Oldal kiválasztása

Agora

Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést, a rágalmazást. Kérjük, hozzászólásában tegyen így Ön is! Fenntartjuk a jogot mindazon hozzászólások visszautasítására is, amelyek valamilyen faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, illetve durva kifejezéseket vagy személyes adatokat tartalmaznak. A kulturáltan megfogalmazott, jobb esetben érvekkel alátámasztott kritikáknak helyet adunk, külön örülünk, ha mindezt nevével együtt vállalja a komment író. A vádaskodó, indulatos és személyeskedő hozzászólásokat azonban nem közöljük.
Megosztás

2 952 hozzászólás

  1. Horvátországi parkoláshoz: (vagyis a parkolóból való kilógás 400 Euróba került) tegnap telefonáltam egy ottani rokonnal, hivatalban dolgozik. Amikor elmeséltem ezt az esetet, furcsán válaszolt, (itt nem ismételhetően) aztán azt mondta, szeretné látni azt a büntetőcédulát, meg azt is, aki ezt elmesélte, meg azt is, aki ezt kifizette. Most akkor hol az igazság? Nekem tavaly egy ottani magyar rendőr mondta, hogy nem elűzni akarják a turistákat, hanem ott tartani és még durvább hibákat is inkább elnéznek. (ezt hála Istennek a mieink is így csinálják) Vagy ez egy statisztikai véletlen volt?

    Válasz
    • Az eset Trogirban történt, és elvitték az autót a kiváltás+ büntetés együtt került ennyibe.

      Válasz
  2. Kisfaludy strand-parkoláshoz csak annyit, KRESZ előírja hogyan kell szabályosan parkolni, lehet nálunk ez nem szabálysértés-akkor lehet változtatni kellene, és lehet ez a önkormányzat hatáskörébe tartozik. Külföldön el is szállítják a gépjárművet ilyen esetben (Horvátországban ez 400 euroba került hogy az autó kilógott a parkolóhelyről 20 cm-t!)

    Válasz
    • A szabálymódosítás jó ötlet, de ez NEM az önkormányzat hatáskörébe tartozik!
      Jól is néznénk ki, máshol szabad úgy parkolni, füreden meg nem?

      Válasz
    • Információim szerint, hogy a burkolati jelek figyelmen kivül hagyásával végzett parkolás nem szabálysértés, az nem lehet hivatalos álláspontja a rendőrségnek.
      Egyeztettem ez ügyben, tudomásom szerint el fognak járni a szabálytalankodókkal szemben. Mindenkit kérek arra, hogy megfelelően parkoljon, vagy válasszon olyan közeli területet a megállásra, ahol nem kell ilyen szabályt követni.

      Válasz
  3. Ha ilyen ütemben megy a szúnyogírtás, akkor a Anna bálozók nem a tenyerüket fogják összecsapkodni a látványtól, hanem a combjaikat, arcukat és más fedetlen test tájaikat fogják tapicskolni. Ilyen rossz állapotok immár tíz éve nem voltak az Arácsi részen. Nem csak a Zákonyi sétánytól a hotelek és drága apartmanok felé húzódik Balatonfüred!
    Attól lefelé is adózunk SOS.

    Válasz
  4. Tisztelt Önkormányzat! A Castricum tér pár évvel ezelőtt a városhoz méltó módon fel lett újítva. Ma volt szerencsém áthaladni rajta és megdöbbenve tapasztaltam, hogy a dísz és közvilágítás több helyen vagy teljesen hiányzik, vagy életveszélyes módon vezetékek lógnak ki a földből. ( kár, hogy nem lehet képeket csatolni ide) Ami még épségben maradt lámpa az is jobbra-balra áll és bármikor kidőlhet. Miért nem lehet a fenntartásra is pénzt szánni? Miért kell,hogy egy-két év után egy közterület ilyen állapotban legyen? A közvilágítás egyébként is a város egyik gyenge pontja, hisz a sétányon is több helyen a lámpatestek csonkolva vannak ( ami arra utal, hogy nem rongálás történt, hanem a minőséggel van gond.) Ha már normális minőségű utcabútorokra és világítótestekre nem jut pénz, legalább a karbantartás, javítás és az életveszélyes részek felszámolása elvárható lenne…

    Válasz
  5. Kiss Évának! Az építkezés nem a Tamásí Áron utca,hanem Balalatonfüred szégyenfoltja! A városban több beruházás kezdődött egy időben,azok befejeződtek. Valami ok miatt ez az építkezés nem halad, az utat tönkre tették,a lakók minden nap megküzdenek a munkába és a hazajárásért. Úgy látom,a tolerancia-jogosan-elfogyott. Ki védi a helyi lakosokat?

    Válasz
  6. Attila írta+Kisfaludy strand-parkolás: a felfestett helyen való szabálytalan parkolás sajnos nem szabálysértés és nem büntethető! Ezt a helyszínen mondta nemrég egy szolgálatos rendőr. Azóta én sem zavartatom magam a helyszűke miatt, kényelmesen leállok, ahogy jön. Éljenek a szabványok alapon. Erre mondják, hogy visszanyal a fagylalt. Sze lá ví, mondják a kínaiak

    Válasz
  7. Tegnap jártunk Siófokon. Tbk. olyan utcában, ahol két 4 csillagos hotel is van. Poros járda, nyíratlan fű, összetört utca bútor. Vagyis aki Füredre oktalanul panaszkodik, azt egy hétre szívesen befizetem oda:-)

    Válasz
    • Egyetértek soraival, habár pl. egy város megítélésében nem lehet az a mérvadó, hogy van még annál is rosszabb állapotú. Mindig fölfelé nézzünk, ne lefelé. Amúgy nem tudok elképzelni akkora bűnt, amit egy heti siófoki tartózkodással kéne büntetni. (kivéve a Zamárdi zajfesztivált) Legyen irgalmas, 3 nap is sok.

      Válasz
    • Kedves Utazó, ugyan sajnos gyakori hozzá(nem)állás, hogy „ha tudom, hogy máshol van rosszabb is, mint nálam, akkor én minek javítsak az enyémen? örüljenek annak, ami van – főleg, ha tudni, hogy máshol van rosszabb is”. Talán pont az ellenkezőjével kéne pozitív példát mutatni, hogy „igen, van az enyémnél rosszabb is (mert mindig van), de én mégis javítok rajta (főleg, ha joggal kérik)”. De lehet, én gondolom rosszul. Azt pedig csak ismételni tudom, hogy itt azért vannak nem ok nélküli panaszkodások is… (van, ami nem relatív)

      Válasz
    • De sokkal jobb, ha nem a panaszkodás lehetőségét keressük, hanem örömünket leljük abban, ami van. Mindenhol van mit javítani. Füreden is, de itt azért nem nehéz elegendő örömöt találni. És mindannyian tudjuk, hogy nemcsak Siófokkal összehaonlítva.

      Válasz
    • kedves Utazó. Azért a kultúráltságban is van különbség a fürediek javára.

      Válasz
  8. Minap a Hotel Flamingó elött haladtam Tihany irányába a belső sávban. Gyalogos várakozozott a zebránál, ezért megáltam, mint a sávban mögöttem halladók is. A külső sávaban 70-80nal halladó autó későn kapcsolt, satufék majd, hogy ne üsse el a lelépőt felrántotta a járdára az autót majd a kanyarodó sáv – buszmegállónál ugratott le. Isteni szerencse, hogy a nem várakozozz senki a zebrán vagy kanyarodott ki az útcárról a 71esre. Nem lehetne a szezonban ideiglenes műanyag fekvőrendőröket kihelyezni?

    Válasz
    • Kedves Balázs! Érzésem szerint olvasta a nem kevés hozzászólást, amely az elmúlt nyarakon hasonló témakörben született – „kamerákat a régi áruháznál lévő kereszteződésbe / én vagyok a személyesen is érintett”. Ön látott azóta ott kamerá(ka)t? Vagy valaki más? Szerintem ez sajnos megválaszolja az Ön kérdését is. Szomorú és szégyenteljes az egész, csak sajnos pont az illetékesek nem szégyellik magukat – lehet, tényleg valami brutális balesetre várnak, csak akkor megkérdezném, honnan veszik majd az objektív videófelvételeket a baleseti nyomozáshoz, (illetve hogy miért kellett egy balesetig várni)?

      Válasz
    • Köszönöm Somogyi úr megtisztelő válaszát. Sajnos ez a gesztus a tisztelt hivatali személyektől igen ritka jelenség! (Két éve írtam bizonyos közérdekű ügyekben az Önkormányzatnak, de a mai napig nem kaptam választ!) Részben el is tudom fogadni és meg is értem Somogyi úr válaszát. Azért szeretném megjegyezni, hogy a jelenlegi csúszda helyén működő medence és csúszda üzemeltetése, fenntartása is – véleményem szerint – hasonló költségekkel járhatott, mégis ingyenes volt.
      Még egyszer köszönöm!

      Válasz
    • Kedves Balázs, műanyag fekvőrendőrök kb. akkor lesznek, amikor kamerák a kereszteződésben, amelyek segítségével elkezdik végre büntetni a rengeteg idiótát, amelyik össze-vissza kanyarodik – pedig aztán arról is született „néhány” hozzászólás minden nyáron, hogy sajnos bőven lenne (és még lesz is!) ok rá. Soha napján kiskedden. Szégyen, hogy évek óta nem sikerül ilyen, nagyon bonyolult problémákat megoldani. Hajrá, Balaton legszuperebb városa!

      Válasz
    • Ilyenkor a dudát kellene használni, a veszélyhelyzet ezzel jelezhető. Ezt Ön és autóstársai is megtehették volna. Gyalogos pedig csak akkor induljon el ha meggyőződött róla hogy mindenki megáll. Fekvőrendőr egy ekkora forgalmi főúton nem hiszem hogy jó ötlet, nekünk kellene inkább figyelni.

      Válasz
    • ‘- Munkásszálló nem működik ott, konténerek vannak csak. Azt szabad és sok esetben kell is. Több munkás, több konténer. Ha megnéz más hasonló építkezést a városban akkor ott is találkozhat ilyenekkel.
      – Attól függ mit értünk rendeltetésszerű használat alatt, de alapvetően az önkormányzat. Nekik írjon tehát. (De ne itt, egy nyilvános fórumon névtelenül hanem hivatalos levélben a hivatalnak címezve, névvel, ha szeretne is valamit elérni.)
      – Illegálisan ott tartózkodok: A rendőrségen kell bejelentést tenni. De azért erről győződjön meg, hogy vannak-e ott ilyenek, mert én erősen kétlem. Attól hogy más nyelven beszélnek és Ön esetleg nem érti, még nem biztos hogy illegálisak. Sőt teszemazt, az sem probléma ha vendégmunkások. Nem ritka jelenség az építkezésen, ők is ügyesek és szükség van rájuk, miután sokan elmennek külföldre.
      – Semeddig nem köteles tűrni. Csendrendelet: önkormányzat, egyéb zajkeltés: önkormányzat. Közterület: közterület felügyelet.

      Amúgy egyetértek Önnel, azzal az építkezéssel tényleg valami nincs rendben, korábban én is hallottam, hogy veszekedések és egyéb problémák voltak ott. De a legtisztább, ha ahogy írta – írásban – megkeresi az önkormányzatot ezzel, ők azok, akik tudnak tenni valamit.

      Előbb utóbb vége lesz amúgy is, vagy elfogy a pénz.

      Válasz
    • Tisztelt Somogyi Úr, érdeklődöm hogy gondolkodnak-e valamilyen kombinált jegyár bevezetésében, mely a csúszdahasználatot is tartalmazná? Vagy más módon a gyerekkenek kedvezményt biztosítani?

      Válasz
    • Végülis jól írta. A Kovászna Parkban található patak túloldalán található kiskertekre (önkormányzati telkek!) és az ezeket a patakkal határoló sávra gondol az illető, mely valóban közterület.Tehát vesszük a patakot. Egyik oldalon a park, másik oldalon még közterület, majd önkormányzati terület, bérelhető kiskertekkel. A másik oldalra azért nincs „kapacitás”, mert szerintem azt már nem az önkormányzatnak hanem a lakóknak kellene megtenniük, hiszen a kerteket kibérelték, ez meg ott van. Nyilván akinek nem inge, ugye.

      Válasz
    • Kedves Autó. Mire a szabályosan a gyalogost átengedő – azaz én – kapcsol hogy a szélsősávban mi történik már hiába nyomnám a dudát mert az autó satufékkel már a járdán van.

      Válasz
  9. Tisztelt Illetékesek! A Tamási Áron utca szégyenfoltja a több mint 3 éve „épülő” luxus lakópark. A legújabb alvállalkozó pár napja kezdett bele ismét nagy erőkkel az építésbe (gondolom az első fizetés nélküli hónapig még kitart a lelkesedése). A legújabb, az építkezés szomszédos lakóit dühítő/zavaró tényező, hogy az építkezés feletti zártkertből MUNKÁSSZÁLLÓT csináltak! Ahelyett, hogy a kertet és a szőlőt, a rengeteg gyümölcsfát gondoznák, tucatszámra hordják oda a -mindenféle nyelven ordibáló – segédmunkásokat, kisebb részük be is költözött! Ezt onnan gondolom, hogy hajnaltól éjszakáig ki-be járnak, hangoskodnak, szemetelnek. A gaz a zártkert területén már csaknem 2 méteres, javarészt parlagfű. Szeretném megkérdezni, hogy:
    – munkásszálló üzemeltethető-e balatonfüredi zártkertes pihenőövezetben,
    – a zártkert rendeltetésszerű használatára ki kötelezi a tulajdonost?
    – az esetlegesen illegálisan ottartozkodók/külföldi segédmunkások ügyében hol kell bejelentést tenni?
    – egyáltalán, meddig vagyunk kötelesek tűrni lakókörnyezetünk, pihenőhelyünk módszeres ès gátlástalan tönkretételét?
    7 éve költöztem ide, ezalatt 4 gyermeket szültem, akiknek nyugodt és biztonságos otthont kerestem itt Balatonfüreden. Ehelyett, TÖBB MINT 3 ÉVE tart ez a városromboló beruházás, amit tűrnünk kell, mindennap, de ez a munkásszálló már tényleg nálam is kivert minden biztosítékot. Szégyen gyalázat. Kérem szîves és haladéktalan intézkedésüket. Panaszaimat szóban és írásban is megteszem minden illetékes hatóságnál.

    Válasz
    • Most miért csodálkozik? Amióta a Magyar jog lenullázta a kötbért mindenki azt csinál amit akar. A vállalkozóknak akartak kedvezni, a mi helyes csak nem a jog és az igazság kárára! Most itt vagyunk jog nélkül és azok csodálkoznak a legjobban akik miatt létrehozták a törvényt! Ez történik akkor, ha percenként változtatjuk a törvényeket! Azt tudta, hogy Angliába 300 éves törvények is vannak és a mai napig működnek? No ez az ország nem ilyen!

      Válasz
    • Na így érthető, bár azt még sejteni sem mertem volna, hogy nem a házakhoz tartozó kiskert jellegű területek azok. gondolom nem mindegyiket vették bérbe a lakók, mert vannak igen ápolatlan területek is. Pedig ott még az öntözés is megoldott, ha valaki kertészkedni akar:) Nem egy szivattyút látni néha a patakban:) Európa mi?:)

      Válasz
  10. Igazán örömteli, hogy tovább építik, szépítik a strandokat, de azért az elgondolkoztató, hogy pl. a Kisfaludy strandon a korábbi, ingyen használható medence helyére csúszdákat építettek, ami valami furcsa meggondolás végett „lavórban és nem medencében, esetleg a Balatonban végződik és még ráadásul külön fizetni is kell a használatáért. Biztos, hogy ez a jó megoldás? Az Eszterházy strandon még elfogadható, hogy az élmény strandra külön belépő van, de itt, a valaha szabadstrand területén? A gyerekes szülők persze a gyerekek kedvéért biztos kifizetik, de mégsem tartom elegáns és helyes megoldásnak, hiszen akinek a szülei erre már nem tudnak, vagy nem akarnak áldozni, annak a gyerekei csak ácsingózhatnak a csúszda mellett.

    Válasz
    • A Kisfaludy csúszdák azért nem a Balatonba vezetnek, mert ott a vizszint ingadozó, adott esetben nyár végére nem biztonságos az érkeztetés, ráadásul a viz felkavarása miatt homokos, ami hamar tönkreteszi a csúszdatesteket. Önálló medencébe érkeztetés jelentős területet foglalt volna el , és nagyon megdrágitotta volna a beruházást. Az itt megvalósitott fékező elemek természetesen engedélyezettek, biztonságosak , máshol is használatosak. Igy tudtuk a jegyárakat is véleményem szerint elfogadható áron tartani. Ingyenesen nem tudjuk adni, mert az üzemeltetés jelentős költségekkel jár, számos előirásnak kell megfelelni ( ÁNTSZ, stb) vizforgatás, vizkezelés , vegyszerezés, tisztitás, munkabérek, takaritás…

      Válasz
    • A régi medencék kb 15 évesek voltak, többször javitottuk már, de nagyon elhasználódtak, a burkolatok balesetveszélyessé váltak. A csúszdákhoz nagyságrendekkel több fenntartási költség járul, ez már most is látszik, de előre tudtuk .
      Az első éves tapasztalatok alapján mindenképpen felülvizsgáljuk az árakat, megnézzük a kedvezményes jegyek lehetőségét, bár arányaiban most is sokkal olcsóbban lehet megvásárolni a többszöri csúszást biztositó jegyeket.

      Válasz
  11. Radnóti 1
    Csak nem sikerült elszállítani a probiónak az ingatlanom elé kihelyezett szépen szabályosan összekötegelt fenyő ágakat.Vajon mi lehet a hiba?

    Válasz
    • Elszállitottuk, elnézést kérek!

      Válasz
  12. Nem tudom mire vár az Önkormányzat? Miért nem tesznek ki az Arácsi útra várakozni tilos táblát? Ekkor meg lehet állni, ki- és be lehet az utasoknak szállni. Viszont a parkolás és az útszűkületek megszűnnének. A Gombás Kúria után (Arács felé) rendszeresen parkolnak a Zimmer Ferizőknél, de ugyanígy a Balaskó kertészettel szemben egy enyhe kanyarnál. Parkolni a telkeken lehet és kell. Megvárjuk az első karambolt?

    Válasz
    • Sajnos az ott parkoló autósok olyan szintű lejtőn kellene behajtsanak a telkükre, illetve aztán onnét ki, hogy okkal állnak meg szabályosan az út szélén…. Télen meg, ha csúszik, le sem, illetőleg ki sem tudnának hajtani…. Szerencsétlen helyzet, de erről senki sem tehet…. ilyenek a terepviszonyok. Senki sem örül ennek, de ezeknek megtiltani a házuk előtt parkolást….. hát nem lenne szerencsés. Marad a türelem, hiszen azért nem olyan keskeny az az út. Háborgók kicsit autózzanak Szentendre, Leányfalu környékén, aztán imádni fogják ezt az Arácsi utat:))))))

      Válasz
    • Teljesen mindegy miért állnak meg ott. Szabálytalan és balesetveszélyes sokszor, amit csinálnak, tehát nem tudom sajnálni őket. Megértem hogy kényelmetlen nekik, de van, aki ezt viszonylag diszkréten, az út szélére lehúzódva tudja megtenni – nem zavarva a többieket – azokkal nincs is baj, de VAN, aki takarást okozva, a szűk szakaszokon is képes megállni, úgy, hogy előtte is áll még 2-3 autó. Velük van a baj.

      Válasz
  13. A Csárda utcához tartozó önkormányzati telkeken sem nyírják a füvet. Idén egyszer sikerült valakinek azóta derékig ér a fű megint. A patak partján lenyírják a másik oldara már nincs kapacitás?

    Válasz
    • Csárda utcához tartozó önkormányzati telkek? Ezt nem kell újrafogalmazni?

      Válasz
  14. Nem értem, miért kell elutazni a sound elől? Volt hangja az elmúlt években, nem mondom, de azt nehezen értem meg, hogy ettől nem lehet aludni, pláne minek elutazni. Remélem csak viccel. Idén viszont tényleg az első napot leszámítva teljes csend volt.

    Válasz
    • Bár lehetne ezzel viccelni, de nem. Legyen erős, sokan elutazunk, sokan meg ebben az időpontban a környéket is elkerülik! Tessék már elhinni, hogy nem a semmi miatt húz el az ember, holott mint utalás történt. 10 km-re vagyunk! Elhiszem, hogy vannak akik bírják ezt, de az nem én vagyok.

      Válasz
    • De a rühellés mellett ugye eljutott önhöz a lényeg? Mármint, hogy semmi hangja nem volt a fesztiválnak, szóval fölösleges ez a vehemencia, meg úgy egyébként is.

      Válasz
    • Meg úgy egyébként is? Nincs abban semmi vehemens, hogy ahol az embert szájoncsapták, nem megy oda többé:) Mert ha valóban ez a sound is európai lett, ergo nem rezeg az ember füle komplett éjjel, akkor felesleges elutazni. Na itt a dilemma megint. Most akkor jövőre lesz dobhártyazizgetés éjjelente vagy nem? ITT lenni? vagy nem lenni? Ez itt a kérdés. Valami bűzlik Zamárdiában.

      Válasz
    • A vállalkozó megbizásában nem szerepel a szegélyek gyommentesitése, azt korábban közmunka segitségével lett elvégezve. Egyeztetni fogok ez ügyben.

      Válasz
    • Tisztelt Tallózó! Hasonló stilusban nem szeretnék válaszolni. A lényeg, hogy a Kisfaludy parkolóhelyek szélessége a vonatkozó szabvány alsó határa. Igaza van , akadnak parkolók, ahol szélesebbek a beállók. Itt a cél az, hogy minél több vendégnek nyújtsunk lehetőséget parkolásra, ilyen feltétellel. Véleményem szerint ez igy a többségnek jó, hiszen – ha szükösebben is – de mégiscsak jó tiz százalékkal többen tudnak parkolni a kulturáltabb burkolt felületen, mintha a beállók szélességét megnövelnénk. Rendszeresen látom a parkolót , azért be lehet szerintem férni egy kis odafigyeléssel, akarással a felfestett jelzésekre. Persze, gyakorlat és tolarencia is kell, egyébként a füves parkolóinkban is mód van a gépkocsik elhelyezésére, ott nem kell ilyen szabályt tartani. Mindenesetre megfontoljuk még a felvetését.

      Válasz
    • Különbözik a véleményünk. Itt élek Füreden, tudom milyen volt a fesztivál. Semmiképp nem nevezném szájoncsapásnak, ez erős túlzás és nem fedi a valóságot. A dobhártyazizegés egész éjjel – megfogalmazást meg a költői munkásságának részeként értelmezem, mert szó nem volt erről. Eddig hangos volt a fesztivál, elfogadom, hogy ez zavaró is lehet, de túlzásokba ne essünk. Ezerszer leírták, és én is azt vallom, itt élünk az ország egyik legfelkapottabb városában és térségében annak minden előnyével és hátrányával. Egyszerűen nem tehetünk úgy, mintha egy bakonyi zsákfaluban volnánk. DE! Idén még hangja sem volt a fesztiválnak, akkor meg jó lenne ennek örülni, és nem azt irogatni, hogy valami bűzlik Zamárdiban.

      Válasz
    • Nem kell illúziókba ringatnia magát senkinek. Az hogy mennyire hallatszik a Sound itt Balatonfüreden az csak és kizárólag a szél irányától és erejétől függ. Tessék jövőre megfigyelni. Közepes erősségű déli szélben a leghangosabb. Ha északról fúj, akkor alig hallani. Amúgy minket nem zavar.

      Válasz
    • Javaslom, hogy ezentúl ne csak azt az autós hívják ki hangosbemondóban a Kisfaludy strandon, aki elfelejtette bezárni a kocsi ajtaját, hanem azt is aki már bocsánat, de hülyén parkolt be. Tényleg sokszor van, hogy kimarad egy teljes hely, mert bizonyos sofőrök hanyagul tette le a kocsiját, belelógva a másik helyre is. De kétségtelenül szűkek a helyek.

      Válasz
  15. A lakótelepen a fűnyírásakor sorozatosan kihagyják a járda és úttest szegélyeknél a gaz vágását , kaszálását lassan térdig ér ! A vállalkozó munkáját nem ellenőrzi senki ?

    Válasz
  16. Ma déltájban láttam a következő életképet a Kisfaludy strand legkeletibb parkolójában: 3, az átlagnál kissé nagyobb méretű autó (egy társaság) próbált egymás mellett leállni, ami nem ment, mert ha pontosan középre álltak, nem tudtak kiszállni az autóból, olyan keskenyek a parkolóhelyek. Így nem maradt más hátra, mint hogy 4 parkolóhelyet foglaltak el. Ezt normál középkategóriájú autóknál is meg lehet figyelni. Tudom, hogy ez nem egy világrengető probléma, és a megoldás sem az lenne, hogy mindenki vegyen mini-autókat, de érdekes módon az Aldinál vagy a Pennynél, stb. már megszólalt a csengő és a mai autóparknak megfelelő szélességűek a parkolóhelyek. Tudomásom szerint tavasszal festették újra a K. strand melletti parkolókat, a kérdés az, hogy aki ezt végezte, annál mikor fog eljönni a megvilágosodás ideje? vagy ez a társaság biciklivel, netán szamárháton közlekedik és így nem tudja magát beleélni az újkori technika által kínált lehetőségekbe? Már előre elnézést kérek a hivatásos ledorombolóktól és észt osztóktól, hogy bátorkodtam ezzel a dologgal a nyilvánosság elé merészkedni. DE: egy hete majdnem ott fogtak tanúként, egy ilyen szűk hely miatti ajtónyitásnál keletkezett kisebb kárnál. Majdnem ölre mentek a „szomszédok”. (ez majdnem napi rendszerességgel történik) MUSZÁJ ennek így lenni, kedves illetékesek? Tisztelettel

    Válasz
    • Felfestett parkolóhelyen szabálytalanul parkolni szabálysértés a rendőrség akár büntethet is érte ! (Mellesleg a rendészeti iskolások éppen ott nyári gyakorlatoznak ,figyelmeztető cédulát lehetne osztogatni)

      Válasz
  17. Újabb vasárnap, onnan lehet tudni, hogy a szomszéd ismét nyírja a füvet. Az ő hozzáállása a „mindent lehet”, hiába szólunk neki, nem foglalkozik vele. Miként tudnánk elérni, hogy a felső városrészben is betartsák a lakók a csendrendeletet? Ki az illetékes szerv? Kihez lehet fordulni vasárnap a zajongó antiszociális szomszéd miatt?

    Válasz
    • Ez visszatérő probléma. Magam is küzdök ezzel, sokkal, de sokkal bosszantóbb ez, mint a fesztiválok. A szabályozás és a szankciók fent vannak itt a honlapon, könnyű megtalálni keresővel. A lényeg: A rendelet betartását az elsőfokú környezetvédelmi hatóság, és a közterület-felügyelet ellenőrzi. Hétvégéken és ünnepnapokon a rendőrségen lehet bejelenteni, ha valaki vét a szabályok ellen.

      Válasz
    • Nagyon sok üdülő tulajdonos van, aki csak a hétvégén ér rá, és ekkor tud füvet nyírni. Nem értem ezt az őrült kirohanást, hisz a legtöbb ember nem hétközben, hanem hétvégén ér rá rendet tenni a portáján. Számos embernek sajnos, nem a zajjal van problémája, hanem saját életével.

      Válasz
  18. Tudja valaki, hogy mi történt a Sound-fesztivàlon, szerda-csütörtök még „dübörgött”, péntektöl semmit nem lehetett hallani, csak a fényeket lehetett làtni. Gondolom a helyszinen lévök annak ellenére, hogy lecsavartàk a hangeröt, teljesértékünek élték meg a fesztivàlt. Miért kellett ezért évekig „harcolni”? Ugy gondolom, hogy mindig a szervezönek kell arra gondolnia, hogy azzal, amit tesz vajon zavarja-e màsok nyugalmàt, nem pedig elvàrni, hogy azt az 5 napot birjàk ki. Ha csak erröl az 5 naprol lenne szo, még talàn elviselhetö lenne, de egyik fesztivàl, Disco, egyetemi talàlkozo, falunapok, sörfesztivàl, stb.,stb. követik egymàst. Csak remélni tudjuk, hogy az idei megoldàs jövöre is müködni fog, ezek szerint igy is lehet bulizni.

    Válasz
    • Na ne már, az ember elutazik pénteken ahogy kell a sound elől, erre kiderül, hogy nem is rezgett a környék? Ugye ez csak vicc! Rengeteg pénzbe került elmenni. Remélem ez csak egy hozzászóló véleménye, és a rezonálás a szokásos volt, az elmúlt években megszokott!

      Válasz
  19. Tisztelt Somogyi Úr! A Zsigmond utcai trafo állomás mellett a Kiserdő szélén talán hónapok óta ki van téve egy kis fa tövébe több műanyag zsákban is különféle szemét. Talán építési? A kukások látóköréből bizonyára kiesik, ezért jelzem én, hogy sziveskedjenek elszállítani, mert nagyon rontja a képet….
    Köszönettel

    Válasz
    • Tisztelt Magduska, köszönöm a jelzését, de a zsákokat a múlt hét közepén már elszállitottuk!

      Válasz
  20. Na mi van sound gyűlölők? Dolgos magyar nép, aki aludni szeret. Elhalkultatok mint a fesztivál. Most mi lesz? Nincs min rugózni egy napig.

    Válasz
    • Te jó ég, Ön mennyire unintelligens – és akkor még nagyon finoman fogalmaztam.

      Válasz
    • Igen szeretek aludni mert egész nap dolgozom. Önnek az a baja, ha az emberek jól érzik magukat mert nem tombol a „zene”? Igazi provokátor.

      Válasz
  21. Nem kellene fölényeskedni és leszólni azokat, akik reklamálnak a dübörgő „zene” miatt. Nyilván azért teszik, mert zavarja őket és ezt szóvá akarják tenni. Itt megtehetik. Van, akit nem zavar: örüljön neki! Ez ilyen egyszerű!

    Válasz
  22. Mi Füreden egy társasházas részen lakunk. Van egy szomszéd, aki minden hétvégén bekapcsolja a nyomorult rádióját és kb vasárnap este kapcsolja ki. Ezt kell hallgatni minden hétvégén. Na ez az elviselhetetlen és nem az ötnapos fesztivál.

    Válasz
    • A szomszéd biztos nem minden hétvégén tölt 48 órát ébren, zenét hallgatva, néha aludni is szoktak az emberek. Sajnos a sound ideje alatt elég nehéz az alvást kivitelezni, aki telibe kapja a hangszórókat, márpedig Fureden van pár ilyen hely!

      Válasz
  23. Minden évben lefutjuk ugyanazokat a köröket a sound ügyében. Mi értelme ennek? Tegnap éjjel én tudtam aludni a fesztiváltól, szerintem bőven kibírható. A szomszéd és a nyári fesztivál összehasonlítása valóban meredek, de annyit hozzátennék, hogy nekem is van egy szomszédom, aki mintha lakatosműhelyt üzemeltetne, állandóan vág, üt, reszel, nyír valamit. Reggel hét óra után percekkel, este, délben, hétvégén, mindegy. És ez nem öt napos fesztivál, hanem lassan húsz éve élünk egymás szomszédságában. Borzalmas.

    Válasz
    • Kedves Hozzászóló, sajnálom a szomszédja miatt, tényleg, mert saját tapasztalatból én is tudom, miről ír.
      Igen, sajnos évek óta ugyanazokat a szörnyen sikeres köröket futjuk, és láthatóan – illetve ide stílusosan, hallhatóan – semmi értelme, de sajnos az ember már csak ilyen gyarló, hogy – főleg, ha lehetőséget adnak neki – kiírja magából a bajokat. (Illetve ahogy alább már írtam, a sikertelenség nem a hozzászólókat minősíti, hanem az illetékeseket.) És ha a bajok nem oldódnak meg – ami itt hallhatóan nem történik -, sajnos marad a panaszáradat (mert az ember már csak ilyen gyarló).
      🙁

      Válasz
    • Tisztelt Molnár! Már vártam hozzászólását a tipikus stílusban, nem csalódtam, vannak még biztos pontok az életben, amikben bízni lehet. Legközelebb nem is kell kommentár, elég odaírni a nevét, és már tudni fogjuk, miről, mit gondoljunk és pl. hogy mi csak károgunk, de ÖN nyilatkozik. Valahonnan nagyon ismerős ez a gondolkodásforma……..Tisztelettel: régi tisztelője

      Válasz
  24. Molnárnak. Igaza van, a fűnyíró és a flex is hangos. De: azt nem hallja hajnalig,a szomszéd is alszik éjszaka. Ezért Ön is tud. De a Sound hajnalig szól! Miért kell nekem alkalmazkodni a déli part hangos rendezvényeihez? Én nem zavarom őket semmi hangos tevékenységemmel. A városomnak semmi bevétele nem származik ebből. Akkor miért is kell hallgatnom? Nálunk csendrendelet van,amit be kell tartanom akkor is,ha munka mellett máskor nem tudom elvégezni. De,ha nem végzem el,akkor jön a felszólítás. Akkor tényleg nem zavaró?

    Válasz
  25. Már szervezzük a kommandót, akik péntek délután partra szállunk Zamárdiban, és viking harci szekercékkel felszerelkezve kivágunk legalább 200 méter hang kábelt, és azokkal mint győzelmi ereklyékkel visszatérünk a támaszpontunkként szolgáló, északi parti vendéglátóipari egységekbe.

    Válasz
  26. A halláskárosodás és dobhártya sértő hangok miatt kérem Zamárdi támogatását!
    Ugyan mégcsak fél órája kezdődött, de már most elviselhetetlen…

    Válasz
    • Már vártam, mikor jönnek elő az állandó sound károgók! Nem kellett sok. Mi az elviselhetetlen ebben? A szomszéd motoros fűnyírója ennél sokkal kellemetlenebb, meg hogy nincs olyan hét hogy ne pörzsölne, flexelne, kalapálna, hegesztene valamit az udvaron.

      Válasz
    • Kedves Molnár! A Balaton Soundban és az összes többi fesztiválban – mert egy ideje már egymást érik, szinte szünet nélkül – az egész, úgy, ahogy van, elviselhetetlen. Nem normális, úgy, ahogy van. A szomszéd motoros fűnyírójával nem hasonlítanám össze, mert az – bár nem ismerem a konkrét szomszédot, de szerintem – nem megy egész éjszaka, szünet nélkül, reggel 7-ig, egy héten keresztül (majd vége sincs, már kezdődik is elölről, megint egy héten keresztül, minden éjjel reggel 7-ig). És mint ahogy tavaly is megírták, nem egy tanulmány született arról, milyen következményei vannak a kialvatlanságnak (és itt nemcsak arra gondolok, hogy olyan, mintha jó részeg lenne az ember, hanem nő az infarktus veszélye és még sorolhatnám). Nyilván azonban ez az illetékeseket azóta sem érdekli (és/vagy nem fogták fel és/vagy könnyebben mennek egész nyáron szabadságra Isten háta mögé, ahol tényleg nem hallani az egészet), mert talán már az segítene (ahelyett, hogy szerencsés szélirányért imádkoznak egyesek és/vagy sokat „tárgyalnak” más önkormányzatokkal), ha nem a víz felé, hanem a város felé, befelé fordítanák a hangfalakat és X óra után levennék a hangerőt (nem hiszem, hogy ilyen szörnyű tettek miatt csökkenne bármelyik fesztivál látogatottsága). De hát ehhez nem akadémiai titulus kéne, hanem józan parasztész, az viszont sajnos nagyon ritka fizetőeszköz, mint ahogy az is, ha meg kéne mozdulniuk az illetékeseknek.

      Válasz
  27. Vajon miért nem vitték el a szépen rendben méretre vágott fenyőágakat az ingatlanom elől a kukások? Tudom most az jön hogy nincs össze kötve…de ha össze kötöm akkor viszont nehéz lesz és azért nem viszik el..!Vajon mit kellene tennem Tisztelt Probió? Radnóti 1

    Válasz
    • Tisztelt Radnóti 1, ön pontosan tudja mit kell tenni. El fogják vinni a fenyőágakat, ha a vonatkozó önkormányzati rendelet szerint a szépen rendben méretre vágott fenyőágakból kézi rakodásra alkalmas kötegeket képez. Köszönöm szépen.

      Válasz
  28. 2018.07.03. Fontos megjegyezni a dátumot mivel lehet, hogy városunk nagyobb dicsőségére világrekord kísérletnek vagyunk tanui. Látjuk ,hogy az Ady Endre út ( ami városunk legforgalmasabb útja) már lassan két hete a mai napig (főszezon ban!) közlekedési dugók okozója. A mai napon délután kb,a sorompóig bedugult. Már át éltünk az elmúlt hónapokban hasonlókat (Percel Mór u ) és jelenleg Fürdő u. Tudjuk ami hiba azt sürgősen javítani kell. Na de ilyen hosszú ideig.?

    Válasz
  29. Nagyon jól sikerült a fúvósok koncertje a parton. Kár, hogy alig volt hirdetve, pedig hatalmas élmény lehetett mindenkinek, aki ide látogatott. Hol lehet ezekről informálódni, ha nem a város honlapján?

    Válasz
    • Kedves Vendég, a fúvósfesztivál programja több mint egy héten keresztül fent volt a honlap címoldalán. Sajnáljuk, hogy elkerülte a figyelmét.

      Válasz
  30. Miért nem lehet parkolni az Endrődi utcában? Tavaly a vizes vb. miatt itt jártak fel a buszok az állomáshoz. De ez csak időleges volt, már nem közlekednek arra. Miért nem szabadítják fel a parkolási tilalmat, amikor akkora gond ebben a városrészben az autók parkolása? Az önkormányzat válasza kb. annyi volt tavaly a verseny után, hogy mert és csak. Valami komolyabb indok?

    Válasz
  31. Kissé(?) nehézkes a Zákonyi u.-i mélyparkoló díjának fizetése, mert ha nem tudjuk belőni az ott tartózkodás időtartamát, akkor vissza kell menni, a további időt megváltani.Szerencsésebb lenne: befelé sorompó, jegykiadás, kifelé jegy ellenőzés, fizetés.Persze, automatában.Akkor enged ki, ha díj rendezve lett.

    Válasz
    • Telefonos parkolás vagy applikációs parkolás is opció!

      Válasz
  32. Hetek óta macskák kóborolnak a lakótelepen, nem úgy tűnnek, mintha lenne gazdájuk. Kitől várhatunk megoldást?

    Válasz
  33. Liberális vagyok. Minden intézmény alakítsa ki az imázsát. Legyen olyan gimi,ahol a drogozásért ejnyebejnye jár. Legyen olyan is, ahonnan azonnal kiteszik a diákot,ha füvezik. Döntse el a szülő,hogy melyiket választja,aztán utólag ne a gimit hibáztassa. A Lóczy gimi házirendje a honlapjukon van,ott olvastam,hogy a kábítószer meg az alkohol fegyelmivel jár. A fegyelmi eredményeként a diákot kizárják az iskolából. Mi ebben a nehezen érthető kedves szülők és fiatalok?

    Válasz
  34. ˇ”Az alkohol terjesztése és fogyasztása miért nem büntetendő? Hány ember hal meg ma ebben az országban az alkohol okozta problémákban? Vagy a dohányzás?
    És hány ember hal meg egy marihuánás cigi elszívása után? Jaa, ez már kapudrog?:)”

    Ezt a kérdést az országgyűlésnek tegye fel. Az igazgatóasszony a törvények betartását válaszotta. Jól döntött!

    Válasz
    • Önnek teljesen igaza van az igazgatónőnek nem volt választása a mindenkori törvényeket kell betartania, még, ha az a törvény rossz is. Az viszont tény, hogy kis hazánkban van 800000 alkoholista és 50000 drogfogyasztó! Amiből 10% aki a kemény drogokat használja. 50-szer több bűncselekményt követnek el az ittas vezetők alkoholisták mint a drogosok. a büntetési tételek viszont sokkal enyhébbek és elnézőbbek ittas honfitársainknak mint azoknak akik elszívnak egy spanglit. Arról nem is beszélve, hogy nem csak alkohol a marihuána is kis mennyiségben gyógyszer! Nem véletlen, hogy egyre több ország legalizálja a könnyű drogokat. No és az sem mellékes, hogy mekkora bevétel lenne az államnak és mekkora csapás lenne ez a maffiának! Persze mit várhatunk ettől a középszerű kis országtól amely fejlődésre képtelen?

      Válasz
    • Hát igen. Van pár dolog, ami ha kiderül, akkor egy jobb nevű iskolában ezt nem veszik jó néven. Úgy is lehet mondani, páros lábbal rúgják ki a diákot. Ha szegény segítségre szoruló diák ezt nagyon jól tudja, mégis tiltott dolgot művel, hát akkor bizony ki fogják rúgni. Pont. Hogy mi miatt, füves cigi, lopás, bármi az most itt mitől fontos? Semmi jelentősége. Mindannyiunk volt diák, hogy aztán kinek hogy sikerült, vagy nem sikerült a határokon belül tartani a bajos dolgokat, az magánügy. Ugye nem is olyan bonyolult ez. Kiderült, buktam, lelépek. Ennyi. Pont. Na persze ha gyártani akarjuk a viszkis féle hősöket, akkor avassuk szentté a hibázókat, nekik erre van szükségük. Meg biztosan nekünk is:)

      Válasz
  35. Minden középiskolában vannak drogozó gyerekek,ez tény. Az iskolavezetőségen múlik,hogy szemet huny-e fölöttük. Szinte minden igazgató ezt választja,amitől csak terjed a drog az iskolában. Aki ki mer állni és megtisztítani az iskoláját,azt a sajtó szétszedi. Ez nem véletlen,nagyon nagy erők vannak a drog mögött. Az,hogy egy kisváros iskolaigazgatója felvállalta,hogy legalább a saját terepén rendet tart,az az abnormális? Hova jutottunk? Ez a mi városunk,ez a mi gimnáziumunk. Álljunk ki amellett,hogy tiszta iskola maradhasson. Szerintem az igazgatónő nem mérte fel,mibe vágja a fejszéjét. Valaki írta itt,hogy bátor vagy ilyesmi. Én nem ismerem az igazgatónőt,csak a sajtóból. Egy ismerősöm mondta,hogy a teljes tantestület kiáll a döntései mellett. Mert bátor ember. Nem fél. Mert az iskolába járó tiszta gyerekekért egyéni felelősséget vállal. Hajrá vezetőink,lehet őt követni!

    Válasz
  36. Az egyik iskolai drogügyben érintett szülő szerint teljesen normális, ha a csemetéje droghoz nyúl, mert Füred unalmas kisváros, amit csak így lehet elviselni, a másik meg úgy gondolja, hogy költöznie kell a gimis korú fiával/lányával, ha nem otthon lakik, akkor is, ha az milliós tétel. Ez normális? És szégyellje magát a rendőrség meg az iskola?

    Van aki megoldani akarja a problémát nem egyszerűen a szőnyeg alá söpörni és úgy tenni, mintha minden rendben lenne. Ugyan miért lenne baj, ha egy iskolában nem tűrik meg a kábítószert? Mi lenne a normális? Ha bizonyos keretek közt elviselnék? Ugyan már! Én biztos nem vinném oda a gyerekemet, ahol a vezetés politikája az, hogy ha cselekednie kéne, inkább elfordítja a fejét, pláne nem oda, ahol megtűrik a drogot.

    Válasz
    • Az a kedves apuka/ anyuka, aki unalmasnak tartja ezt a kisvárost és talán még a drogozó gyermeke luxusautóját is el kell adnia, hogy szegény ártalan gyermeke a sokadik gimnáziumban folytathassa… „tanulmányait” gyanítom ugyanaz a személy. Füreden van még egy gimnázium, nem kell elköltözni! Miért érzem azt, hogy teljes felmentést adnak sokan a vétkes tanulóknak? Normális ez?

      Válasz
    • Az emberek hozzáállásával is nagy baj van! A Margaréta és a focipálya közötti biciklis út mellett szemét ruhahalom van egy fa alatt, a szemetes mellett, kidobott számítógép! NO comment!

      Válasz
  37. Drogpolitika? Ugyanmár. Hálisten nem Hollandia vagyunk. A drogterjesztés és fogyasztás is büntetendő. Semmi bonyolultat nem kell tenni csak betartani a törvényeket és akkor nem lesz gond. Könnyű drog vagy nem könnyű. Balatonfüred továbbra is józan. Hajrá Lóczy Gimi!

    Válasz
    • Az alkohol terjesztése és fogyasztása miért nem büntetendő? Hány ember hal meg ma ebben az országban az alkohol okozta problémákban? Vagy a dohányzás?
      És hány ember hal meg egy marihuánás cigi elszívása után? Jaa, ez már kapudrog?:)

      Válasz
  38. A magyar drogpolitika csődje, hogy sikerült összemosni a könnyű és a komolyabb drogokat, a fogyasztókat büntetik, mivel a terjesztést nem képesek még csak visszafogni sem. A társadalom, amelyiknek a nagy része drogfogyasztó ( alkohol vs füves cigi ) meg asszisztál hozzá. Remélem a gyerekek megértik az üzenetet és levonják a tanulságokat.

    Válasz
  39. Hajrá Lóczy gimnázium! Hajrá Duna Katalin!Ön mellett vannak a felelősen gondolkodó szülők. Több ilyen bátor,energikus,a jó ügyért kiálló ember kellene a közéletbe.

    Válasz
    • Már elnézést, de miben bátorítsuk az igazgató asszonyt? Azt a diákot aki megbotlik segíteni kellene neki, nem pedig fenyegetni, hogy ha nem megy el önként az iskolából, akkor ki lesz rúgva.

      Válasz
  40. Ez a sok méltatlankodó, panaszkodó, aprócseprő dolgok miatt nyafogó ember mind füredi? Jó dolgotokban nem tudjátok hogyan pipiskedjetek és kényeskedjetek? Ráspriccent a teraszra a permetszer, amit a fák védelmében ki merészelt szóratni a város? Hónapokig várni kell az ingyen kukára??? Nem elég finom és divatos az éttermek kínálata, és nem talál a kedves kuncsaft az ínyének megfelelőt a füreden található kb 200 vendéglátó egységből? Nincs kamera a kereszteződésben? Mindenki füvet nyír, és arra vetemedik, hogy rendezetten tartsa a saját környezetét a ti vasárnapi csendetek kárára? Tinédzserek játszanak az ablakotok alatt, mikor ti magatokba roskadva akartok bent depizni vagy bambulni a Szulejmánon? Hát mi van veletek emberek? Mind bogaras, mogorva vénemberek lettetek, akiket csak a saját komfortjuk érdekel? Vagy finnyás beköltözők és hétvégi nyaralótulajok vagytok, akik azt hiszik, kizárólag az ő kényükért-kedvükért van ez a város, és a pénzükért azonnal reklamálják az ötcsillagos ellátást? Az ország egyik legjobb, legszebb településén éltek, de ez sem elég nektek? Mi van itt, emberek? Nem olyan rég, az átkosban, amikor jöttek a az agyoncivilizált nyugati turisták, a hátuk mögött röhögtetek és gúnyolódtatok rajtuk, hogy puhányok, táposok, kényesek, gyengék. Hát most már ti is épp olyanok lettetek! Nem olyan rég, az átkosban arra irigykedtetek csorgó nyállal, amiben ma éltek, Nem jó ez sem? Így sem tetszik? Elkényeztetett nebáncsvirágok lettetek! Amikor reklamáltok, válaszoljatok már őszintén a kérdésre: ugyan milyen extra erőfeszítést tettetek ti életetekben eddig ezért a városért és a közösségért? Ja, hogy adót fizettek? Ettől olyan nagy bennetek a fogyasztói öntudat? Jogos, hogy vannak az adótokért cserébe elvárásaitok, de azért valami értelmes határt szabjatok már magatoknak – nem vagytok ti olyan nagyszerű személyiségek, és olyan kiemelkedő polgárai a városnak, sem olyan biztos támaszai a közösségnek, mint amennyire nagy a szátok, ha követelőzni és kritizálni kell! Ha így folytatjátok, egy degenerált, mogorva, egymásra árulkodó kicsinyes közösség lesz itt, pedig minden lehetőséget a seggetek alá toltak, hogy vidáman, egymással türelmesen élhessetek egy kulturált, gyönyörű helyen, ahol még munka is van, meg jó levegő, és minden okotok megvan, hogy a városotokra egészséges mértékben büszkék lehessetek! A gond veletek van ám, bennetek van a nyomorúság, nem kívül kell azt keresni. Szedjétek össze magatokat végre, és becsüljétek és szeressétek, amitek van!

    Válasz
    • Kedves Hozzászóló!Ön személy szerint ismeri a panaszkodókat? Azt mondjuk én is aláírom, hogy ha valaki több tucat étterem kínálatából nem tud választani, ott lehet, tényleg nem az étteremmel van a baj. És sajnos az is szomorúan igaz, hogy tényleg sok a „beköltöző”, aki azt hiszi, vesz Füreden egy luxuslakást és attól már tősgyökeres füredi lesz és rögtön mindent szabad és még a toronyórát lánccal és oroszlánnal is ide, de egy nyarat nem dolgozott le egy butikban, diákmunkában. Sajnos a pénz beszél.
      De nem lehet, hogy egyes nyafogók például azért kérnek kamerát a kereszteződésbe, mert a KRESZ-t láthatóan még hírből sem ismerő rengeteg idióta autós bármikor balesetet okozhat és hátha a kamerák elkezdenék orvosolni a problémát? Ez talán egy objektív és sajnos indokolt nyafogás, aminek a megoldása talán jogosan várható el a 21. században. És nekem személyes szívügyem is, nem fogom itt elmondani, miért, de talán nem nehéz kisakkozni (mert baromi jó lett volna akkor egy kamera, amelyik felvette volna a megállás nélkül továbbhajtó idiótát. És igen, mindezt az adóból; szerintem jogosan.
      Illetve nem lehet, hogy más méltatlankodók pont azért szeretnének kukát (még ha az ingyen kuka is; igen, az is az adóból), mert ők is szeretnék tisztán tartani a környezetüket?
      Illetve miért legyen valakinek kevesebb joga magába roskadnva bent depizni és Szulejmánt bambulni, mint a tinédzsereknek az ablakok alatt játszani?
      Az Ön szavaiból az érződik – számomra legalábbis -, hogy mindenkit személyesen ismer, méltatlankodókat és „hibásokat” egyaránt. És ezzel együtt az összes problémát is ismeri, azok minden részletét.
      Én nem, ezért is fogalmazok sokszor feltételes módban (mert lehet, hogy a szerencsétlen, füvet nyíró ember 68 műszakban dolgozik és tényleg csak vasárnap tud füvet nyírni, de az is lehet, hogy az illető tényleg csak nagy ívben tesz a „csend””rendelet”-re), de szerintem valóban vannak igenis objektív gondok és igenis jogos elvárások, amik nem nyafogások. A mennyiség és gyakoriság miatt a szajkózás kategóriáját sajnos azonban sokszor kimeríti, de ez szerintem viszont nem a panaszkodókat minősíti, hanem azokat, akik X ideje, az elég jól látható panaszáradat ellenére nem tesznek semmit – és ha nem történik semmi, nyilván még több és gyakoribb lesz a jogos nyafogás.

      Válasz
    • Nekem tetszik ez a hozzáállás,nagyon sok igazság van benne! Ha nem is minden… Gratulálok, hogy ki merte mondani.

      Válasz
  41. Nagyon szépen köszönöm Nagy Jenő képviselőnek, hogy piszkálni kezdte a külterületen lévő területeket azzal, hogy nincsenek gondozva. Szép kis felszólítást, bírsággal fenyegetést kaptunk a járási földhivataltól, hogy 30 napon belül tisztítsuk ki. Lassan mondom, hogy ő is megértse, ezek a földek kárpótlás útján szerzett, osztatlan közös területek, amik néhány 100 négyzetméteresek, nem tudjuk eladni őket. 70-80 éves tulajdonosaik vannak, mit kezdjenek vele? Az Önkormányzat sem veszi meg, senki.

    Válasz
    • Kedves “Földes Géza”! Nem kell lassan mondani, nem vagyok hülye! A külterületi földeket mindenütt rendben kell tartani, bármilyen kellemetlen is! Én is kaptam hasonló felszólítást, én sem kaptam röhögő görcsöt! Az érintettekkel összefogva kitisztítottuk ill. kitisztítattuk! Mellesleg én is 70 éves vagyok!
      A felszólalásomban én a spekulációs céllal vásárolt, csodára ill. magas eladási árra váró szerencse lovagok és nem a hozzánk hasonlóra gondoltam!
      A megoldás az lenne, ha az állami földalap ezeket a területeket tisztességes áron felvásárolná és megfelelő birtoknagyságot kialakítva, valóban gazdálkodni szándékozók részére, elfogadható áron értékesítené!

      Válasz
    • Na most aztán jól meg lett válaszolva a közelmúltban kesergő polgártársnak, hogy Balatonfüreden, és környékén már nem lehet semmit ésszerű áron megvásárolni. Mert itt meg ugye kiderült, hogy néhány száz négyzetméteres területektől Földes úr, és sorstársai szívesen megszabadulnának szerencselovaghoz méltatlanul, reális áron is. Az osztatlan közös, mint fogalom …ha igaz rövidesen megszűnik, átalakul …. Voltaképp máshol nincs is talán ilyen agyrém dolog:)

      Válasz
    • Megértem, hogy nem szeretik a szúnyogok csípését. A fecskék tápláléka a szúnyog, így jó ha nem mindenhol irtják ki őket. Nagyon sok fecske éhen hal, repülés közben „leesnek” a levegőböl, nincs mit enniük. Ha ezt látta egyszer-kétszer az ember akkor elmegy és vesz szúnyogriasztó szert a patikában.

      Válasz
    • Nem ismerem a helyi problémát, de Balatonfüred kistérségben több helyütt már évekkel ezelőtt megszűnt ez az osztatlan közös tulajdon probléma, kimérette mindenki a saját részét és eladták, helyi gazdálkodók megvették, külön művelik stb. szóval egészséges módon rendeződött a közös tulajdonú kárpótlásos földek sorsa.

      Válasz
  42. A szúnyogirtással kapcsolatban reméljük a fenti lakóövezetet sem kerüli el a repülő, mert az előző irtás során csak az üdülőövezetre koncentráltak. Az előző évben majdnem egész a hegy aljáig jutott az irtásból. Ha egy mód van rá jusson már idén is.

    Válasz
  43. Jókai utca permetezéséhez: Elnézést kérünk, de nagyon nehéz előre meghirdetni ezt a tevékenységet, mert hirtelen jelennek meg a betegségek, amire gyorsan kell reagálni, és jó, ha minimális a szél, nem várható gyors eső, ami lemosná, stb. Most sajnos nem tudtuk kora reggel, mások zavarása nélkül , teljes szélcsendben végezni. Jelzem, hogy az általunk használt szerek természetesen engedélyezettek , hatásuk rendkivül korlátozott. Ilyen esetben megpróbáljuk a honlapunkon értesiteni az esetleges érintetteket.

    Válasz
  44. A hulladékudvarral kapcsolatos hozzászólásra válaszul tájékoztatom, hogy Veszprémben van legközelebb hulladékudvar, bár kétségtelenül az a megyeszékhely ellátását szolgálja. Ez nem kötelező szolgáltatás, általában a nagyobb városok rendelkeznek ilyennel. Véleményem szerint azért Balatonfüred hulladékproblémáinak megoldása nem rossz, sőt , a fizetett dijat is tekintve kedvező, a megyében csak itt van például heti egyszeri zöldhulladék szállitás az egyebek mellett. Egy ruhaszáritót azért úgy tapasztaltam, hogy viszonylag könnyedén szét lehet szerelni, igy már a maradék hulladékos edénybe is bele kell, hogy férjen. Ha ez nem megy , félre kell tenni a háztartásban, évente egyszer házhoz menő lomtalanitás van időpont egyeztetéssel ingyenesen, minden ügyfelünknek. A következő szállitásig a gyűjtőedénybe nem férő akár maradék hulladék, akár zöldhulladék, akár szelektiv hulladékra vásárolható plusz gyűjtőzsák a kultúrált elhelyezés , tárolás érdekében.
    Igaza van, hogy sok az illegális hulladékelhelyezés , valószinüleg a mi kommunikációs hibánk is , bár inkább több okra vezethető vissza. Intelligens polgárok felelősséget vállalnak a hulladékukért is.
    Terveink között szerepel – remélhetőleg a közeljövőben – egy hulladékudvar létrehozása Balatonfüreden .

    Válasz
  45. A Balatonfüred Szabadbattyán vasútvonal felújítása miatt vélhetőleg a Balaton utcából nem lehet majd kijutni a 71-es út felé ősztől. A több éve ígért kerékpár út összeköttetés megteremtése a Vadvirág utca és a Balaton utca között, mintegy 100m-es kerékpár utat jelentene egy patakhíddal. Úgy vélem ez jelentős lenne a Balaton utca lakosai részére és a Koloska patak biciglis látogatói számára. Nem hiszem hogy ez elérhetetlen költséggel járna, hiszen a patakparton épült foci telepen három híd is épült.

    Válasz
  46. Tisztelt ProBio! Ma szembesültem azzal a megdöbbentő ténnyel, hogy hulladékudvar legközelebb Ajkán működik. Vagyis az összetört ruhaszárító állvánnyal Ajkára kellene autóznom, ha azt szabályosan akarom kidobni. Nem csoda , hogy a városi üveggyüjtő konténerek mellett- és máshol is persze- mindenféle más szemetet lehet látni szerte a városban….Hiába működik jól a heti szemétszállítás, és a szelektiv hulladék elszállítás- bár ez utóbbi esetében a havi egy alkalom nyáron igencsak kevés- a hulladékudvar kialakítása nagyon fontos lenne. Van valami terve a városnak erre? .

    Válasz
  47. No Csopak, teljesen igaza van, hirdetik hogy a leggazdagabb település aztán romokban a „város”. A lezárással napi szinten találkoztam, és szörnyű volt, nem beszélve arról hogy balesetveszélyes volt, főleg a Veszprém felől érkezőknek kellett nagyon fékezni. Az Arácsi út- Csopak útat meg inkább hagyjuk, minősíthetetlen…és életveszélyes..keskeny,kátyúkkal teli….

    Válasz
  48. Azt reméltem lesz változás a csendrendelet bevezetése után. Nem úgy tűnik. Vasárnap, fűnyírás, flex. Mint áprilisban, májusban.

    Válasz
    • De hát könyörgöm mitől változna bármi? Nem olyan országban élünk, ahol ha hoznak egy szabályt, akkor azt a népek be is tartják. Ott van a jogszabály betartatására alkalmas apparátus, aki teszi a dolgát. Itt is van valami apparátus. csak nem történik semmi. Pedig szerintem senki nem háborogna, hogyha ilyesmiért egy, vagy két figyelmeztetés után küldene egy csekket a hivatal a megfelelő címzettnek. Manapság mindenről felvétel készül, még csak vitázni sem kellene egy percig sem.

      Válasz
  49. Most éppen permetezik a Jóka utcai fákat,de arra nem gondolnak,hogy értesítés nélkül az ott lakókat mérgezik,Egy figyelmeztetés jól esett volna,beborította a teraszunkat a permet,Köszönjük Próbió!

    Válasz
  50. Azt szeretném kérdezni, hogy az előző évekhez képest a szunyogírtás (direkt írtam így) színvonala miért csökkent, amikor az adóinké nem. Minden vendég panaszkodik úgy a városban, mint a parton, strandokon, az elviselhetetlenségig nagy számukra, sötétedéstől a város szinte elviselhetetlen, vagy sokat kell hozzá inni. Sürgős segítség kellene, mert vége lassan az iskola évnek!

    Válasz
    • Kulcsszó a sok ivás. Biztosan a vendéglátósok intézték, lobbyzták ki. Fogyasszon már a dolgozó abból a szeszesitalból, ne csak kortyolgassa. Igaza van, mert tényleg nincs más alternatíva vagy iszik, vagy menekül az ember!

      Válasz
  51. Végre egy balatoni település, ahol hínár mentes a strand! Gratulálok! 🙂

    Válasz
  52. De ez itt Balatonfüred. Nem értem, miért itt reklamál, írjon a csopaki önkormányzatnak. Csopak minden évben telekürtöli a sajtót, hogy milyen gazdag település, aztán ha átmegy az ember rajta, akkor olykor azt érzi, hogy időutazáson vesz részt a nyolcvanas években.

    Válasz
  53. A csopaki főút egyoldali lezárása kezd elviselhetetlen lenni. Érthetetlen, hogy egy ilyen rövid szakasz ennyi ideig le van zárva. Miért nincs kitáblázva, hogy mi épül és meddig tart a projekt?
    A nyári turistaszezon megnövekedett forgalma ezt már nem bírja el, a lezárás több km-es fennakadást és jelentős időveszteséget eredményez nap, mint nap!

    Válasz
    • Ahogy elnéztem, esetleg közmű -korszerűsítés, hibaelhárítás, bővítés- lehet a dologban. De lehet hogy tévedek, igazából mindegy is. Amúgy, valóban… igen hosszú ideje van már lezárva. Hetek óta Felsőörs felé veszem az irányt. Ugyanannyi idő, mintha kivárnám a sort. Mondjuk ezt akár ki is lehetne táblázni.

      Válasz
  54. Tisztelt Környezetvédő! Ezek szerint 3 szempontból is szerencsés vagyok: még nem találkoztam a Probionál sorral, a szerda 19 óra kívül esik a munkaidőmön és sikerült barna kukát szereznem. Ha Önnek az évi egyszeri ingyenes lehetőségre további három hónap várakozás ekkora problémát jelent, akkor javaslom mielőbb vásároljon egy ilyen kukát.

    Válasz
    • Nagyon kedves MonteCarlo, önnek jár, nekem nem. Mindketten gondolom ugyanannyi adót fizetünk Füreden….Én menjek el venni valahol egy ilyen kukát….Akkor ha a városnak nem fontos a környezetvédelem hát akkor nekem sem. Heti 5 zsák/ ház megy a föld alá, gratulálok. És IGEN 3 hónapot várni egy barna kukára ami a város érdekét IS szolgálja, nem elfogadható. Remélem minden hozzászóló az ön lomtalanítási gondjára is hasonlóképpen reagál. És nyugodtan vegyen ki egy nap szabadságot hogy a lomjait beszállítsa, most ez akkora gond Önnek?? Látja, kinek ez, kinek az a megoldandó problémája. És én köszönöm a választ a Probionak, hiszen tőlük várta az ember a megfelelő választ, nem pedig öntől a leminősítést.

      Válasz
    • Tisztelt Környezetvédő! Önnek is jár, nem csak nekem. Egyelőre az év egy meghatározott időszakában. Emiatt szerintem ne hagyjon fel a környezetvédelemmel, ahogyan én sem futok az erdőbe megszabadulni a lomomtól, hanem rászánom azt az egy nap szabadságot. A zöldhulladékot egyébként be lehet vinni a komposzttelepre is, ha ez megoldás Önnek (én már többször éltem a lehetőséggel). És ha jól tudom a más színű kukában kitett zöldhulladékot is elszállítják. Somogyi úr talán meg tudja erősíteni ezt az információt.

      Válasz
  55. Én is így jártam hogy nem kaptam barna kukát, pedig óvnám a környezetet hiszen nem túl jók ezek a zsákok amit vételezni lehet és amúgy is hosszas sorbaállás után lehet zöld zsákot szerezni. ( mer’ ugye az ember munkaidőben nem a probiónál tölti az idejét ( nézzük meg a nyitvatartási időket) Az hogy 2 hetente érdeklődne a tisztelt lakos telefonon, MÉG NEM OLDJA meg a problémát. És az hogy „sikerült szereznie” egy kukát, kedves Monte Carlo, azt most sikernek tudjuk be? Ez annyira komplikált és nehéz kérdés, kérés hogy „szerezni kell”?!

    Válasz
  56. Köszönöm az észrevételeket a hulladékokkal kapcsolatban, a jövőben a honlapunkon előre meghirdetjük, kitüzzük az erre szolgáló edény átvételének lehetőségét, ez szeptemberben várható. Nagyon jelentős az ügyfélszolgálatunk és társaságunk leterheltsége , ugyanakkor látok kérdőjeleket a zöldhulladék szállitás körül, ezeket is tisztázni kell az észak-balatoni rendszeren belül. (jelenleg ingyenes maga a gyűjtőedény és a heti egyszeri elszállitása, üritése is áprilistól októberig Balatonfüreden)
    A lomhulladékok saját beszállitásának felvetése logikus, számunkra is előnyönyös lehet, sajnos akadálya viszont a hulladékudvar hiánya. Ez még egy jövőbeli fejlesztés kell, hogy legyen, addig is házhoz megyünk etekintetben is.

    Válasz
    • Tisztelt Cég, nem értem mi az a különösen nagy feladat, és kihívás, ami a barna kuka körül kialakult. Mi sem tudtunk szerezni, mert olyan napon vehető át, amelyen nem tudunk ott lenni. A kukák átvételére hónapokat kell várni. Miért? Érthetetlen? Ne mondja már senki, hogy erre nincs lehetőség akár a hét minden napján. Mi ebben a más intézkedési ügy, mint az, hogy az udvaron valaki átveszi a kukát. Legalább annyi munka, mint neylon zsákokat kiadni. Tisztelt Cég, kérem, hogy változtassák meg a barna kukák kiadási lehetőségét, mert az Önök intézkedése sérti a fizető emberek szolgáltatás hozzáférésének a jogát.

      Válasz
  57. Tavaly sikerült szereznem a Probiotól egy barna kukát, 2 hetente egy telefonos érdeklődés nem magas ár érte. Összességében szerintem nagyon profin működnek, nekem a telefont is fel szokták venni. Egyedül a lomtalanítással nem vagyok kibékülve. Miért nem lehet az évente meghatározott mennyiséget bevinni egy meghatározott helyre? Akkor nem kellene erőforrást biztosítaniuk az elszállítására, én meg egy nap szabadság helyett egy óra alatt letudnám a dolgot.

    Válasz
  58. próbálom értelmezni a zákonyi utcai mélygarázs feletti beruházás látványtervét. szépek azok a koronás nagy fák ott, de az csak móka ugye a garázs tetején ? 🙂

    Válasz
    • Kisebb hibák mindig akadnak, de egy dilettáns nem tud kevés földben nagy fát elképzelni. Odarajzolni azért lényegesen egyszerűbb, mitöbb jól is mutat:) Más. Üdvös módon megjelentek a városban szép számmal térfigyelő kamerák. A legelcseszettebb kereszteződésbe a piros templom elé nem jutott! Átgondolt egy telepítési koncepció volt, szép munka:)

      Válasz
  59. Betértem ma a Probio ügyfélszolgálatára és mivel meguntam már a zöld zsákozást, barna kukát akartam igényelni. No nem egészen így van ez. Naiv kérésemre a szolgálatos hölgy elmondotta, hogy van egy misztikus nap – még nem tudjuk mikor, de talán szeptemberben – és ezt a napot nem fogjuk meghirdetni a honlapon (gondolom nehogy sokan megtudják) amikor, de csak akkor lehet egy kukát elvinni. Majd érdeklődjön ( telefonon amit ritkán vesznek fel )vagy személyesen tessék bejönni. Komolyan mondom mint a Merkur sorszámok az OTP faliújságon a 80-as években. Tisztelettel kérdem a Probiót – aki tényleg profin tartja karban ezt a szép várost – miért kell ekkora faksznit csinálni ebből a kuka ügyből? Miért nem úgy van az hogy bemegy az ember aztán elhozza. Akkora erőforrásokat kell ehhez allokálni? De legalább ne titkolják az időpontot,ha már létezik olyan hogy városi meg Probio honlap.

    Válasz
    • Misztikus nap. Nagyszerűen leírásra került, mi hogy működik, illetve nem működik. Pedig ez itt még egy egészen jól működő cég, ha az országos káoszhoz viszonyítunk. Sajnos nincs országos gazdája a hulladékgazdálkodásnak, környezettudat nevelésének, stb. Az egész témakör háttérben vegetál, pénzforrások minimumon, mintha nem is a leglényegesebb témák egyike lenne a jövőnk szempontjából! Jogalkotóknak, jogalkalmazóknak üzenném ebben a tantárgyban.ülj le fiam! egyes!

      Válasz
  60. Szeretném megérdeklődni, hogy tervezi-e a városvezetés a Mészöly Géza utca felújítását? Nem tudom elkerülni ezt az utat, mivel erre vezet a munkába való járás és hazamenetel kerékpárral. Ez az utca egy igazi gyöngyszem, ami a foltokat és göröngyöket illeti, akár a szürke ötven árnyalata. Nagyon nehéz rajta közlekedni, a héten leaszfaltoztak pár új részt, hogy legyen valami sötétebb szürke folt is benne. Borzalmas ez az utca…sajnálom. Mondjuk az Arácsi út (Népház és Csopak közti szakasz, kivéve azt a rövid részt, amit pár éve leaszfaltoztak) sem jobb.

    Válasz
  61. Nagyon jó ötlet sétálóutcát csinálni a Blaha Lujza utcából! Sokan eddig se értettük, hogy miért nem tiltják ki a gépjárműveket teljesen az utcából. Amit viszont megfontolhatna az önkormányzat, hogy ha már sétálóutca, akkor kicsit az utcát se ártana hozzá igazítani ( padok, közösségi terek, utcabútorok ). A jelenlegi formában ez így sajnos csak félmegoldás.

    Válasz
  62. Tudom,hogy már sokszor elhangzott ezen a fórumon is ,és máshol is a sétány emlékköveinek állapota. Cseh Tamás emlékműsorok miatt került újra előtérbe a téma. Büszkén mutattam volna a fát ,és a táblát, de olvashatatlan, semmi nem látható rajta . Kőrbe néztem a környéken,az eredmény még sokkal elkeserítőbb. A legtöbb tábla teljesen lekopott, sőt a fűnyíró kerekeinek nyoma látható rajta. Talán a főszezon előtt még ki lehetne találni valami megoldást erre a több éves problémára.

    Válasz
  63. Valaki meg tudná nekem indokolni, hogy a vasútállomáson mostanában miért terrorizálják a vágány mellett közlekedő utasokat a hangosbemondón keresztül és biztonsági őrök által? Tavaly kezdték a biztonsági őrökkel, de idén már a bemondóba kiabálnak felszólítva minket az aluljáró használatára. Amióta az eszemet tudom mindig a vágányokon keresztül mentem haza vagy a vasútállomásra, mert nekem az aluljáró használata nagy kerülő (szerintem ezzel nem vagyok egyedül). Ha eddig egy szót nem szóltak érte, akkor most hirtelen mitől lett ilyen nagy baj? Várom az értelmes érveket.

    Válasz
    • Sajnos szépen lassan, de tényleg lassan…. meg kell majd szokjuk, hogy a szabályokat be kell tartani! Más út Európába nincs. Még ha nem is értjük mire jók. Miért ne lehetne begyújtani a kertben a falevelet, miért ne lehetne egybe szórni műanyagot, papírt? Miért kellene biztonsági övet kapcsolni a Sparig:))))) Napestig sorolhatnánk, és jól látható hogy hol tartunk. Konkrét példára válaszolva …. ha ott valakit elüt a vonat, mert ott kolbászol a sínek között, hiszen húsz éve ezt csinálja…. most már a MÁV is meg van ám kérdezve egy kártérítési perben, mit tesz ez ellen? Nem olyan bonyolult ám ez:))))

      Válasz
    • Nem szabad ott átkelni, veszélyes. Ki is van írva. Nem tudom miért a kérdés.
      Ha Ön ennek ellenére ott akar átkelni, az az Ön dolga. De ezért nem a személyzetet kell hibáztatni, akik próbálnak a figyelmetlen, esetleg kicsit lusta utasokra vigyázni.

      Válasz
    • 1. Üzemi terület. 2. A vágányokon átjárni tilos és balesetveszélyes. De kint a tábla is. Ott az aluljáró, arra kell közlekedni, még ha kerülő is. Gondolom a Szent István téren sem gázolsz át a díszparkon, mert arra rövidebb.

      Válasz
  64. Balatonfuredi borhaz teraszán hétköznap éjjel 1-kor rendszeres csendhaborítás van részegek formájában! A buli part a masik oldalon van, nem összekeverendő Siófokkal és nagyon szomorú, hogy a rendőrség is sokadszor szemet huny a dolog felett. Itt a szívkórhazban pihenni vágyó emberek vannak, NEM BULI sziget!!! Kérem a rendőrséget, hogy tegyen rendet és tartsák tiszteletben a csendet, legalább hétköznap!

    Válasz
    • Kíváncsian várom, hogy mikor fog lépni az önkormányzat a csendrendelet betartásának ügyében. Felső városrész – múlt vasárnap flex és fűnyírás.
      Elég lenne lehúzott ablakkal gurulni a „felügyelőnek”, hogy tudja hova kéne betérni egy bírságra. Őszinte véleményem, hogy néhány kiosztott bírság után híre menne a dolognak és a kedves szomszédok is megpróbálnák úgy rendezni az életüket, hogy ne zavarják a szomszédokat és persze spóroljanak a bírságon is.
      Ahogy olvasom a hozzászólásokat, más is szembesül ezzel a város más területein is.

      Válasz
  65. Idegenforgalom jelentős gazdasági ereje Városunknak. Illene odafigyelni rá. Nem hinném, hogy vendég marasztaló lenne a kora reggeli (5:45) benzinmotoros lombporszívózás a Borcsa étterem körül.

    Válasz
  66. Kíváncsi vagyok, hogy a városi építkezéseken, (sok-sok apartmanház) déltől háromig mindenki eldobja-e a kalapácsot? Vagy bent dolgoznak tovább. De ahogy látom a városban, a benti munka egyenlőre kevesebb, mint a kinti. Optimálisan, egy 5 napos munkahéten, a mínusz 3 óra naponta, az egy óra híján, kettő teljes munkanap. Vagy nehezen készül el, vagy este 7-8-kor is fúrnak még. Nem tudom melyik a jobb. Mindenesetre nem lesz nehéz észrevenni ha egy markoló dolgozik. Vagy esetleg közcélú hibaelhárítás lesz belőle? 🙂 Hozzáteszem, egyáltalán nem zavar, vasárnap sem zavar. Talán éjjel kicsit zavarna, de spongyát rá. Csak ne az legyen, hogy vannak egyenlőbbek. Ha értik mire gondolok…

    Válasz
    • Hát pedig sajnos ilyesféle helyeken fognak idehaza először megdőlni a rég elavult liberál alaptézisek, minden ember egyenlő, ilyesmik. Nem szeretek ünneprontó lenni, de itt már javában megy, hogy itt ennek így, annak ott meg úgy……Remek példák vannak építésügyben a város területén a pénz nem számít volumenű építésekre, felújításokra, és nem ám csak a vízpart közelében! Például a Kéki bejáróút első szakaszán a Csárda felett van egy nagy építkezés …. ami nincs is…..úgy egy éve megy:) Se tábla, se semmi… tudja… olyan, ahol a tökéletes tetőt ledobják, és újat tesznek, mossuk azt a pénzt:) Megáll ott a kamion, hozta az anyagot… aztán amíg pakolnak az úton senki semerre…. S ha jön a mentő? Szóval ahol sok pénz van, ott a jogalkalmazók bizony tehetetlenek. Több okból!

      Válasz
    • Igaza van, de ennek semmi köze a liberál tézishez. Fölösleges idecitálni az eszméket. Amióta a világ világ, ez így működik. Az emberek gyarlók, kihasználnak minden lehetőséget, maguk előnyeit tartják szemelőtt, tesznek a közösségre. Az erősebb kutya érvényesül, hogy finom legyek, a pénz beszél mindig így volt.

      Válasz
  67. Klári! Egyetértünk, vagy dühöngünk városunk vezetőinek döntései kapcsán; kinek- kinek vérmérséklete és a megalkotott rendelet szerint. A Kouvola utcában évek hosszú sora óta nincs olyan hétvége, hogy valamelyik nyaralós szomszéd ne vágna füvet. Ám a felszíni Vízmű Pünkösd vasárnapi fűnyírása már minősíti a DRV-t!

    Válasz
  68. Nem szeretnék vitát generálni, csak éppen mostanában szembesültem egy „jelenséggel”, mivel érintett vagyok. Elképesztő ami Balatonfüreden és a környékén folyik az ingatlanárakkal kapcsolatban. Nem tudom, hogy az emberek vagy az ingatlanosok veszítették-e el teljesen a realitásérzéküket, de ez nem normális. Sokszor lakhatatlan, vagy erősen felújításra szoruló, vagy éppen zsebkendőnyi házakat kínálnak 30-40 mFt-ért. Egyszerűen lehetetlen bármit vásárolni, hacsak valaki nincs kitömve pénzzel.

    Válasz
  69. A mélygarázsban nem működik a szellőzés? Köhögési roham jött ránk, mikor lementünk az autónkhoz.

    Válasz
  70. Közel egy hónapja nem volt számottevő csapadék a városunkban, ráadásul nyári időszakra jellemző meleg volt . A talaj nedvességtartalma sokkal több csapadékot, vagy öntözést tesz szükségessé. Javasolom és kérem szakemberekre bizni a locsolás kérdését, indokoltságát.

    Válasz
  71. Egész éjszaka és még délelőtt is kiadós eső locsolta a földeket. Amikor dél körül elállt, nagy tócsák terpeszkedtek mindenfelé. Ugyanakkor délután (keddről van szó) 2-kor 6-8 locsolófejből öntözték a mélygarázs fölötti pázsitot. Mit lehet erre még mondani? Mit gondol magában az a vendég, aki épp arra sétál? (Inkább nem írom ide…)

    Válasz
  72. Gratulálok Koronczai Zsoltnak! Tisztességes borász, megérdemli a díjat. Jó helyre került a díj, reméljük a Borheteken valóban minden pavilonnál jó bort is kapunk majd, nemcsak az első napokban, hanem végig.

    Válasz
  73. Egyre nagyobb probléma a lakótelepi tinédzserek és lakók közötti feszültség. Az erkélyek az ablakok alatt focizó, bluetooth hangszórót bömböltető, falat rugdosó aluljáróban szemetelő, ordibáló, virágágyásokat, facserjéket padokat sem kímélő viselkedésük. Ha valaki szóváteszi a magatartásukat akkor szemtelenül visszapofáznak és még inkább folytatják. Közelben több tanár és rendőr is lakik akik mindezt szó nélkül eltűrik. Tudom most majd jönnek a hozzászólások akkor hol játszanak meg hát a fiatalok már csak ilyenek. Én is voltam gyerek és minket is elzavartak de ha visszapofázott valamelyikünk az hamar pofonra talált vagy otthon esetleg az iskolában kapott egy hatásos eligazítást rendreutasítást. így hamar megtanultuk az együttélés szabályait.
    Több négyzetméternyi szabad zöld terület van a lakótelep két szélén is ahol mindezt megtehetik konfliktusok nélkül szeretnénk, hogy ne az ablakok és erkélyek alatt viselkedjenek így !Most már nagyon elszemtelenedtek és nincs aki hatékonyan rendre utasítsa őket. Sajnos már ott tartunk hogy a pihenni vágyok a padokra le ülni sem tudnak ha ezek a fiatalok ott játszanak. Arról nem is beszélve hogy az ott lakók életét is megkeserítik mindezt a csendrendelet hatályban levő idejében ! Jó lenne ha valaki tenne is valamit. A Lakóknak nyugalmat ,gyerekeknek kijelölt foci – tengó pályát biztosítsanak ! Az önkormáztat felé a megtett bejelentés nem ért semmi ! Rendőrt meg csak nem hívunk gyerekekre.

    Válasz
  74. Mi lehet az oka annak, hogy Balatonfüredet még nem érte el a minőségi street food hullám? A strandnál a 80-as évekből ittmarad egyenbüfék hitvány, olajban sült, mirelit szemetet kínálnak, irreális áron.
    Az önkormányzat nem engedi be ezeket a cégeket?

    Válasz
    • Endre bá! Nehogy bezárassa már az utolsó kolbászost és lángosost is Füreden, hogy a helyüket az újragondolt hülyeségek vegyék át! Igen, hozzátartoznak a balatoni vendéglátáshoz az 80-as évekből itt maradt büfék, meg a lángos, meg a hekk, meg a kolbász. A hal meg, ha csak nem két perccel előtte fogta, mindenhol mirelit lesz. Isten mentsen meg attól, hogy mindenhonnan eltűnjön a retro balatoni feeling. Ha drágán szeretne, „újragondolt” street food-ot enni, biztos talál olyat is. De hagyja már meg a kisemberek játékát… Nem mindenki tud 5000-ért sushit enni.

      Válasz
  75. Nagyszerű ötlet a Blaha utca lezárása. Én sétáló utcává tenném egész évre. A Horváth ház aljától a Zsigmond utcáig teljes autó behajtási tilalom. Nagyon szép része, új értéke lehetne ez a városnak.

    Válasz
  76. Igen, a tapintatlanság némely szomszéd részéről határtalan. Nem az a baj hogy dolgozik a kertben vagy építkezik a szomszéd, de könyörgöm ne vasárnap reggel csinálja már! Az ember ilyenkor tudna pihenni, vagy mint Önök is írták, vendégek jönnek-mennek, a szomszéd meg húzza a flexet órákon keresztül. (De nem fárad ám el! Még szünet se nagyon van!) Jó lenne valahogy tudatosítani ezt a csendrendeletet! Az, hogy egy eldugott helyen van (már bocsánat) az akárhányas fejezetben, nem sokat segít ez ügyben! Ezt aktívan hirdetni kéne!

    Válasz
    • Nincs eldugva, éppen ezért megy most az irogatás róla, itt olvasható a honlap címoldalán.De nem ez a lényeg, minden rendelet annyit ér, amennyire be lehet tartani. Ezt nehezen lehet betartani, csak ha feljelentem az idióta szomszédot. Ez baj, mert csatlakozva az előttem szólókhoz, nem fogok feljelenteni senkit. Az utcánkban közel két éve mennek folyamatosan az építkezések. Zaj, por, döngölés, a munkások ordibálnak, az utca mocskos, lassan elfogy a türelem. Az ilyen nagy építkezéseknél talán az önkormányzat is szankcionálhatna, vagy gyakrabban ellenőrizhetne.

      Válasz
    • Mi itt hiába is panaszkodunk egymásnak! Minden rendelet annyit ér, amennyit betartanak belőle. És annyit tartanak be belőle, amennyit a rendeletalkotó megkövetel, szankcionál. Ennyi!

      Válasz
    • Ha lesz néhány példa a büntetésre, talán elgondolkodik a szomszéd és nem indítja be este 8kor a fűnyírót és nem kezd flexelni vasárnap délelőtt. Csak ezután fog változni ez a hozzáállás: ” ezt a kis zajt most kibírják”.Nevetségesnek tartom, hogy vannak akik csak rövid ideig berregnek és annak szerintük nincs ugyanolyan súlya, mintha órákig zajonganának, akkor amikor már csendnek kéne lennie. Várom a pillanatot, amikor a szomszédnál megáll a rendőrautó és kiosztja a büntit… Lesz ilyen?

      Válasz
    • Legyen erős…… NEM:) A rendőrség ilyen ügybe nem fog belekontárkodni. Ha nagyon rátarti az ember, kimennek ugyan, de még a bejelentő lesz a durák…. Ez bizony önkormányzati szitu…. van is már új ember felvéve harmadiknak a közterületfelügyelethez, ha jól látni a honlapon. Ezen a vonalon kell bejelentést tenni…. A rossz hír, hogy ezt helyettünk senki sem teszi meg….

      Válasz
  77. A fűnyírás és a házi elektromos gépek használata valóban sarkalatos pont. Itt rendszeresen kifakadnak egyesek egy-egy rendezvény miatt, miért futnak a felső városrészben, miért van Balaton Sound. Ezeknél sokkal nagyobb gond és sokkal több bosszúságot okoznak a szomszédok áldásos tevékenységei. CSaládi házas övezetben lakom, nem telik el úgy hétvége, hogy valaki ne kerregtetne valamilyen szerszámot. Állandóan épül valami, persze épüljön, de legalább a hétvégén legyen kis csend. Délben, ebédidőben, amikor netán az ember kint tölti az ebédjét az udvaron, esetleg még vendégei is vannak, kedves szomszéd három méterre tolja, mint a güzü a fűnyírót, porzik minden. Nem veszi észre magát. Vagy flexel valaki. Fel nem foghatom, mit a bánatot lehet állandóan csiszolgatni.
    Hasznosnak tartom, hogy itt újra írtak a csendrendeletről. De az lenne igazán jó, ha egymásra jobban odafigyelnénk, mert feljelenteni a másikat kinek van kedve. Én soha nem tenném, de ettől függetlenül nagyon dühös tudok lenni a szomszédokra, akik nem elég intelligensek ahhoz, hogy az elemi együttélési szabályokat betartsák.

    Válasz
    • Azért valaki legyen szíves beidézni a pontos jogszabályhelyet, mely tiltja a vasárnapi és ünnepnapi teljes tilalmat (05.04-i cikkben ez van leírva), mert a rendelet nem ezt írja. Köszönettel.

      Válasz
    • Olyat nem találtam ami tiltja a teljes tilalmat, mint írja, mert ugye ilyen nincs. Egyébként a hivatkozott cikkben linkelt rendeletben megtalálható. Mondjuk nem egyszerű, mert úgy kell kibogarászni, mert nem csak a csendrendeletről szól. A hatodik fejezetben, a szöveg 13. oldalán kezdődik a zajrendelet.

      Válasz
    • Délelőtt még nem ez volt belinkelve… 😉 Abban még 20-09 h volt… 🙂

      Válasz
    • 22. paragrafus (3) e) pontja tiltja, megvan 😉

      Válasz
    • Semmi változás nincs ebben, tavaly ugyanígy volt, volt pihenő időszak is, vasárnap és ünnepnapokon pedig teljes tilalom. Nem sokat ér, a szomszéd nekiáll vörös fejjel és tolja. Egyetértek, én sem fogok feljelenteni ezért senkit, de a véleményem megvan róla.

      Válasz
  78. Üzenet a siskei városrészen munkálkodó macskagyilkosnak: Kedves (eddig még) ismeretlen macskagyilkos!
    Munkájáról szeretnék visszajelzést adni, ugyanis valószínű, hogy nem szokott kapni, maximum elégedetten dörzsölgeti a tenyerét az ablakán kinézve, amikor nem lát macskát a kertjén átszaladni vagy a kapuja előtt elsétálni. Szóval, gratulálok, jól dolgozott, a számok magukért beszélnek, az én kedves Goldi cicám volt ugyanis tudtommal a negyedik csak az elmúlt hónapban, akit mérgezés miatt állatorvoshoz kellett vinni, és sajnos olyan tünetei voltak, hogy el kellett altatni. Tehát jól dolgozik, és az esetszám már kizárja a véletlenszerűséget is. Tettei által nemcsak a cicáknak okoz fájdalmat, szenvedést, de gazdáiknak is. Négy napja veszítettem el a cicám, de még mindig hazavárom. Pedig nem fog jönni, tudom, mert ott voltam vele az utolsó percében, simogattam a kis fejét. Büszke lehet magára!

    Válasz
    • Rettenetesen sajnálom a cicát. Sajnos az egyik ismerősöm cicáját szintén megmérgezték arrafele korábban. Feljelentést megtette már?

      Válasz
  79. Ha összetételében elemeznem kellene a lakosságot, az ide írt hozzászólások alapján, akkor errefelé mindenki állandó jelleggel csak pihen! Pontosan amikor a nem pihenők dolgoznak/szórakoznak/sportolnak… Akik ugyebár máshonnan jöttek ide, mert aki itt él az pihen. Egyfolytában.
    Javaslom az összes pihenést zavaró tevékenység átirányítását a Tamás hegyi tájsebre, így csak nézhetnénk, de nem halljuk. Közben mehet az aláírásgyűjtés. Köszönöm.

    Válasz
    • Kedves Nem Pihenő Ősfüredi, ön érti, amit ide írt? Mert én nem, de lehet, hogy bennem van a hiba!

      Válasz
    • Én pontosan értem, mit írt Nem Pihenő Ősfüredi. Mi több egyet is értek vele. Bizony túl sok a nyavalygás, ha van kalapja, az a baj, ha nincs kalapja, az a baj.

      Válasz
  80. Bicikliverseny! Miert nem a fotbalpályárol, vagy aszabadidöközpont parkolojábol vagy a siskei nagymezöröl inditjak a futamot. A Kovasznaparki starthely a lakosság pihenését zavarja. K´rjük a jövöben máshonnan szervezzék

    Válasz
    • Jaj, ne legyünk már ennyire intoleránsak. Alig ért véget a verseny de már jön a panasz. Én is a park mellett lakok így egész nap hallottam a versenyt, de évente egyszer kibírom. Sőt még mindig jobb, mintha fűrészelés vagy egyéb kellemetlen zaj lett volna, ami sajnos szintén nem szokatlan errefele. Magam nem vettem részt a versenyen és nem mondom hogy örültem a plusz zajnak, de azért nem olyan szörnyű ez. Végre itt fent is van egy kis élet, egy kis szín ami megtöri a csendes, unalmas hétköznapokat. Itt a jó idő, nehezen értem meg, hogy egyeseket már minden zavar. Amúgy is május elseje van, gyereknap meg minden. Ilyenkor csak megszoktuk ezt nem? Jó persze a pihenőidőszakban is elég hangos volt, nem azt mondom hogy nem lehetne finomítani kicsit, de kompletten elküldeni innen egy fesztivált csak azért mert én pihenni akarok? Kicsit önzőnek tűnik, ne haragudjon. Én megpróbálok pozitívabban állni a dologhoz, az emberekhez. Ezt javaslom Önnek, Önöknek is. Hogy miért innen indul a futam, miért nem máshonnan? Mert ez itt egy gyönyörű, kellemes, jól megközelíthető hely. Ideális. Az Ön által említett helyekről biztosan nem fog. Kívül esnek, kies területek. Kinek lenne oda kedve kimenni? Sokan családdal voltak itt. Gyerekek! Volna szívük őket elküldeni?

      Válasz
    • Engedély???? Itt? Aztán miféle engedély….. Az ott fent vélhetően a saját tulajdonú területe….. Akkor ott azt ő kedve szerint jól kipusztította….. Mert magyar embernek fakivágáshoz, tűzrakáshoz, házépítéshez, állattartáshoz saját területén engedély kellene??? Na azért itt még nem tartunk…..:))))))

      Válasz
    • Azt sem ártana szankcionálni aki 2 helyet foglal el egy beállással. Megjegyzem a mélygarázs elszívóit is sürűbben kellene bekapcsolni!

      Válasz
    • Csak a pontosság kedvéért: kies területre mindenkinek van kedve kimenni, amire gondol, az kietlen – ha már magyarul beszélünk , ugye?

      Válasz
  81. Az aláírásgyűjtéshez kapcsolódóan jegyezném meg,hogy egyszerűbb lenne feltenni a kérdést hogy: ki szeretné az állatkertet a Tamás hegyen, az írja alá az ívet.Így talán csak egy-két embernek kellene az idejét feláldoznia.

    Válasz
    • Ez egy kiváló ötlet, gratulálok! Egyébként valóban szörnyű látvány az a kopasz terület, ténylegesen fekélyes seb a Tamás-hegy oldalában, szerintem halálos vétek ilyesmit megengedni!

      Válasz
    • Príma ötlet! ——– Pesszi Miskának: ha valahol valami nem stimmel, sose találják meg az engedélyezőt! A rondaságot meg nézhetjük mi.

      Válasz
  82. A mélygarázs 6db elektromosautó-töltőjéből ma 5 helyen nem tölthető (nem zöld rendszámos) autó állt. Internetes csoportokban most erről megy a diskurzus fotókkal alátámasztva, ami igen rossz fényt vet Füredre. Ez ugyanolyan jogosulatlan parkolás, mint a mozgássérült parkolóba állni. Szeretném kérdezni ellenőrzi, szankcionálja ezeket valaki? Köszönöm!

    Válasz
    • A kérdésére a rövid válasz: nem. Különben nem állnának oda. De jó, hogy erre fölhívta a figyelmet!

      Válasz
  83. A tájseb témához lenne pár hozzászólásom. A növényzet az állatok miatt nem fog visszatérni,hiába a TÖBB MÁZSA kevert fűmag. Lehet hogy a tulajdonos így vásárolta de akkor még nem voltak állatok. Az állatoknak nem itt a helyük.Például a koloskai vadaspark senkit nem zavar. Ha a tulajdonos úr szereti Füredet szüntesse meg ezt a szörnyű látványt. A magánterületünkön mit csinálunk igen is van beleszólása a városnak,ezért jött létre a rendezési terv ami meghatározza a város arculatát. A telket körbevevő sövényről nem is beszélve. A jegyző Úr vagy a polgármester Úr, nem hiszem hogy semmit nem tud tenni. Ha törvényesen csinálnák a telkemen egy szemétégetőt,vagy egy atomerőművet,a balatonfüredi vezetők itt is tehetetlenek lennének?

    Válasz
    • Az egészet a városvezetés okozta a szakszerütlen lehetetlen kikötésekkel, miszerint csak akkor kap épitési engedélyt, ha gyümölcsöst telepit. Ezen a területen soha nem mardt gyümölcsfa, mert a talaj nem kedvez ehhez.
      Szerintem a városnak vissza kellene vásárolnia, vagy kisajátitania a területet és az eredeti állapotot helyrekellene állitania. AZ épitési sazbályzatban azt is elöirják, hogy a háznak milyen szine lehet és milyen cserepet lehet alkalmazni. Ez egy átlátszo kifogás hogy magánterület és nem lehet mit csinálni

      Válasz
  84. Van-e lehetőség aláírni elektronikusan, és hol? Mindenki nem tud bemenni a Polgármesteri Hivatalba.

    Válasz
    • Én már érdeklődtem a képviselő úrnál. Nincs elektronikus aláírásra lehetőség, csak személyesen lehet aláírni a tiltakozó ívet. Zita

      Válasz
  85. A Jókai-bableves főzőverseny helyszínéhez közlekedő buszok menetrendjét hol találom?

    Válasz
  86. A minap több cikk is foglalkozott azzal az országos és megyei sajtóban, hogy Balatonfüreden elszabadultak az ingatlanárak. Az a kisebbik bajnak tűnik most már, hogy úton útfélen apartmanházak nőnek ki a földből és megjelenik egy jól láthatóan, nem bérből és fizetésből élő réteg a városban. Hosszútávon, de már most is hatalmas gondot fog jelenteni, hogy az itt felnövekvő generáció hogyan/miből fog ilyen árak mellett lakáshoz jutni?! Ez megint csak az elvándorlást támogatja. Hiába a CSOK, meg a kedvezményes lakáshitel, melyik az az átlagcsalád ma Füreden, aki a gyerekének, ne adj Isten gyerekeinek 40-50 milliós lakást tud venni? Vagy a pályakezdő fiatal önerőből? Ezt én nagyon nagy problémának érzem, mert ha az idősek itt kihalnak, a fiatalok nem tudnak gyökeret verni, tényleg csak a turisták maradnak. Őket ki fogja kiszolgálni? Ki fogja lenyírni 10-15 év múlva a közterületeken a füvet? Nem csak panaszkodok persze, hiszen úgy konstruktív, ha mindjárt valami megoldást is javaslok. Nos, szerintem sürgősen bérlakásépítésbe kellene kezdeni Balatonfüreden, erre találni akár állami támogatást, megalkotni egy országos, vagy helyi programot. Fontos és életbevágó, hogy a fiataljaink itt maradjanak, legyen nekik is valamiféle alternatíva. Mert ha nem lesz, ők gondolkodás nélkül nyugatra fognak menni. Sokan megtették már…

    Válasz
    • Mit gondol, a füredi bérlakásokat ki fogja megkapni? A bérből és fizetésből élők? Ne legyünk már naivak!

      Válasz
  87. A Kisfaludy strandon egy nemzetközi horgászversenynek adtunk helyszint e héten, ami nyilván ebben a szokatlan nyári időben a fürdőzni szándékozók részéről problémát okoz. Ezen a hétvégén a verseny befejeződik, addig türelmet kérek mindenkitől, ajánlom esetleg az Esterházy strandot, bár ebben az időben még ott is folynak bizonyos munkálatok.

    Válasz
  88. A Kisfaludy strandon engedéllyel sátraznak horgászok? 7 sátrat láttunk, és a gyerek pancsolónál horgászbotokat belógatva, ami nem veszélytelen a nyári fürdözőkre nézve! Az épülő, bekerített csúzdán belül pedig fiatalok randalíroztak tegnap 6 óra körül….

    Válasz
  89. A jó időre való tekintettel egy fürediekből álló 12 fős társasággal 04.22. vasárnap meglátogattuk Kisfaludy-strand keleti felét. Menjünk a vízbe a társaság fele így ebédidő után meg is mártózott a 18 fokos Balatonban. Ekkor jött egy fiatalember, aki problémázott, hogy horgászverseny van. Én közöltem vele,hogy a kiírás szerint ez strand. Erre hétfő délutánra lesarkítottak egy 30méteres sávot kordonszalaggal a keleti sarkon,ahol vízbe lehetett menni,mivel a lépcsők még a parton vannak Ukrán rendszámú lakókocsi a pénztár és a röplabda pálya között,ukrán és Cseh rendszámú autó a bejárat melletti parkolóban.Azt nem értem, miért van kiírva,hogy a strandot mindenki a saját felelősségére igénybe veheti,ha lekorlátozzák a vízbe jutást?A horgászatról nem láttam kiírást.

    Válasz
  90. És azokról a rettenetes hangú motorokról még szó sem esett! Nem igaz, hogy az ellen nem lehet tenni! Kinek jó az?

    Válasz
    • A motorok ellen nem. Én se szeretem de az nem szabálytalan, mármint hogy közlekedik vele az úton akár vasárnap is. Nyilván más szempontból lehet problémás akár a kipufogója, de van amelyiknek alapból ilyen rettenetes hangja van! (sok múlik a sofórön…) vasárnapi fűnyírás meg flex tényleg idegesítő, de tessék bejelenteni, mert van aki a szép szóból nem ért. Ebben egyetértek Önökkel, itt ki kell osztani pár bírságot

      Válasz
    • Üdvözlet, lehet, hogy a korrektséget szem előtt tartva, szükséges lenne a rendeletre felhívni a figyelmet itt a weboldalon esetleg? Mármint direkt linket kitenni, pár mondattal és ezután lehet ismét hivatkozni rá. Köszönettel, M.Józsi

      Válasz
    • Jó kérdés talán az is, hogy ha a jó honpolgár ezt a csendrendeletsértést be akarná jelenteni…. akkor aztán kinél tegye….. mert a Rendőrség valószínűleg nem jön ki, hogy a szomszéd délben sarokköszörűvel ténykedik…..:)

      Válasz
    • Egyetértek. Tisztazni kellene, hol érhető el a rendelet és hol kell értesíteni az intézkedésre jogosult szervet. Esetleg a szerkesztő megfontolhatná, a javaslatunkat. Ezután lehet dönteni, hogy továbbra is hallgatom a szomszédot, vagy tegye helyre az erre jogosult hatóság. üdvözlettel: M.Józsi

      Válasz
    • A város csendrendelete megtalálható a honlap Közérdekű információk című linkjén, illetve az önkormányzat/dokumentumtár/rendeletek alatt. Látva a hozzászólásokat, a rendeletből egy kivonat megjelent a hírek között is. Itt:https://balatonfured.hu/2018/04/25/csendrendelet-a-varosban/ A szerk

      Válasz
    • Köszönet a segítségért! Reméljük a szomszédok is olvassák! Közeleg a hosszú hétvége! üdv: M.Józsi

      Válasz
  91. Fűnyírás, flex vasárnap és ünnepnapokon József. Ez volt hozzaszólásom lényege. Üdv M.Józsi

    Válasz
  92. Miklósnak Furcsa dolog ez a tolerancia. Mindig azok követelik másoktól, akiknek eszükbe sem jut, hogy őnekik is kéne tolerálni a nyugalomra és alvásra vágyók igényeit. És milyen jogon írja elő, hogy mi, nem zajongók kötelesek vagyunk elviselni ezt borzalmat, ami megremegteti az ablakokat és ami miatt nem tudnak nagyon sokan kipihenve másnap munkába menni. Valahol kéne már egy határt fölállítani és ezt kőkeményen betartatni! Ami itt nyaranta folyik, az már nem szórakozás és „kultúra”, hanem testi sértés, a pihenéshez való jog lábbal tiprása, az emberi jogaimba való durva belegázolás! A duc-duc-tól valószínűleg azért tud aludni, mert az eddigi sok duc-ducolás miatt már erősen halláskárosult. Én pl. szerencsére még nem vagyok az, és nem is szeretnék az lenni.

    Válasz
    • Ez precíz fogalmazás volt, gratulálok és csatlakozom a véleményéhez! Nem mintha ezzel sokra mennénk, de hátha mégis… egyszer majd eljutunk arra a tudati szintre, hogy a környezetünk megváltoztatásához először a gondolkodásmódunknak kellene megváltozni, az meg csak rajtunk múlik!

      Válasz
  93. Minden évben újra téma kell legyen sajnos. A csendrendelet. Úgy tűnik a felső városrészben olyan hosszú a tél, hogy a kedves szomszédok elfelejtik a csendrendelet fogalmát. Vasárnapi fűnyírás? Flex? Múlt vasárnap szép koncert volt újra. Szeretném megkérni az illetékest, ha a rendeletet meghozta, tegyen annak betartatásáért is. Hiába szólok a szomszédnak, morog és folytatja. Köszönettel M. Józsi

    Válasz
    • Ha pár delikvenst hivatalos szerv (rendőr?) figyelmeztetne, netán megbüntetne valószínűleg ki se hozná következő ünnep vagy vasárnap a sufniból a fűnyírót. Gyorsan híre menne, hogy ellenőrzik is a szabályt. Egyetértek Józsival!

      Válasz
    • Ez még mind semmi! Majd ha jönnek a nyári fesztiválok, a szokásos duc-duc, amitől beremegnek az ablakok, akkor majd aludni sem fogunk tudni! Ez, kérem, egy következmények nélküli ország (város), megtapasztalhattuk ezerszer!

      Válasz
    • Mi a fenének már előre károgni? Már előre túlzásokba esni? Na, ez az ami igen jellemző az országra. A duc-duc-tól lehet aludni, persze lesz pár nap amikor erősen hallatszik a zene, de mivel nem egy elnéptelenedett zsákfaluban élünk, ez bizony ezzel jár. Pár napot a nyáron lehet tolerálni.

      Válasz
    • Kedves Miklós, tájékoztatom, hogy károgni a hollók szoktak. Hogy kinek mi a túlzás, az meg erősen szubjektív, nyilván nem értünk egyet ebben a kérdésben. Az információját meg nagyon köszönöm, örülök, hogy megosztotta velünk – mármint hogy ez jellemző az országra.

      Válasz
    • Ezt tapasztalom én is amit M.Józsi ír az Annabella környékén. Csendrendelet? Vagy nem tudnak róla de akkor miért hozták, vagy azt csinálnak amit akarnak következmények nélkül. A nyári zenét ne keverjék ide.

      Válasz
    • Szerintem a városvezetésnek is fel kell róni, hogy nem gondol a helyi lakosokra. Minden hétvégére be van szervezve valamilyen rendezvény, ami lehetetlenné teszi a pihenés, a kényelmes közlekededést, bevásárlást. Végre le kellene állitani a korlátlan épitkezéseket is. A közmüveken (viz, szennyviz, villany, közutak, pakolás) semmi fejlesztés nem történt a 80-as évek ota. Idö kérdése mikor ömlik öszze a szolgáltatás. A füredieknek is tiltakozniuk kellene min Velencében vagy Barcelonaban, ahol a helyi lakosok megelégelték az idegen áradatot.

      Válasz
  94. A Holokauszt emlékezésen a történész világos és nagyon megszívlelendő beszédet mondott arról, hogy mindenkorra elég a kirekesztésből, a démonizálásból és a gyűlöletkeltésből. Higgadt, okos, mértékadó beszéd volt. Kár, hogy nagyon kevés az ilyen hang a közéletben. Ott volt több diák is, abban bízhatunk, hogy az új nemzedék már így gondolkodik majd, nekik ez lesz a természetes.

    Válasz
    • Nekünk is nagyon tetszett a történész beszéde és a Lóczy gimnázium diákjainak katartikus hatású műsora. Bevallom, megkönnyeztük. Szamurájjal együtt abban bízunk,hogy ezek a fiatalok már másképp gondolkodnak. Olti úrnak sok köszönet,hogy segít fenntartani az emlékezetet.

      Válasz
  95. Tudja valaki miért van hetek óta behajtani tilos tábla a Városházával szembeni mélygarázs bejáratánál? Ha nem lehet használni, miért árusítanak jegyet meg bérletet? Csak kamulezárás?

    Válasz
    • Ki van irva magyarul is: műszaki okok miatt! Nem olyan bonyolult ez!

      Válasz
    • Gratulálok, hogy sikerült elolvasni a táblát, az még nekem is ment. Én a háttérre lettem volna kíváncsi, nevezetesen mi a műszaki ok? Miért tart hetekig a javítás? Érdemi választ várnék, nem amit el tudnék itt olvasni.

      Válasz
  96. Érdekes, hogy lesz majd sétáló utca a Blahából. A Kisfaludy utcában a forgalmat kellene ehhez megoldani, azaz az oda behajtó autóknak valahogy el kell tudni hagyni az utcát. Jelenleg ezt csak a Blahán keresztül tudják megoldani, a Kisfaludy nagyon szűk ahhoz, hogy kétirányú legyen. A Szívkórház nem gond, mert alulról megoldott az oda való autós forgalom. Jó ötlet a sétáló utca, jót is tenne a városnak több okból is, de nem látom hogy lehetne ezt kivitelezni.

    Válasz
    • Sétálónak. Ma, szerdán 10,45-kor hívott fel egy Jó ismerős és állítólag szó van arról, hogy a Kisfaludy is sétáló utca lenne. Ez egy jó megoldás lehetne, habár némely problémákat is felvet. De nem baj, forognak a kerekek, okos emberek törik a fejüket, fölvállalnak netán népszerűtlennek tűnő megoldásokat is, és így-vagy úgy de viszik előre a világot. És a végén MINDANNYIAN a nyertesek között leszünk! MI, FÜREDIEK! (akár pálmafával, akár anélkül)

      Válasz
    • Szerintem, ha elérünk odáig, a hozzáértő szakemberek majd megoldják. Azért kapják a fizetésüket! Nem kell előre aggódni!

      Válasz
    • Szerintem sem import hangulat után ácsingózzunk, megvan nekünk itt minden ahhoz, hogy itthoni körülmények között is jól érezzük magunkat. Miért mindig az a jó, ami máshol van?

      Válasz
  97. „Blaha Utcához Írta” számára: sokkal később hallottam a sétáló utca lehetőségét. Sajnos nem tehetek erről, a legközelebbi hozzászólás előtt konzultálni fogok egy jósnővel. A pálmafák csak egy ötlet volt, ha ez nem jönne be, felőlem állhatnak ott erdei fenyők vagy pókbangó is. (van ám ilyen! lásd a magyar hon növényvilága.) Szerintem amúgy jobb bedobni valamilyen ötletet, mint csak ötlet nélkül kritizálni. Sze lá ví, mondják a régi kínaiak.

    Válasz
  98. Legyenek kiülőhelyek a Blaha utcában! Már régen meg kellett volna ezt csinálni, egy ilyen adottságú helyen, ez adja magát, sőt a legjobb az lenne, ha az egész utca sétálóvá válna. Hol, ha nem ebben a történelmi környezetben? Ez egy elmozdulás lenne a parttól, sokan örömmel jönnének fel pár lépést a lenti nagy tumultusból.

    Válasz
    • Blaha Utcának jó hír, tegnap hallottam, tervbe van véve, az egész utca sétáló utca lesz. (kátrány probléma így lenullázva) Ha ezt esetleg úgy lehetne megoldani, mint sok északi európai városban, hogy nagyobb dézsákban kisebb-nagyobb pálmafákat tennének ki az utcára, tehát itáliai hangulatot varázsolnának a Balaton partra, akkor az egy szerencsés „házasság” lenne: közép-európai árakon „alig hamisított” olasz „dolce vita”, nulla benzinköltség, majdnem valódi „gelati italiani”, valódi csopaki sárgamuskotály (2015-ös évjárat). Testvérkéim! kell ennél több a boldogsághoz? és a sikeres élethez? Legyetek optimisták!

      Válasz
    • Ha tegnap hallotta a nagy hírt, akkor miért kellett okoskodni a kátrányról? Majd az ottani szolgáltatók szerencsére eldöntik, mit és hogyan kínálnak. Úgy látom ehhez megvan a megfelelő ízlésük. Isten ments a tájidegen pálmafáktól!

      Válasz
  99. Ha világhírű zenekar érkezik a városba, márpedig Fischer Ivánékra ezt mondani nem túlzás, akkor nekik miért egy igen szerény befogadású teremben kell fellépniük? Értem én, hogy zsinagógakoncert, de akkor is, egy ilyen városban nagy luxus hogy alig pár tucatnyian fértek be erre a koncertre. Kár, érdekelt volna.

    Válasz
    • Szerintem is nagy kár, nagyon sokan hiába regisztráltunk rövid időn belül, sajnos nem jutottunk be.

      Válasz
    • Értem a problémájukat. De ezzel az a baj, hogy a koncert zsinagógakoncert volt, más városokban is adnak ilyen koncerteket. A zsinagógakoncertet nem adhatják máshol, attól zsinagógakoncert.

      Válasz
  100. Na jó, ez komolytalan. Már a nagy durral bejelentett 98 százaléknál hagyni kellett volna. Mindenben igaza van Tallozó, Ön rendkívül bölcs, iszom szavait.

    Válasz
    • Köszönöm a dicséretét, mit mondjak, jólesett. Csak egy dolog tisztázandó: az Agora akkor most micsoda? Egy siralomház, kormányhivatal vagy tárgyalóterem? vagy már mosolyogni sem szabad? Csak halálkomolyan, inkvizítori szigorúsággal szabad megszólalni, és véleményt nyilvánítani? mert akkor nagy a baj akinek meg semmi humorérzéke nincs, ott is baj van.

      Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2019 >
Szeptember
  • 06

    18:00 -20:00
    2019.09.06-2019.09.08
    Tagore sétány
    Balatonfüred, Tagore sétány

    Irodalom, zene, költők versenye.

  • 07

    10:00 -20:00
    2019.09.07-2019.09.08
    Vitorlás tér
    Balatonfüred, Vitorlás tér

    Vitorlásverseny.

  • 14

    10:00 -18:00
    2019.09.14

    Családi programok és egészség nap.

  • 14

    16:30 -17:00
    2019.09.14-2019.11.18
    Folyosó galéria
    Balatonfüred, Szent István tér 1.

    Őszi hangulatok címmel közös tárlat.

  • 14

    17:00 -18:00
    2019.09.14
    Vaszary Galéria
    Balatonfüred, Honvéd utca 1.

    Könyv a Balatonról és térségéről.

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004