Agora

Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést, a rágalmazást. Kérjük, hozzászólásában tegyen így Ön is! Fenntartjuk a jogot mindazon hozzászólások visszautasítására is, amelyek valamilyen faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, illetve durva kifejezéseket vagy személyes adatokat tartalmaznak. A kulturáltan megfogalmazott, jobb esetben érvekkel alátámasztott kritikáknak helyet adunk, külön örülünk, ha mindezt nevével együtt vállalja a komment író. A vádaskodó, indulatos és személyeskedő hozzászólásokat azonban nem közöljük.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

1 194 Hozzászólások
 1. itt születtem írta

  Segítség!az önkormányzat honlapján nem találom a letölthető nyomtatványokat? Konkrétan az eb összeírásra készült nyomtatványt keresem.

  1. Balatonfured.hu írta

   Tisztelt Hozzászóló! A keresett nyomtatvány az E-ügyintézés/Letölthető nyomtatványok/ hagyományos/közigazgatás linken található meg. https://dm.balatonfured.hu/public/cmsadmin/getpath?dirname=/repository/Nyomtatv%C3%A1nyok A szerk.

 2. Tallózó írta

  Pár napja Akaliban jót sétáltunk csodálatos időben és csodálatos csendben! Néhány kacsa és sirály volt, ez rendben, de a csend oka: egyetlen egy varjú károgása sem zavarta a hullámcsobogást! Külön élmény volt. Hogy lehetne ezt Füreden is megvalósítani? Mit tudnak Akaliban és mit nem itt? Hihetetlen élmény volt! tudtunk beszélgetni, hallottuk egymás hangját, le lehetett ülni a padokra félórás sikálás nélkül, és egyáltalán: átölelt minket a kultúra és karjában ringatott! Újra vissza fogunk oda menni! van még élet Füreden kívül is! A füredi sétányon uralkodó zajhoz képest egy spanyol bikaviadal-aréna az a zümmögő-kórus a Pillangókisasszonyból.

  1. füredi írta

   A varjak védett állatok, ahol megtetszik nekik ott fészkelnek. Sok helyen okoznak gondot, itt Füreden is igyekeztek tenni ellenük, még sólymokkal is. Egyébként én azt még nem tapasztaltam, hogy nem lehetne tőlük beszélgetni, vagy annyira zavaró lenne a jelenlétük, hogy elragadtatva kelljen erről írni. Padokat sem kellett még súrolnom. Akali jó hely, más erényei vannak mint Fürednek, sok tekintetben viszont nem cserélnék, örülök, hogy itt lakom és nem ott, de ez mindegy is.

  2. Tallózó volt munkatársa írta

   Füredinek írom: lassan már minden védett, de ki véd meg minket, embereket? Igaza van, nem kell a padokat súrolni, de akkor inkább le sem ülök! Nem igyekezni kell a varjak ellen, hanem eredményeket elérni. Pár éve egy bajor kisvárosban valamilyen elektronikus eszközzel örökre elzavarták a varjakat. (remélem, jól emlékszem). Valószinüleg azok jöttek ide, fene a gusztusukat. Azonkívül van Burgenlandban egy rokonom, magyar, mint mi, nem labanc! És solymász. Tud a füredi varjakról, és csekély összeg ellenében elvállalná az itteni varjú-probléma végleges megoldását. Vagy ha már annyira kellenek ide a madarak, akkor baglyokat kéne betelepíteni, azoktól félnek a varjak és garantáltan csöndben dolgoznak. És csak éjjel aktívak.

  3. Füredi írta

   Egyelőre nagyon úgy fest, hogy az embertől kell megvédeni a Földet és az állatokat.

 3. Üdvözlettel írta

  Tisztelt Somogyi Úr! Gondolom az Önök hatáskörébe tartozik a Köztársaság úton kihelyezett padok karbantartása. Nagy örömmel vettük tudomásul, hogy nekünk is jutott pihenőpad, s látjuk hogy időről időre lefestik, javítják ezeket. Sajnos a 13.számú ház előtt évről évre kimaradt a javítás a bölcsőde felőli oldalon a D lépcsőház előtt. Sok az idős ember, kismama aki leülne szívesen ha merne a törött lécű padra ami csupa szálka, hiányos. Az Ön figyelmességét ismerve előre is köszönjük a javítást, odafigyelést.

  1. Somogyi László Probio ZRT írta

   Köszönöm szépen a jelzést, intézkedem!

 4. Névtelen írta

  Szvsz. belterületen a jegyző, de nyilván kül/vadászterületről “vált be” a vad, ìgy a kül/vadászterületen vadászatra jogosult.

 5. Állatveszély! írta

  Szeretném az illetékesek figyelmét felhívni arra a szomorú tényre, hogy rókák és aranysakálok korzóznak rendszeresen a PAV Vitroláskikötő, a Kisfaludy strand, a DRV Felszíni Vízmű, valamint a környező utcák területén.
  Mindannyiunk számára kellemetlen lenne egy vadharapás, de esetleg gondoljunk bele a ragadozók által terjesztett betegségekbe!
  Mindhárom említett területet 24 órás biztonsági őrizettel látták el az illetékesek, ám az nem nyújt védelmet vadak ellen.

  1. Vad is és állat is írta

   Én is ezt szeretném tudni! Ki az illetékes vad ügyben lakott területen Balatonfüreden? Kihez kell fordulni?

 6. europa hírnöke írta

  A harmincas apukának, aki a kétszemélyes francia roncs kisáruszállító első ülésén két kisgyermeket szállított ma az Eötvös Iskolába…. Ember… eddig, és ne tovább… Tény, hogy bizonyos érthető okokból nincs rendőr, illetve aki van, az meg olyan agilis, mint a nagyapám 90 évesen, de ezzel ennyire visszaélni… Bár igazából a két kisgyermekkel szemben unfair, és nem kicsit.

  1. Tallózó írta

   Ez nem unfair, ez súlyos bűn, amit a törvény is büntet. És hány ilyen esetet látni naponta! nagyon szomorú, sajnálom a gyerekeket. Mit lehet tenni mást? Fölírni a rendszámot és lefényképezni az egészet, ha lehet, és följelentést tenni? segítene ez valamit is?

  2. Tallózónak írta

   Kedves Tallózó,kb. annyira bünteti, mint a petárdázást, vagy az össze-vissza autózást (igen, a sokat emlegetett kereszteződésben).És szerintem Ön is tudja, kb. mennyit segítene egy feljelentés. Balatonfüred a kultúra városa, de nem a közlekedési – és egyéb- kultúráé.

 7. Szalay Lajos írta

  A hidegfürdőről szóló cikkhez küldöm a megjelölt filmhiradó részletet, melyben a régi fürdőről van pár kép.
  https://filmhiradokonline.hu/watch.php?id=2172
  Tisztelettel : Szalay Lajos