Agora

Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést, a rágalmazást. Kérjük, hozzászólásában tegyen így Ön is! Fenntartjuk a jogot mindazon hozzászólások visszautasítására is, amelyek valamilyen faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, illetve durva kifejezéseket vagy személyes adatokat tartalmaznak. A kulturáltan megfogalmazott, jobb esetben érvekkel alátámasztott kritikáknak helyet adunk, külön örülünk, ha mindezt nevével együtt vállalja a komment író. A vádaskodó, indulatos és személyeskedő hozzászólásokat azonban nem közöljük.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

1 899 Hozzászólások
 1. Mérges Öreg Füredi írta

  Megdöbbenve olvastam két cikket a Balatonról, hogy kotorni kéne, de nincs pénz, meg hajó és hogy mennyi illegális építmény van a vízben. Utóbbiakhoz csak annyit, hol vannak a hivatalok? nyilván tudják, kié az a partszakasz és akkor miért nincs vaskos büntetés és ezen építmények elbontása? Meddig mehet ez még így? Kié ez a szép tó? a rablóké, vagy az itt lakók és nyaralók már nem számítanak? A kotrásra miért nincs pénz? hallani sok milliárdos fejlesztésekről, nem itt kellene kezdeni? Rettenetesen nem stimmel valami a Balatonnál! csak a haszon, és rablás mindenütt és a kisembereket hülyének nézik? nagyon szomorú ez az egész, de a legundorítóbb az, ahogy bánnak velünk, kisemmizett átlagemberekkel!

 2. Állati probléma írta

  Olvasom a szarvas és róka problémát lakott területen. Nekünk a nyest okoz gondot az Annabella környékén, borzasztóan elszaporodtak!Óriási károkat okoztak az udvarban parkoló autókban, amikoris befészkelik magukat a motorháztetö alá és szétrágtak mindent amit lehetett. Volt olyan autó ami az M7-en haladva állt le. ÉLETVESZÉLYES AMIT MÜVELNEK AZ AUTÓINKKAL.A biztosító nem fedezi ezt a kárt, a nyest védett állat de egy igazi kártevö. Macska ször, parfüm, vizes palack, mindent kipróbálltunk de hiába. Kihez kell fordulnunk segítségért és van -e segítség a városban?

  1. Erdőszéli írta

   Talán béreljen garázst.

  2. Állati probléma írta

   Buta választ nem kérek! A Gyetvai ház garázsába is vannak nyestek! Ahol a nyest feje befér/ez 2-3cm/ ott bemegy. Az elszaporodásuk ellen, vagy a más területre költöztetésre lenne szükség, de legalább szakértelemre.

  3. Derpa írta

   Riasztó a motortérbe. Nálam bevlált.

 3. etikus hacker írta

  Csak egy apró javallat télvíz idejére, és csak mert a ritka tisztességes szakember is olvassa eme panaszáradatot. Az világos, hogy a jeget az úton a főbb közlekedési utakon kell először lesózni, de amikor az egész város jégből áll, mint a minap is reggel…. javasolnám az erősen lejtős utakra helyezni a hangsúlyt. Ostobaság ellen úgysincs orvosság, viszont a Mérleg, Csárda, stb. utcák elsőbbéget kell élvezzenek jégmentesítéskor, mert reggel fél nyolckor azt már késő szórni. Bízom benne, hogy ma már ez sem úgy megy, merre lakik a párttitkár…. és ott kell kezdeni… Bizony még ezt is meg kell ésszerúen tervezni, és szerintem a megszólított vezető így is fog tenni, hisz nem egyszer bizonyította már rátermettségét.

 4. aMérnök-építész írta

  A városban sétálva szomorúan látom, hogy a Horváth ház déli homlokzatának spaletta színei helyenként halványbarnára váltottak az eddigi egységes zöld helyett. Csak remélni tudom, hogy alapozó festékről van szó, és hamarosan megint egységes zöld színű lesz az összes nyílászáró. Bízom az Önkormányzatban és a műemlék védelemben is.

 5. sétáló írta

  A Lóczy Lajos utcában kirakott közlekedési táblák egy időre rendet hoztak. Mostanában azonban szaporodnak, az azokat fegyelmen kívül hagyók. A volt autószerelő műhellyel szemben rendre az úton parkolnak a megállni tilos tábla ellenére. Városunk rendőrségének ez nem tűnik fel?

 6. Roast Pork írta

  A rendelőintézetben a hosszú várakozást enyhíthetné, ha a Fürednet Free WIFI elérhető lenne. Esetleg a rendelőintézet is üzemeltethetne egy WIFI-t.

  1. Tanácstalan írta

   Talán az sem ártana, ha több lenne az orvos? De az igazsághoz tartozik, hogy az emberek hozzáállása a saját egészségükhöz már rosszabb sem lehetne. Tudok sok olyan esetről, ahol elmegy a beteg az orvoshoz, megveszi az orvosságot, aztán nem szedi. Ismerősöm mesélt egy hajmeresztő történetet: közepes szívbetegséggel küzdő rokona kiváltotta a gyógyszert, pár hét után nála volt és a gyógyszeres doboz még fölbontatlanul hevert a szekrényen. Az ilyen alakok tényleg fölöslegesen rontják a levegőt a rendelőben és ellopják mások idejét. De mit lehetne itt tenni??? segítene itt egy WIFI?

 7. Sentinel írta

  Balatonfüred is csatlakozott a Korcsolyapályák Éjszakája programhoz? Nagyon jó ötletnek tartom a rendezvényt, városunknak pedig van ehhez egy kiváló jégpályája.

  1. Ricsmond írta

   Városunk csak ahhoz csatlakozik, amihez pénzt tud lehívni.

 8. Vízhez írta

  A problémám az, hogy az utóbbi hónapokban romlott Arácson a víz minősége, ihatatlan, klór ízű! Előtte nem volt gond, (nyáron sem!)ezért feltételezem, hogy valami oka van!

 9. szarvas írta

  Tegnap egy szarvas állt tőlem tíz méterre az Arácsi úton. Még nagyon sötét sem volt, és láthatóan nem félt. A rókát nem is írom, rendszeresen látunk a városban itt-ott belőlük példányokat.

  1. Tuza írta

   Most olvastam, Alsóörsön vadhajtást szerveznek, hogy lakóterületen kívülre tereljék a vadakat. Balatonfüreden is megszervezhetné az erre illetékes, akkor talán elköltöznének a szarvasok, rókák az Arácsi út környékéről, és a kertünkből is. Nem tudom kinek kellene szólni, hogy történjen valami?

 10. Sétáló! írta

  A nagy lelkesedés után alábbhagyott a P. Horvath Adam utca rendezése!Mindenki figyelmen kívül hagyja a 10 km és sebességkorlátozást és a Behajtani tilos táblát!! Ezt miért nem ellenőrzi a rendőrség?? Nem csak sunyi módon kell trafizni!!

  1. Névtelen írta

   És van aki ezeket ellenőrzi?Hiszen mint látjuk parkolni is bárhol,bárhogyan lehet a városban!A rendőrség semmit nem tesz.Pedig még csak január van….messze még a nyár!Lehetne gyakorolni az intézkedéseket!

 11. Stefan írta

  Ma jan 10.péntek du.fel 3. – korcsolyapálya-talan tucatnyian vartunk – karbantartás -majd 16 orakor tudunk nyitni…mélygarázs parkolójegy megvéve,-hazamentünk- 16ora vissza- hat sajnos 17 óránál előbb nem lesz kész. Volt aki gyermekeivel ott tiprodott fél három óta -a hidegben. Nem kell magyarázkodni! -hogy ezt nem lehet ütemezni,-meg hogy ez attól függ,etc.-/Közben meg többen jöttek,de el is mentek. A hozza nem értés, vagy nem akarás,-el kell menni tapasztalatcserere,-hogy máshol is igy van? -vagy ki kell szállni. Szerintem minden tárgyi feltétel adott/
  Legalább egy független hozzáértő ellenőrizne egy ekkora beruházást, -de nem kell a rizsa.

  1. korcsolya írta

   Nem vitatom, hogy ott akkor ez így történt és ez nem jó. Nekünk tetszik a koripálya, többször voltunk, hangulatos és jó volt akkor a jég minősége is.

  2. Somogyi László Probio ZRT írta

   Sajnálom, hogy várakozni kellett péntek délután. A jégpálya megrepedt, felülete több helyen balesetveszélyessé vált. Tehát a jégpályát üzemeltető – egyébként tapasztalt – alvállalkozó cégnek muszáj volt egy komolyabb felületi karbantartást végezni. Ez a jövőben is előfordulhat, hiszen a pálya nem fedett és ki van téve bizonyos külső körülményeknek, amiről mi sem tudunk előre tájékoztatást adni , vagy megakadályozni.

 12. Tallózó írta

  Hasonló ügyben már jelentkeztem, de megint muszáj szólnom. Tegnap (szerda) d.u. az Ady utcai zeneiskola magasságában szörnyű bűz terjengett a levegőben. Valaki megint olajos gumicsizmával fűtött. Tényleg nincs a kultúra városában egy hivatalos személy, aki néhány naponként végigszaglássza az utcákat és ahol fekete koromszerű füst jön a kéményből, ott lecsap és legalább százezer forint büntetést szab ki? Mindenki csak a környezetvédelem kötelező mantráit szajkózza? de senki sem csinál semmit? nagy szövegeket leadni a TV-ben az igen, de a mindennapok feladatait következetesen megoldani az kit érdekel?
  Gyalázatos dolog! persze nem csak a hiányzó ellenőrzés miatt, hanem azok részéről is akikben a minimális szociális és civilizációs tudat és érzék is ismeretlen fogalom!

  1. Gilmour írta

   Balatonfüred nem a kultúra városa hanem az újgazdagoké.

  2. Europa hírnöke írta

   Amilyen egyszerű észlelni, melyik kéményből érkezik a vállalhatatlan füst, olyan problémás egy ilyen úniós jogállamban eljárni egy ilyesféle ügyben hatóságnak. Nem úgy megy, hogy kivonul a kommandó, rárúgjuk az ajtót a mentálisan retardált honpolgárra, a kályháját meg lefoglaljuk tartalmával együtt, kielemezni… milyen gumicsizmával fűt éppen. Ilyen intézkedésekre, eljárásokra a helyileg illetékes hivatalok nincsenek felkészülve. Ha pedig kapacitás nincs, akarat sem lesz megoldani az ilyen jellegű problémákat. Katasztrófavédelemnél lehet bejelentést tenni, ott van egyedül kéményügyben szakmai tudás, de őket meg elég nehéz büntetésre, intézkedére bírni, hisz ők megtartanák maguknak azt a feladatkört, hogy kizárólag az anyagi káros tűz eloltásával foglalkoznak. Láttam itt a helyi tűzoltókat vonulni párszor a KÉKI völgyi keresztnél minden vasárnap reggel is nagy tüzet rakó családhoz. Csekket sosem töltöttek. Talán nincs is nekik.

 13. Ivóvíz írta

  Ivóvíz-Arácsi városrész
  Ihatatlan a csapvíz az utóbbi időben, olyan klórízű! Mi lehet az oka? Megköszönném a szakmailag hozzá értő emberek ill. a képviselők érdemi hozzászólását!

  1. Anett írta

   Csatlakozom, a klórtól a szaga, íze, elviselhetetlen. Ezen kívül fehér a víz!

  2. europa hírnöke írta

   Józsi bácsi, gond van a veséivel, mája sem a legjobb …. Mi a teendő, doktor úr…. Abba kellene hagyni a fröccsözést Józsi bácsi.. Ugye az a fránya víz, mostantól a bort tisztán iszom, a mosógépet is tönkretette. Na de félre a viccekkel, alapvetően a vezetékes víz nem ivásra való. Aki ért hozzá, látja a rendszer működését belülről, nem is issza meg. A honi fogyasztóvédelmet, minőségellenőrzést ismerve talán vannak jobb megoldások egy olyan városban, ahol több iható forrás vize is rendelkezésre áll. Nem véletlenül fogy rengeteg palacjkozott víz is …. ha jól belegondolunk, az áhított nyugat is így csinálja. Régen jó volt a víz, most meg már nem az…. van így még pár dolog. Persze ez magánvélemény.

  3. Tallózó írta

   Európa Hírnökének van egy rossz hírem: a palackos vízzel is vigyázni kell, mert van sokféle palack és azoknak a fele olyan müanyagból van, amiben az elsö töltés után (több ugye nincs, mert eldobják) a víz valamit fölold, ami egészségtelen és nem is lenne szabad ezekbe ivóvízet tölteni. Ezt persze egyetlen cég sem reklámozza, sehol! Erre az adatra véletlenül bukkantam egy élelmiszer-vegyészettel foglalkozó újságban, talán 3/4 éve.
   Amit kicsit nem értek, hogy több, különbözö újságban is olvastam arról, hogy állítólag az ivóvíz a legjobban ellenörzött és legtisztább élelmiszer, ha ez így van, akkor jaj nekünk, mi lehet a többivel?
   Ugye az Agorában is szabad viccelni? tehát: ilyen és hasonló módon akarják a hazai borfogyasztást növelni? vagy az emberiség túlszaporodását békés eszközökkel kordában tartani?

  4. Ivóvíz írta

   Európa Hírnökének. Nem tartom viccesnek a hozzászólását, főzéshez, fogmosáshoz is használnunk kell az ivóvizet, és nem mindenki vesz ilyen-olyan minőségű “ásványvizet”. A csapból folyó vizet szeretnénk meginni és felhasználni, maximum tisztítással! Kár, hogy nem Somogyi úrhoz tartozik a “vizügy”, mert akkor már kaptunk volna korrekt választ!

 14. Péter írta

  Kihez lehetne fordulni Önök szerint? Megint szóvá teszem a Jókai utcai vasúti átkelőhely utáni útszakaszt. Szégyenletes az őszi munkálatok után betemetett részek aszfaltozása. Ha az Ady út felől jövünk, a sínek után is érdemes lassan haladni, mert annyira megsüllyedt az útburkolat, veszélyes így. Miért nem lehet normálisan bármit is megcsinálni? Sajnálom.

  1. vízhez írta

   Számos cikket lehet a vezetékes vízről olvasni. Ezerszer elmondták: semmi baj nincs a csapvízzel, amit nyilván szűrni, fertőtleníteni kell, ezért olykor klóros, fehér színű. Az sem titok, hogy az építkezések által többször föld és egyéb hordalék is bekerül a rendszerbe. Az sem titok, hogy az itteni víz rendkívül kemény karsztvíz, ami ivásra tökéletes, viszont előbb-utóbb minden technikai eszközt tönkretesz a rendkívüli vízkőlerakódás. Tehát nemcsak fogmosásra jó a csapvíz lehet inni a csapvizet, az más kérdés, hogy kinek ízlik. Nekünk például nem, mi nagykiszerelésű palackos vizet fogyasztunk, hogy a műanyag is a lehető legkevesebb legyen.

 15. Árokszőlő út közvilágítás írta

  Köszönet az illetékeseknek, hogy idén télen is a mobiltelefonunk és zseblámpa segítségével sétálhatunk haza kisgyerekeinkkel. Hangulatos karácsonyi világítás helyett mi 3 azaz három darab világítótestet szerettünk volna, hogy lássunk, amikor a belterületen lévő lakásainkba sétálunk haza a nap végén. Sajnos ez idén sem jött össze. Épp, mint az elmúlt 5 évben, amióta kértük, aláírást gyűjtöttünk, de minek. Majd jövőre? Vagy azután? Vagy soha? Itt lakunk, fizetünk adót, itt dolgozunk. Mégse történik meg a csoda és szerelnek fel közvilágítást.

  1. Árokszőlő út közvilágítás írta

   Köszönet az illetékeseknek. Csodálatos dolog történt ma! Felszerelték a világítótesteket és lőn világosság! Hálás köszönet az Illetékesnek, a Dobosi és EON-os kollégáknak akik profin megoldották a helyzetet! Elképesztő, csoda! Boldog új évet!

 16. m.e. írta

  Megnéztem a műjégpályát. Nagyon tetszett. Hangulatos jó helyen van és szerintem az árak is elfogadhatók. Bár olvastam ez nem mindenkinek tetszik. Van ez így. Ami viszont megmosolyogtató az a jégtisztítás.Egy ember egy vasdarabbal félórát kapargatja a jeget. Komolytalan. Egy több milliós beruházásnál nincs pénz egy kis traktorra? No nem egy 30 millás Zambonira gondolok. Csak egy kis fűnyírósra, lehet hozzá venni tolólapot. 600000 Ft-ért egész jókat lehet venni.Gondolom nem egy szezonra gondolták a jégpályát és akkor érdemes beruházni.

 17. Mérges Füredi írta

  Minden évben visszatérő, sajnos örök téma: itt a fűtési szezon. Nagyon sok helyen koromfekete füst jön a kéményekből, a bűz pedig elviselhetetlen. Az embernek az az érzése, hogy olajos gumicsizmával fűtenek, vagy műanyag hulladékkal. Az egész világ a klímaváltozásról értekezik és ez az eredmény? Nem a saját kapuink előtt kéne a söprést elkezdeni? És tudja-e valaki, hogy Füreden ezt ki ellenőrzi? van ilyen? ha elkapnak valakit, azt hogyan büntetik? vagy a füldugó után jön az orrcsipesz, aztán a gázmaszk? aztán az oxigénpalack? A fönti ügyben még tavaly elkezdtem személyesen “kutakodni”, hát siralmas végeredménnyel. Pl. a Köztársaság úti lakótelepen hiába van príma gázalapú távfűtés, ha a nem messze lévő bűzgyárak exportálják oda a Mátravidéki Erőmű aranykorára emlékeztető friss “hegyi levegőt”. Szégyen és gyalázat, hogy az ország egyik leghíresebb üdülőhelyén ez nem beszédtéma és hogy semmi sem történik, és hogy ez simán belefér a kultúra városának “kultúrájába”.

  1. Krónikás írta

   Ehhez kapcsolódik, ahogy szívfájdalom nélkül vágják ki az oxigént adó, egészséges fákat. Mert elveszi a kilátást, mert árnyékot vet, mert a lehulló levelet össze kell szedni, mert csak

  2. europa hírnöke írta

   Az ország egyik leghíresebb üdülőhelyén pontosan ugyanolyan gyarló emberek laknak, mint bárhol másutt. Pont ugyanúgy szemetelnek, tüzelik a falevelet, mintha nem is lenne tilos. Pont úgy szórják az autóútra a hamut télen a hamuhoz tartozó szögekkel, és sorolhatnánk napestig. Itt ugyanúgy nincs az iskolákban környezettudatosság tanítás, ugyanúgy van tele a szemetes műanyaggal, papírral, stb… ami nem oda való lenne, és sajnos ugyanaz van a fejekben is. Azért, hogy ne keserítsek el senkit …. van egy jó hírem is… Az emberek döntő többsége most már beszél erről, szóba kerül a környezetvédelem az emberek között, és legalább már hazudnak az emberek… hogy ők aztán így, meg úgy különgyűjtik. Ugyan nem környezettudatosak, de legalább már annak hazudják magukat. Ez már valami.

 18. Örök füredi írta

  Örülök a mülyégpálya megnyitásának! Mi gyerekek a vasuti töltés megfagyott vizén korcsolyáztunk, majd a tihanyi belsö tavon mielött befagyott a Balaton.
  Ami nem tudom, hogy jól átgondolt volt-e az az árak. Két órás diák jegy 700ft, felnött 1000ft fürediek 50% kedvezmény. Füredi gyerek 14 év alatt ingyen korcsolyázhat. Iskola idöben osztályok 25 000ft-ért korcsolyáznak két órát. Tehát ha a 14 év alatti füredi gyerek egyedül vagy szülövel jön- ingyen korcsolyázik, de ha a torna órát tölti itt az osztályával 25 tagu létszámnál felnött árat fizet az-az 1000ft-ot. Nyilván ezt a szülök fizetik. Amit nem értek, számomra a felnött kor 18 éves korban kezdödik tehát a gimnazista is gyerek! Fontos, hogy a gyerekek ne a telefonjukat és a számítógépüket böngésszék hanem mozogjanak.
  Amit kérek, hogy a füredi ingyen gyerek jegyet azt 18 évesre emeljék és füredi iskolák osztályai iskola idöben egyeztetés után ingyen korcsolyázhassanak.
  A mülyégpálya önkormányzati beruházás.Tehát az adó fizetöké. Ki kell tudni kalkulálni a gyerekek és a szülök számára a legjobbat.

  1. korcsolya írta

   Támogatom az ötletét “Örök Füredi” tag! Őszintén csodálkozom, hogy ez másnak még nem merült fel. A korcsolyapálya árai meggondolatlanok – a gyerek 18 éves koráig gyerek, nem 14 éves koráig. Fontos lenne hogy a nagyobbak is mozogjanak. Az osztálycsoportnál pedig kedvezményt kellene bevezetni, mert ez így nemhogy nem olcsóbb ,hanem egyenesen drágább, mintha külön-külön jönnének.
   Vagy az osztályból jöjjön mindenki “külön-külön”? Tényleg így kell? Ettől függetlenül a kezdeményezés természetesen értékelendő és örülünk hogy végre át is adták

   Az minimum elvárás lenne hogy a füredi iskolák gyerekei legalább ingyen korcsolyázhassanak!

 19. itt születtem írta

  Szeretném megkérdezni meddig tart Balatonfüred közigazgatási határa? A karácsonyi feldíszítés csak a piros templomig, utána 5 darab nyamvadt dísz a villanyoszlopokon a Kossuth térig, utána a város határáig semmi. A felső városrészen élőknek nem jut semmi, pedig mi is fizetünk adót. Figyelem mi is itt vagyunk és maradunk is.

 20. Adventi koncert hallgató írta

  Tegnap megnéztem a gyermekkórusok karácsonyi koncertjét a Szabadidő Központban, ami hatalmas csalódás volt. A program első felében a gyerekek adtak elő nagyon szép karácsonyi dalokat. Gratulálok nekik és a felkészítő tanáraiknak is. Igazán színvonalas műsorral ajándékozták meg a nézőket. Köszönet érte. Ami utána következett, az viszont felháborító volt. A sztárvendég Zséda advent idején, a gyermekek karácsonyi koncertjén előadta Fekete rúzs című dalát. Szégyen! Ez egy gyönyörű dal tele erotikával, de nem Karácsonykor és gyerekműsorban. Nem tudom, a rendezőség jövőre mit tervez. Talán kán-kán táncosok lépnek fel? Nem is értem mi szükség van sztárvendégre, amikor a balatonfüredi diákok ilyen gyönyörűen énekelnek.

  1. Gab írta

   Csalódás volt, de más miatt. A hangosítás apróbb hibái miatt a szöveg a nézőtér túlnyomó részén érthetetlen volt. Talán Zséda hozhatta volna a saját hangmérnökét. Kár volt egy ilyen apró hiba miatt kevésbé élvezhetővé tenni a műsort:(

  2. Füredkult írta

   Kedves hozzászólók! A koncertszervezők nevében a következőket tudom mondani: Zséda általában a koncert előtt dönti el, hogy milyen dalokat énekel el a fellépésén. A “Fekete rúzs” nagy sláger, talán tényleg nem egy karácsonyi koncertre való, de ez már így alakult, ha valamelyik nézőnek nem tetszett, azt megértjük és sajnáljuk. Nem hisszük, hogy a művésznő rossz szándékkal választotta ezt a dalt.
   A koncertet a művésznő hangmérnöke hangosította. Köszönjük a véleményeket, várjuk Önöket a Füredkult 2020-as rendezvényein.

 21. Autós 2 írta

  Tényleg ráférne a Nosztori szakaszra a felújítás, de szerintem azután még gyorsabban mennének ott egyesek, így emiatt nem csökkenne a balesetek száma. Amíg nincs változás a fejekben, addig nagyobb sebességkorlátozástól több eredményt remélnék. Esetleg több rendőri jelenlét, traffipax, hogy kedvét szegje a szabálytalankodóknak.

  1. Ingázó írta

   Igaza van. De tanulhatnánk másoktól: tudomásom szerint a skandináv országokban egyrészt sokkal nagyobbak a büntetések, de még mást is tudnak. Ugyanis egy kis keresetű autós jobban megszenved egy 20 ezres büntetést, mint egy milliomos. Ezért van egy alapbüntetés, mondjuk a 220ezret keresőknek, aztán aki egy milliót keres, az az ötszörösét fizeti! Ezt kéne itt is bevezetni! csupa mosolygó nyuszika kirándulna és udvariaskodna az utakon. ——-De van még más lehetőség is. Spanyol rokonok mesélték: ott másképpen oldják meg a dolgot. A rendőr is csak ember, minek fárassza magát abban a 42 fokban, csak alkalmilag ellenőriznek, tehát csak minden tizedik vaddisznót kapják el, de az aztán a tízszeresét fizeti, mert valahogyan be kell hozni az előző 9-et, aki megúszta fizetés nélkül. Ezt mindenki tudja és nagyon tisztelik az egyenruhásokat és a szabályokat. Szerintem érdemes lenne valamelyik verziót nálunk is bevezetni. És ami a legfontosabb: egy fillérbe sem kerülne! Kedves országos rendőrfőparancsnok úr: ha véletlenül itt nyaral és olvassa soraimat, legyen szíves cselekedni! És ha ezen ötletért valami prémium járna, azt felajánlom a rendőrség karácsonyi központi ünnepére.

 22. Péter írta

  A Jókai utca a vasúti átkelőtől az áruházig egy borzalom. Az építési munkák befejeztével újraaszfaltozott részek kivitelezése kritikán aluli. Hogy lehet ezt így átadni? Az egész kivitelezése egy szégyen….sajnálom.

  1. András írta

   Utakhoz…nem is a kérdés, miként lehet ilyen kivitelezést átadni (bár ez is elgondolkodtató) hanem miként lehetett ÁTVENNI! Hasonló történt már…lásd bicikli út szegély nélkül, Horváth M. út mint hullámvasút…ez van..sajnos

 23. Béla, Csopak írta

  A Nosztori út állapota siralmas és egyben baleset veszélyes. Egyetértek az elöttem szólóval. Évről évre egyre rosszabb. Az itt élőknek aki erre jár, a mindennapjait megneheziti…de említhetném a szezonális időszakokat is…mit szól az a hazai vagy külföldi túrista, aki erre jön? Sajnos nemcsak ez az út hanem több száz is így néz ki. Mutasson nekem valaki 40-50 km körzetben egybefüggő jó utat…nem igen van.

  1. Tallózó írta

   Egyetértek Bélával és Régi Autóssal a Nosztori úttal kapcsolatban, javulás talán akkortól lesz várható, ha egy magasrangú látogató érkezik a Rendőr akadémiára (ez a jó neve?) a privát autójával és a veszprémi kórházban fog kikötni. De mert közeleg a karácsony, néhány pozitív hírrel szeretném a hangulatot lecsillapítani. Talán két hete lett kész a felújított út Füred és Szőlös között, és egészen Tótvázsonyig egész kellemesen lehet suhanni, ezt személyesen éltem át és először azt hittem, hogy eltévedtem, aztán jöttem rá, hogy ez a Mikulás ajándéka. Másik régebbi jó hír: pár éve szintén teljesen helyrehozták a Pécsely-Vászoly-Dörgicse-Akali utat. Rokonokat látogatunk arrafelé, innen ez a nagy tájékozottság. Ezen információkkal megpróbáltam kissé “feldobni” az olvasók hangulatát. Jó lenne havonta ilyen hírekkel kényeztetni saját magunkat.

  2. Tallózó írta

   Kiegészítés az előbbi hozzászólásomhoz: a Nagyvázsony- Mencshely-Nivegy völgyi út is nagyon jó, egészen Zánka előttig. (utána a 71-es hozza a szokott formáját…….)

 24. Ady írta

  Már jó pár napja vártuk kisfiammal hogy felkapcsolják a Vasút utcai szökőkúton lévő világítást. Gondoltuk majd Mikulásra. Már mindenhol világítanak a városban itt nem sikerült megoldani.

 25. Régi autós írta

  Füredi diák rajza figyelmeztet a balesetveszélyre a Nosztori-völgyben. Szép és jó. De még szebb és jobb lenne, ha az utat kiszélesítenék és kijavítanák az úttestet, hogy ne a gödrökre kelljen figyelni, hanem a forgalomra. Hogy ez senkinek sem jutott eszébe……igaz, ez az útjavítás sokkal többe kerülne, mint a két tábla. Éljen a szemfényvesztés!

  1. cinikus írta

   médiakormányzás minden szinten.

 26. Örök füredi írta

  Köszönet a FüredTVnek a Peremartoni Krisztina riportjáért.Nagyon sok igazságot mondott, a történelmünkröl a családján keresztül akik tudtak nehéz idökben is embernek maradni. Hány ilyen ház van Füreden? Az én családomtól is elvettek mindent 1947-ben de soha nem beszéltek róla a nagyszüleim.
  Mi fürediek már gyerek korunkban megtanultuk, hogy a nádas a Balaton tüdeje és vigyázni kell rá mert ott ívnak a halak, nád nélkül nincs hal a Balatonban. Mára már alig van nád és hal sincsen hacsak nem telepítenek a vizbe. Balatoni halat enni étteremben nem lehet.
  Szivesen megnézném a foto kiállítását Füreden, azt remélem teljesülhet ez a szülövárosában.
  A rengeteg festmény hova kerül vajon a házukból? Hiszen az mind mind a “füredi idök” dokumentálása is egyben. Talán a fotokkal együtt tárlatot nyitni belölük Füreden?

 27. András írta

  Kedves Fürediek, érdeklődnél, hogy van-e valakinek esetleg információja arról, hogy a felső város rész rekonstrukciója mikor kezdődik el? Idén őszre írták a kezdést, a még most is fellelhető cikkben. köszönettel, Üdvözlettel és szép napot

  1. füredi írta

   Már volt róla szó, hogy csúsznak a beruházások. Várhatóan jövő tavasszal kezdődik.

 28. PityuKéki írta

  Szeretném megkérdezni, hogy ha az autómosóban kérek számlát a Kéki utcai háztömbök kivitelezőjének nevére kifizetik-e a mosást? Kérdezem ezt azért, mert napi szinten nyakig járunk a sárban autóval és gyalogosan az építkezés miatt. Vagy esetleg gondoskodhatna az építtető, hogy a Kéki utca folyamatosan takarítva legyen…? Szeretnénk ember és nem disznó módjára itt élni, akkor is ha itt épp két hatalmas háztömb épül.

  1. Tények írta

   Ugyanez a helyzet a volt Brázay villa helyén folyó építkezésnél

  2. európa hírnöke írta

   Legyen erős, van olyan építkezés is a városban, ahol egyszerűen elállják az utat az anyagot hozó gépkocsik, és akkor ott nem megy senki semerre. A Vasvirág utcán járók nagyon, de nagyon szeretnének csak a sárral bajlódni. Tehát érezze nyugodtan kiválasztottnak magát, mert akkor megy az úton amikor akar, maximum sáros az út.

  3. xy írta

   Miért nem tőlük kérdezi? Itt nem képviselteti magát a cég. Ha káruk keletkezett miattuk, érdemes lenne hivatalosabb formában érvényesítenie az igényeit, első körben egy tértivevényes panaszlevéllel a címükre. Rögtön meg is kérdezheti tőlük és küldheti a számlát is.

 29. Tallózó írta

  Kedves füredi Testvéreim! Szomorú hírem van: a Koloska forrás teljesen kiszáradt. Egy hónapja még folyt egy kisujjnyi vizecske a tó végén lévő gáton át kifelé, de most egy csöpp se. Így lefelé a patakocskában is csak az elmúlt napok esői nedvesítik a medret. Mi lesz ebből? Lehet itt valahogy segíteni? följebb fekvő víztároló vagy földalatti tároló? Ez most helyi adottság, vagy része a közeledő szárazságnak? nagy baj………ha így megy tovább, hordhatjuk vödrökben a vizet a Balatonba, hogy kinyithassanak a strandok. Ki tud engem megvigasztalni??

 30. Radnóti írta

  Kék és Zöldnek. Tudatos ember vagyok, de nem hiszem hogy ez komoly erőfeszítést igényelt volna felborítani a kocsira. Ha már a másik három ment és azok sem voltak barna kukák…De mindegy majd a következő körbe .Csak az a baj hogy mások nem várják meg a következő kört.Nem csak a levéllel de a kommunálissal sem.

  1. ne a kékbe írta

   Miért, az komoly erőfeszítés lenne, hogy pár száz forinttért vegyen egy olyan zsákot, amiben a zöldhulladékot gyűjtjük? Ezt cselekszi a fürediek többsége, Ön miért nem tudja megtenni? Miért a kék kukába akarja még most is gyömöszölni a leveleket, amikor abba a műanyag szemetet gyűjtjük szelektíven? Már bocsánat, de ennél az alsó tagozatos gyerekem is tudatosabb.

 31. Radnóti írta

  Sokk…a levél? Vajon miért nem viszik el a kék kukába rakott levelet?A többi három kukát kiürítették a kéket nem. Probió mi lehet ennek az oka?

  1. kék és zöld írta

   Nagyon egyszerű, azért mert a kék kuka a szelektív hulladékgyűjtéshez kell a műanyag és papír cuccoknak. Ha sok a levél, és nem fér el a zöld kukákba, amivel nincs egyedül itt a városban, akkor zsákot kell venni a Probiónál. Ne haragudjon, de ennyi tudatosság már elvárható lenne.

 32. Mérges Öreg Füredi írta

  Kiegészítés a hozzászólásomhoz, mert sokan láthatólag félreértették: mindenki kritizálhat, elégedetlenkedhet. Rengeteg dolog nincs rendben, a sokat emlegetett kereszteződésben sem, szomorú, ami ott történt. Sok minden meg rendben van. De a választások eredménye azokat is minősíti, akik a szerintük rosszul működő vezetést újra megválasztották. Hagyják abba a lázadozást, eső után köpönyeg. És ki az, aki szerint a problémák megítélésében ő dönti el, mi a túlzás, mi nem? Ez mindenki szuverén döntése! Még mindig kísért a keleti örökség?

 33. Csalódott ötvenes írta

  Nem Mérgesnek szólnék: a lakótelepi lakások miért “nyamvadtak”? Akkor az ott élők talán nem is emberek? Én sem vagyok az? Ön talán palotában él? arany bölcsőben ringatták? Rokonaim Szigligetre költöztek 3 éve, szuperül érzik magukat, egy volt munkatársam Pécselyre “vándorolt” ki, köszöni, jól van, ismerősöm Vászolyon kötött ki és jól megvan Füred nélkül nekünk erre sajnos nincs pénzünk, ha lenne, már nem itt élnénk.

  1. nem mérges írta

   Látom sikerült megragadnia hozzászólásom lényegét. Magam is lakótelepi lakásban élek, ezért is vagyok tisztában az értékével. A nyamvadt jelző nem az aranybölcsőmre vonatkozott, csupán arra, hogy az ingatlanpiacon nem túl értékesnek tekintett lakótelepi lakások értéke is nagyon megnőtt. Ebbe a ki és hova költözött el Füredről szájkarate versenybe nem akarok beszállni, mindenki éljen ott, ahol jó neki. Én szeretek Füreden lakni. De hozzászólásom nem erről szólt.

 34. Mérges Öreg Füredi írta

  Nem akarok politizálni. Tudomásom szerint ez ezen a felületen tilos, teljesen érthetö okokból. Arra valók a választások. Nem tudom, ez az írásom túllépi-e az Agora illetékeseinek ingerküszöbét, de már nem bírom a sok olyan jellegü hozzászólást, ami már régóta és sokszor megjelent itt. Pl. Balatonfüred zöldterületeinek beépítése, a turista-igények elöbbre sorolása, KRESZ-lámpák, lassan csak a Tamáshegyröl látható a Balaton, stb. Ezek a dolgok nem tegnap óta vannak így, sok-sok éves folyamatról van szó és ha ez olyan sok embernek nem tetszik, akkor mégis miért erre a folyamatra szavaztak okt. 13.án nagy többséggel? Nyeljék le a gombócot és ne sírjanak! Vagy költözzenek el! Kész!

  1. nem mérges írta

   Hát mégis politizált, pedig ez tényleg nem ide való. Kérdéseire a válasz. Talán mégsincsenek olyan sokan az elégedetlenkedők, mint azt itt váltig állítják néhányan. Talán sokan választottak volna mást, talán én is, ha lett volna értelmes alternatíva. Nem kell gombócot nyelni, az említett problémák léteznek, de ne túlozzunk. Elköltözni? Minek? Hova az országon belül? Hacsak az ember nem akarja kihasználni, hogy ebben a romlott városban az ingatlana értéke pár év alatt minimum a háromszorosa lett, még a nyamvadt lakótelepi lakásáért is kap 30 milliót.

  2. Benedek Nagy Róza írta

   Nem az Agora ingerküszöbét, hanem név szerint az enyémet lépi túl a hozzászólása, mióta tilos Balatonfüreden a VÁROSPOLITIKÁT kritizálni? Melyik kifogása nem jogos az itt élőknek? Az, hogy ezeket az észrevételeket a városvezetés nem veszi figyelembe, az nem az itt élőket, és az ilyen döntéseket kritizálókat minősíti, hanem a döntéshozókat, akik nem hallják meg a kritikus hangokat.
   Újra a magam nevében írom, de tudom, sokan egyetértenek velem, nem sírok, nem nyelem le a gombócot, azt pedig kikérem magamnak, hogy bárki felszólítson, költözzek el a szülővárosomból, csekély 72 éve szeretek itt élni, a város minden gondjával, bajával, szépségével, családommal együtt.

  3. Krónikás írta

   “Kedves” Öreg füredi! Ön nem mérges, hanem arrogáns. Bizony, nem egyforma a véleményünk. Van ami Önnek tetszik és nekem nem, vagy éppen fordítva. Ettől még nem Önnek, vagy nekem van igazam. Itt az Agorán is a hír szent, a vélemény szabad.

  4. Mérges Öreg Füredinek írta

   Kedves Mérges Öreg Füredi, a lényeget az elejére: NEM kívánom, hogy az Ön anyukáját üssék el a sokat emlegetett kereszteződésben, de ha Önnel / az Ön anyukájával (és nem az enyémmel) történt volna meg, lehet, talán Önt (is) foglalkoztatná a téma (ha a többi nem is).

 35. Angel írta

  Tegnap szembesültem vele, hogy a pályaudvaron 16:00-ig van nyitva a nyilvános Wc. Nem hittem a szememnek……. Vajon milyen trükkös ötlettel lehetne megoldani egy jóval hosszabb nyitvatartást? Ki a kompetens ebben az ügyben?

 36. Evita írta

  Kedves fürediek! Akkor tudnák meg mit veszítettek,ha többé nem reklamálhatnának,hogy ez vagy az nem jó.Örülni kellene mindennek mert gyönyörű a város és ez Önökért van. Próbálják meg értékelni,hisz reklamációik is meghallgatásra találnak. 60 ėvet ėltem fürediként , elmondhatom nagyon sajnálom, hogy elköltöztem. Legyenek büszkék érezzék sajátjuknak ezt a kivėtelesen értékes települést. üdvözlettel Aki elköltözött

  1. Evitanak írta

   Kedves Evita, ez a város sajnos már nagyon rég óta nem értünk, fürediekért van, hanem csak és kizárólag a turistáknak és a turistákért. A reklamációink pedig nagyjából 0%-ban hallgattatnak meg, különben nem lenne számtalan bejegyzés ugyanabban / hasonló témában nagyon-nagyon rég óta – pl. KRESZ, fel nem újított / használhatatlanul “felújított” útszakaszok, életveszélyes útszakaszok, amelyekkel senki illetékes nem foglalkozik, rendfenntartás stb. Ha a város valóban értünk, fürediekért lenne, ezekkel legalább annyira foglalkoznának, mint pl. a szörnyen fontos és hasznos zenélő-színváltós szökőkúttal.

  2. Evitanak - kiegészítés írta

   Kedves Evita, a saját bejegyzésemet szeretném kiegészíteni. Ha Füred tényleg értünk/nekünk, fürediekért/füredieknek lenne, akkor nem építenék be az utolsó tenyérnyi zöld/kék foltot a százmilliomodik luxus appartmannal/hotellal (mert azok aztán végképp nem nekünk/értünk épülnek…), hanem meghagynák a vizet, a fákat, a füvet stb. És itt most nem a klimaaktivista beszél belőlem (bár sem Velence, sem Nyugat-Ausztria nem ok nélkül kapta az arcába, amin most keresztülmennek), de talán a Limnológiai Intézetre mégis kéne hallgatni, mert ők talán picit értik a dolgukat és talán picit tudják, miről beszélnek nem tegnap óta, hogy ha így folytatódik a nádas írtása, a part beépítése, az nemigen tesz jót a Balatonnak… Szóval nem a klimaaktivista beszél belőlem, hanem az a füredi, aki a rengeteg szürke beton helyett zöldet, kéket, pirosat, sárgát stb. szeretne látni. És akinek a szíve szakad meg, hogy elveszik a fürediektől a várost és tönkreteszik. Mert ez a város nem épül-szépül, hanem megy tönkre. És azt is higgye el, hogy a reklamálók is örülnének, ha nem kellene reklamálniuk és nem jóérzésből, szórakozásból reklamálunk, hanem azért, mert szeretjük ezt a várost, szeretnénk ha jól lenne, de sajnos nem így van és már nem tegnap óta. És az ember már csak ilyen gyarló, hogy szeretné megjavítani azt, amit szeret – és mi, reklamálók így próbálkozunk.

  3. kiegészítéshez írta

   Hiába mantrázza, nem tud meggyőzni arról, hogy rossz hely Füred. Egyszerűen nem így érzem, nem így látom, összehasonlítva más magyar városokkal pedig radikálisan nem így látom. Amít állít, hogy minden utolsó tenyérnyi zöld területet beépítenek pedig egyszerűen nem felel meg a valóságnak – mondjuk, aki végignézi a várost, azt nem is kell erről győzködni. Ezek az eldurrogtatott hangzatos nagy általánosságok semmire sem jók. Vannak gondok az apartmanok építésével, nem egy mesevárosban élünk itt sem, de ez attól hogy elveszik tőlünk, Fürediektől a várost nem komolyan vehető vagdalkozás csupán. lehet reklamálni, szíve joga, nekem sem tetszik néhány dolog Füreden, egy-két dolog pedig nagyon nem, de azért a realitásérzékünket érdemes lenne megtartani.

 37. Méltatás írta

  Szomorúan értesültem Hanyecz doktornő haláláról, gyerekeim orvosa volt, nagyon szerettük. Remélem városi szintű méltatása egy nekrológban nem marad el…

 38. Bala-Bala-Balaton írta

  Nagyon szomorúnak tartom, hogy a nyaralósokat és turistákat sok füredi ki nem állhatja. Nyolc éve van nyaralóm és végig ez volt a tapasztalatom. Én persze mindig nagy örömmel jövök, ennek ellenére, mert az egy csoda, amilyen sok szépség itt és a környéken van. De azért mégis jobb lenne a barátságosabb hangnem. Egy-egy rossz élmény miatt nem szabad az összes vendéget elmarasztalni. Ráadásul a nyaralósok nagy részben egy cipőben járnak a helyi lakosokkal.

  1. Füredi lakos írta

   Panaszkodás helyett nem kéne inkább az okokat keresni?? Segítek: miért látja úgy a lakosság nagyobbik része, hogy itt minden a turistákért történik, és mi csak valahol a sor végén álló, megtűrt, zavaró valakik vagyunk?

  2. Balaton írta

   Nem tudjuk, hogy gondolkodik a lakosság nagyobbik része. Azért mert páran ideírták a rosszalló véleményüket, még nem azt jelenti, hogy a többség így gondolkodik. Tudjuk, az effajta fórumokon szinte csak a negatív vélemény jelenik meg, mert erre van motiváció. Sokkal árnyaltabban kellene erről a kérdésről is gondolkodni. Azért mert megjelentek a sparba is brutál terepjáróval mászkáló, pénzükért kultúrát láthatóan nem sokat fogyasztó fiúk lányok, attól még nem kell lenézni az összes turistát. Sőt! Triviális, de úgy látszik, újra és újra le kell írni: az ideérkezők többségével semmi gond nincs, hacsak nem annyi, hogy ők pihenni, lazulni jönnek ide, mi meg itt élünk, dolgozunk. De ugye, ott ahova mi utazunk éppen fordítva van.

 39. kati írta

  Hát… a mostani elkerített gastro fesztivál szerintem nem volt jó ötlet. A lehúzás a belépődíjnál kezdődött, aztán a kajáknál. A belépőjegy árusok majdnem többen voltak, mint a belépők. Miért kell fizetőssé tenni ezt a programot. Szerintem többen mentek volna, ha nem ez a lekerített és belépős forma élt volna. Ebben a városban elég sok adót is fizetnek az itteni vendégek… akkor miért kell még egy bőrt lehúzni rólunk. Ritkán lehet máshol látni, hogy a gastro fesztivál…. hogy egyek pl. a méregdrága Kistücsök ételeiből – ezért még belépődíjat fizessek….enyhén túlzás. A Balaton előbb utóbb ismét a kapzsi, lenyúlós turisztikai cél lesz, ahová meg fogja gondolni sok ember, hogy egyáltalán elmenjen.

  1. Krónikás írta

   Ez a sátras/vurslis gasztro “fesztival” nagyon gagyi. Hideg sátorban, kihűlt, drága “meleg” ételek műanyag edényekben, műanyag evőeszközzel, nem gasztro és nem fesztivál, max egy falusi búcsu. Méltatlan Füredhez, méltatlan a XXI. századhoz, méltatlan a vendégekhez.

  2. Mária. Balatonfüred. írta

   Ezr már megszoktuk mi itt élők, hogy itt mindenhol lenyulják az embert. Nincs egy normális program ,amire korosztálytol függetlenül el lehetne menni. Föleg ünnepek közeletével. Nincs pénz egy jo kis együtesre ahol egy kicsit kikapcsolodnának az emberek.

  3. Für-Edi írta

   Láttam a sátorépítést, majd a bontást is, jó nagy munka volt, sokba kerülhetett. A látogatók száma elég mérsékelt volt, vajon mekkora haszon volt az egészen? vagy inkább veszteség? Szomszédaink be is mentek, amit ott találtak, azt Krónikás már leírta. Valakik nagyon erőltetik ezt a “szezonhosszabbítás” mantrát, elég jól láthatóan melléfogtak. (másban is)

  4. sátor írta

   Csak egy tanács: a szomszéd véleményére sose adj, ha vaskos véleményt formálsz, akkor győződj meg arról magad. Ettől függetlenül a helyi sátoros fesztivál tényleg tévút, ha nincs rá igény előbb utóbb rájönnek majd a szervezők is.

 40. Tallózó írta

  A Gyógy- téren, a Kossuth forrás szörnyű állapotban van, már évek óta. Nincs pénz a rendbetételére, vagy ezt még senki sem vette észre? Vagy a “kultúra városába” ez is belefér? Pár napja egy 6-8 fős német csoport járta körül és buzgón fényképezték. A megjegyzéseiket hallva égtem mint Ausztráliában a bozóttüzek. Szégyen!

 41. füredi kirándulók írta

  A Muskátli utca felső végén( ami az Arácsi útról egyenesen megy fölfelé, leágazás nélkül a hegyre) megkiabáltak, hogy ne járkáljak fel az erdőbe. Magánterület tábla van kitéve, szögesdrót is ki van húzva 2 helyen+ szúrós akácfa hulladék van odarakva. A rendezési terven én úgy látom, ott út megy felfelé, ami közterület. Jól látom, hogy ott lehet közlekedni? Ha igen, akkor a zöldhulladékot, szögesdrótot el kellene tüntetni onnan. A magánterület tábla is félrevezető.

  1. sétáló írta

   Hát ez valós kérdés. Egykor a kék jelzés erre ment a kilátóhoz. (Még látni a nyomait.) De lassan minden beépül… Egyébként ez a Tamás hegyi oldal nagyon rendezetlen. Zárkert lenne, de egyre nagyobb csodapaloták épülnek és nincs megfelelő úthálózat. Rengeteg zsákutca, kerítésekben végződő gyalogút.

 42. Zákonyi Mélygarázs írta

  Tisztelt Probio, illetve városvezetés! A zákonyi mélygarázs lejárata, feljárója előtt a térköves rész megsüllyedt, illetve az egyik vízelvezető konkrétan szétmállott. Ez elsőre csak esztétikai kérdésnek tűník, de a héten majdnem leszakította a futóművet, ahogy kifelé jöttem. Azzal a kérdéssel fordulnék Önökhöz, ha már a város egyik legdrágább parkolóját veszem igénybe, akkor ilyenekre figyeljenek oda és kérem javítsák ki az érintett területet, mert egyik gépjárműnek se tesz jót a jelenlegi állapot.
  Köszönettel:Ferenczi Ákos

 43. Tenkné Wagner Klára írta

  Tisztelt Somogyi Úr! Az októberi hulladékszállítási menetrend megváltozása óta, minden héten kukában marad a szemetünk a valós ürítési napon. A PAV kikötőbe be,- kimenet elmegy mellette a kukásautó, de az új gépkocsivezető címlistáján nem szerepel a Kouvola utca, így hiába vagyunk éves, rendesen fizető lakosok. Már telefonáltam az ügyfélszolgálatukra, írtam e-mailt, – melynek eredményeként napokkal később kiürítették az edényt,- a heti elszállításból azonban ma (hétfő) is kimaradtunk.Önhöz fordulok tehát nyilvánosan, hogy mielőbb pontot tegyünk e szemét ügy végére! Köszönjük!

  1. Somogyi László Probio ZRT írta

   Köszönöm a jelzését, tudomásom szerint a Balatonfüredi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft pótlólagosan elszállitotta a hulladékot, én is remélem, hogy több elmaradás nem lesz.

 44. Anett írta

  Azért irtam ide, mert nem tudom ki volt. Hátha magára ismer az illető vagy valaki tudja hogy ki volt az. De ha az illető magába száll, már az is megérte. Meghegyzem, én egyáltalán nem voltam elájulva at alkoholistáktól

  1. Bala-Bala-Balaton írta

   Szerintem is nagyon jól tette, hogy megemlítette a lovak verését. A parti sétánytól felfelé annyira meredekek az utak, hogy nem alkalmasak sétakocsikázásra.

 45. Évi írta

  Tihanyban dolgozom, és kerékpárral járok. Gondatlan emberek a kerékpárút valamely szakszán összetörhettek egy vagy több üveget, mert a héten kétszer kellett szerelőhöz vinnem a biciklim, a hátsó kerék defektje miatt. Először egy nagyobb üvegszilánk volt benne, másodszorra pedig apró kis szilánkok. Sajnos nem tudom, hol lehet az eltört üveg, mert a lehullott levelek is takarhatják. Szeretném kérdezni, hogy a Probió tudna-e tenni valamit? Valószínűleg nem csak én jártam így.

  1. Tallózó írta

   Részvétem, kedves Évi! Nincs egyedül! Tegnap d.u. mentem a tihanyi révhez, Füredről, (csak úgy a mozgás miatt) és a nyomok alapján valamit elkaptam és a révnél kidurrant a hátsó gumi. Amikor rájöttem, mi lehet az ok, hát kívántam valamit, amit minden vallás kézikönyve szigorúan tilt.

  2. Somogyi László Probio ZRT írta

   Köszönöm a jelzést, a füredi szakaszt átvizsgáltuk és letakaritottuk.

 46. vendég írta

  Köszönjük hogy mi is ott lehettünk a Szüreti Fesztiválon!

 47. Szüret írta

  Mi is lementünk Füredre a szüreti hétvégére és remekül éreztük magunkat. A gyerekek imádták a népi játéjokat, biztos jövünjk jövőre is! A póni dolgot meg miért ide írja? Jelentse be valahol, járjon utána.

 48. roast pork írta

  A probio honlapjan nem találhato meddig tart a zöldhulladékszallitas. van valakinek erölnformacioja.

  1. Derpa írta

   Én ezt találtam a honlapon: “A Közszolgáltató április 1. és november 30. közötti időszakban házhoz menő zöldhulladék gyűjtést végez.”

  2. Sentinel írta

   Az ilyen jellegű beírások helyett két dolgot megtehetne. Az első,hogy figyelmesebben tájékozódik, mert ott az információ a honlapon, a hulladékszállítás menüpontban. A másik pedig megtanulni a magyar helyesírás szabályait.

  3. Tallózó írta

   Sentinel-nek írom: Roast Pork irányában legyen elnéző, igaza van az utolsó szó miatt, de sajnos én is voltam úgy egy ideig, hogy külföldi alapprogramú laptop-pal kellett együtt élnem, ahol magyar ékezetes betűk nem léteztek, illetve lehetett egy fokig bűvészkedni, de aztán vége volt a dalnak. Volt szerencsém olyanokkal együtt lenni, akik már jobban tudtak egy külföldi nyelven (30-50 év után) mint az anyanyelvükön és gondban voltak, hogy most hogyan is kommunikáljanak az általuk nagyon jól beszélt nyelven, akkor esetleg nagyképűnek tűnhettek, vagy magyarul, akkor meg primitívnek hogy is mondta annak idején Marcus Aurelius Filius? Cogito ergo sum and ab und zu mache ich Fehler anche nella lingua ungherese.

 49. cinikus írta

  Örömmel hallottuk az utak felújításáról szóló tájékoztatást. Remélem a Szabadság utcai felújítás megvárja a győri polip Erkel utcai beruházását, mert a többtonnás teherautók pillanatok alatt tönkrevágnák az új utat is.

 50. Anett írta

  Pár év után lementünk a partra a szüreti felvonulásra, és a meglehetősen jóindulattal mondható kirakodó vásárra. Nem tudom kinek a tulajdonában volt az a póni lovas kocsi, amit egy piros ruhás nő hajtott. A Kerek Templomtól láttam, ahogy az emelkedőn felfele mentek, kb. 4-en ültek még a hölgyen kívül a kocsin. A piros ruhás fogat hajtó nő folyamatosan ostorral csapta mind a két szerencsétlen pónit, akiken látszott, hogy valószínűleg még kocsi nélkül is nehezen mentek volna fel. (Véleményem szerint súrolta az állatkínzás határát.) Ezúton üzenem neki, hogy le kellett volna szállni a kocsiról és nem a pónikat csapkodni!!!