ezt is orvosolni lehetett volna.

      Válasz
  79. Felső városrész — pár napja hallgattam meg a Füred TV anyagát a felső városrészi rehabilitáció kapcsán. Örvendetes, hogy pár év késés után elkészül lassan…majd, remélhetőleg nem hagynak ki semmilyen, akkoriban tervezett egyetlen egy „elemet” sem. Viszont a riport végén hallom ,hogy itt is Spar lesz. Ez Balatonfüreden már a negyedik akkor. Miért is? Van jelenleg 3 három Spar, kettő Aldi és egy Penny (sajnos idős, nyugdíjas létemre inkább utóbbi kettőben szoktam inkább vásárolni, mert áraiban ez áll közelebb a fizetési volumenemhez … és a termékek sem rosszak) De miért nem lehet egyszer végre már Balatonfüreden is Lidl? Néha napján fel tudok menni Veszprémbe, ahol hasonlóan jó termékeket, de olcsóbban meg tudok vásárolni. Miért kell most akkor egy negyedik SPAR? Gondolhatnának a szűkebb pénztárcájú emberekre is. Egy közepes bevásárlásnál pár ezer Ft-t is spórolhatnék. Nagyon köszönöm.

    Válasz
    • Az a multicég költözik az adott városba és szolgáltat, amelyik erre igényt tart, és kifizeti a meghatározott bérleti díjat. Meglep, hogy ez kérdésként merül fel.

      Válasz
    • Kedves füredi Lakos! Nagyon sajnálom,hogy rossz élménnyel távozott a patikánkból. Valami félreértés történhetett,amiért elnézést kérek,igyekszünk ebben a nehéz ,embert próbáló időkben is helytállni. Szeretném tisztázni a helyzetet,kérem,hívjon fel,343-831, vagy személyesen keressen a Levendula Patikába.
      Üdv: Petkovicsné dr.Bakos Erzsébet

      Válasz
    • Arácson pár éve még magyar bolt volt. (COOP?) Aztán föl-eladták és Spar lett. Meg tudná valaki mondani, hogy miért? és hogy a Sparnak most miért éri meg ott lenni, és a magyar boltnak miért nem érte meg? erre a kérdésre lesz valamikor válasz? nagyon érdekelne.

      Válasz
      • A bolt változatlanul magyar. Egy darabig COOP partner volt, most SPAR partner

        Válasz
        • Amikor a felsö városrész tervrajzait bemutatták már írtunk az élelmiszer üzlet kivánságáról. Már akkor felmerült a Lidl üzlet javaslata. Akkor azt javasoltam, keressék meg a képviselöjüket, gyüjtsenek aláírást ez ügyben Ö tudja továbbítani kívánságukat, ne várják meg mig más dönti el. Tény és való a Spar jó de nagyon drága a Lidl áraihoz képest. A Lidl zöldség osztálya sokkal jobb és olcsóbb. Ezt tudom írni a friss húsokról is. A pékárú kinálata is több mint a Spar üzleté. Ezenkívül nagyon jó a Lidl gyerekruha kinálata, müszaki- konyhai eszközök és sok más termék ami szezonális.Tehát a kinálat sokkal bövebb. Az a jó a vevönek ha van választási lehetösége ez tartja kordába az árakat és az egészséges konkurenciát. Ide „csak” a véleményünket írjuk itt döntés nem születik. Ez a véleményem.

          Válasz
          • Most komolyan? Maga szerint a város dönt? Szerintem a piac törvényei szerint a kereskedő. Ha a Lidl nagyon akarna jönne. Valamiért nem fontos neki. Javaslom náluk reklamáljon.

        • Nekem eddig semmi problémám nem volt ezzel a patikával. Ott a legkedvesebbek és ott segítenek a legtöbbet Füreden. Tessék akkor elballagni másik patikába. Ott a Tesco vagy a felső városrészben kettő.

          Válasz
      • Tudomásom szerint, az arácsi, és a kempingnél lévő SPAR üzletet is Polyák Sándor üzemelteti, aki a Dózsa utcai kisboltot is. Valószínűnek tartom, ha elkészül a Kossuth utcai felújítás, a kisbolt megszűnik, és az újat fogja Polyák úr működtetni SPAR-ként, ahogy a másik kettőt is.

        Válasz
  80. Szent Erzsébet Patika, Balatonfüred Vasút utcai üzletben a fiatal kiszolgálók munkája és stílusa kifogásolható,sértő és megalázó az idősekkel szemben.Sajnos nem egy alkalommal ért megbántás bocsánat kérés nélkül.Szomorú,hogy a tulajdonos ezt megengedi és a városunkban ilyen üzlet működik Ezen túl elkerülöm az üzletet,pedig nagy választék gyógyszertárból nincsen,sajnos az alsó város részben egy sincs.
    .

    Válasz
    • Én többször megfordulok ebben a patikában, semmi kifogásolhatót nem találtam, sőt az egyik hölgy nagyon kedves. Mindenkinek tiszteletben tartva a véleményét, azt javaslom, óvatosan bánjunk az ilyen nagy közönség előtt tett elmarasztalásokkal. Lehet célravezetőbb ilyen esetekben, ott a helyszínen tisztázni az esetleges nézeteltérést.

      Válasz
      • Van ott egy vékony, magas fiatalember, többször csak jó tapasztalataim voltak vele és itt nyilvánosan megdicsérem. Mások direkt öt ajánlották, mert nagyon jó tapasztalataik voltak vele. Miután emberek vagyunk és nem gépek, elképzelhetö, hogy valaki rossz napot fogott ki, de nem akarok senkit befolyásolni. És mi sem vagyunk mindig angyalok, ezt persze csak mások veszik észre. Tehát egyetértek Marcsival.

        Válasz
      • Érthetetlenül állok a bejegyzés előtt. Én semmi ilyent nem tapasztaltam, pedig rendszeresen itt vásárolok. Sőt!

        Válasz
  81. A Nádor utca, Móricz Zs. u. közti kertekben egy gyönyörű papagáj szeretne hazatalálni. Gondolom kirepült otthonról. Biztos keresi valaki.

    Válasz
  82. Köszönöm a hozzászólásokat vajú témában, igazán nem akartam nagy port kavarni ezzel ,hisz úgy gondolják van ennél nagyobb baj is.
    De még egy nekifutasra röviden. Csopakon a szabadtéri edzőpályán kezdem minden nap tornával, 6 éve ismertem meg az ott feszkelő dolmányos varjú párt.
    Elképesztően inteligens madarak ,komunikációjuk egymással , hűségük párjukhoz, játékossaguk, érdeklődésük ,kiváncsiságuk higgyék el elképesztő.
    Ott nincs ennyi madár mint a itt a sétányon. Igazából senkit nem zavarnak.
    Költési időszakban veszélyesek, a hímek agresszívan viselkednek, kutyákat, macskákat megtámadnak, sőt embert is .Szemtanúja voltam a mikor egy futó högyet támadott meg a madár , a haját csipkedte közben olyan üvöltő hangot adott félelmetes volt., szegény nagyon megijedt. Alig tudtam elzavarni a számomra ismerős madarakat.
    Kérem gondoljanak erre is és vigyázzanak mivel Balatonfüreden ez már nem olyan egyszerű dolog.
    Tisztelettel
    Egy állatvédő Paloznakról

    Válasz
  83. A karácsonyi időszakban van más gondja is az embernek, mint előre megváltani a városi parkolási bérletet. Ezen szerintem valamit változtatnia kellene a cégnek, megértem a bezárást is, viszont ezért január közepéig el kellene fogadni a régi bérleteket. Azt viszont nem tudom értelmezni, hogy a felső városban, a piacon például miért nem érvényes a lakossági bérlet? Ebben semmi racionalitás nincs. Kérem gondolják újra.

    Válasz
    • A parkolási szabályokat önkormányzati rendelet határozza meg, nem a Probio, társaságunk jogalkalmazó. A felső városrészben, amennyiben a lakossági bérletek érvényben lennének, véleményem szerint továbbra is gond lenne szabad parkolóhelyet találni. Mindenesetre az ügyek intézéséhez – racionálisan- a két óra ingyenes parkolási idő vélhetően elegendő a tapasztalatok szerint.

      Válasz
      • Szerintem maradhatott volna az a megoldás a lakossági bérletekkel, ami eddig volt az Önkormányzat épülete melletti, illetve a vele szemben lévő parkolóban volt. Vagyis, lakossági bérlettel egy óra ingyenes parkolás. Füredieket nem veri földhöz az évi nem egészen 3.000,-Ft díj. A nem füredieket, meg a 170,-Ft-os óránkénti parkolási díj.

        Válasz
    • Amikor ott voltam nyitva volt. Magyarország legtisztább, legszebb vasútállomási mosdója amiben valaha voltam!

      Válasz
      • Ez egy örvendetes dolog, hogy ilyen tiszta a mosdó, de a kérdés nem ez volt. Az továbbra is megválaszolatlan.

        Válasz
  84. Jelentem: a Köztársaság u.-i lakótelepen, az 5-ös és 7. számú házak között van egy játszótér, amit szorgalmasan használnak a gyerekek. A játszótér a házak D-bejáratainak magasságában van. A játszótértől kb 10m-re van egy kidőlni készülő nyírfa. (a C bejáratok magasságában, az erkélyektől pár méterre, de azoktól elfele) Az 5 éve kitört vihar nagyon megdöntötte, ekkor le lett vágva a teteje, visszahajolt, de a törzsén hosszában van egy méteres repedés, amin már át lehet látni és egyre jobban görbül lefelé. Talán ki kéne vágni, mielőtt baj lesz? És mielőtt az ügyeletes „kekeckedő ” „ideszól”, hogy ez a Probio dolga lenne, közlöm, hogy nem sikerült őket fölhívni, pedig jan. 4-én reggel 8 órakor kinyitottak.—— De ez most nem egy panasz, csak információ, gondolom, a Probiónál sem unatkoznak.

    Válasz
    • Köszönöm szépen a jelzést, intézkedtem a fa ügyében.

      Válasz
  85. Tisztelettel kérdezem, a vasútállomás mosdója miért van zárva délután már 3 órától?

    Válasz
    • Tisztelettel megjegyzem, hogy ezt itt valószínüleg senki sem fogja tudni, de ha helyben megkérdezte volna, ott nagy eséllyel tudta volna valaki.

      Válasz
      • Megkérdeztem, az volt a válasz, ilyen a nyitvatartás. A kérdésem arra vonatkozott, hogy más városok pályaudvaraival ellentétben, miért zárnak ilyen hamar? Esetleg Ön tud abban segíteni, ki az üzemeltető, akinél lehet érdeklődni?

        Válasz
  86. Ma egy férfi háborgott a vásárcsarnok parkolójában, hogy még parkoló jegyet is kell vásárolnia a piaci vásárláshoz. Nos, nem kell vásárolni, csak egy ingyenes jegyet váltani, mert az első két óra parkolás ingyenes, sőt utána is ingyenes, csak meg kell hosszabbítani a kétórás jegyet. Mielőtt kiakad az öntudatos állampolgár, a parkolójegyet meghosszabbítani telefonon is lehet. Szóval, nem igazán értem, mire fel a felháborodás.

    Válasz
  87. Mielőtt elkezdem a hozzászólásomat leszögezem imádom az állatokat, jelenleg Paloznakon élek de Balatonfüredinek vallom magam. Tegnap hirtelen ötletből amikor bevásárolni jöttünk a férjemmel mondtam tegyen ki a Móló bejárónál és most ő vásároljon egyedül én pedig végig sétálom a sétányt . Mondanom sem kell gyönyörű volt a nap felkelt minden színben pompázott. Csak fényképeztem , minden képzeletet felülmúló élmény a látvány. ….. és vége ! millió varjú a platánfák tetején , néha lecsaptak rikoltozva. A szívem egyre gyorsabban vert.
    Miért félek ? otthon van kettő ismerem a természetüket hallgatnak a nevükre, jönnek ha hívom őket, ismerem költési szokásaikat. Okosak nagyon,de erőszakosak és roppant szemtelenek. Ezek a madarak nem ide valók ,a fekete varjak itt telelnek át ,dolmányos varjak viszont egész évben itt élnek.
    Jól ellehet velük lenni de nem ilyen nagy tömegben. Szinte fura,hogy ezt én írom hisz védem öket. Itt az emberek sétálnak , pihennek, és nem varjakat akarnak hallgatni és okkal félni tőlük. Mielőtt a sétány megkapta mai formáját az elszaporodott macskákkal volt gond.Megoldották.
    Van megoldás a szemtelen varjakra. Mi a véleményük?
    Tisztelettel Egy állatvédő

    Válasz
    • Kedves Evita! 10 perce hiszek a „szellemekben”. Leültem a laptop elé, hogy a rengeteg rossz tapasztalatomat a varjakkal kapcsolatban az Agórán közzé tegyem. (tegnap verte ki a biztosítékot az unokahugom fejét és kabátját ért telitalálat.) Belépek a rendszerbe és szembeköszön az Ön cikke! ez nem lehet és mégis lehet. Tehát megspórolta számomra azt, amit le akartam írni. (de nekem nincs otthon varjam, csak egy pulim) Förtelem, amit a padokon és a sétányon hagynak. Teljesen egyetértünk, mindenre van megoldás, csak akarni kell. Alkalmanként pedig dönteni kell a kisebb rossz irányába. Ehhez bátorság kell, olyan karakter, aki nem úszik az árral és nem sunyít erre–arra, hanem vállalja a döntését. (ez a típus ma hiánycikk) Sajnos a mai, divatos és egyre eröszakosabb és egyre inkább a „saját farkába harapó kígyó” mentalitást fölvett zöld áramlat egyik negatív példája az Ön panasza.(is) Talán elolvassa ezt a véleményt egy hatáskörrel bíró döntéshozó is és talán cselekedni is fog. Vajon ez a probléma létezik máshol is, vagy csak füredi specialitás?

      Válasz
    • Persze, varjak csak Füreden vannak, és speciálisan csakis itt nem tudnak velük mit kezdeni. 🙂 Ez évek óta téma, sokat írtak itt is róla, párszor körbejárta a város, az állatvédők, a Nemzeti Park és így tovább az ügyet. Volt, hogy ragadozómadarakkal igyekeztek elriasztani őket, leverték a fészkeket abban a rövid időszakban, amikor azt meg lehet tenni, mivel ezek védett madarak, voltak kísérletek. A szakemberek szerint nem egyszerű a helyzet, nem könnyű az előírásokat betartva elűzni a madarakat, ha azok egy helyet kinéztek maguknak fészekrakásra.

      Válasz
      • Mindenben egyetértve az e témában hozzászólókkal, egy pontosítást hadd tegyek: a dolmányos varjú NEM VÉDETT ÁLLAT ( a vetési – vagy fekete- varjú az valóban védett). A dolmányos visszaszorítása igenis lehetséges ( pl. a Budavári Önkormányzat a lakossági igénynek eleget téve ezt megtette : költés után fészkek eltávolítása, műsólymok telepítése, stb.) , tehát a korábbi hozzászólásokban leírtak miatt ez Balatonfüreden is szükséges.

        Válasz
        • Köszönöm a pontosítást! Valóban a dolmányos varjú nem védett. De én úgy tudom, a Tagore sétányon vetési varjak vannak, ezért vonták be a Nemzeti Parkot is anno az ügy megoldásába.

          Válasz
        • Az embereket nem kell védeni? Eshet a madár ürülék egész évben föntröl? A padok használhatatlanok azt senki nem ellenörzi hogy néznek ki?
          Lassan csak esernyö használatával lehet végig menni a Tagorén!

          Válasz
  88. Balatonfüreden egész évben fizetni kell a parkolásért. Mint helyi lakos szerettem volna a parkoló bérletet megvásárolni. Az önkormányzatnál nagyon kedvesen megígérték a karácsony előtti héten, hogy a héten ( nem aznap) aláírják és átküldik a Probióhoz és majd karácsony után kiválthatom. Mint kiderült a Probiónál viszont dec. 22. 15 órától január 4-ig nincs ügyfélszolgálat. Így nem tudtam a bérletet megvásárolni, majd csak január 5-én. Akkor most nyugodtan parkolhatok és nem kapok büntetést ?? !! Á , dehogy!!! A parkolóőrök gondolom nincsenek szabin, ők dolgoznak és büntetnek! Nem lehetett volna a kártyák érvényességét 2 héttel meghosszabbítani, hogy ilyen ne forduljon elő? Talán nem ártana átgondolni ezt az egészet és jobban megszervezni!! Ki fizeti a parkolásom bérlet hiányában?

    Válasz
    • Tisztelt Füredi, a parkolási bérletek kiadását már december 13-án megkezdtük, a decemberi időszakban sajnos alig volt érdeklődés a lakossági bérletek iránt. Az elmúlt hetinél sokkal kényelmesebben lehetett volna ezt az ügyet intézni. A parkolásra vonatkozó városi rendelet rögziti, hogy minden év január 1 és december 31 között lehet az azévre kiadott bérleteket használni. A Karácsony és Szilveszter környékén adjuk ki a szabadságok egy részét , zárunk, leltározunk , logikusan összekötve a többnapos ünnepekkel ezeket. Egy-két éves tapasztalat alapján jövőre kampányt inditunk már december elejétől a lakossági bérletek kiváltására, köszönöm szépen az észrevételt.

      Válasz
  89. A napokban voltam egy temetesen, -a ravatalozoban- /Balatonfüred/-a szekek allapota kritikan aluli!-pedig kellene hogy „fussa”- /legalabb uj huzat , mert ne ragozzuk hogy nem lenne miböl./ Feloran keresztül nem mindenki tud allni, – de azokra a szekekre leülni…- de nem folytatom…

    Válasz
  90. Az egykori Kádár Villa helyén lévő építkezésről hordják ki a teherautók a vörös sarat. Egy ekkora beruházás megérdemelne egy kerékmosó állomást illetve az építési telken belül is létesíthetnének egy kővel borított útat ahol fel és lepakolják őket elkerülve a sár kihordását. Biztos tudna nyomást gyakorolni az önkormányzat!
    Vállalhatatlan a Deák Ferenc, Mikes Kelemen és Mészöly Géza utca. Vörös az út a sártól és tégla nagyságú sárdarabok borítják az úttestet. Az itt lakók és erre közlekedők autói egybők vörös sarasak lesznek és a gumira is tapad a sár, ami balaset veszélyes.

    Válasz
    • A probléma ismert, a felső városrész több utcájában a magánházak építésénél a teherautók, kis platós járművek felhordják a sarat az útra. Sajnos nem foglalkoznak vele, többszöri kérdésünkre elutasító választ kaptunk a problémás építkezéseknél. Ők ezzel nem foglalkoznak, majd az eső elmossa a sarat.
      De addig mi járunk benne, cipő, nadrág, kocsi, mindennek jut belőle, ha száraz akkor meg viszi a szél.
      Fejlett országokban, murvát, sódert szórnak azokra a helyekre, ahol a teherautók állnak, megfordulnak. Így nem kell mosni a kereket és sepregetni az utat. Valamint a hatóság ellenőrzi is azt. Nálunk az építő nincs rákényszerítve. Nyilván nagyon megdrágítaná az építkezést. Az itt lakó meg jár a mocsokban, mindenkinek jobb így. Szomorú.

      Válasz
    • T. Füredhő! Köszönöm ezt a választ is, minél többet tud az ember, annál jobb, de sajnos nekünk teljesen mindegy, hogy az öreg cső, vagy kis nyomás, vagy vízkő által leszűkült cső az oka a fűtés romlásának, a végeredmény ugyanaz, fázunk. Megpróbálunk pozitívan gondolkozni, de ez eddig nem melegített, fázunk. Mi lenne, ha most nem nekünk kéne pozitívan gondolkodni, hanem a hatóságoknak pozitívan cselekedni? nekünk ez a verzió sokkal szimpatikusabb!! Néhányan már vettünk elektromos hősugárzót, az segít (az eon is biztosan örül), remélhetőleg bírja majd a hálózat. (ebben nem vagyok 100% biztos). Remélhetőleg megérjük még az említett összejövetelen meghozott döntések hőfokban mérhető hatását. És ugye nem fognak megharagudni, ha addig is erősen bizakodunk a sok és nagyon okos tudós által megígért, Földünknek hamarosan már érezhető fölmelegedésében. Boldog Karácsonyi ünnepeket és gratulálunk a válaszaikhoz, az elmúlt években Önöktől jött most a magasan leghasználhatóbb és legjobb válaszcsomag.

      Válasz
  91. Gerő András és felesége a balatonfüredi Ófaluban élnek, és csirkét tartanak, egy szomszéd azonban feljelentette őket. Ezután kiderült, hogy Füreden tilos csirkeólat építeni. Néhányan fellázadtak az abszurd szabály ellen.
    https://www.youtube.com/watch?v=iqUEimwWJyo&t=48s

    Válasz
    • Nem csak a szabály abszurd, hanem a szomszéd hozzáállása is. Az ilyen följelentgetősdi az 50-es évek Rákosi-korszakára volt jellemző, úgy látszik, nincs új a nap alatt. Akkor is az volt a „baj”, hogy neki van, nekem miért nincs?Remélem, nem errefelé tartunk!

      Válasz
      • Szerintem irígy a szomszéd. Neki el kell menni a Sparba csirkemellet venni a Gerö családnak nem!

        Válasz
  92. Városunk savanyúvíz forrásai gondozásáért és összetételeinek vizsgálatáért felelős hivatal figyelmébe ajánlom a következő élményemet. Az elmúlt napokban víztöltés közben utánam érkezett egy férfi tusnádi ásványvizes palackokkal, majd azokat megtöltve megkérdezte, hogy savanyúvízünk fogyasztásra alkalmas-e. Válaszoltam, hogy az csak természetes és mutatni akartam a kihelyezett táblát, ami a víz összetételét is mutatja, de nem találtam. Az illető közben azt mondta, hogy „ami a táblán van az nem igaz” és eltávozott.
    A tájékoztató táblát rövid keresgélés után megtaláltam a bozótosban és visszadugtam a földbe arra gondolva, hogy már másnak is lehetett „valami hasonló véleménye”. Ez a tábla egyébként gyakran „változtatja” a helyét, tehát hasznos lenne egy biztonságosabb rögzítése.
    A tájékoztató táblán azt olvastam, hogy a Berzsenyi kút víze „kalcium- és magnézium-hidrogénkarbonátos…” jellegű, ellenben a magnéziumra vonatkozó értéket nem találtam a vizsgálati eredmények közt.
    A hozzáértő és kiváncsi emberek miatt összhangba kellene hozni a leírtakat.

    Válasz
    • Sajnos könnyen elképzelhető, hogy az illető úrnak igaza van. Hiába írnak ki táblákra bizonyos értékeket, a víz összetétele a környezeti terhelések miatt sajnos folyamatosan változik, és az egyre durvább környezetszennyezés miatt semmiképp sem pozitív irányba. Mivel sokan hordják onnan az ivóvizet, rendszeres laborvizsgálatokra lenne szükség ahhoz, hogy nyugodt lélekkel fogyasztható legyen a savanyúvíz.
      Úgy tudom, nemrég is adódtak problémák (panasz is érkezett az ügyben), s a laborvizsgálat eredménye kérdőjeleket vet föl – hogy finoman fogalmazzak. Jó lenne illetékesektől megnyugtató tájékoztatást kapni, mert nagy felelősséggel jár egy ilyen forrás üzemeltetése.

      Válasz
  93. Tisztelt Lakópark Arács, a zöldhulladék ártalmatlanitásának legkisebb ökológiai lábnyomot hagyó megoldása a házi komposztálás. Talán egy lakóparkban is van egy olyan sarok, zug, ahol egy komposztáló edény elhelyezhető , aminek a kész komposztja pedig kijuttatható a fűre, a cserje vagy virágágyásokba, vagy a szobanövények átültetéséhez is felhasználható.
    Ha ez nem megy, évi 150 kg-ig kiszállitható és dijmentesen befogadja az Aszófői úti komposztálóüzem.
    Kis mennyiség esetén a jogszabály szerint is elhelyezhető a vegyes hulladék gyűjtésére szolgáló edénybe, térségünkben olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a királyszentistváni feldolgozómű (ahová a hulladékunk kerül) leválasztja a biológiai hulladékokat és ott is komposztálják ezt.

    Válasz
  94. tisztelt Somogyi úr, egy lakóparkban élünk itt nincs lehetőség komposztálásra. Miután megszünt a zöldhulladékszállitás hova tegyem a konyhai zöldhulladékot? Válaszát elöre is köszönöm

    Válasz
  95. A Köztársaság úti lakótelepen egy ideje bajok vannak a meleg vízzel és a fűtéssel. A fűtéscsövek és fűtőtestek éppenhogy langyosak. Mi lesz itt mínusz 10 fokban? elmentem (elmentünk többen) a Füredhőhöz, valami gyenge magyarázkodásnál több nem volt. Kihez kell most fordulni? ki az aki meghallgat és csinál is valamit?

    Válasz
  96. Miért olyan fontos, hogy szezonon kívül a strandon lehessen kerékpározni? Miért jó az egy kerékpárosnak? Valaki kérem világosítson fel.

    Válasz
    • Nem annyira fontos, lehet enélkül élni, de a jelenlegi tiltásnak sincs semmi értelme. Ha azt mondjuk és gondoljuk magunkról, hogy Füred egy élhető város, akkor szezonon kívül miért ne lehetne beengedni a kerékpárosokat a strandra? Ha az ember végig teker a parton adja magát, hogy bemenjen bicajjal a strandok területére is. Szép a víz, jó nézelődni, nyugalom, egy kis hangulatos kitérő, – minden, amit a sétálók csinálnak, de ezt lehet nyeregből is. Ennyi. De ez sem kevés 🙂

      Válasz
      • Rendszeresen járok én is a családdal kerékpárral a strandra ősszel és tavasszal. Betoljuk a játszótérig a bringát, lesétálunk a vízhez, átsétálunk a másik játszótérre… Én nem örülnék, ha a labdázó, szaladgáló gyerekek között sietős bringások suhannának. Meg ha a járdáról lecsilingelnének a bringások. Szóval nekem strandon biciklizők nélkül élhetőbb Füred. Akinek meg nincs plusz 5 perce áttolni a kerékpárt a strandon, annak miért nem jó a strand előtt végigtekerni? 🙂

        Válasz
      • Füred attól még élhető város, hogy nem tesz plusz köröket a Tagore sétány vagy Aranyhíd sétányról leágazó strandokon a kerékpáros ill kutyatulajdonos. Azzal nem is lehet baj ha a kerékpáros végig teker, ahogy a kutya is örömében fut öt kört is és nem hagy szemetet egyik sem maga után. DE ez többnyire nem így történik. Akkor is érdemes időzni a strandon ha nem éppen örömteli pillanatokkal tarkított az amit körülöttünk látunk.. … A strand területe bármi okkal működik szezonon kívül az ott élők vagy turisták örömére azt fent kell tartani , tehát takarítani kell. Ennek pedig költsége van. Én kerékpározom és nagy testű kutyám is van. Ebbéli örömömet kiélem az udvaromon kívül a sétányokon, az azt övező kerékpárutakon , Kiserdőben kempingtől Tihanyig és azon túl.

        Válasz
      • Nagyon sajnálom, a terület gondozása valóban lehet jobb is, intézkedtem alvállalkozónk gondosabb munkavégzésére. Köszönöm szépen a jelzését.

        Válasz
        • Köszönöm szépen, ha intézkedik. Tavasszal remélem, lesz látható eredménye.

          Válasz
        • Igaza van kedves Kerékpáros! Olyan kevés kerékpárút van a kőrnyéken, a Balaton körül, hogy igenis évente kétszer szereljenek a Probió Zrt munkatársai táblát le és fel, csak azért hogy ön még vagy 800 métert kerekezhessen a citált közparkban a járdán! Merthogy kerékpárút tábla sincs kitéve. Az ugyanis a strand előtt vezet. Sőt ezt a logikát követve az Eszterházy strandon is szereljék le a forgóvillákat a szezonon kívül, mert akadályozza a kerékpárközlekedést.
          Tudom, hogy a gyalogos-kerékpáros-kutyás szokásos (és szerintem röhelyes) háborúba mindenki csak a sajátját fújja és nem használja a fülét mert nem kíváncsi a másik véleményére. De egy kis önmérséklet esetleg önkritika nem árt meg senkinek. Kérem olvassa el „Kerékpározó hal” bejegyzését is. Vele pl. maximálisan egyetértek. Mérgeskedésmentes évvégét kívánok! Üdv!

          Válasz
        • Kedves Topik. A cinizmus általában nem sokat segít a helyzeteken. Nem az én kényem kedvem miatt kellene leszerelni a tiltó táblákat, de kár, hogy erre a szintre vitte le a diskurzust. Két tábla le és felszerelése szerintem nem okoz problémát a Probiónak, de nem is erről van szó. Itt a szemléletről van szó. Szerintem, ha épeszűen gondolkodunk, akkor nem azt vizionáljuk, hogy a tiltás leszedése után, tömegesen jelennek majd meg a kerékpárosok és aszfaltversenyt rendeznek a strandi járdán. Arról van szó, kedves Topik, hogy legyen lehetőség arra, hogy ha ne adj isten, bicajjal közlekedek a parton, kimehessek az ilyenkor egyébként tökéletesen néptelen strandi részre anélkül, hogy ez büntetést vonna maga után. Továbbra sem értem, mit és kinek ártanánk ezzel? De, ha nem, akkor nem. Tiltsunk, az a legbiztosabb 🙂

          Válasz
        • Kedves Hozzászóló! A „gyenge magyarázkodás”-t egy másik helyen hallhatta. A FÜREDHŐ már évek óta határozottan felhívja a kedves fogyasztók és közös képviselőik figyelmét, hogy a tulajdonosi jogokkal kötelezettségek is járnak. Kérésünk ellenére a lakógyűléseken rendre leszavazzák az épületeik csőrendszerének felújítását.
          Ebben az évben a sorozatos vízcsőtörések okozta szolgáltatáskiesés és az ezt követő, a szolgáltató által bevezetett hálózati víznyomás lecsökkentésnek a FÜREDHŐ ugyanúgy elszenvedője, mint a lakosság. A napi fogyasztási csúcsokban ezért nem megfelelő a használati melegvíz nyomása. Sajnálatos, hogy az elvett víznyomás további emelését a szolgáltató elutasította.
          Az épületek alagsorában ugyanúgy, mint eddig is, a megfelelő mennyiségű és hőfokú fűtési víz kering. Megállapítottuk, hogy egyes épületek pincéjében „véletlenül” elállítódnak a fűtés egyenletes elosztását szabályozó szelepek. Az épület megbízott karbantartója amint visszaállítja a megfelelő szelepállásokat, azok pár hét elteltével újra „véletlenül” elállítódnak. Ezeknek a visszaéléseknek a megakadályozása kizárólag a lakóközösség feladata.
          A közeljövőt illetően van okunk bizakodni, hogy annyi év elteltével végre ki lesz cserélve a fűtőműre kapcsolt minden lakóépületben az elöregedett csőhálózat. Ehhez az egyeztetéshez helyszínt biztosított legutóbb a FÜREDHŐ Kft., amin részt vettek önkormányzati-, és közös képviselők is.

          Válasz
          • T. Füredhő! Még jó a fülem, a „gyenge magyarázkodást” a Füredhő bejárati ablakánál hallottam, de ezt most felejtsük el. A mostani válaszuk ismeretében a „legnagyobb baj”, hogy a Füredhőnek nagyjából teljesen igaza van! A tulajdonosok legalább egynegyede hajmeresztő tájékozatlanságról tesz szert, és valamiért inkább mindenkinek hisz, mint a szakembereknek és mindent blokkolhatnak!!! Ez alól némely közös képviselő sem kivétel, nekik akárhol lenne a helyük, csak nem ebben a pozícióban. (az egyik azt ajánlotta, hogy aki fázik, vegyen föl pulóvert) Olyant is hallottam, hogy egy gyűlésen valami tudálékos alak felszólalt és kijelentette, hogy az egész csőrendszer csere ostobaság, mert a csövekre 100 év garancia van! Bocsánat a szóhasználatért, de ekkora ökörséget még nem hallottam. De a baj az, hogy nagyon sokan inkább ilyen alakoknak hisznek és ezért blokkolnak mindent. Ezután a hosszú bevezetés után a kérdésem. Van-e a Füredhőnek olyan lehetősége, illetve van-e olyan hatóság, aki egy bizonyos romlási szint elérése után kötelezheti a mindent blokkoló kisebbséget, hogy az ő ellenállásuk ellenére igenis elrendelik a csőrendszer cseréjét? mielőtt leáll a víz-vagy fűtésszolgáltatás?? és még nagyobb károk keletkeznek??? Itt már nem egyéni tulajdonjogokról van szó, hanem a közösséget fizikailag károsító magatartásról. Nagyon remélem, hogy van erre lehetőség! Tudomásunk van arról, hogy némely alakok rombolnak ezt-azt. Ennek a megoldása tehát a lakóközösség feladata, de hogyan? „beszélgessünk” velük egy kicsit a pincében? hallani ilyen hangokat is.
            Az utolsó fejezetben írt bizakodását sajnos nem tudom osztani, annyiszor csalódtunk már mindenféle ígéretekben, ezért ne haragudjanak meg.
            Csak TÉNYEKNEK tudunk hinni. Amúgy teljesen hihető, hogy a Füredhőnek is elege van az olyan panaszokból, amelyekért nem ő a felelős. Ezt a mostani válaszukat mindenhol terjeszteni fogom, hogy egyre nagyobb legyen az a tábor, aki először a saját közös képviselőjét, meg a gyengébb képességű lakótársait próbálja meggyőzni a tényekről. (hú de nehéz küzdelem lesz!)
            Akkor most nem tehetünk mást, hanem tovább fázunk és veszünk meleg pulóvert.
            Még egyszer nagyon köszönöm a tényfeltáró és logikus válaszukat!

          • Kedves Hozzászóló! Az egyik gyűlésen felszólalt „tudálékos alak”-nak részben igaza van, mert elképzelhető olyan gyártó, ami akár 100 év garanciát mond a csövek anyagára. A mi esetünkben viszont a régi műanyagok kivételével, a csövek anyagával nincs akkora gond. Az épületek melegvíz csövei az évtizedek alatt kivált vízkőtől szűkültek le, ezért kellett volna már ezeket évekkel korábban újakra cserélni.
            Jó hír, hogy a FÜREDHŐ-nél tartott megbeszélésen kivétel nélkül, az összes közös képviselő támogatja a csőcserét, tehát őket már nem kell erről meggyőzni.
            A lakók leadott szavazati arányát illetően a könnyítés irányába változik a Társasházi Törvény, ami szintén bizakodásra ad okot. Gondolkozzunk pozitívan, és akkor hamarabb megvalósul ez a felújítás!

          • Kedves Hozzászóló! Mindenképp jelezze a fűtéssel kapcsolatos problémáját a ház közös képviselőjének, ha ezt még nem tette meg, hogy az épület karbantartója minél hamarabb orvosolja a problémát. A karbantartó ellenőrizni fogja az Ön radiátorait is, ezért időpont egyeztetés szükséges ahhoz, hogy a lakásba beléphessen.
            Egy boldogabb évet és jó egészséget kívánunk Önnek mi, a FÜREDHŐ dolgozói!

  97. Szeretném kérdezni az illetékesektől, Probió, vagy önkormányzati képviselő, – aki annak idején az itt élők bizalmara és szavazatára is számított, mi az oka, hogy a Noszlopy utca 16-18 körüli területet, bölcsödétől a volt kertészeti árudáig, miért nem kezelik egyenrangú közterületként a Köztarsaság úti lakóteleppel, közterület rendben tartás ,(fűnyírás, lomb eltakarítás) terén? Itt is van játszótér, homokozó , kavicsos felület, hónapok óta teljesen elhanyagolt állapotban. Meg lehet nézni a különbséget, és ez egész évben így volt.

    Válasz
  98. Szinten csatlakozni szeretnek a tiltó tábla levételéhez, illetve a varos futball szakosztálya megérdemelne egy bövitett – 3-4 ezer férőhelyes – fedett arénát, az idei teljesitményükön nagyot dobna! Köszönöm elöre is az epitö jellegü kritika átgondolását.Tisztelettel, Joska

    Válasz
  99. Csatlakozom! Kérjük a Probiót vegyék le a tiltó táblát a strandon. Szezonon kívül lehessen kerékpárral bemenni a területre. Miért kellene ezt betiltani? Múltkor egy nagypapát láttam, aki két unokáját tanítgatta biciklizni. Nyilván mert teljesen biztonságos terep.

    Válasz
  100. Hetente kétszer belenézek az Agora-ba, látom hogy zajlik a strandon piszkító kutya és biciklizés körüli háború. Ma többen megnéztük a Ki.strandot. A bejáratnál egy nagy kutyát bevinni tilos tábla van, alatta a szöveg, hogy aki ez ellen vét, az 30ezer Ft-ig büntethető. Ez gondolom mindenki számára világos kell, hogy legyen. Alatta van egy másik tábla is, ami a biciklizést tiltja, ez is teljesen érthető. Akkor mégis miről folyik itt a vita????

    Válasz
    • Csakhogy a strandok szezonon kívül közparkként működnek. Egyszerűen nem értem, miért kardoskodik amellett, hogy ne lehessen kerékpárral bemenni a strand területére? Kinek árt az? Mi a baj ezzel? Kérjük a Probiót, szedje le szezonon kívül a tiltó táblát, ez egy élhető város, ennek a tiltásnak semmi értelme.

      Válasz
      • Elnézést kérek, hogy más véleményen vagyok, mint Ön. Jogom van hozzá. Ezért csinálták az Agórát. Ha ezt nem érti, nagy baj van. Azonkívül ne engem kérdezzen, miért vannak ott a tiltó táblák, hanem azokat, akik odarakták. Világos? És már Matula is megmondta: nem lesz abból semmi jó, ha a krumplifőzeléket összekeverik a tortával. Békés adventi időket kívánok!

        Válasz
        • Igen, szuper, hogy van ez az Agora, éppen ezért jó lenne értelmes dolgokat ideírni! Én nem mondtam, hogy ne legyen véleménye, csak pár kérdést tettem fel arra vonatkozólag, hogy ugyan miért gondolja azt, amit. És tudja miért, mert nekem is van véleményem. A párbeszéd, vagy véleménycsere ezen alapszik. De magyarázatot nem írt, csak kioktatást, meg lesajnáló Matula idézetet. Kár érte.

          Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2019 >
szeptember 30 - október 06
  • 30
    Nincsenek események
  • 01
    Nincsenek események
  • 02

    Országos Könyvtári Napok

    17:00
    2019.10.02-2019.10.06
    Balatonfüred, Lóczy Lajos utca 62.
    Balatonfüred, Lóczy Lajos utca 62.

    Könyvbemutatók, előadások.

  • 03
    Nincsenek események
  • 04

    Rábaközi Életfa – Amit örökül kaptunk

    16:00 -18:00
    2019.10.04
    8230 Balatonfüred, Kisfaludy utca
    8230 Balatonfüred, Kisfaludy utca

    Kiállítás.

    A fátylam kicsit oldalra billent

    17:00 -18:30
    2019.10.04
    Balatonfüred, Lóczy Lajos utca 62.
    Balatonfüred, Lóczy Lajos utca 62.

    Ozsgyáni Mihály könyvének bemutatója.

  • 05

    Füredi Murci 2019

    10:00 -20:00
    2019.10.05
    Balatonfüred, Lapostelek-Dűlő 4049
    Balatonfüred, Lapostelek-Dűlő 4049

    Murci, újbor, óbor kóstoló.

    Emléktábla avatás

    11:00 -12:00
    2019.10.05
    Balatonfüred, Tagore sétány
    Balatonfüred, Tagore sétány

    Eötvös Loránd emléktábla avatása és faültetés.

    Mozart: Varázsfuvola

    18:30 -20:00
    2019.10.05
    Balatonfüred, Bajcsy-Zsilinszky utca 32.
    Balatonfüred, Bajcsy-Zsilinszky utca 32.

    Opera közvetítés a New York-i Metropolitan-ből.

  • 06

    Avató a Tamás-hegyi keresztnél

    15:00 -16:00
    2019.10.06
    Tamás hegy
    Tamás hegy

    Avató ünnepség és ökumenikus ima.

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004