Oldal kiválasztása

Agora

Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést, a rágalmazást. Kérjük, hozzászólásában tegyen így Ön is! Fenntartjuk a jogot mindazon hozzászólások visszautasítására is, amelyek valamilyen faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, illetve durva kifejezéseket vagy személyes adatokat tartalmaznak. A kulturáltan megfogalmazott, jobb esetben érvekkel alátámasztott kritikáknak helyet adunk, külön örülünk, ha mindezt nevével együtt vállalja a komment író. A vádaskodó, indulatos és személyeskedő hozzászólásokat azonban nem közöljük.
Megosztás

2 952 hozzászólás

  1. Talán már évtizede is elmúlt, hogy a köztemető déli útjának állapotát folyamatosan kritizálom. Karácsonykor, pont esett az eső, meglátogattuk szeretteinket, és a kocsik számából ítélve, sokan tettek így. A földes-kavicsos út kritikán aluli, nem hiszem el, hogy erre a kb 150 m-es szakaszra, a sok milliárdos költségvetésű, mindenre, még felesleges dolgokra is pénzt biztosító városnak nem tellene. Ennek a területnek ki a képviselője, szeretnék nála is reklamálni?

    Válasz
    • A Köztemető kiválóan megközelíthető a Bajcsy utcai főbejáraton keresztül, javaslom, ezt a lehetőséget vegye igénybe! Hosszú évek teltek el a választások óta, illene tudnia, kire adta voksát!

      Válasz
    • Tisztelt Sentinel! Aki mozgásában korlátozott vagy akár idős és esetleg a szerettei sírhelye a déli út körül található, neki is ilyen rosszindulattal válaszolna? Az empátia és a dolgokhoz való pozitív hozzászólás fontos emberi erény.

      Válasz
    • Persze, hogy nem oldja meg a problémát. A jobb világítás is kell. De az autósok hozzáállásán ki fog változtatni?

      Válasz
  2. Kedves Fürediek ! Próbáljunk meg most , hogy az év utolsó napjaiban kicsit magunkba szállni,és boldog új évet kívánjunk egymásnak!

    Válasz
  3. Érdeklődnék hogy valaki tudja-e hogy a 2018as parkló bérletek év végén lejárnak vagy meglehet hosszabittani őket már?

    Válasz
  4. Teljesen igaza van Horváth Mihály uti irónknak. Az ujonnan aszfaltozott utszakasz egyszerüen kritikán aluli. Talán igy nem kellett volna átvenni a kivitelezőtől.

    Válasz
    • Még annyival kiegészíteném a Horváth Mihály uti „témát”, hogy általában jellemző hogy a különböző fázisokban készülő aszfaltok szine is merőben különböző. NEM kicsit! Azaz az áruház felőli oldalon még szürkés, aztán az újonnan felújított részen már szinte fekete. Nem tudnak ugyanolyan „recept” szerint menni? üdv és minden jót 🙂

      Válasz
  5. Mint ismeretes 2019. január 1-től már nem az ÉNYKK, hanem a V-BUSZ Kft. végzi Veszprém városban a helyijáratok üzemeltetését. Ez azért érdekes Balatonfüreden, mert a megyeszékhelyen felszabaduló buszokból pár darab kerülhetne Füredre is. Remélem lobbiznak elöljáróink az ÉNYKK-nál, hogy 3 db-ot a kék-fehér buszokból (ilyenek jártak a vizes VB idején) ide csoportosítson át a Volán. Itt a lehetőség lecserélni a közel 30 éves piros MAN-okat.

    Válasz
  6. Az Ady Endre utcában a Lóczy gimnázium közlében lévő két zebra este életveszélyes. Annyira rossz az utcai megvilágítás, olyan sötét van, hogy autósként és gyalogosként is egyaránt rossz érzéseim vannak ott. Autóval közlekedve egyszerűen nem látni, hogy a vak sötét járdáról kilép-e valaki a szintén gyér megvilágítású járdára. Kérem az illetékeseket gondolják át ezt és tegyenek valamit, plusz lámpa, erősebb lámpák – mert előbb utóbb itt tragédia lesz. Veszprémben most kap 13 gyalogátkelő új megvilágítást, itt a példa, ha ott meg tudják csinálni, itt sem lehet ez probléma.

    Válasz
    • Egyetértek! Gyalogosként én sem érzem biztonságosnak, a telefonommal szoktam lefele világítani, vagy magamra, azt látják, de ugye ennek nem így kéne lennie. Ez a gimnázium előtti egyetlen zebra. A másik ilyen kicsit feljebb, az Ady Endre-Noszlopy utat határoló zebránál van, a Sarki bolt és a Kinizsi bank között. (gondolom erre gondolt a „gimnázium melletti másik zebraként, még ha pontatlanul is fogalmazott”. Egy a lényeg, itt sem megfelelő a kivilágítás, különösen nyáron probléma ez amikor a lombok mégjobban takarnak, de persze ilyenkor télen sem jó. Tegyünk már valamit!

      Válasz
    • Ez a villogó KRESZ lámpa nem rossz ötlet, de NEM oldja meg a problémát. Az egyik zebránál pont van is egy halványan pislákoló sárga lámpa. A probléma az, hogy NEM lehet látni este, áll-e gyalogos az út szélén! Különösen nyáron a lombok alatt rossz ez, mert gyakorlatilag teljesen sötét mindkét oldal de télen sem az igazi. Jobb világítás kéne oda.

      Válasz
  7. Kedves fürediek! Mai nap mentem a Horváth Mihály út „új” felújított nyugati részén. Nagyon remélem, hogy nem ez utolsó aszfalt réteg, mert kb olyan, mint mikor hullámvasútozik az ember. Felfestés nincs még rajta így remélem, hogy még kap egy „normális” réteget. Köszönöm

    Válasz
    • Aztán arra az útszakaszra egy fix sebességmérőt is mert ha jó lesz a burkolat, 140 eket mennek majd az önjelölt nem igazán helybeli Fittipaldik:)

      Válasz
  8. Probio-nak! Kedves ügyintézők! Arácson, a Pincemester utcában nem ürítették a kommunális hulladékot kedden, ….sem szerdán, …sem csütörtökön…
    jön a karácsony, nagy bajban leszünk, 🙂 mikor szállítják el? Köszönettel! Andrea

    Válasz
  9. Idén a lakótelepen sok helyen a parkokból nem szedték össze a faleveleket néhol bokáig áll é s szél fújja összevissza.

    Válasz
  10. Tisztelt Tallózó! Köszönöm a magvas hozzászólását, és a helyreigazítást. Önnek teljesen és mindenben igaza van 🙂

    Válasz
  11. Szilveszterkor miért nincs egy köztéri program a városban? Lent a Vitorlás téren együtt köszönteni az új évet. Kis koncert esetleg. Nem értem.

    Válasz
    • Valószínüleg azért, mert nincs rá igény és nincs rá pénz. Szerencsére. Mert hangzavar az van enélkül is elég. Aki pedig csak ott érzi jól magát, az elmehet Veszprémbe. Aztán a Vitorlás térre szervezés nélkül is el lehet menni (kis fantázia kell csak hozzá), a koncertet meg hátiszákban is el lehet vinni, (vannak már 20W teljesítményüek is) esetleg füldugót is hozzá. A hangulatnak ugyan belülröl kéne elindulni, ahol ehhez külsö segítség kell, azt már megette a fene.Óvatos kérdés Tündének: hol van az a felsö város? Sosem láttam. Felsö falu, az van. Nagyon van. Bár ne lenne.
      Üdvözlök mindenkit a neki járó tisztelettel Tallózó

      Válasz
  12. Egyetértek a szilveszteri és adventi hozzászólásokhoz. Párszor jártunk a veszprémi adventi vásárban, de nagyon jó hangulatú, esténként van egy kis program, a gyerekeknek mini körhinta, stb. Szól a kellemes zene, ezt itt is meg lehetne csinálni. Nem kell nagy vásárra gondolni, csak pár házikóval, kellemes hangulattal, forralt borral, teával. Akár a csarnok melletti parkoló egy részén is elférne. Egy szilveszteri rendezvényt is szívesen vennénk, gondolva azokra akik nem akarnak partykra menni, de esetleg szívesen búcsúztatnák az óévet társaságban. Ez is lehetne talán a felső városban. Egyszer jó lenne ezt megvalósítani.

    Válasz
    • Esetleg saját maguk megszervezhetnék? Vagy levegővételhez is önkormányzati szervezés kell?

      Válasz
    • Legyen kedves számolja meg a buszokon utazókat. A fizetős utasokhoz elég lesz egy keze.

      Válasz
  13. Érdeklődnék többek nevében, hogy szilveszterkor lesz e valami szabadtéri rendezvény a parton. Tavaly is elég sokan búcsúztatták az óévet lent a kikötő környékén.

    Válasz
  14. Miért nincs a városban egy kulturált adventi vásár? A sok szezonhosszabbító erőlködés helyett egy ízléses vásárt kellene szervezni, pár kísérő programmal. Lehetne mondjuk a Piros templomnál egybe kötve a Betlehemmel, sok fénnyel, hangulatosan. A hetenkénti gyertyagyújtáskor pedig rászervezni egy-egy programot, hogy igazi alkalommá váljon. Erre lenne igény. Több városban lehet látni jó példákat.

    Válasz
  15. Tökéletesen egyetértek a lenti hozzászólóval!Hangoztatják az illetékesek, hogy mennyire fejlődik a város (és tényleg sok üdvözlendő fejlesztés zajlott/zajlik!), csak arra nem gondolnak, hogy a környezetünket is óvni kellene közben – többek között a megnövekedett környezeti terhelés miatt. A XXI. században egy ilyen szintű városnak elektromos buszokra lenne szüksége. Már hallom is a választ: nincs rá pénz! Pedig biztosan lenne rá a költségvetésben! Lehetnének kisebbek, de sűrűbben közlekedő buszok, főleg a reggeli és délutáni időszakban, amikor a lakosság többsége használhatná a közösségi közlekedést. Ha óránként, másfélóránként pöfög egy-egy ócska busz, csodálkozunk, hogy a nyugdíjasokon kívül senki sem használja és mindenki más kocsiba ül? Ezt jobb járattervezéssel könnyen lehetnek orvosolni.Illene lépni ez ügyben.

    Válasz
    • Milyen szintű városnak? Balatonfüred télen egy nagy falu, semmiképp sem város. Még egy rendes adventi vására sincs. Az a baj, hogy sok az autó. Azt látom minden reggel az iskolák környékén, hogy egyesével hozzák autóval a gyerekeket iskolába. Egy autó, egy szülő, egy gyerek. Máris kész a reggeli dugó. Bár hozzáteszem Arácson kívül nincs olyan távolság Balatonfüreden belül, ami nem lehetne könnyen legyalogolni. Sajnos a mai fiatalság már erre sem képes, autóval viszik a feneküket háztól-házig.

      Válasz
  16. Nagyon jó ötlet volt a Köztársaság utcai lakótelep mellett vezető kerékpárúton a közvilágítás kiépitése! Sokan járnak arra sötétedés után gyalogosan is. Igy most biztonságossá vált a közlekedés.Megérte várni rá kicsit! Köszönet érte!

    Válasz
    • Tényleg jó dolog, ideje volt, de elkészült. Most már csak egy pici kérés ezügyben: lehetne néhány padot is ezen az útvonalon fölállítani? az sem baj, ha nem újak, csak ülni lehessen rajtuk. Ha valami akadály lenne, akkor a városvezetés még időben segítséget kérhetne a Jézuskától.

      Válasz
  17. Csak mert itt jóformán kizárólag megoldatlan problémák, panaszok olvashatóak! Pár napja a jelentős csapadék okán járhatatlanná vált egy kis út a város külterületén. Másnap az illetékes hivatal a szóban forgó úthibát szakszerűen kijavíttatta, természetesen a területen lakó, és autózó polgárok nem kis csodálkozása közepette! Úgy gondolom ilyen jelenleg szép hazánkban igencsak kevés településen fordul elő. Sőt…. :))))

    Válasz
  18. Aggódó Anyukának üzenem, hogy egyetértek ugyan a rókák miatti aggodalmával, de ha arra gondolok, hogy Erdélyben a medvék szaporodtak el ugyanilyen brutális módon, akkor valamelyest megnyugszom! Amúgy nincs ebben az egészben semmi furcsaság, a Természet visszaköveteli, amit elraboltunk tőle. És jó lesz, ha elgondolkodunk ezen, mert ő az erősebb – még ha ezt sok öntelt és nagyképű, önmagát embernek tituláló figura másképp is gondolja!

    Válasz
  19. Tisztelt Hozzászólók! Nagymamaként gyakran járok unokáimmal a kiserdei játszótérre. 2011-ben történt a Kiserdő teljes rekonstrukciója, de – ahogy Sziszi is írta – rossz állapotban vannak és felújításra szorulnak a játékszerek, sportszerek, az utak, csapadékelvezetés, táblák stb. A következő évi költségvetésben biztosítjuk annak fedezetét, hogy ne csak a gyerekek kedvenc játszótere, hanem maga a Kiserdő is teljes felújításon essen át. Köszönöm hozzászólását. Üdvözlettel: Molnár Judit, városi képviselő

    Válasz
    • Kedves Molnár Judit városi képviselő Asszony! Nagyon szépen köszönöm a reményt keltő válaszát! További jó munkát és szép napokat kívánok!

      Válasz
  20. M.e nek:
    Igen,teljesen igaza van,csak az a baj,hogy úgy látszik,az illetékesek nem olvassák az Agorát.Nem is tudom,hogy ez ügyben kik az illetékesek.

    Válasz
  21. Lassan tényleg jön a tél: Ezért kérdezem:A Tesco elötti buszmegálló-házikóknak sohasem lesz oldalfaluk? Azért ez elég kellemetlen lenne! Az összes,nem -régiben épült megálló-fülkének van oldala,ide miért nem jutott?

    Válasz
    • Kedves Anna a Deák Ferenc utcában a buszmegállónak még teteje sincs nem, hogy oldala. Pedig higgye el a nyugdíjas szívesen leülne a padra, de mivel állandóan vizes a pad csak álldogálnak szegénykéim. Biztos mind a két lábuk egészséges és így ösztönzik őket az egészséges életmódra.

      Válasz
  22. Utóbbi időben nagyon elszaporodtak a rókák az állomás és a lakótelep környékén. Ma a bölcsőde udvarán láttunk 2 állatot is . Nem „Veszélyes ez ” ?

    Válasz
    • Egészen biztos veszélyes, de éppen így veszélyesek a vaddisznók is egyre több helyen a városi parkokban. Nem tudni miért, de régen ezeket kilőtték, ahogyan a fölöslegesen nagyra nőtt őz és szarvas állományt is „karban tartották”. Most semmi ilyent nem hallani, valószínüleg valami teljesen elferdült és félreértett „Zöld logika” és divat alapján. Ezekután csak egy kérdés marad: ha a kétfarkú repülő hangyától a szárnyas gilisztáig és a faroknélküli széncinkéig minden a védett kategóriába tartozik, akkor ki véd meg minket EMBEREKET??
      Tallózó

      Válasz
    • az emberek veszélyesebbek!

      Válasz
  23. Érdeklődöm miért nem lehet a Kisfaludy strand kameráját megjavítani. X.7-én lefagyott. Sok szép emlék miatt látogatnánk ezt az oldalt.

    Válasz
  24. A Malom-völgy alsó szakaszán, közvetlenül a felső aszófői út alatt az elmúlt időszakban brutális földmunkákat végeztek, nagy munkagépekkel föltúrták a környéket, aminek az eredménye egy mesterséges tó lett, amibe állítólag pisztrángokat akartak nevelni. Nos, mindebből semmi nem lett, a tómeder nyáron majdnem teljesen kiszáradt, posványos, sáros, bűzölgő gödör lett belőle. Nemrég valamivel több víz került bele, de a környezete teljesen elhanyagolt, gazos, rendkívül lehangoló látvány. Vajon ez kinek a bűne, ki felel érte? Ha belefognak egy ilyen munkába, azt miért nem fejezik be? S megtudjuk-e valaha is, hogy mindezért felelősségre vontak-e valakit, vagy nyugodtan lehet pusztítani a környezetet, nem számít! Fölháborító és végtelenül cinikus magatartás!

    Válasz
  25. Örömteli, hogy a Tamás-hegy oldalában lévő keresztnél illetve fent, a kilátó mellett szemétgyűjtőket helyeztek el. Az már kevésbé az, hogy ezek a szemétgyűjtők csordultig vannak hulladékkal, ami beteríti a közvetlen környezetüket is! Kiábrándító, lehangoló látvány annak a számos kirándulónak-sétálónak, akik ebben a csodálatos őszi időben arrafelé veszik az útirányt.
    Megint valami, amit csak félig oldottunk meg, vagyis sehogy! Mi lenne, ha egyszer végre valaki illetékes helyen ilyen kérdésekben is tovább látna az orra hegyénél? És az is eszébe jutna, hogy ha odatelepítek egy szemétgyűjtőt, azt időnként illene üríteni is…

    Válasz
    • Igaza van, köszönöm a jelzését, gondoskodunk a megfelelő ürítésről. Meggondolandó viszont motorikusan megközelithetetlen helyen , a kilátó mellett gyűjtőt elhelyezni, véleményem szerint ez nem elvárható, a kirándulók talán ne ott próbáljanak megszabadulni a túra során keletkező hulladéktól, ennyi környezettudatosság szükséges lenne.

      Válasz
    • Kedves Somogyi Úr, a környezettudatos gondolkodásmóddal kapcsolatban teljes mértékben egyetértek Önnel, azt viszont Önnek kell megérteni, hogy ha valahová odatesznek egy szemétgyűjtőt, akkor az emberek abba bele is fogják dobálni a szemetet. S ha ezt nem ürítik rendszeresen, akkor az történik, ami jelenleg az említett helyeken tapasztalható.

      Válasz
  26. Fürediek többen tapasztaljuk, hogy a helyi buszok ülései kopottak. Tisztításra vagy áthúzásra szorulnának. Félünk leülni. Jó lenne, ha erre volna pénze az Önkormányzatnak! A városban nagy az idegen forgalom és nem mindegy milyen véleménnyel vannak az ide utazó nyaralok. Kérem, szíves segítségüket! Tisztelettel: Eszter

    Válasz
    • A buszokat illetve a helyi járatú szolgáltatást egy cég a Balaton Volán végzi. A járművek karbantartása az ő feladatuk. Ehhez semmi köze az önkormányzatnak. A turistákat idekeverni is fölösleges, mert egyrészt javuk nem használja a helyi járatokat, másrészt turisták nélkül se legyenek kopottak az ülések, márha olyanok.

      Válasz
    • Ezeket a buszokat a roncstelepre kéne továbbítani. Illetve a város gondolom fizet a volán részére szolgáltatási díjat, így felléphetne a buszok 21. századi komfortfokozatáért. Más városokban elektromos buszok járnak, nálunk meg lassan lekopik az „Euro2-es!!!! motor a környezetért” felirat a buszok hátuljáról. 😀
      Lehet, hogy többen használnák a helyi járatot, ha normális szolgáltatás lenne. (Na meg persze valós igények alapján történne a járattervezés)

      Válasz
    • Tisztelt Anna, az Esterházy strand bővitése nincs napirenden.

      Válasz
  27. Tegnap a Tagore sétány feletti kiserdőben sétáltunk. Kiábrándító volt, hogy az utak nincsenek rendben tartva, a korábban kitett tájékoztató és ismertető táblák tönkrementek, eltűntek, a szabadtéri tornaeszközök szintén karbantartás nélkül vannak és ami betette a kaput, hogy a WC zárva volt. A tábla szerint 10-18 óráig van nyitva (vajon miért, előtte és utána?), de már 16 órakor zárva volt, gondolom egyáltalán nem is volt, nincs is nyitva. Szomorú, hogy a pár éve rendbe tett erdő – karbantartás hiányában – ilyen állapotban van. Lassan Füred tényleg a milliomosok várásává válik, épülnek a luxus apartmanok, lakóparkok, körbekerített, rendben tartott kertekkel, udvarokkal. Javaslom, hogy az ilyen luxus ingatlanból befolyt összeget , vagy ha ilyen nincs (?), akkor szedjen a város ezen ingatlanok után luxus adót és az így befolyt pénzt fordítsa a közterületek folyamatos, a város hírnevéhez méltó karbantartására.

    Válasz
  28. Szeretném megkérdezni tényleg bővítik az Esterházy strandot mert hallottuk, hogy azért vágják ki apránként a fákat a szomszédos telken. Jó ötlet, mert már úgyis alig férnek el az emberek, éppen túlzsúfolt lett a terület. Üdvözöljük az ötletet!

    Válasz
  29. Kicsit szíven ütött a „Lakások, parkok, bíróság a felső városrészben” riportban a szlömös terület említése. Ezen a nyomornegyeden él Balatonfüred lakosságának nagy része. Aki fejlődött volna, ha az építészeti szabályzatok hagyták volna. Mi például azért nem építkezhettünk, mert a hatályos HÉSZ nem engedett az Ófaluban jellemző hosszú udvarokban átépítést, mert nem rendelkeztek határos közterülettel. Ezért a fiatalok máshol kerestek életteret, munkát, lakást, emberhez méltó lakást!, házat. Nekem meg maradt a „nyomornegyed”. Fiatalkoromban a Faluban volt Kultúrház, táncoltunk – népi tánccsoport, tánciskola – ahol illemre is oktattak. Mozi, színpad volt, könyvtár. Vagyis művelődtünk, kulturálódtunk, élveztük ifjúságunkat. Megbecsültük az öregeinket, elismertük tapasztalataikat, tanultunk tőlük.
    Most tevékeny fiatalok nélkül a „nyomornegyed” szintjére süllyedtünk mi is, akik naponta elmegyünk dolgozni, tesszük a munkánkat, önkénteskedünk . Termelünk és szétszórva szeretnénk megmenteni az ófalut a pusztulástól! Őszinte örömmel várom az újjászületést, a közösségi életet, az emberek megszólítását, motiválását!

    Válasz
    • Kedves Asszonyom! Most olyan gyorsan változik a világ, hogy kissé abszurdnak tűnik a már néhány évtizeddel korábbi időszakok eseményeinek fölemlegetése is. Ezt még az időszámítás is jelzi valami módon, mert az Ön által említett időszakot „elmúlt évezred”-nek is nevezhetjük. Olyan mértékben fölgyorsult minden, hogy azt pszichésen képtelenség követni; épp ennek következtében nő a feszültség – és sajnos ennek nyomán az agresszió is – az emberekben. A döbbenetes pazarlás, energia-pocsékolás, szemetelés következménye az a természeti környezet-változás (=pusztulás), amit a vészjelzések ellenére sem vagyunk hajlandók meghallani.
      Ófalu-megmentésről álmodozni luxus, amikor olyan építkezési boom van városunkban, ami totálisan megváltoztatja Füred korábbi jellegét. Gombamód szaporodnak a színtelen-jellegtelen, szögletes, beton-fém-üveg társasházak és nyaralók, amelyeknek semmi köze a hagyományos Balaton-parti építkezéshez. Annak természetesen örülünk, ha egy-egy totálisan lerobbant városrészt megújítanak, de aggódással figyelünk: mi jön helyette? Mint ahogy a nevezetes mélygarázs esetén is: parkot ígértek fölé, nézzék meg, mi van ott! Elkeserítő! Szóval van okunk az aggódásra!
      Azt a megjegyzését vitatnám, hogy „Ezen a nyomornegyeden él Balatonfüred lakosságának nagy része.” Szerencsére ez már nem így van. De ha lesz is(?) tendencia-váltás, sok helyrehozhatatlan hiba már ránk égett, viselnünk kell!

      Válasz
  30. Nagy várakozással figyeltem az elmúlt években a Horváth Mihály utcai uszoda építését de sajnos csak most értem rá, hogy magam is ússzak egyet az új létesítményben. A víz remek, a pályák éppen alig voltak lefoglalva így élvezetes volt az úszás. Maga a létesítmény valóban megérdemli az építészeti nívódíjat. De, ha csupán dicsérni akarnék akkor nem volna értelme ennek a jegyzetnek ezért rátérek némi kritikára.
    Az egyik megoldandó problémát az öltözőknél észleltem. Sok gyereket hoznak a szüleik úszás oktatásra ami nagyon helyes, tanuljon meg minden balatoni gyermek úszni. Azonban, ha például apuka hozza a kislányát illetve anyuka hozza a kisfiát akkor az öltözőben része lehet némi biológiai felvilágosításban amikor a zuhanyzóból az öltöző kabinhoz megy a vendég öltözködni és nem takarja el magát törölközővel.
    A másik problémával az uszoda recepcióján találkoztam. Külföldi vendég érkezett de a személyzet idegennyelv ismeret hiányában nem tudta tájékoztatni arról, hogy csak úszósapkával mehet a medencékhez. Körülnéztem, de a közelben sem erről a követelményről illetve semmi másról nem tájékoztatta semmilyen idegennyelvű felirat a vendégeket.
    Egyébként mindenkinek ajánlom, hogy használja ki a lehetőséget és gyakorolja az úszást télen is a kitűnő Balatonfüredi Városi Uszodában!
    Gondolom a Városi Uszoda része a balatonfüredi idegenforgalmi kínálatnak és

    Válasz
  31. Szeretném, ha egy illetékes megerősítené vagy cáfolná azt a hírt amit most olvastam egy hírportálon. A hír a következő. Visszavonta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a Balaton funkcionális térségének komplex közlekedésfejlesztési koncepciójának elkészítésére kiírt nyílt közbeszerzést. Ebben szerepel az északi part vasút villamosítása is. Igaz vagy nem?

    Válasz
    • Ön tényleg komolyan vette ezt az egész villamosítás-ügyet? Azt kell mondjam, nagyon naiv ember! Bedobták, mert jól hangzik, lehet tapsolni, hurrá, van itt minden! Fejlődünk!
      Gondoljon bele, ha Füredig villamosítanák a vasúti közlekedést, akkor itt kellene mozdonyt váltani, villamosról dízelre. Tudja, ehhez mekkora beruházást kellene megvalósítani az állomásunkon? Mert jelenleg erre alkalmatlan.
      Amúgy meg én magam is nagyon sajnálom, hogy nem lesz belőle semmi, mert jó lett volna! Igaz, azt nem tudom, a fűzfői kanyart hogy oldották volna meg (ahol csak csigatempóban lehet haladni az éles kanyar miatt, így is majdnem szétesnek alattunk a kocsik), ott egészen új nyomvonalra lenne szükség, de hát ott az a fránya Balaton…

      Válasz
  32. A ‘Parkoláshpz” hol van az előírva, hogy a parkoláshoz szükséges mobiltelefon? Tudom, hogy a ma embere nélküle már nem ember, de már elnézést, a parkoláshoz elsősorban autó kell.Maradjon az én döntésem, hogy hogyan fizetek? Ezzel az intézkedéssel egyesek ‘diszkriminálva” vannak.

    Válasz
  33. 16 fokos a Balaton, kint 29 fok van, a Probio meg még a lépcsőket is partra tette a strandokon. Brávo!

    Válasz
    • Mindkét strandunkon lehetőség van a viz kényelmes, veszélytelen megközelitésére a kialakitott lidókon keresztül.

      Válasz
  34. Talán volt már szó róla, de a helyzet továbbra sem változott. A hajógyári úton 30 km/óra a maximálisan megengedett sebesség. Gyakran járok arra, de az a gyanúm, hogy az egyetlen közlekedő vagyok, aki ezt be is tartja. Néha úgy száguldanak el mellettem, hogy az bőven felette van az ötvenen is, néha meg úgy néznek rám, mint egy idiótára: mit cammog itt ez a majom?
    Nos, jó lenne tisztázni végre ezt a kérdést: kinek a felelőssége ez? Az első, ösztönös válasz: a száguldozóké. Igen, de én egyáltalán nem mentem föl azokat sem, akik egyáltalán nem törődnek azzal, hogy az előírások betartását ellenőrizzék is! Minek a tábla, ha olyan, mintha ott se lenne? És valóban indokolt ott ez a csiga-tempó? Közvetlenül a TLC-nél elfogadható, mert sok a gyalogos, baromi keskeny az út az ott parkoló autók miatt, alkalmanként igen nagy a forgalom, tényleg veszélyes! De az odajutásig miért korlátozzák elvileg a sebességet? – mert hogy gyakorlatilag senki sem tartja be.
    Sajnos az ilyen szituációknak az az egyenes következménye, hogy a közlekedők egy része a lényegesen fontosabb, valóban szükséges korlátozásokat is komolytalannak veszi.
    Vajon elgondolkodik-e mindezen az, aki tehetne is valamit ez ügyben? (Költői kérdés.)

    Válasz
  35. Szép valóban a fődíjas kert, de véleményem szerint az egész Virágos Balatonfüredért Mozgalom alapvető hibával működik évek óta. Nézzük meg ezt a kertet a cikkben, jól látszik, hogy tehetős emberé a telek, megteheti, hogy még a járdát is felújítsa a háza előtt. Ezért nem tartom szerencsésnek és igazságosnak a versenyt, mert a gazdagabbaknak eleve nagyobb a lehetőségük és így az esélyük is. Ami meg végképp abszurd, hogy a díjjal járó támogatást is megkapja. Nem szorul rá! A kisember, a kispénzű füredi polgár labdába sem rúghat. Sajnos.

    Válasz
  36. Kedves Közvilágítás írta! Balatonfüred településen a közvilágítás és térvilágítás üzemeltetése, megosztott feladat, tulajdoni határokkal az E-on áramszolgáltató és Dobos József Ev vállalkozó (Balatonfüred Város megbízott tér és közvilágítás üzemeltetője)között. Kérném a http://www.magasban.hu weboldalra mely hibabejelentésre szolgál bejelenteni szíveskedjen a hibát pontos meghatározásokkal, majd a bejelentés után a hiba rövid időn belül kijavításra fog kerülni. Tisztelettel:Dobos József

    Válasz
    • Közvilágításhoz! Na, erre kíváncsi vagyok, fog-e történni tényszerű bejelentés a hibabejelentő oldalra, vagy ez is csak egy megszokott hőbörgés. Minden konkrétum nélkül. Dobos Úr, kérem jelezze azt is itt, hogy kapott-e bejelenést?

      Válasz
    • A mobiltelefonról inditott parkolási dijfizetés az egyik legnépszerűbb alkalmazás, dijbevételünk kb 40 %-a származik innen. Felára valóban van, ez azonban tőlünk független dijtétel, az a mobilszolgáltató cégek bevétele, tehát mi megszüntetni nem tudjuk, sem befolyásolni.

      Válasz
    • A bejelentés folyamatosan ment az Önkormányzathoz (a két hónap alatt min 10-szer), kétszer kint is volt az E-on, de a lámpa továbbra sem világít. Dobos Úrnak köszönöm, ment a hibabejelentés oda is. Köszönöm a lehetőséget.

      Válasz
    • A problémát tegnap megoldották, köszönöm az illetékesnek.

      Válasz
  37. Októbert írunk ,de az augusztusi viharkár okozta közvilágításokat még mindig nem tudták helyre hozni. Kinek a hibája, az Önkormányzaté vagy az E-oné? Az E-on egy szolgáltató cég. Vagy mégsem?

    Válasz
  38. Szerettem volna a Jókai villa előtt parkolni. A szokásos érmebedobós parkoló óra le van ragasztva és ki van rá írva, hogy csak mobiltelefonnal lehet parkolódíjat fizetni. Szeretném megtudni , hogy miért? Nincs okostelefonom és nem is nem is lesz. A nyomógombos telefonommal kezdeményeztem a díjfizetést. Szinte azonnal kaptam egy sms-t a vodafonetól, hogy a díjcsomagommal nem vehetem igénybe a szolgáltatást. Beültem az autóba, mentem egy kört a környéken és 3 parkolóóránál eljátszottam ugyanezt. Eléggé ment az idő, úgyhogy kényszerből beálltím egy magánparkolóba kerek négyszáz forintért, mert csak ott tudtam készpénzel fizetni. Időközben találkoztam egy parkolóőrrel, mert belőlük elég sok van Balatonfüreden, és ő elmoindta, hogy a Hurai parkolóban még van pénzbedobós parkoló óra. Azóta ott parkolok. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy 1. Nem mindenki tudja igénybe venni az okostelefonos szolgáltatásokat, mert nincs mindenkinek arra alkalmas készüléke vagy díjcsomagja. 2. Egy külföldinek ugyanez még bonyolultabb. 3. A tájékoztatás nem megfelelő. Jó lenne ha újra lehetne érembedobással is fizetni, hiszen a parkoló óra alkalmas rá, a parkoló őrök meg így is többen vannak, mint egy hadsereg, úgyhogy belefér a munkájukba az ellenőrzés. Egyébként is elég agresszíven vadásszák a büntethetőséget.

    Válasz
    • A Huray utcai parkoló automata valóban műszaki hibás, a javitás hosszabb időt vesz igénybe. Azonban 50 m-en belül, a volt piactér területén is van egy működő automata, ahol lehetősége lett volna készpénzzel fizetni. Elnézését kérjük a kellemetlenségért. Szeretnénk hosszabb távon a készpénzes dijfizetést annak hátrányai miatt kiiktatni, helyette inkább bevezetjük (a mobilos fizetés már elterjedt) a bankkártyás , érintős fizetési lehetőséget. Ilyen működik már a Zákonyi mélygarázsban és a Kisfaludy utcában is, folyamatban van még az Esterházy parkolóban is. Véleményem szerint ez lehet a legkényelmesebb dijfizetési lehetőség a jövőben- a külföldieknek is.

      Válasz
    • Sokfelé járok az országban, de füredi programokat promotáló plakátokkal nem igazán találkoztam. Talán egy rendezvényről volt valami. Ha szezont akarunk hosszabbitani akkor nem a városon belüli plakátolást kéne tolni.
      Továbbra is hiányolom a fiataloknak szóló rendezvényeket.

      Válasz
    • Ha a Deák utca jelzett helyére fedett buszmegállót építenének, akkor hol menne a gyalogos? Mivel ott a megálló a keskeny járda mellett van.

      Válasz
    • Kedves Parkolás nevű tag. A mobilos fizetéshez nem szükséges okostelefon, hagyományos nyomógombos telefonnal is használható tehát gyakorlatilag teljesen mindegy. Csak egy SMS-t kell elküldenie, meg a parkolás végén mégegyet a leállításhoz.
      Ha a díjcsomagjával nem tudja igénybe venni a szolgáltatást, vagy nem is tudja, hogy tudja-e, ne haragudjon de az az Ön hibája. Nem a rendszer rossz, Önnek kell tudnia hogy mit írt alá.
      Továbbá ne haragudjon de azt kell mondanom nem olvasta el figyelmesen a tájékoztatatásul kapott üzenetet, miszerint a szolgáltatás az Ön előfizetésével nem vehető igénybe, feleslegesen próbálta meg a többi automatánál lévő számmal is.

      Szerencsére a helyzet nem rossz, feltehetőleg csak le van tiltva előfizetésén az emelt díjas szolgáltatások használata – helyesen. Ezt az esetek többségében alapból beállítják de kérésre feloldható.
      Bizonyos szolgáltatóknál nem is működik, de ami ki van írva magára a parkolóautomatára, azon megy.

      Somogyi úrtól kérdezem, kérem, hogy ugye a kényelmi díjat eltörlik a mobilfizetésnél, ha már ilyen modern törekvéseik vannak?
      Örvendetes hogy végre a kártyás fizetést részesítik előnyben, de egyben sokkoló hogy a mobilparkolásnak 100 ft körüli FELÁRA VAN!

      Nem szeretnék bántani senkit, biztosan Önöknek és a partnercégnek is költséges üzemeltetni a rendszert, de amíg egy forinttal is többe kerül nekem mobillal a parkolás, addig én viszem az aprópénzzel teli vödröt.

      Válasz
    • A legjobb az lenne, ha a másik Balaton-parti településsel analóg módon itt is ingyenes lenne a parkolás.

      Válasz
    • „A legjobb az lenne, ha a másik Balaton-parti településsel analóg módon itt is ingyenes lenne a parkolás.” Akkor tessen átmenni az analóg településre parkolni.

      Válasz
  39. Hogy ne csak a felvonulásról legyen szó. A reformkori hétvége nulladik napján volt a fiatalok napja,amin a mi gyerekünk is részt vett reggeltől estig.Amin tudtunk, mi is részt vettünk vele. A kincskeresős városi versenyt nagyon élvezték és bár nem lettek elsők, de Füredről olyan dolgokat megtudtak,amit eddig mi sem tudtunk. Ezt minden évben meg kellene csinálni minden füredi iskolásnak. Azt a jó fej fiatal tanárt a Lóczy gimnáziumból dicséret illeti,hogy kitalálta és levezette a versenyt.
    A szavalóversenyt szerintem nem kellene erőltetni. Húsz évvel ezelőtt még elment,de például a videókészítés és blogírás sokkal jobb ötlet ennek a korosztálynak.. Az esti koncert csúcs volt. Igényes, élvezhető zene igényes fiataloknak és nekünk is .
    Nekünk tetszik a kezdeményezés,hogy egy nap legyen a fiataloké. A szavalóversenyt megszüntetném,de legyen jövőre is városban futkosós, kincskeresős játék, koncert,videó. A szervezőknek köszönet,hogy gondoltak a fiatalokra és kérjük,ne hagyják ez abba! Valami elindult jó irányba.

    Válasz
    • Szerintem egy szavalóversenyt meg lehet jól is rendezni, s akkor mindenki számára élményt jelent: e résztvevőknek is és a hallgatóságnak is. Ehhez persze megfelelő tematikát kell kidolgozni s profihoz közeli szervezést biztosítani. Azt gondolom, a fiatalok számára igenis fontos az ilyen jellegű szerepelés, illetve az arra való felkészülés. Igen, itt bejön a felkészítő tanárok felelőssége is: miként állnak hozzá, mennyire tartják mindezt fontosnak. Meggyőződésem, hogy a verstanulás és a versmondás továbbra is nagyon fontos úgy az irodalomban való jártasság, mint az egyén jellemfejlődése szempontjából. Ezzel nem azt mondom, hogy ne legyen videoprogram, vagy más, 21. századi eszközöket felhasználó feladat, hanem azt, hogy mindkettő fontos, megférnek egymás mellett. A felnőttek, a nevelők feladata, hogy helyes irányba kormányozzák az ifjúságot. Persze, tudom: ez egyre nehezebb feladat, de nagyon sok múlik rajta.

      Válasz
  40. A reformkori ünnepségekhez annyit még, hogy a Vaszaryban lezajlott versmondó verseny szervezése enyhén szólva kívánnivalókat hagyott maga után, nem beszélve az ezt követő díjkiosztásról. Van oklevél, nincs oklevél, de mégis van, csak nem elég, nem ilyen kell, olyan meg nincs – aztán a jutalmak, kapjon ez is, az meg miért nem, de nincs elég, de sok is van, mindenkinek nem jut stb. (Szegény zsűri!) Valami tervszerűség, tendencia kérem szépen! Hiánycikk errefelé? Vagy így is jó, csak behúzhassuk a strigulát: ez is megvolt!?

    Válasz
  41. Nem akarok rosszindulatú lenni, de a „Romantikus reformkor” nevű rendezvényt a város egyik meghatározó programjaként emlegetni…elég nevetséges. Függönyből vart jelmezekkel nem biztos hogy célszerű lenne nekimenni a szezon meghosszabbításának a XXI. században. Pláne úgy, hogy a hozzátartozókon kívül senki nem értesül erről a programról, ami lehet, hogy nem is baj, tekintettel arra, hogy a reformkort elég egyoldalúan, az arisztokrácia szemszögéből jelenítik meg ezek a jelmezek. Pedig akkor se volt mindenki gróf, meg vitéz. Ez a felvonulás egyszer jó volt, de már 13 éve ugyanaz
    Esetleg a mai kor ritmusának megfelelő programokkal nagyobb eséllyel lehetne nekivágni egy szezon hosszabbításnak. Meg nem ártana némi marketing is.
    Elnézést, ha valakinek a lelkébe gázoltam.

    Válasz
    • Nem a szívem csücske a reformkori fesztivál, régóta mondom, hogy meg kellene újítani. Van igazság abban, amit mond, de, hogy a realitás talaján maradjunk: a ruhák nem függönyből készültek, sőt kifejezetten igényes ruhák vannak. A Csík zenakar koncertje nagy siker volt, teljesen megtöltöttük a sportcsarnokot, volt tehát érdeklődő. Az időjárás nem kedvezett a felvonulásnak, tény és való ez a menet a reformkori városrészbe illik, de ennek ellenére elég sokan vonultak és nézelődők is voltak. Nekem most úgy tűnt a szervezők igyekeztek megfogadni pár tanácsot, nem aprózták el annyira a programot. A weben több felületen lehetett olvasni a fesztiválról, hetekkel előtte is voltak hírek, a városban ki volt plakátolva.

      Válasz
    • Megtisztel a kérdéseivel , de ezekre nem tudok válaszolni, mert nem társaságunk feladatát képezik.

      Válasz
    • Természetesen Balatonfüred nem csak a pénzes nyaralókat várja véleményem szerint. Azonban a város a minőségi turizmus irányába mozdult el , ez egyértelműen látszik. Szerintem a fürediek ennek előnyeit egyértelműen élvezhetik, bár a népszerűségnek árnyoldalai is vannak. Megvizsgáljuk annak lehetőségét, hogyan lehetne a nyaralótulajdonosoknak is valamilyen kedvezményt biztositani.

      Válasz
  42. Bajcsy és Dózsa-Gy úton kellene rendet tenni,mert a gyerekek és a gyalogosok vannak veszélyben, mivel egy gyalogátkelő zebra,és tábla sincs kirakva,de ha bekövetkezik egy gázolás akkor mi lesz? meg kell várni a bajt? Miért engedik meg a kamionoknak a közlekedését a szűk utcában/autoszállitó kamion stb/ Mikor az egyirányú utcában velem szemben jön a kamion és nekem kell félreállni! A rendőrség miért nemtesi a dolgát a városban? Hol vannak? Az autók felállnak a járdára ,a gyalogos és a kismama a babakocsival menjen az útra veszélyeztetve gyermekét és magát,de nincs választás! Tábla nincs ami engedélyezné a parkolást a járdán! Ki-é a járda?? A gyalogosé vagy az autóké?? Rendőség kérem tegyenek valamit mert tarthatatlan a helyzet.! A tulajdonos nem tud megállni a háza előtt ,hogy kinyissa a kaput,hogy betudjon állni mert ott parkol s szomszéd,nem a Ó odalán és Ó van felháborodva!
    Kérem tegyenek valamit,amig nem késő!

    Válasz
  43. Tisztelt Somogyi Úr azért címzem önnek a levelem mert ön szokott válaszolni! A kérdésem a következő. A város minden buszmegállójában lesz szép új fedett beálló vagy csak a kiválasztottaknak jut a csapadékosabb időszakban menedék? A Deák utca Helka utca kereszteződésében azóta van buszmegálló amióta Füreden van tömegközlekedés. Viszont azóta sincs fedett buszmegálló. A másik a Petőfi utca Deák Ferenc utca sarkától induló járda 6 méter után megszűnik, és vagy 40 méteren nincs is. Ezért ezen az oldalon a centrum felé csak a főúton, gyalogolva lehet megközelíteni a távolsági buszmegállót. A probléma nem új dolog. Legalább 50 éves. Amióta a 71-es főutat kiszélesítették. Itt lesz e valamikor járdaépítés? Tisztelettel Én.

    Válasz
  44. Örömmel olvastam a növekvő érdeklődést Balatonfüred iránt. Annak azonban nem örültem, amit Somogyi úr javasolt, hogy növekvő szolgáltatási díjakkal kell kiszorítani a kevesebb pénzű vendégeket a városból (szolgáltatások, parkolás díjemelése). Méltatlan lenne Füredhez az a törekvés, hogy csak a pénzes nyaralókat várja szívesen. (Talán a nagyobb tömegeket vonzó rendezvények számának csökkentéséről is lehetne gondolkodni.)
    Az sem nagyon tetszik, hogy a nyaralótulajdonosokat nem tekintik füredi polgárnak, ha nem helybeli lakósok ( csak adófizetőnek), hiszen minden kedvezménytől elzáják őket. Pl. korábban kedvezményt kaptak a Kisfaludy strand használatakor, de már évek óta ezt a kedvezményt megszüntették. Lehet, hogy el kell tiltani őket a Balaton használatától is….?

    Válasz
    • Nem csak a kevesebb pénzű vendégek kiszorítása zajlik, hanem a füredi lakosoké is. Legviccesebb az volt, amikor azzal magyarázták a kempingben épülő luxus komplexum szükségességét, hogy a füredi lakosok is majd bérelhetnek vitorlást. Elképzeltem magamat, ahogy munka után lemegyek vitorlást bérelni. De a Noszlopy utcában a Kéki pataknál valahogy nem akar összejönni az a járda. Talán majd az emelt szolgáltatási díjakból…

      Válasz
  45. Gratulálok a vasárnapi futóverseny szervezéséhez és engedélyezéséhez!Közlekedésre alkalmatlan lett a Tagore sétány! A babakocsit lehetetlen volt tolni a elkerített részen kívüli területen.A ide látogató turisták is értetlenül álltak a kordonokal elkerített sétányon!Nem is értem a város miért engedélyez ilyen káoszba fulladó rendezvényt!! Szégyen ami itt volt!

    Válasz
    • Kedves Anna, na ezt aztán szerintem egy nap tényleg ki lehet bírni. Ez nem 4-5 napig tart, mint az idióta fesztiválok, vagy 4 hétig, mint a borhetek. És Uram bocsá’, egy nap talán lehet másfele is sétálni. A turistákat meg inkább el sem kezdem.

      Válasz
    • Kedves Hozzászóló, igen, ehhez írtam, hogy ez a csendrendelet kb. olyan, mint a „húúúúúúúúúúúúúúú, nem lehet petárdázni, mert húúúúúúúúúúúúúúúú, de nagyon büntetjük”, aztán csak a mi utcánkban több százezer forintot lehetne összegyűjteni. Csak nyilván egy illetékes sem megy ki ilyenkor a helyszínre, mert nem akarja a saját testi épségét kockáztatni. Lehet, hogy a moderátor szerint talán túlfogalmaztam az igazságot, amikor első nekifutásra azt írtam, hogy ez olyan, mint amikor … van csinálva a szájból. Most megpróbálom „…”-tal, hátha így átmegy a szűrőn – még úgy is, hogy „…” nélkül képviseli csak igazán a valóságot.

      Válasz
  46. Tisztelt Városvezetés ill. Probio ZRt. Nagyon szépen rendbe rakták a Siskei (Papsokai) református temetőt, de erről semmilyen hivatalos tájékoztatás nem volt. A Balatonfüredi Napló legfrissebb számában egy olvasói levél hívja fel rá a figyelmet, semmi más. Kérdezném, hogy a temető ill. a környék további felújítása várható-e?

    Válasz
  47. Szépjóhajnalt! Aludnék, pihennék vagy mi, de ugyebár lehetetlen. Kérdezném az illetékesektől mi van ezzel a sokat emlegetett csendrendelettel, bömből a moslék zaj a lakótelep egyik közeli ők úgy nevezik szórakozóhelyéről, a hatóság semmit nem tesz. Csak füredi polgárokra vonatkozik? Jah nem hiszem! Jelen időszakban 24:00ig lehetett volna szabadtéri zajt kelteni az igen okos önkormányzati rendelet szerint egyéb időszakba 2:00ig akkor?

    Válasz
    • Engem is érdekelne, volt bárki akit megbüntettek a késő esti / vasárnapi flex-fűnyíró-zene trió valamelyik tagjáért? Olyan magabiztosan mennek a gépek, szól a zene, nem látom a konzekvenciát.

      Válasz
    • Az eredeti egy napból 2 nap lett + a 73-as lezárása szombaton abnormális gondolat volt. Jók ezek a versenyek (a szervezőknek anyagilag), de talán kevésbé frekventált helyen nem okoznának bosszúságot. Pld. Fenékpusztán.

      Válasz
  48. Évek óta többször is jeleztük itt is többen. Nincs közvilágítás az Árokszőlő úton. Belterület és ugyanúgy fizetjük az adókat, mint más utcában lakók. Ki tud ennek az ügynek az előremozdításában segíteni? Ki az illetékes ilyen kérdésekben?

    Válasz
  49. Az augusztus 10-i vihar óta nincs közvilágítás az utcánkban (Pacsirta)…egy kicsit fel kellene pörgetni a dolgokat!

    Válasz
  50. Az arácsi Hősök terén a Szent Benedek előtti parkolóban nyár eleje óta pihentetnek egy autót. Nem hiányzik senkinek? Közteresek?

    Válasz
  51. A Füredi Borhét úgy jó ahogy van! Elhagyva Füredet Budapesten a Királyi Várban kávéztunk. Sétánk a Siklóhoz vezetett így derült ki, hogy Borfesztivált tartanak .
    Belépö közel 3000ft igaz kapunk egy poharat és egy szütyöt hozzá. Igen, bent is mindennek „megkérik” az árát. Megkérdeztem míért a belépö, azt mondták koncertet kapok érte. Nem vagyok borivó, de Füreden a Tagórén a víz látványa a környék íze egy pohárban mindig élmény számomra.
    Ne akarjanak a vízre úszó szinpadot, a müsorok jók, tisztes távolságban a Borhét asztalaitól.
    A madarak sokasága nagy probléma, miért nem oldják meg évek óta? Letisztelik a látogatókat- egyre többet föntröl, miért hagyják?

    Válasz
  52. Házak: Szeretnék információt kérni, hogy a városnak van-e főépítésze, vagy bármilyen olyan döntéshozó, akinek van szépérzéke. Ugyanis egymás után nőnek ki a földből a „lakóparkok” viszont semmilyen koncepciót nem látok településképi szempontból. Ráadásul egy-két helyen kicsit nagyvonalúan vannak kezelve a beépítési százalékok. Nem akarok rosszindulatú lenni, de olyan koncepciót látok sok esetben, hogy „építsük egymás szájába a lakásokat, hogy minél több legyen, a hülye pesti úgyis megveszi 1M/m2 áron” Csak, hát az összhatás nem éppen szép. Mondjuk én semmiképpen nem vennék olyan nyaralót, ahol, ha nem figyelek oda, a szembe szomszéd teraszára ülök ki borozni.
    Jó lenne, ha végre egyszer olyan lakások is épülnének Füreden, amit bérből és fizetésből élők is meg tudnak vásárolni, esetleg némi önkormányzati támogatással. Így az itt lakók is éreznék a turizmus pozitív hatásait, nem csak a „köztiszteletben” álló vállalkozók. Tudom, jön majd a visítás, hogy épült járda, meg van WIFI, de, én kocsival járok, és van mobilnetem. Csak lakásom nincs, mert nem akarok egy kukatárolót venni 30 millióért. 10 év múlva nagyot néz majd a városvezetés, amikor nem lesz, ki megválassza őket, mert a választások általában ősszel meg tavasszal vannak. Akkor meg a pestiek még nincsenek itt, az álandó lakosok meg már 2022-ben elmenekültek egy jobb élet reményében.
    Buszok:
    A minap mentem egy piros „csoda helyijárat” mögött és azt kérdeztem magamtól, hogy ennyi jólsikerült szezon után nem engedhet meg magának a város 2-3 db olyan buszt, amit nem az NSZK-ban selejteztek le? Botrány. Ilyen buszokra szerintem csak érvényes tetanusz oltással célszerű felszállni.
    Utcák:
    A Dózsa György utcában kéne egy megállni tilos tábla, mert balesetveszélyes a sok ott parkoló autó. A vasboltnál van kiépített parkoló, illetve minden háznak van beállója. Semmi szükség nincs az utcán történő megállás engedélyezésére. Ezek a csoda buszok sem tudnak normálisan közlekedni, mert kb. orosz rulett, hogy vissza tud-e sorolni az ember, mire lentről nagy sebességgel bekanyarodik valaki. Ráadásul a fehér aszfalt egy emelt nehézségi szintet ad fékezéskor. Ugyanígy balesetveszélyes a Bajcsy utca és a Fürdő utca kereszteződése. Nem lehet normálisan kifordulni Aszófő felé, mert mindenhol autók állnak.

    Válasz
    • Minden szavával maximálisan egyet értek!

      Válasz
  53. Tisztelt Probio Zrt! A telephelyük felújításakor korábban ideiglenes telephelyként a Levendula utcában lévő területet jelölték ki. Kérdezném, hogy ebből lesz-e valami, mert semmilyen információ nem lelhető fel ezzel kapcsolatban, viszont az itt élők nem szeretnének ide semmilyen telephelyet. Szintén ugyanezen területen megint szaporulatnak indultak a sitthalmok, illetve, már-már hiányozna az a fehér kombi Fiat is, ha eltűnne a telep széléről. Remélhetőleg a sitthalmok nem illegálisan keletkeztek, mert az igen nagy szégyen lenne a rendőrségre nézve, tekintettel arra, hogy a rendőrség épületének vannak a területre néző ablakai is. 😀

    Válasz
    • A Probio ZRT jelenleg nem tervezi a Levendula u . felső részét ideiglenes telephelyként használni.

      Válasz
    • Tisztelt Somogyi Úr! Köszönöm a gyors választ.

      Válasz
  54. Most, hogy így le csendestek a kedélyek, a borhéthez hozzászólóknak pár extra információt mondanék. A legolcsóbb bor decije 350 ft volt. Vörös volt már 400 ft-tól. Annyira ne legyünk már prolik, hogy ezeket meg lesz**ozzuk és észre sem vesszük. Közel 300 fajta borból válogathatott az ide látogató. Igen, a füredi is. A zsíroskenyérből is volt vagy 20 féle, mindenkinél más. Az ételkínálat bővült. De van klasszikus kolbász is csókolom. Nem is egy féle. A végén még valaki tagságiért kiállt majd, hogy az itt élőket szuper kedvezményekben részesítsék. Vagy csak annyi böki a csőrüket, hogy drágább berúgni? Egyszerűen nem értem. A klotyókra kitalálnék egy jobb rendszert ez tény. De többit nem értem. Azért írtam ezt le mert gyakori vendége voltam a rendezvénynek, a családommal együtt is…. Igen, itt élek generációk óta.

    Válasz
  55. A Hordó és Baricska csárda környékén térdig érő parlagfű! Kinek kell jelezni?

    Válasz
    • Bármelyik templomban a mindenhatónak.

      Válasz
  56. Áldatlan állapotok vannak a városban az esőzés miatt. A pályaudvar alagútjában áll a víz, több utcában ömlik le a víz, kimossa, amit csak lehet. A látávny beruházások mellett erre is költeni kellene, ráadásul az időjárás egyre szélsőségesebb lesz.

    Válasz
    • Már vártam! Önnek igaza van, voltak problémák de azért valljuk be, ez az időjárás sem volt azért mindennapi! A hírekben is volt, több mint egy havi csapadék esett le, ezt tőlünk jóval nagyobb városok sem tudták probléma nélkül megoldani. Mindemellett a további vízelvezető árkok létrehozásában igaza van. Azokra itt-ott tényleg szükség van de azért ne fessük az ördögöt a falra.

      Válasz
    • Én is arcpirítóan magasnak érzem az árakat, nemcsak a bort hanem a hamburgert stb. is, ami szintén a borheteken volt. De szerintem maradjunk utolsó ötleténél, majd a kereslet-kínálat elrendezi. Bár halkan megjegyzem amíg ekkora teltházzal megy ez a rendezvény (nézzük csak meg mennyire tele volt a part mindig), addig szerintem nem lesz itt árcsökkenés. És ez lehet hogy így van jól. Mi helyiek úgysem ott eszünk. Bármennyire is szeretnének keresztbe tenni nekik (akkor majd jól nem megyünk a borhetekre), nem kell tartani attól hogy csődbemennének. Az ármaximum ötlete viszont teljes mértékben elítélendő, szabad verseny van. Nem lenne jó ezen változtatni, heves ellenállásba ütközne jogosan.

      Válasz
    • Ahogy mondja. Majd ha nem lesz vevő, lejjebb megy az ár. Én már most se megyek, de inkább a környezet miatt. Minőségi borokat nem hurka illatban fogyasztok, pláne nem úgy, hogy közben a városi kányák a nyakamba csinálnak.

      Válasz
  57. Tegye a szívére a kezét minden Agóra-olvasó és úgy válaszoljon a kérdésemre: adná olcsón a borát, ha drágán is megveszik? Több kérdésem nincs is…

    Válasz
    • Hát de épp ez az, hogy az árak miatt már sokan nem mennek a borhétre. Mi sem. Nem arról volt szó, hogy adják olcsón a bort, hanem arról, hogy reális áron legyen kapható, amibe persze bekalkuláljuk a helyet, a sétányt, a Balatont és a szegény borász extra profitját is. De a rizling 650-ért meg az 1200 forint/deci az elszállt, az arcpirító. Ha a borászoknak nincs ennyi önmérsékletük, akkor vagy az legyen, amit itt valaki javasolt, hogy legyen egy elfogadható ármaximum, vagy nem kell semmit lépni és pár év alatt a kínálat-kereslet elrendezi a dolgot. Elmaradoznak az emberek.

      Válasz
    • Borárnak válasz: a feleségem szerint nekem se szívem, se lelkiismeretem nincs, így a válaszom hiteles és őszinte: a pénzen kívül még van egy elfelejtett fogalom: BECSÜLET. Ismerek egy füredi borászt, aki átlag, itt szokásos árat kér mindenhol a boráért. Különleges alkalmakkor—pl. most Füreden—-rátesz még tíz százalékot, ami elfogadható. (mások ennek a sokszorosát teszik rá) Tehát nincs még minden elveszve. Sajnos ha megírnám a nevét, úgysem közölnék, vagy ha igen, a konkurencia darabokra tépné üzletrontás miatt. Ez van ma mindenhol. Tisztelettel, Tallózó

      Válasz
    • A színpadi programokat érdektelennek nevezni erős túlzásnak tartom, voltak nagyon jók, amit a zsúfolásig megtelt nézőtér és a fergeteges hangulat is igazolt! Ha két alkalommal volt a parton, akkor mi alapján minősít? Én minden évben azt látom, hogy kicsi lett a nézőtér, bővíteni kellene, mert nagy igény van az ingyenes szinvonalas műsorokra!

      Válasz
    • Kedves Arc-pír, öntől idézek: „nem kell semmit lépni és pár év alatt a kínálat-kereslet elrendezi a dolgot” Erről szól a piac! Ha már a tájékára se megy senki a Borhétnek, majd csak kapiskálnak valamit az illetékesek!

      Válasz
  58. Kell a Borhetek, a város egyik védjegye. A sétányon kell maradnia, mert ez így szép, ez a hagyomány, ez adja a hangulatát. Nem baj, ha kevesebben mennek, legalább kulturáltabb lesz, és el tud mozdulni a kommersz, tömegturizmus kiszolgálásából egy minőségibb, Füredhez jobban illő fesztivál felé. Drága? Mi nem az itt a Balatonnál nyáron? Hagyni kell élni a zenei fesztiválokat és a Borheteket is. Kellenek ezek az események.

    Válasz
  59. 1200 forint egy deci vörösbor! Hagyjuk már! Nem megyünk, ez túl van a lélektani határon. Nem vagyok alkesz, de ki az aki egy decivel elvan egész este? Az étel kínálat is siralmas volt, ilyen rossz zsíroskenyeret rég ettem. A többi kaja meg mintha aranyat sütöttek volna bele, annyiba került.

    Válasz
  60. A borhetekkel alapvetően nincs gond, bár egy két dolgot szívesen megváltoztatnék. Kezdődhetne korábban és vége lehetne hamarabb. Mondjuk augusztus 4-5-kezdéssel és Augusztus 23-24 befejezéssel. Bőven elég lenne. Érteném hogy a szezont akarják hosszabbítani, de szerintem ahhoz az kellene, hogy az embereknek több szabadságuk legyen és az iskola októberben kezdődjön. És még valami egy ilyen városban mint Füred parkolókból és illemhelyekből sosem elég. Remélem egyszer eljön az az idő amikor nem mobil WC-k előtt kell sorban állni a mocsokban. Talán nem ártana állandó illemhelyek fejlesztésébe kezdeni a meglévők mellé. Tudom, hogy hónapokig nem sokan használnák, de hát így van ezzel a város többi infrastruktúrája is.

    Válasz
  61. A Borhetek elképesztően drága és előfordul a silány minőség is. Én megszabnék egy felső határt a borok árának, az nem járja, hogy egy sima rizling decije 600 forint legyen. Ráadásul a hangulat olykor lehervasztó. Elfoglalja egy teljes hónapon át a sétányt, nem biztos, hogy ilyen hosszú időn keresztül mindenki erre kíváncsi. Ideje lenne átgondolni szerintem ezt, hogy érdemes-e elfoglalni vele a város legszebb helyét akkor, amikor enélkül is teltház van a városban. Biztos ennyi ideig kell tartania? Biztos, hogy a Tagore a legjobb helyszín? Biztos, hogy a jelenlegi színvonalon kell ez a városnak? Megy itt a vita állandóan a fesztiválok miatt, hogy 3-4 napon át hangos a zene. Na most itt meg 30 napon keresztül kocsmahangulat van a sétányon. Érdekes, hogy ez így rendben van.

    Válasz
    • Mi kétszer voltunk idén a Borheteken, bőven elég is volt ennyi. Rendkívül drága, problémás az illemhely keresés, a színpadi programok javarészt érdektelenek. Valahogy eljárt efölött az idő. Egyetértek, változtatni kellene. Lehet, nem egyedül gondolkodom így, mert mindkétszer azt tapasztaltam a szokásosnál kevesebben voltak. Legyen csak két hét kitelepülés, minőségi programokkal, gusztusosabb, ötletesebb, trendibb kitelepüléssel. Nem kell ennyi borász sem, és nem kell 600 forintért adni a rizling decijét. A helyszínt is át kellene gondolni, ez persze nehéz kérdés. Maradjon központi helyen, de úgy, hogy ne akassza meg az életet mint most. Jelenleg a sétányon használhatatlan a bicikli út, a sétány maga pedig teljesen elveszti a jellegét.

      Válasz
  62. Névtelen számára: a szondáztatással semmi, baj, nem kell inni vezetéskor és kész. Avagy a borheteken némely helyeken kapható, hm, minek is nevezzem folyadékot, ami szintén semmi hatással nem lesz a szondára. (több, saját tapasztalatból mondom) Aztán szálljon őszintén magába, és képzelje magát egy rendőr helyébe, éjfél előtt kóborol a borsétányon a társával, egyszer csak jön egy bedrogozott, tökrészeg, kultúrával föltöltött társaság, olyan 5 darab, mindegyik a 180cm és 110kg fölött, és ezeket kéne rendre tanítani, vagy elfogni. A rendőrök egyike max.168 cm és olyan 65 kg, a másik egy ennél kisebb hölgy, esélyük sincsen az életben maradásra. Tehát nagyon okosan megfordulnak hiszen nem láttak semmit és elmennek a Séta utcába szondázni. Emberileg teljesen érthető és okos döntés. Ezen semmi kivetni való nincs, az életösztön győzött. Ez az eset megtörtént! itt is, máshol is! Sajnos a rendőri állomány nagy része nem az utcára, ilyen esetek „kezelésére” való, hanem egy vicclapra, ott is jól eldugva. Nehogy egy egyenruhás emiatt megsértődjön, ismerek egy REND-ŐRT, aki ha csak egyedül megjelent volna ott, egy ilyen társaság inkább a Balatonba rohant volna, minthogy a keze közé kerüljön. Ezek bizony igazi hiánycikkek, elkelne nagyon sok belőlük! Ilyen az élet, sok még a tennivaló, reméljük a legjobbakat. Tallózó (igyatok sok pécselyi száraz sárgamuskotályt, minden bajotokat orvosolja !)

    Válasz
    • Igaza van,a rendőr mintha nem is létezne itt városban,pláne a Bajcsy és a Dózsa Gy.kereszteződésében megy minden délután a rali.mit lehetne tenni egy kis rendért ? Itt már nem segít senki és semmi,mindenki azt csinál amit akar!A Rendőrség,Városvezetés miért huny szemet minden felett a emberek meg szenvedjenek!

      Válasz
  63. Balatonfüred nem megyeközpont, viszont rettentő dinamikusan fejlődő város. Nincs igény a városban egy kórházra? Itt nem a szívkórház profi, célirányos kezeléseire, hanem általános kórházra gondolok.A város jelenlegi telítettsége tavasztól-őszig egyértelműen alátámasztja ezt az igényt. Volt már erről szó akár az Agorán, akár a képviselőtestületben?

    Válasz
    • Viccel? Pont erre tartunk! 🙂 Nincs elég orvos, ápoló, a szakértelemről és az emberségről ne is beszéljünk! Már a veszprémi kórházba sem tanácsos „beköltözni”ha megfelelő ellátást szeretnénk, tanácsos egy jól megválasztott magánkórházba menni! Nem akarom megbántani a becsületes, szakmai tudással és empátiával rendelkező egészségügyi dolgozókat, mert olyanok is vannak, csak sajnos egyre kevesebb.

      Válasz
    • Ilyen élményünk nem volt, de a szomszéd asztalnál egy suttyó gyerek az asztaluknál hányt, a társaságától ( középkorú vagy annál idősebb emberekből állt!) kapott papírzsebkendőket a földre dobálva! Gusztustalan látvány volt! Voltak, vagy tizen, de egyiknek se volt annyi esze, hogy elvigyék az asztaltól! Öt perc múlva újra elkezdett inni, annak az eredményét már nem vártuk meg……

      Válasz
    • Kedves Sétálgatók, sajnálom az esetet. És azt is, hogy párszor már írtam a kamerákról, hogy milyen jók lennének; idén nem voltam a borhéten, nem tudom, sikerült-e már ezt a nagyon nehéz feladatot megoldaniuk az illetékeseknek, de jó lenne, ha olvasnák a releváns bejegyzéseket és Uram bocsá’, cselekednének is…(nemcsak kamerákkal, hanem fizikai jelenlétükkel is).

      Válasz
    • A rendőrség a Séta utcánál szondáztat, mert nekik az a fontos!

      Válasz
  64. Benedek Nagy Róza ‘DRÁGA’ nem az időpont a gond,hanem az iszonyú hang amit a gép ad,talán lenne miből újat venni,modernebb csendesebbet,ha már ennyire sikeres lett Füred, hogy ember ember hátán, évről évre egyre több,gépkocsi tumultus,szemét hegyek,elég a tömeget elviselni,a kulturálatlan viselkedésüket,csak a bevétel nő,de az itt élők ebből nem részesülnek még a nyugalom árán sem.

    Válasz
  65. A napokban, állandó Fürediként, ellátogattunk kis párommal a borhétre, gondolván kicsit lecsendesedhetett. Habár, azzal sem lett volna semmi, ha megmozdulni nem lehet, de kellemesen éreztük magunkat. Annyira, hogy éjfélig, és még kicsit tovább is élveztük egymás társaságát és a borokat. Ami viszont a szórakozó közönséget illeti. A mocskos üvöltözés és hordában vonuló kemény legények látványa, és zaja, annyira nem bizalomgerjesztő. Semmi nem is lenne ebből, szórakozzanak a maguk módján. De az éjfél után embereket zaklató, már megfélemlítés kategóriában egy, illetve több társával -saját magukat „reggel óta bedrogozva isznak”- társaság a borospoharainkat kéri, mert ha nem adjuk neki oda, akkor többiek fognak érte jönni, amit mi sem szeretnénk! Na erre felpattantunk és szépen a lehető leghamarabb elhagytuk a helyszínt. A hatóságot ilyenkor már nem találtuk, pedig szoktak vigyázni a rendre. Lehet hogy csak az én figyelmem kerülte el, de a zárás környékén is jó lenne egy kis rendfenntartás.
    Nagyon megijedtünk és remélem egyedi az eset. Nem tapasztaltam ilyesmit évtizedek óta. Ennek ellenére, nem riasztott el egyáltalán hogy lemenjünk máskor is.

    Válasz
  66. Hangos a kora reggeli seprőgép a Jókai utcában, írja „Észrevétel” 😀 Drága Akárki, mikor kellene söpörni, akkor amikor az áradat ellepi az utcákat? 😀 Mondjon egy megfelelő időpontot, reggel, délben, este, hány órakor? Ha csendre vágyik, javaslom a külterületet, vagy az őszi, téli időszakot, Füred akkor is gyönyörű! <3

    Válasz
  67. Figyelemre méltó, hogy mar meg sem jelennek a Zamárdiban rendezett fesztiválok hangerejere vonatkozó kifogásoló bejegyzések. Talán ezt is szelektáljak, akkor a fesztival hangerejet is szelektálni kellenne, mert elviselhetetlen!!!

    Válasz
    • Ugye aki megmondtam előre, hogy a sound csak a kezdet és lesz ebből több is, sőt. Nagyon sőt! Szerintem várjon a város a próbaperrel még mikor már majd egész nyáron ez megy.

      Válasz
  68. Tisztelt Probio! Mit lehet kezdeni azzal a lakótárssal, aki a Noszlopy 16 /f lépcsőház előtt, a terepjárójával a füvön parkol. A ház előtt MINDIG (télen-nyáron, éjszaka-nappal) van parkolóhely. A fű teljesen kikopott, esős időben a járda sáros lesz. A lakótárs nem hallgat a szép szóra. (kértük ne a füvön parkoljon).

    Válasz
  69. Tisztelt Városvezetés! Igazán öröm,hogy a város egész szezonban garantálja az ide érkező vendégek szórakoztatását, de legalább ennyire fontos lenne a lakosság nyugalmának biztosítása is. Sajnálatos módon, az ide érkező vendég zenekarok- talán az alacsony színvonal elfedése céljából- olyan hangerővel dübörögnek,hogy kilométeres körzetben beleremegnek a falak. Valószínű, hogy más városrészben is aktuális a probléma, de a lakótelepen már tényleg az elviselhetőség határát súrolja. Zenét nem hallunk csak az erősítők vérnyomás növelő zaját. A Balaton Soundról tudjuk hogy 4 nap és vége, de Füreden 2 hónap… Tisztelettel kérdezem,nem lehetne előírni, a maximális zajszintet? Kinek lehet szólni, ha ezt túllépik ? Van egyáltalán aki ezt figyeli, vagy mindenki tetszés szerint „zajonghat” ? Szeretnénk végre pihenni és ez legalább annyira fontos,mint a vendégek szórakoztatása.

    Válasz
    • Ezt ezerszer körbejárta már az Agora. Füred felkapott turisztikai hely, ez együtt jár kellemes és nem annyira kellemes jelenségekkel. Ez nem fog változni, nincs az a szabályozás, ami mindenki számára megfelelő helyzetet biztosítana, ahogy a világ összes felkapott, turisták által szívesen látogatott helyén is így van. Engem nem zavar a zene, amit erről írt az erősen túlzó, de nem akarom meggyőzni, tudom úgysem lehet. Jellemző, hogy pár hozzászólással alább valaki kritizálta, hogy miért tíz órakor volt a tűzijáték. Ha később lett volna, akkor beírnak, hogy ilyen későn már ne legyen, mert van akit ez az egész nem érdekel és aludni szeretne. Ha korábban lenne, akkor meg milyen tűzijáték az, ami még a besötétedést se várja meg. Itt semmi sem jó, mindenbe bele lehet kötni, vagy így, vagy úgy. Pár nap van augusztusból, mindenki próbálja még ezt kihúzni. Jó lenne, ha ide nem csak állandóan a panasz ömölne, mert azért mégiscsak szerethető ez a város. Én örülök neki, hogy itt lakhatom, és szeretem a nyári kicsit kaotikus viszonyokat és téli nyugodtságot egyaránt.

      Válasz
    • Mi ezeket az üvegkorlátos förmedvényeket csak ravatalozónak hívjuk.

      Válasz
    • Kedves Fair, remélem, nem azt szeretné elmesélni nekünk, hogy ha olyan szintre csökkentenék egy rendezvény hangerejét, hogy kilométerekkel arrébb a dübörgés ne rázza a falakat (tegnap éjjel Arácson ez volt a helyzet), akkor a színpadtól pár méterre állók már semmit nem hallanának?

      Válasz
    • Nem akartam semmit elmesélni. Annyit írtam, engem nem zavar a hangos zene. Kitárgyalták itt már sokszor, viszi a víz a hangot, a széljárástól nagyban függ a zene hangereje. Azt is megbeszéltük már ezerszer, hogy magán a helyszínen nincs extra hangerő, magam is voltam már ilyen fesztiválon, épp a Strandfesztiválon, semmi különös nincs ott, egy átlagos koncert. De tisztában vagyok vele, és ezt is írtam, ennek nem lesz vége, mindig lesznek elégedetlenek, pro és kontra.

      Válasz
    • Fair-nak: remélem nem akarja nekünk bebeszélni azt, hogy a zajgyártó helyeken (pl. Zamárdi, Füred több helyen) nincs extra hangerő, de 3-12 km-el odébb rezegnek a falak?? Mert ha ez így van, akkor még Einstein relativitás-elmélete is megbukott!! és örökre megoldódott Földünk energiaproblémája! Csak így tovább. Amúgy itt nem pro és kontra vita folyik, hanem arról van szó, hogy a turista-társadalom egy bizonyos rétegének sajátságos igényei elsőbbséget élveznek-e az itt lakók és az idelátogató, az emberi magatartásformákat tiszteletben tartó polgárok ellenében. És arról is szó van, hogy miért csak mindig az utóbbi rétegtől várja el és követeli a zajongó társaság a toleranciát, de ők erre még álmukban sem hajlandóak? Természetesen az is furcsa, hogy a városvezetés miért nézi tétlenül az egészet, és miért nem segít valahogy az őt megválasztott népen? Pl. lényegesen kisebb hangerő, és ennek betartatása, és kemény büntetés, ha kell. —- És hogy mindig lesznek elégedetlenek, ez igaz, de ha konkrét, kézzelfogható (bocs, füllel hallható) okuk van rá? már tiltakozni sem szabad? éljen a „szép új világ”??
      Tallózó

      Válasz
    • Attól, hogy halmozottan használja a mondat végén az írásjeleket, nem lesz meggyőzőbb. Unom ezt a meddő vitatkozást, nem akarok bebeszélni semmit sem, csak leírtam a magam véleményét, ahogy ön is. Tán nem szabad, mert mást gondolok? Voltam a fesztiválon, tapasztaltam, milyen ott egy koncert. Írtam már, átlag hangerővel megy a történet. Mondjuk nálam a falak sem rezegnek. Elegem van az állandó elégedetlenkedésből, annak kereséséből, hogy mi miért nem jó. Úgy döntöttem elengedem ezt, elég volt ebből a hozzáállásból és igyekszem élvezni az életet. Nekem a zene belefér. Adios!

      Válasz
    • Fair-nak másodszor: Mások és magam is többször szólaltunk meg ezeken az oldalakon, kézzelfogható dolgokról írva, és remélve azt, hogy talán egy Illetékes részesül egyszer egy megvilágosító fénysugárban és komolyan keres megoldást erre az őrületre, ami itt nyáron lassan mindennapossá válik. Ezen konkrét dolgokra úgy válaszolni, ami lényegében úgy fogható fel, mint egy általánosításokkal és érzelmi töltésű kirohanásokkal fűszerezett fegyverletétel, nos ez nem egy okos dolog, de jelen esetben elfogadható, sőt dicsérendő. Ugyanis több helyünk és idejünk marad más dolgokra is. Adiós! (így kell helyesen írni, ha már csillogni akar……….) Változatlan tisztelettel Tallózó

      Válasz
  70. Szeretném önmagamat kiegészíteni, mert nem szeretnék hálátlannak, telhetetlennek, vagy hasonlónak tűnni. Ahogy írtam, szeretem Füredet. A Balaton egy akkora ajándék, amit szerintem nem kell megmagyarázni. De ahogy írtam azt is, sok korábbi kommentben olyan dolgokat „kérnek/kérünk számon”, hogy szerintem nem is kéne idézőjelbe tenni, mert jogos „elvárás”, illetve elvárás – legalábbis annak kellene lennie. És amikor a mennyiség a minőség – és az értelem – rovására megy és nem értik „a kevesebb több” elvet, az szomorú és kár.

    Válasz
  71. Balatonfüreden nőttem fel. Balatonfüredi vagyok és mindig is az leszek. Szeretem Balatonfüredet. Nagyon. Még. De sajnos egyre inkább sírok is. Hogy miért, az nagyon sok kommentben visszaköszön. És mivel tudom, hogy politika és pénz (beszél, az őslakosok meg ugatnak), ezért (és azért, mert Somogyi Lászlón kívül a város egyetlen másik képviselője sem méltatja válaszra saját polgártársait; ami azért önmagában beszédes; bár ha azt nézem, hoy tavaly, vagy talán tavalyelőtt Molnár Judit képviselő asszony annyit írt a Sounddal kapcsolatban, hogy sokat tárgyaltak, akkor ilyen tartalmas és sok sikert eredményező válaszokat inkább ne is írjanak) a kérdés sajnos csak költői, de mégis felteszem, mert sajnos ez most egy ilyen pillanat: miért kell a városban évek óta egyre több mindent egyre jobban elrontani, romlani hagyni? 🙁

    Válasz
  72. Köztársaság utca, Füred pékségnél lévő szelektív hulladék gyűjtők… kb. egy éve írtam ide e miatt, de talán csak romlott a helyzet. Ipari mennyiségben hordják a vállalkozók a hulladékaikat a lakótelepre. Ez egy felfoghatatlan őrültség a probio/városvezetés részéről. Azt a területet jelölik(!) ki ezáltal hulladéklerakóvá, ahol a legtöbb ember él koncentráltan a városban. Az ilyennek hulladékudvarban, a város szélén, felügyeltet melletti belépéssel kellene működnie. Itt még egy nyamvadt kamerára sem futja. Szégyen és igénytelenség.

    Válasz
    • A hová máshová vinném jellegű hulladéklerakók, mint a Köztársaság lakótelepen, meg a Kéki dűlő bejárójánál található hát tényleg végülis valamilyen formában kijelöltettek erre a nem túl környezetbarát feladatra. Érdekes megfigyelni azért, hogy az emberek ezekre a helyekre autóval, és általában nem is olcsó autóval hordják a szemetüket. A Kéki dűlő bejáróhoz, tekintve nincs annyira szem előtt hát már gyalázatos keretek között. Értsd autógumik, hullámpala, és minden elképzelhető. De tényleg minden! Mindent gépkocsikkal hordanak oda a gátlástalan, bár talán inkább csak buta népek és a Probio meg mindent gépkocsival szállít el onnét! Na ezt aztán tényleg újra lehetne ám gondolni! Nevezetesen egy kisebb lerakó alapításával. Évek óta már meg is lehetett volna spórolni a befektetés árát. Ja a döntésképteleneknek a régi üzenet nincs lehetetlen, csak tehetetlen! Bár itt nem atomfizikai kérdésekről van szó.

      Válasz
  73. Miértek Miért nem működik a párakapu? Azt ugye nem lehet mondani, hogy nincs elég meleg?? Igaz,az elhelyezése nem optimális, hiszen a járdát kellene átívelnie, és jó lenne valamiféle lefolyó, hogy ne legye a járda csupa sár–már ha működne-. De hát van párakapu, létre hozták,nyilván pénzbe is került-ha már van miért nem működik?
    A Tescónál lévö buszmegálló-házikóknak miért nincs oldala? Az összes hasonló jellegűnek van. Ezt elfelejtették? Vagy nem is terveztek oldalfalat? Ez furcsa lenne,és télen kellemetlen is. Lenne több kérdésem is,de egyelőre befejezem.

    Válasz
  74. A városban egyre szaporodó, szürke kockaházak látványa elkeserítő. Nincs a városnak valamiféle programja erre vonatkozóan? Nincsenek előírások, hogy mit szabad és mit nem, építeni? Vagy mindenki azt tesz már itt, amit akar? Teljes mértékben tájidegenek és lehangoló látványt nyújtanak ezek a jellegtelen – gondolom, belül szuperluxust kínáló – épületek. Hogy engedheti meg ezt az építési hatóság? Mi köze mindennek a hagyományos, a tóra jellemző építési szokásokhoz? Foglakozik ezzel valaki egyáltalán?

    Válasz
    • Úgy néz ki, hogy a beruházói mohóság és igénytelenség mindent felülír

      Válasz
    • Most ez komoly?

      Válasz
  75. Tisztelt Szervezők! Mi indokolta, hogy a balatonfüredi tüzijáték 10.00-kor kezdődik? Holnap munka, reggel kelni kell, gyereket is érdekli….ráadásul 21.00-kor már koromsötét van!

    Válasz
  76. A Városkert nevű takarítógép hajnali 6.kor nagyon kellemes élmény a Jókai utcában vasárnap és ünnepnap is az iszonyú dübörgésével. Nincs más megoldás?

    Válasz
  77. Naiv módon már azt hittem, az illetékesek végre elszánták magukat, és szégyenpírral az arcukon az eddigi mulasztások miatt, megkezdik a Füred és Tihany közötti kerékpárút akadályversenybe illő hibáinak kijavítását, mivel egyértelmű, aszfaltra festett jeleket láttam a kátyúk körül. Sajnos elég hamar ki kellett józanodnom, mivel mindössze annyi történt, hogy egy jótét lélek vette a fáradságot, és jól látható festékkel jelezte, hogy vigyázat, mert ha nem fékezünk, szétmegy az alfelünk meg a bringánk kereke!
    Egyáltalán nem csodálkozom, hogy az autósok jogos bosszúságára sok kerékpáros a 71-esen teker – főleg a versenygépekkel, mivel az ő számukra a szörnyű keskeny, halálkanyarokkal tarkított és elfogadhatatlan minőségű bicikliút gyakorlatilag használhatatlan.

    Válasz
    • Kedves Bringás, sajnos a bicikliút nem jelent akkora bevételt, mint a luxusapartmanok – amelyek „lakói” nyilván amúgy sem biciklivel járnak -, így láthatóan ez a „kisember problémája” is a háttérbe szorul; illetve mivel két település között van, valószínű érvényesül az is, hogy sosem az egyik település feladata/felelőssége, hanem mindig a másiké. Hogy mindez pluszban még balesetveszélyes is, az – mint a kereszteződésben össze-vissza kanyarodó idióták jelensége – láthatóan megint csak nem érdekli az illetékeseket. 🙁

      Válasz
  78. A Balaton nem Budapest (vagy bármelyik másik nagyváros).
    Itt nincs mindenből olyan nagy választék, mint a Nagyvárosban. Hamarabb bezárnak az üzletek, kevés helyen van McDonalds, és a posta sem tart nyitva este. Lehet, hogy újhullámos kávét sem kapsz minden sarkon (bár egyre több hely kínál ilyet is). Az állandó összehasonlítgatással, fennhangon való panaszkodással nemcsak a helyiek igyekezetét rúgod arcon, hanem a saját pihenésedet is elrontod. Ha az kell, ami otthon van, mindenkinek jobb lesz, ha inkább otthon maradsz.

    A Balaton nem lóversenypálya
    Megértjük, hogy nem könnyű átállni a rohanás világából ebbe a másik, lassított felvételnek tűnő univerzumba, ahol néha lassan érkezik meg a fröccs, és lassan vezetnek a nénikék. Igen, szeretünk beszélgetni a boltban, végighallgatjuk az idősebbeket, akkor is, ha emiatt öt perccel később kapod meg, amit kértél. A főszezonban óriási a hajtás, és előfordul, hogy nem a te asztalodhoz visszük ki előbb a kávét, hiába te kérted előbb, mint a szomszéd. Lassulj le inkább te is egy kicsit!

    A Balaton nem fesztiválhelyszín
    Természetesen vannak olyan településrészek, ahol hajnalig bulizhatsz, és ezek szuper helyszínek a leány- és legénybúcsúkhoz is, de nem erről szól az egész tó. Itt emberek laknak, pihennek, és nem kíváncsiak a meztelen, izzadt felsőtestedre, a hangterjedelmedre és a magánéletedre. Ha egy nyugodt kis utcában van a szállásod, és nem egy bulihostelben, gondolj azokra is, akik korán kelnek, hogy beszerezzék neked a friss hozzávalókat a kései reggelidhez!

    A Balaton nem tökéletes

    Egyelőre kevés hely tart lépést a gasztroforradalommal, de nagyon próbálkozunk. Sok esetben még nem kapsz olyan minőséget, mint otthon. Ha úgy érzed, átvertek, és vállalhatatlan, amit kapsz a pénzedért, természetesen ne hagyd szó nélkül, de a szőrszálhasogatás előtt gondolj át néhány dolgot. Akármit is írnak a fancy magazinok, itt továbbra is nagyon nehéz állandóan jó minőségű alapanyaghoz jutni. Azok a vendéglátósok, akik bevállalják azt, hogy helyi termelőktől szerzik be a hozzávalókat, sokkal több utánajárással és drágábban tudják ezt megtenni. Elhisszük, hogy nagyon update vagy, és tudod, minek, milyennek kellene lennie, de ha leereszkedsz egy „átlagos” vendéglátóhelyig, az elvárásaidból is adj lejjebb!

    A Balaton nem kifutó
    Vidéken néha a praktikum megelőzi a divatot. Dolgozni, bringázni, vásárolni, gazolni, gyalogolni kell, és ehhez nyilván nem magassarkút vagy fehér blúzt veszünk fel. Hidd el, szeretünk öltözködni és csinosak lenni, de miközben te nyaralsz, és a legjobb szettjeidben tündökölsz, mi a hétköznapjainkat éljük. A dívás pillantásaidat tartsd meg az instás fotóid közönségének, és lazulj le! Ha itt maradnál pár hétig, fogadjunk, magasról tennél a trendekre.

    És végül: örülünk neked, de…
    Tényleg örülünk, hogy úgy döntesz, itt kapcsolódsz ki, kíváncsi vagy a környék természeti csodáira, a régi villákra, a legendás épületekre, és jó érzéssel tölt el minket, ha látjuk, hogy téged is lenyűgöznek ezek. De attól, hogy mi szolgálunk ki téged, elvárunk egy alapvető tiszteletet, lekezeléstől mentes kommunikációt, és azt, hogy az idősebbekkel türelmes legyél.

    Persze nagyon sok közös is van bennünk
    Például az, hogy imádjuk a Balatont, és az is, hogy jól akarjuk magunkat itt érezni, ki rövidebb, ki hosszabb távon. Bízom benne, hogy meg tudjuk oldani.

    Válasz
    • Kedves Utazó! Gratulálok nagy szépen reagáltál és igaz minden mondatod! Egyetértek veled/bocs a tegezésért/Egy füredi lakos.Köszi

      Válasz
    • Kedves Utazó, ez egy annyira, de annyira jó komment; köszönöm, köszönöm, köszönöm, tősgyökeres balatonfürediként!! – csak sajnos a sok címzetthez nem fog eljutni 🙁

      Válasz
    • Kedves Utazó, még 2 dolog jutott eszembe: 1) Balatonfüreden is van KRESZ! 2) Ha a turisták minőségi turizmust várnak el, én meg akkor minőségi turistákat várok el – és itt nyilván az intelligencia minőségére gondolok.

      Válasz
    • Kedves Utazó! Egyszerűen, kulturáltan és jól összefogottan mindent leírt, ami tudni és alkalmazni kell(ene) minden idelátogató nyaralónak. Köszönöm.

      Válasz
    • Kedves Utazó.Írását megosztozzam – igaz megkérdezése nélkül,ezért elnézést kérek- a facebook oldalon és eddig 64 tetszik és 55 megosztás az eredmény.Szívből gratulálok

      Válasz
  79. Nem a bokor(sövény hibás). A Perczel Mór utcából, Ady Endre utcából balra kanyarodni életveszélyes vállalkozás, a magas bokortól nem látni egyik irányba sem. Tehát a bokor tetejét kellene csak levágni.

    Válasz
  80. Már ideje lenne, ha nem néznék tétlenül a TILOSban (várakozni és megállni tilos tábla- ha valaki nem ismeri) parkoló Jeep-eket, megkeserítve ezzel az itt élők mindennapi életét.

    Válasz
    • Kedves Parti Parkolás, Isten hozta Balatonfüreden, ahol évek óta következmények nélkül nagy ívben lehet tenni a KRESZ-re. Engem az sem érdekel(ne), ha zsebre büntetnének, csak büntessenek már, mert így a sok idióta nyilván röhög a markába és finoman szólva is hülyének néz minket. De a turizmusért/turistákért mindent, az őslakosok meg kit érdekelnek?

      Válasz
    • Kedves Judit, nagyon sokan vagyunk, akik egész héten dolgoznak, és szeretnénk a hétvégén kipihenni magunkat. Ezért a rendelet, na meg persze, akik üdülni jönnek ide, azok sem feltétlen a szomszéd motorosfűrészét szeretnék hallgatni. Egyébként tudtommal a szombat is a hétvégéhez tartozik márpedig 12-15 óra közötti időszakot leszámítva lehet füvet nyírni ezeken a napokon is. Nincs itt probléma! Egyszerűen csak igyekezzünk normálisan egymás mellett élni.

      Válasz
  81. Fészek utca balesetveszélyes a parkoló autóktól. Igaz a tábla tiltja a várakozást, de úgy látszik az néhány ott lakóra nem vonatkozik! Akár több órát vagy éjszakát is ott parkolnak. Vegyék le a táblát vagy írják ki, hogy az ott lakók kivételek , nekik mindent szabad!!!!

    Válasz
    • Az nem Fészek köz? Tessék pontosan leírni, hogy melyik utcában nincs megelégedve a rendfenntartás tevékenységével… Mert így a büdös életben nem találnak oda a Tölgyfa, Rózsa, és ki tudja még hány utcába….ahol ugyanez a helyzet. Már feltéve ha bejelentést kapnak a szabályszegésekről. Na ez itt nem az a felület, ami érdekel bárki döntéshozó egyént:))))) Ez az oldal jobbára panaszkodásra van, de arra tökéletes! Meg kell tanulnunk elkerülni bizonyos helyeket, zónákat….ez lesz a megoldás, egy jó ideig!

      Válasz
    • Tisztelt Ilosfai család! Minden szavukkal egyetértek, és együtt szenvedek ezen állapotok miatt, füredi lakosként. Csak az zavar de nagyon, hogy ezt rajtunk kívül, normális, és hétköznapi átlagembereken kívül senki sem akarja észrevenni a döntéshozók közül. (Vajon ők hol laknak és nyaralnak??) De a borzalom csak ezután jön: ha jól hallottam (többször is) a Balaton régióra a közeljövőben olyan 200 milliárdos fejlesztés vár, ha ez tényleg megvalósul, akkor mi lesz? Elképzelhetetlen állapotok, zsúfoltság, zaj, parkolás a Tamás hegy tetején (mert hol máshol?) a strandokból vitorláskikötők épülnek, a parkok helyén ronda betonkocka házak, (ez már folyamatban van). Ja, és hogy fürdeni hol fogunk? hát a saját izzadtságunkban, vagy a szuperszálló 15. emeletén, a 4x4m-es medencében. Hogy ez egy rossz vicc? Kérem szépen utánanézni, és olvasni, mi volt itt 50-80 éve, ki merte volna gondolni akkor, hogy ez a mai állapot lehetséges lesz? Most pedig, mielőtt bizonyos alakok ízekre tépnek, hogy ellene vagyok minden haladásnak, hát nézzenek el Szigligetre, vagy az osztrák nagy tavak környékére, hogy lehet az egész dolgot kézben tartani, okosan egyensúlyozva a táj szépségének megtartása és a kirándulók igényei között, úgy hogy mindkét oldal jól járjon. Persze most jön a nagy visítás: azoknak van pénzük, hát nem csak az van (az itt is lenne) hanem eszük is van, és nem csak a szezon végéig gondolkodnak, hanem sok-sok évre előre. Sokszor ismétlik, hogy nekik 40 év előnyük van, ha ez így megy tovább, 10 év múlva 60 év lesz az előny. (persze ők is buknak néha, másban mi vagyunk jobbak, de a jóból kell tanulni.) Higgyék el, nagyon szomorú vagyok amiatt, hogy ilyesmit kellett leírnom, mert semmi reményt nem látok közeli, pozítív irányú változásokra. beszéltem illetékesekkel többször is ezügyben, (egész magasan is) ahozzáállásuk nagyon lehangoló. Hogy volt ez régebben?: Lenin élt, él ,élni fog. Manapság: Füred volt, van, és?

      Válasz
  82. Balatonfüred megtelt. Ki kell mondani, nem jó értelemben. Ami itt van az már se a turistáknak, se a helyi lakosoknak nem jó. A strandbelépőért 40 percet kell állni a tűző napon, parkoló nincs, az utak rendszeresen bedugulnak. Féknyikorgás, dudálás bármerre próbálsz előrejutni. Mindenki türelmetlen és idegbeteg, jogosan. Ez már nem az a Füred, amit mi szerettünk. Ilosfai család

    Válasz
    • Sorentóban már májusban olyan dugó volt az utakon, amitől még nagyon messze vagyunk! Tudomásul kell venni, hogy egy felkapott üdülőhely Balatonfüred! Meg kell próbálni ésszerű közlekedéssel, a bevásárlási időpontok jó megválasztásával „túlélni” ezt a pár hetet!

      Válasz
    • A strand belépőt automatából és simple applikációval is évek óta meg lehet venni így nem kell sorban állni a tűző napon.

      Válasz
  83. csenben kérdezem,hogy a Probiónak csak ez az iszonyatos hangú takarító gépe van csak,ami a vasút alatti részen,Jókai utca,71 es. stb. elviselhetetlen hangon dübörög órákon keresztül? szép a takarítás.de milyen áron?

    Válasz
  84. Tallózónak! Ön valószínűleg nem értelmezte jól az írásomat. Egy szerencsére szűk kisebbség ( gyilkosok) tetteit állította párhuzamba azzal amit én írtam. Figyeljen még egyszer leírom.Ha SENKI nem tartja be a szabályokat nem az emberekkel van a gond, hanem a törvényekkel és a szabályokkal. A SENKI és a sokan között van némi eltérés. Amúgy a csúsztatás és félremagyarázás sem szép dolog! Az USA-t és Svájcot emlegetni nagyszerű, bár gondolom ebben az országban egy hónapig se bírnák azokat a szabályokat és törvényeket amik ott vannak. Ön Uram vagy hölgyem 7 mondatot félremagyarázott 7 másodperc alatt. Mehetne politikusnak. Hogy lehet ilyen mélyre süllyedni?

    Válasz
    • Megmondom: USA tengeralattjáróba szállok és ott újra elolvasom a hozzászólását, persze 7 másodperc nem lesz elég, de a mondjuk 200 méteres mélység hozzá fog segíteni ennek a sületlenségnek a megértéséhez! Maradok továbbra is tisztelettel

      Válasz
  85. Az elektromos járművek tiltása számomra érthetetlen. Simson motorral a rózsakertbe menni a horgászoknak szabad? Simson motort neki támasztani a révész szobrának szabad? (vannak róla fotóim, ha valakit érdekel) Minden törvény és szabály annyit ér amennyit betartanak belőle. Ha senki nem tartja be a szabályokat nem az emberekkel van a gond, hanem a törvényekkel és a szabályokkal. Egyébként a tiltás a diktatúrák módszere. Demokráciákban szabályozzák a dolgokat!

    Válasz
    • Csak az utolsó sorhoz egy megjegyzés: olvassa el az USA idevágó törvényeit (Svájcot is lehet megemlíteni) és hogy ott hány tiltás van, nem szabályzás! Ezek szerint az demokráciák ősatyjai sem demokráciák már?? Amúgy sejtem, honnan ered ez a frappáns megfogalmazás, sok rokona van a mai világban.
      Csak egy kérdés: van ugye olyan törvény hogy ne ölj, de sokan nem tartják be. Akkor most nem a gyilkosokkal van baj, hanem a törvényekkel?? Most sírjak vagy nevessek? Hogy lehet ilyen mélyre süllyedni?

      Válasz
    • Ha elolvasta a rendeletet, abban nem az elektronikus járműveket tiltják, hanem a szórakozási céllal fel, s alá- száguldozó hobby játékokat. Egyébként a Tagoréról a kerékpárok kivételével – az áruszállítás korlátozott időszakát kivéve – minden jármű ki van tiltva. A horgászok Simsonjai éppúgy, mint a Vitorlás téren parkírozó szuper mocik. Csak éppen be kéne tartatni.

      Válasz
  86. A kisvonat amellett, hogy néhány autósnak fejfájást okoz még naponta több száz embernek nyújt kikapcsolódást és szerez felejthetetlen élményt. Az ilyen és ehhez hasonló szolgáltatások miatt járnak évről évre vissza Füredre a turistak, köztük mi is. Persze be is lehet tiltani mindent.

    Válasz
  87. A kisvonat betiltása után tiltsák be a nagyvonatot is! A felrótt problémák arra hatványozottan érvényesek. És a helyi buszok? Van képük minden megállóban megállni! Kukásautó? Nem elég, hogy 20 méterenként megáll, de még büdös is! Megszűntetni, betiltani mindet!

    Válasz
  88. A kisvonat hozzátartozik Füredhez. Már 50 évvel ezelött is volt igaz akkor Tihanyba és vissza mentünk vele és omnibusznak hívták. Nem baj, ha néha csökkenti a „száguldásokat”!
    Munkát ad, családosok szeretik, borhetesek úgyszintén, esküvökön pótolhatatlan.
    Még mit kell betiltani a kisvonaton kívül? A szúnyogot, pusztuljon a fecske ha az az étke, a délipartot a zeze miatt, a nyaraló menjen haza inkább mert zavar ha itt van és még mit?

    Válasz
  89. Szerintem is be kellene tiltani a kisvonatot! De ha nem is tiltják be, tereljék el a főbb útvonalakról mellék utcákba, ahol nem tartja fel annyira a forgalmat. Sokszor 5 km/h-val sem halad, ami ebben a nyári forróságban és forgalomban elviselhetetlen, ráadásul balesetveszélyes is főleg, amikor megáll a 71-en a Marina előtt.

    Válasz
  90. Egyszer már írtam,de nem jelent meg valamiért,Jókai utcában ingatlanirodák közelében /reformkori városrész, kiemelt üdülő terület /ismét megjelent az utcán, a járdán a nem túl esztétikus fotel, jó helyen van,közterület felügyelők?

    Válasz
  91. A kisvonat mindenkit zavar? Káoszt okoz? Atya ég… Őszintén, mi zavarja jobban, a rajta zötykölődő családok és gyerekek szórakozása, vagy a pár száz méter araszolás miatti max 1-2 perces időveszteség?

    Válasz
    • Nagyon idegesítő a kisvonat. Nem az időveszteség miatt, hanem a lehetetlen közlekedés miatt. Tudom, turisztika, meg minden, elfogadom.

      Válasz
  92. Egyetértek, sokszor csinál komoly dugót. De rettentő jól jön a borhetek idején. Valószínűleg sokan használják hazajutásra, mint mi is. Sokkal kevesebbet kell sétálnunk, ha igénybevesszük. Én ezért elnézőbb vagyok a kisvonattal.

    Válasz
  93. Most, hogy ügyesen, de hatástalanul betiltották a segway-t és hasonló elektromos társaikat, a következő a kisvonat lehetne. Mert az valóban mindenkit zavar, lassítja a közlekedést, sőt sokszor káoszt okoz. Sokkal több embert bosszant, mint ezek a kétkerekű járművek.

    Válasz
    • Hát igen. Be van tiltva, de a kölcsönzős manus a két strand közti sétányon erről nem hallott, csak úgy cikáztak a tizenéves legények ilyen bigyókkal a gyalogosok között:) Mikor jutunk már el oda, hogy be is kellene tartatni azt a rendeletet? Röhej, ami megy ma.

      Válasz
    • A bérbeadása semmilyen rendeleti, vagy jogi akadályba nem ütközik. A vállalkozó bárhol bérbe adhatja. De fel kell hívnia a figyelmet, hogy itt tilos a használata 😀

      Válasz
  94. Tisztelt Probio, balatonfüredi lakosként a napokban feleségemmel nézelődtünk az Önök telephelye körülötti területen és látom, szépen fejlődik, „épül” a környezet. Szép a Probio főépülete is. VISZONT: az alatta fekvő épület-részek (fogtechnika, régi autó szerelő épület / plafonig telerakva háztartási gépekkel) nagyon visszataszító. Hasonlóképpen az épületek melletti területek is pl.. rendőrséggel szemközti „parkoló” a műszaki bizományi előtti részen. Tele kátyúval, néhol murva, néhol föld, néhol kis bitumen. Egészen a Noszlopy G. útig. Járda fentről a Bajcsy utcától elindul, de az Önök területi előtti részen ez véget ér és a gyalogos közlekedés itt siralmas. Nem tervezik ezen épületek elbontását és helyére akár célzott épületeket (pl. irodákat) vagy akár egy nagyobb parkoló vagy kisebb zöld terület kialakítását?
    Egy másik észrevétel, a Noszlopy út ezen részén még mindig nincs járda, pedig gyalogosan sokan közlekednek, elkelne most már ide is,… legalább az ott zajló építkezések miatt. .Köszönettel és szép napot, id. Farkas János

    Válasz
    • Előkészités alatt van társaságunknál ezeknek a területeknek az új felhasználása, átépitése, épitése. A Noszlopy út felőli részről visszahúzódnánk a tervek szerint a főépület hátsó vonalában levő ún. garázssorra, másrészt a volt hulladéklerakóra. A déli oldalon levő épületek részben új termelő funkciót kapnának , részben a Fürdő út felől bontásra kerülnek esetleg már a közeljövőben, az új igényekhez igazodó felhasználási céllal (iroda, lakás, üzlet).
      Tudomásom szerint a közterületi, közlekedési felületek is tervezés alatt vannak.

      Válasz
    • Ez slágfertig volt, gratulálok és csatlakozom!

      Válasz
    • Ha csatornabűz, akkor DRV. Javítsanak ha tévedek, de őket felhívnám. + egy csatlakozás! A nappali órák száma is csökken már 🙂 szóval… örülök ha kevesebben vagyunk.

      Válasz
    • A vitorlás tér felújítása óta ilyen bűz terjeng nagy forróság idején. Csak tippelni tudok, de szerintem valamilyen mesterséges bűzelzáró hiányzik a rendszerből! Locsolni kellene vagy a szökőkút vizét rávezetni a csatornára! Mert, hát a csatorna kiszáradása a fő ok. Esőben és mínusz tíz fokban minden oké!

      Válasz
  95. Szégyen! Tegnap 3/4 7-kor (péntek, 27.) többen sétáltunk a Vitorlás téren, ami ugye Füred egyik „kirakata”. Olyan csatornabűz jött valahonnan, ami egyszerűen felfoghatatlan. 20 perccel később még mindig ugyanaz. És pontosan ez az „illat” csapott meg minket pár órával korábban a Kisfaludy strand keleti bejáratánál, de ott ez szinte rendszeresen. Nincs szavam erre! kommentálni is felesleges! Gratulálok a füredi Illetékeseknek! A velünk jött házaspár ma d.e. már hazautazott. Hol lehet, kell ezt bejelenteni?

    Válasz
    • Előfordul az ilyesmi, élő vizeknél. Nem jó, de előfordul Az viszont felettébb furcsa, hogy ennyitől azonnal haza is ment a házaspár. Egy nyaralás alatt ennek a sokszorosát is megtapasztalhatja akár az ember, nekünk is volt a tengernél ilyen-olyan élményünk, de nem húztunk azért haza egyből, és jól is tettük 🙂

      Válasz
    • Minek írta számára: bocs, de én nem a Balatonról írtam, hanem a partról, ahol valami nagyon nincs rendben. Ha pedig a Balatonban van az egész oka, akkor annak a környékét azonnal le kell zárni és cselekedni. A házaspár haza ment, mert az ország egyik leghíresebb üdülőhelyétől nem ilyen nívót várt el, ez megbocsáthatatlan. Ha pedig a tengerparton volt ilyen élményük és újra odamennek, hmm…… az az Önök döntése. MIndenesetre az egyik nem mentség a másik számára.

      Válasz
    • Jó, hogy hazamentek. Legalább kettővel kevesebben vagyunk Füreden!

      Válasz
  96. Mindenhol csak a csendrendeletröl olvasni az hogy a dolgozó pihenne és üvölt a zene a sun sityből kit zavar!

    Válasz
  97. A térség szégyene az ország egyik legfrekventáltabb helyén vezető Füred és Tihany közötti kerékpárút! Pedig már kormánybiztosa is van a kerékpározásnak! Szóljon már neki valaki!

    Válasz
  98. A Deltánál lévő Aldi vakablakai sokáig üresen ásítottak. Nemrég szép dekoráció került oda. Most újra üresen ásítanak. Kit zavart?

    Válasz
    • Milyen delta? Kizárásos alapon az arácsi aldira gondol?

      Válasz
  99. Kérés a Kisfaludy-strand irányába: a három új csúszda szép és jó, a gyerekek szorgalmasan használják, talán nem is drágák. Biztosan belekerültek pár millióba, és ezért érthetetlen, hogy miért nincs egy kis pénz egy több éves!! probléma megoldására: az öltözők ajtaját nem lehet becsukni! csak úgy, ha az ember a lábfejével komoly erőt kifejtve, felemeli az ajtót. Ugyanez a kinyitásnál. A 14 éves unokánk ezt nem tudja, ezért az ajtó előtt állok, amíg kész lesz.Tavaly is szóltam ez ügyben, nem történt semmi. Ezek szerint csak a látványos, mutogatható dolgokkal foglalkoznak, az ilyen mindennapos, de fontos apróságokkal nem? Amúgy ha jó példára lenne szükség, menjenek el Akaliba, ott az öltözők formája szuper, működik a zár, és már kívülről látható, hogy van-e bent valaki,(piros zár állás) nem kell térdre ereszkedve lábvizitet tartani, hogy foglalt-e. Szeretném, ha bizonyos alakok és a Probio? ezt a hozzászólást nem hibakeresésnek és negatív beállítottságnak állítanák be, (mert ezek tények) hanem jobbító szándékú javaslatnak. Persze a legjobb az lenne, ha végre történne is valami.

    Válasz
    • Tisztelt Tallózó, köszönöm szépen a bejelentését, mindenképpen jobbitó szándékú javaslatként értelmezem. Foglalkozunk a problémával, igyekszünk minél hamarabb kijavitani a rossz ajtók záródását. Foglalkozunk a foglaltság jelezhetőségével is.

      Válasz
    • Nem csak zajos, de a védőkerítés mentén gondosan „parkosított is. No nem valami egzotikus zajvédő növény sorral, hanem parlagfű virít ott. Úgy tűnik az Önkormányzat nem tart attól, hogy megbüntetik.

      Válasz
  100. Érdekes Város ez a Balatonfüred, hallom mekkora indulatokat váltott ki egy új rendelkezés, a szigorított csendrendelettel kapcsolatosan. Képviselő Urak milyen fontosnak tartották ezt megalkotni,hiszen a városban élők nyugalma mindennél fontosabb.Kérdezem én, érvényes ez a a csendrendelet akkor is,ha városi beruházás történik, nevezetesen a Zákonyi úti mélygarázs feletti üzletek építése,elfogadható-e,hogy júl 15-től…főszezon közepén egész nap légkalapács kattogjon ezen a területen.? A 4 csillagos SILVER Hoteltől 50 m-re,a sétánytól 40-re?
    Tisztelettel: István,szállóvendég

    Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2022 >
április 25 - május 01
  • 25
    Nincsenek események
  • 26
    Nincsenek események
  • 27

    Négy évszak - Komolyzenei koncertsorozat

    18:00 -21:00
    2022.04.27
    Balatonfüred, Bajcsy-Zsilinszky utca 15.
    Balatonfüred, Bajcsy-Zsilinszky utca 15.

    Tavaszi koncert.

  • 28

    Parker Jazz Club

    19:00 -22:00
    2022.04.28
    8230 Balatonfüred, Kisfaludy utca
    8230 Balatonfüred, Kisfaludy utca

    Karosi Júlia Quartet koncertje.

  • 29

    Jókai Napok

    11:00
    2022.04.29-2022.05.01
    Balatonfüred, Honvéd utca 1.
    Balatonfüred, Honvéd utca 1.

    A nagy, klasszikus író nyomában.

    Pezsgő-sziget, Champagne és Ti

    16:00 -23:00
    2022.04.29-2022.04.30
    Balatonfüred, Hajóállomás
    Balatonfüred, Hajóállomás

    Szezonindító rendezvény ínyenceknek.

  • 30

    Jókai-bableves főzőverseny

    10:00 -17:00
    2022.04.30
    Balatonfüred, Koloska-völgy
    Balatonfüred, Koloska-völgy

    Gasztronómia a Koloska-völgyben.

  • 01

    Jókai Majális

    09:00 -21:00
    2022.05.01
    Balatonfüred, Honvéd utca 1.
    Balatonfüred, Honvéd utca 1.

    Koncertek, kiállítások.

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004