Oldal kiválasztása

Agora

Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést, a rágalmazást. Kérjük, hozzászólásában tegyen így Ön is! Fenntartjuk a jogot mindazon hozzászólások visszautasítására is, amelyek valamilyen faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, illetve durva kifejezéseket vagy személyes adatokat tartalmaznak. A kulturáltan megfogalmazott, jobb esetben érvekkel alátámasztott kritikáknak helyet adunk, külön örülünk, ha mindezt nevével együtt vállalja a komment író. A vádaskodó, indulatos és személyeskedő hozzászólásokat azonban nem közöljük.
Megosztás

2 952 hozzászólás

  1. Érdeklödöm mikor aktualizaljak az uj képviselötestület listáját?

    Válasz
    • Kedves Roastpork. Nem feledkeztünk meg a testület frissítéséről a honlapon. Bekértük a pártoktól az ehhez szükséges fényképeket és adatokat. Amint megkapjuk ezeket, frissül a tartalom, várhatóan napokon belül. Üdv a szerk.

      Válasz
  2. A nagy útfelújítások közepette juthatna 4 négyzetméter aszfalt a temetőnél lévő buszmegállóhoz is. Az valahogy a járda építés után elmaradt. A fedett buszváró és a járda közötti részre gondolok. megköszönöm ha kész lesz.

    Válasz
  3. Bp.-ről származó, de már nem Bp.-en élő „nyaralósként” osztok meg egy érdekes információt a fővárosiakkal szemben ellenérzést táplálók számára: Budapest bejelentett lakosságának több mint 50%-a nem bp.-i születésű.
    És egyébként nyaraláskor mindenki egy kicsit másképpen viselkedik, mint otthon. A nyaralók a világon mindenhol kényeztetést, jó ellátást várnak a pénzükért. Azért robotoltak egész évben, hogy 2-3 hétig urak lehessenek. Tuti, hogy a fürediek is így vannak ezzel.

    Válasz
    • Azért még lehet viselkedni. Nem kell összehányni, összeszemetelni a közterületet. Nem kell hangoskodni. Lehet azért még normálisan viselkedni mert idejön nyaralni és szeretne kikapcsolódni. Mert ugye nem lenne jó érzés ha önöket, nyaralókat egy „turisták menjetek haza” felirat várná a városhatárban? Ugye ilyenre van példa már jónéhány Nyugat-Európai városban. Szóval tessék elgondolkodni!

      Válasz
  4. Tisztelt Helybéliek! Érdeklődnék, hogy Füreden (vagy Arácson) hol található zárt kutyafuttató? Előre is köszönöm a válaszokat.Üdv, Egy gazdi

    Válasz
    • Az Orzovenszky utcában, a Bodor Borozónál:-)

      Válasz
  5. Tisztelt Válaszolók! Ha turisták elmaradnának, vagy nem vennének az emberek apartmanokat /nem kiadásra/, akkor Füred is a maga 11.000 lakósával csak egy unalmas magyarországi kisváros lenne.Ez ma már teóriának sem jó a felépült szállodák, a sok esetenként táj idegen társas házak és üdülők miatt. A vendég minőséget sem lehet megszűrni a nagyon magas és még emelkedő négyzetméter árak miatt, mert aki azokat ki tudja fizetni, annak a minőség és választék is fontos. a jelenlegi 150-200 ezer forintos/5-10 nap/apartman árakat kifizetőknek sem számítanak a magasabb élelmiszer árak, a még drágább vendéglátói árak (800-1000 Ft/Lángos) a minden évben emelkedő strand díjak, csak Balaton legyen és Füreden.
    Emiatt észlelik a üdülők problémáit -hiszen Önök sem egyformák – és nem helyes az a válasz, hogy gorombán és illetlenül a problémákat úgy kellene lerendezni, hogy akinek nem tetszik a hozzá állásuk az húzzon el innen. Tudom, hogy nehéz az a nyári 4-5 hónap, de végeredményben Önök húzzák a nyaralókból a hasznot, a ZS-t . Így én is mondhatnám az egyik válasz írónak NOMEN EST OMEN. Műmosoly és türelem ZS -t terem. Köszönöm.

    Válasz
    • Van igazság benne, de az újonnan „betelepülőkre” ellenségként tekinteni butaság, de az „őslakosokat” nyaralókból haszon húzóknak venni legalább ugyanakkora szűklátókörűségre vall… Akkor már inkább lett volna ez a megállapítás helyénvaló (de akkor sem igaz) a 80-as évek végéig, a Zimmer Feri-zés fénykorában…Ma már csak buta általánosítás ez is, mint ahogy az is, hogy minden új lakos ilyen meg olyan… Mindennek van árny- és fényoldala. Én is köszönöm 😉

      Válasz
    • Csak a tisztázás és a megértés kedvéért mondom, hogy ma a „Zimmer Feriket” ma ARB szálláskiadásnak hívják, melyek bevételeit elsősorban a millás nm. árakat kifizető befektetők /Bérbeadásra vásárolt ingatlanok/ tudnak beszedni. Sajnos mi is fizettünk ilyennek 5 napra 200.000.- Ft-t, – inkább mentünk volna egy olcsóbb szállodában 10 napra ugyanennyiért- de mi a szabad, kirándulós, – kötött programoktól mentes nyaralást választottuk inkább.
      Na már most, amilyen ütemben épülnek ezek az apartman házak egyre több lesz az „ilyen- olyan ember” és az ingatlanjaikban megszálló kontrolálhatatlan ember.
      Mint régóta Balatonfüreden nyaraló ember emlékszem a város ” Zimmer Feri ” kori állapotokra és viszonyokra és össze tudom hasonlítani a maiakkal. Fény évnyi távolság a különbség. Akkor még a távoli „rokonok” után is kellet Idegenforgalmi adót fizetni (ma egyedül ez a városé), a rendőrök visszafogták az egész éjszakai hőzöngését az illuminált vendégeknek. hogy a drogról ne is beszéljek,a ma a hivatal emberei ki sem mernek menni az ingatlanokhoz, – max a kapujáig -de a rendfenntartás is ahhoz igazodik, hogy a nyári időszak 40-50.000 lélekszámát el kell viselni, és csak rendkívüli rendbontókat kell megfékezni.
      Hát szerintem ezt kell eltűrni és tudomásul venni, nem gorombáskodva, hogy ma lakást házat venni még csak a nyári hónapokra sikk lett Balatonfüreden, amit az is bizonyít, hogy a tíz évvel ezelőtti ingatlan árak közel4-5 szeresére emelkedtek, a meghirdetett eladó ingatlanok városrésztől függően 2-8 hét alatt gazdára találnak elég húzós áron.
      Tisztelt válaszolóim!
      Én a magam részéről befejezem a témát, hiszen más szemszögből ítélik meg Önök is, és mi egyszerűbb vendégek is, úgy kell nekünk, minek mentünk oda nyaralni.
      Üdvözlettel: Pesti Pisti.

      Válasz
    • Pest Pisti Írtá-nak Ehhez a témához egyszer már hozzászóltam, Átlagember néven. Legyen szíves olvassa el, rövid. Ha valaki nem csak érvel, hanem érzelmeket is visz a dologba, ahhoz is joga van, hiszen mi nem gépek vagyunk, hanem hús-vér emberek. Ami engem nagyon zavar, az a feneketlen arrogancia és felsőbbrendűség érzés, amivel ehhez a témához némely alakok hozzászólnak, aminek a lényege, hogy én itt lakó köteles vagyok elviselni ezt az egész cirkuszt, hiszen ki lehet bírni azt 4-5 hónapot, illetve ki kell bírni!Nagyon köszönöm magának is kívánok 4-5 hónap bolondokházát az ablaka alatt!! Amúgy az egészből semmilyen hasznot nem húzok, csak károm van belőle!

      Válasz
    • „Felülvizsgálni?” finoman fogalmazott. Azt nem felülvizsgálni kellene hanem eldózerolni, elbontani úgy ahogy van. Az áruház is megérne egy alaposabb felújítást, a mellette lévő leromlott külsejű szocreál lakóépületekkel együtt. Sokkal inkább el tudnék képzelni ide új építésű társasházakat, parkosított területet, mélygarázst és egy új áruházat. De ezek szerintem magántulajdonban vannak, szóval kétlem hogy ebből lenne bármi. Így ha ma mást nem, legalább a kereszteződés keleti oldalán lévő roncs-autó temetőt, a turisztikai bódékkal együtt kellene eltüntetni és oda építeni parkot vagy valami szépet a helyére. Azt se bánom ha ott is lakások lesznek, még az is jobb lenne mint ez a hanyatló helypazarlás. Nem lehetne azokat a kétes származású roncsautókat máshol tárolni, nem a város szívében? Komolyan eszem megáll, pár méterre a gyönyörű Balatontól ezt a lepusztulást kell látnom.

      Válasz
    • Kedves Uram! A tömegturizmus árnyoldalai már világszerte problámát okoznak – Velence, Dubrovnik, Barcelona, stb. Vagyis Füreden sem a vendégekkel van baj, ahogy nem is a helyiekkel, hanem a mennyiséggel és minőséggel. Mit bír el a Város infrastrukturája, hogy a helyieknek és a vendégeinknek is kellemesen teljenek a nyári hónapok. Erről kell értelmes vitát folytatni.

      Válasz
  6. Szeretnék érdeklődni, hogy a városvezetés mikor tervezi a nagy-lámpás-kereszteződés (71-es és Jókai utcai) felülvizsgálatát? Az áruház, a vele szemben lévő autóroncstelep környékére gondolok, a Horváth Mihály úti kereszteződésig. Igazán illúzióromboló látványt nyújt. Péter

    Válasz
  7. Balesetveszély? Nem! Életveszély! Szabad parkolni a 71. sz. műút bármely sávján? Úgy rémlik, hogy nem. Vagy mégis? 2019.09.10-én már „panaszkodtam” illetékes helyen, de nem lett foganatja, gondolom, nincs igazam: a Széchenyi sétány helyközi és helyijárati megállóhelyéről van szó /Tihany – Tesco felé/. A tenyérnyi helyen épülő két nagy, többszintes ház /ez is megérne néhány gondolatot!/ előtti járdát végre bontják, a buszmegálló kikerült a jobbra kanyarodást elősegítő útsávba.Ez eddig rendben, ha az útsáv lezárt /lenne/, félelem-mentesen bandukolhatnánk autóval nem rendelkező idősek a Shell-kút, Penny felé. Csakhogy 09.10-én 11 autó /4 kisteher, 1 furgon, 5 személyautó + 1 kisteher, amire valóban pakolt egy munkagép/, ma,09.16-án 9 autó /4 szeméy, 1 mikrobusz,4 teher/ parkolt a jobbra kanyarodást segítő sávban – így aki a helyijárati autóbusszal érkezik,annak bizony a 71.sz. műút egyik sávjának szélén kell gyalogolnia vagy kétszer átmenni a főúton, mert a kijelőlt gyalogátkelőt is csak a közlekedő sáv szélén gyalogolva közelítheti meg!
    Kérdés, hogy miért szabad parkolni a kanyarodó útsávban, amikor 100 m-rel odébb még a mellékutcákban akadna parkolóhely? Ezt a buszmegállót valóban zömében idősek, nehezen-mozgók és Tihanyba készülő kirándulók használják, s a sebességüket nem korlátozó nagyobb gépjárművek könnyen elsodorhatják….inkább „nem festem az ördögöt a falra” /Csak aztán nehogy a buszmegálló szünjön meg ideiglenesen!/

    Válasz
    • Kedves Ykoos, azért lehet tilosban parkolni Füreden, amiért az oly sokat emlegetett kereszteződésben sem kell betartani a KRESZ-t (<- igen, sajnos már megint / még mindig a cinizmus-szarkazmus, de sajnos azért, mert sajnos van ok rá, mert évek óta azzal a problémával sem foglalkoznak az illetékesek (feltételezem, olvassa a fórumot és így találkozott a "néhány" bejegyzéssel a témában)).

      Válasz
    • Kedves Pesti Pisti, nomen est omen. A bejegyzéséből elég jól látszik, hogy 1) honnan jön 2) hogy fogalma nincs a füredi valóságról. Kérem, maradjon Pesten. Mindenkinek jobb lesz. Nekem személy szerint elegem van a turistákból – függetlenül attól, hogy melyik városból jönnek -, még akkor/úgy is, hogy vesznek egy apartmant, ahol eltöltik a nyarat, de ettől már azt hiszik, hogy ők is fürediek, sőt, többek a füredieknél, mert hát pénzt költenek, verik a nyálukat és mindennek tetejében elégedetlenkednek a kínálattal – konkrét példa a Tesco-ból, mikor egy, a vak számára is láthatóan pesti hölgyike szombat délután a következő mondatot engedte meg magának: „Itt csak ennyi túró van?” Hadd ne kommentáljam, mert akkor tényleg lesz benne olyan szó, ami miatt meg sem jelenik a bejegyzésem. Lehet mindenkinek otthon maradni. Köszönjük.

      Válasz
  8. A város területén egyre nagyobb gondot jelentenek a sok utcán parkoló (parasztparkolók) bajnokok ugyan nincsen szezon de nem lehet tőlük közlekedni! Mikor szüntetik már ezt meg végre az illetékes hatóságok?

    Válasz
    • Nem is értem, miért nem lépett még ez ügyben a rendőrség. Naponta jövök be a városba az Öreghegyi utcán, ott például a kanyarban okosan az út mindkét oldalán minden nap parkolnak autók. Abszolút balesetveszélyes, többször volt már vészfékezés is. Az Arácsi úton rendszeres az ilyen probléma. De több utcát fel lehetne még sorolni. A családi házas övezetben azért is bosszantó, mert mindenkinek van udvara, ahova be tud állni, mégis kint parkol eszetlenül.

      Válasz
  9. Nem tudom miért a gimnazistákkal kezdték a futóversenyt, a kis óvodások, meg várakoztak! Az árnyékos részeken nem volt túl meleg!

    Válasz
    • Ennél lényegesen több apró hiba övezi a nagyszerűen kitalált hagyományos versenyt évről évre. Ahogy belátták 3 éve, hogy mentők, stb. nélkül ez már nem mehet tovább, úgy most újra lenne mit belátni. Ez a szervezőgárda ilyen lélekszám mellé már nem elégséges. Ott áll a sok nebuló a hidegben, és várja…. hogy az előző futam eredményhirdetését megejtse hamar az egyetlen mikrofonos ember. Fél óra alatt kihúzunk 10 méter szalagot, oszt jó lesz ez…. Nos emelni kell a színvonalán ennek is. Nem is pénz kérdése ez. Egy iskola direktorának nyilván úgy hiányzik ott mikrofonban rikoltozni, mint a mókusnak az erdőtűz. Valljuk be, az ilyesmi nem az ő nyűgje kellene legyen….

      Válasz
  10. Tisztelt Probio ZRT! Szeretnék választ kapni arra a kérdésre, hogy a 3 évvel ezelőtti vihar által a Hunyadi utcában „kinyírt” utcai fákat mikor pótolják?

    Válasz
    • Tisztelt Hunyadi utcai lakó, a fák pótlását november hónapban elvégezzük, köszönöm szépen a jelzését.

      Válasz
    • Nagyon remek ráfért már az aszfalt burkolat! Viszont eddig gyönyörűen elfért kettő gépjármű egymás mellett most nem fog ! Ill már most kitiporták a teherkocsik a szegélyt ez köszönhető a nem odafigyelésnek vagy az út helytelen ívének. Elég nagy teherforgalomnak örvend az útszakasz ez innentől egy újabb elfuserált tervezés.

      Válasz
  11. Tisztelt Illetékesek! Harmadik éve jelzem folyamatosan, az Árokszőlő úton továbbra sincs közvilágítás. Az utca részben aszfaltozott, belterület. Itt lakunk és botorkálunk a sötétben hosszú évek óta. Gyüjtöttünk aláírást, leadtuk, semmi nem történt. Mit tehetünk, hogy a négy darab oszlopunkra felszereljenek 4 darab világítótestet? Ugyanúgy fizetjük az adót, ugyanúgy itt élünk, többeknek kisgyermekei vannak.
    Üdvözlettel: Árokszőlő úti lakos

    Válasz
  12. Pesti Pistinek: a legtöbben nem élünk adómentesen és jól, mert a mi adónkat úgy hívják, hogy nagy drágaság, sok minden még Pesten is olcsóbb, és ez a drágaság egész évben tart. Az árak az idejövő és egy-két-három hétig pénzt szóró turistákhoz vannak igazítva, nem az itt élő átlagemberekhez. És 7-8 hónap csend nem kárpótol 4-5 hónap bolondokházáért.

    Válasz
    • Nem értem miért kell ilyen indulatosan reagálni, érvelés helyett a szokásos diszkriminatív megjegyzésekkel jönni. („Pesti hölgyike” és hasonlók,kal, csak önmagáról állít ki bizonyítványt.) Az a baj, hogy durván általánosít. Nem minden apartman tulajdonos, olyan mint amilyennek leírja őket, pláne nem minden füredi úgy gondolkodik, mint ön. Mindig különböztek és különbözni is fognak a helyiek és az ideérkezők igényei, elvárásai, nézőpontja. Nem csak Füreden, de minden turisztikailag érdekes településen így van. Talán törekedni kellene arra, hogy ezt kulturáltan megoldjuk. Egymás lenézése, a féligazságokat hordozó kinyilatkoztatások nem segítenek. Nemrég volt itt egy jó cikk erről, ajánlom figyelmébe. https://balatonfured.hu/2019/09/16/oslakosok-kontra-nyaralok/

      Válasz
  13. Kedves Zoltán! A Balatoni sellők szoborcsoport a biztonság céljából került el a Tagore sétányról, jelenleg a Vaszary Villa hátsó kertjében van. Végleges helye a felújításra kerülő Huray-villák kertjében lesz (Blaha L. u. 2.), ahol parkot alakítunk a szép régi épületek előtt. Ideiglenesen azért nem lehet elhelyezni valahová, mert ez gyakorlatilag egy szobros kút, s ehhez komoly vízhálózatot kell kiépítenünk.
    Üdvözlettel: Molnár Judit városi képviselő

    Válasz
  14. Tisztelt Illetékesek! Valaha örömmel néztem a Balatoni sellők c, szobrot a Tagore sétányon. De évek óta már „elköltözött” onnan, de nem jutottam nyomára. Kérem segítsenek ismét megtalálni, minden bizonnyal valaki ismeri jelenlegi lakhelyét.

    Válasz
  15. Tisztelt Karsay úr! Köszönöm hozzászólását. Önnek igaza van, valóban több szemetesre van szükség azon a részen is. Továbbítom a városüzemeltetés felé. Üdvözlettel, Molnár Judit városi képviselő

    Válasz
  16. Tisztelt Illetékesek!

    Érdeklődni szeretnék, hogy helyénvalónak találják-e, hogy Füreden, a kultúra városában egy igen nagy területen, nevezetesen a Petőfi Sándor u. – Germering u. – Munkácsy Mihály u. – Deák Ferenc u. határolt részen – különösen a belső utcákban – egyetlen köztéri szemetes sem található? Ezen a részen, főleg nyáron igen nagy a turistaforgalom, sok társasüdülő is található, viszont ha valaki ki szeretné dobni a séta közben keletkezett szemetét több tízpercet is kénytelen gyalogolnia, míg egy kukát talál, főleg, ha nincs helyismerete. Így igen nehéz elvárni, hogy ne szemeteljenek a turisták, járókelők. Úgy gondolom, sokkal célszerűbb lenne 1-2 utcánként kitenni egy szemetest (amiket szezonon kívül lehetne ritkábban üríteni), mint utólag szedegetni a várost elcsúfító, – kuka hiányában – eldobált hulladékot.
    Szeretnék érdeklődni, hogy a fenti probléma megoldására terveznek-e lépéseket tenni – azaz kukákat kihelyezni – praktikusan a következő szezonkezdetig?

    Válasz
    • Sokat kell sétálni a háztartási szeméttel? Én azt látom, hogy a 71-es alatt minden hétvégén háztartási szeméttel tömik tele az utcai szemeteseket.

      Válasz
    • Igen! A Szivkórház parkolója, Kiserdö szélén lévö szemetest több alkalommal szemem láttára tömték meg vagy amikor már tele volt mellé rakták a szemetes zsákokat. Mindenki fizet szemét elszállítást vagy alapdíjat, miért csinálják?

      Válasz
    • ‘@Cinikus: Nem a háztartási szeméttel kell sokat sétálni (azt mindenki otthon dobja ki jó esetben), hanem a séta/kirándulás során keletkezett szeméttel, vagy az összeszedett kutyapiszokkal. És egyébként sem állapot az szerintem, hogy egy ilyen nagyhírű, patinás város egész városrészeket hagy közterületi kuka nélkül, csak azért mert az nincs a Tagore sétány közvetlen közelében. De lehet, hogy ez csak nekem bántja a szememet.

      Válasz
    • Kedves Karsay Úr! A mi szemünket is bántja a szemét. Főleg, hogy sok „vendégünk” nyaraló tulajdonosok, Zimmer Ferik (akinek nem szemete, ne vegye magára) nem, vagy nem elégséges szemétszállításra szerződik, így a háztartási szemét az utcai szemetesekbe kerül. Sokszor láttam, hogy szép nagy autókkal megállnak pld. a Sportcsarnok parkolójában és teletömik az ottani szemeteseket a házukban felgyülttel. De szólhatnék a Mikes utcai üveggyüjtőről is, ahol hasonlókat láthat nyáron. De láttam már Deák F. utcai panzióból kisétálni nagy zsák szeméttel embereket és a túloldali szeméttárolóba tömködni azt. Jó lenne ez ellen tenni valamit.

      Válasz
    • Kedves Városlakó! Remélhetöleg minnél kevesebb ember akar megélni a vendégekböl. Higyje el egyre több ember mondja azt hogy sok a vendég és elég belölük!

      Válasz
  17. Megértjük, és próbáljuk elviselni a tömeget a közlekedésben, a boltok mocskosságát, de, hogy kevesen voltak a strandokon , (11 órakor már hazamenekültünk… 🙂 ) és hűvös idő volt? Lehet, hogy én nem is Balatonfüreden lakom? 🙂 Sokan vagyunk, akik nem szeretnének ennél nagyobb zsúfoltságot!

    Válasz
  18. Két apróság. Egyre többet látni, hallani….hogy – bár az autótulajdonosoknak általában van saját területe – mégis szépen leparkolnak az utcára, jobb esetben a ház elé. Ami már túlzásnak tűnik, hogy némely utcákban…. Tölgyfa, Rózsa, meg hát biztosan akad ilyen még…. még az sem számít, hogy szabályos-é a dolog. Ez rövidesen egyre nagyobb gondot fog jelenteni, egyre több a jármű, egyre lazább a rend fenntartása is. Maholnap már csak üres rendőrkocsikat látni riasztásnak leparkolva a megfelelő helyeken. Aki ezt a módszert kitalálta legyen erős. Ezek a parkoló üres rendőrkocsik kizárólag a szabályokat tisztelőkre vannak minimális hatással.
    A másik… Egyre több helyen aszfaltoznak le utcákat, és ez dicséretes is. Csakhogy. Ha még frissiben nem lesznek kitéve a megfelelő aszfaltrétegekhez arányos súlykorlátozó táblák….. akkor az aszfaltozás a közpénz kukába talicskázása volt.

    Válasz
  19. Látom, lassan elkezdődik az óváros felújítása, feltételezem, hogy elfogadott tervek alapján. Érdeklődni szeretnék, hogy itt, a város honlapján, lenne-e mód közzétenni a látványterveket, valami leírást, hogy most már konkrétabban lássuk, mi fog ide épülni? Kapunk végre egy olyan üzletet, ahol lesz hentesáru is, ha már senki nem akarja kinyitni a Húsboltot? Vagy csak nekem hiányzik? Előre is köszönöm!

    Válasz
  20. Kevesebben voltak a strandokon? Reméljük jövöre még kevesebben lesznek! Így is soknak érzik a helyiek a turisták számát!

    Válasz
    • A városban a turizmusból jelentős bevételi forrás. Lehet hogy Önnek nem tűnt fel, de a város fejlődéséhez és sokunk megélhetéséhez ők nagyon is szükségesek. Jobb lenne ha Ön is megpróbálna pozitívan állni hozzájuk, néhány kirívó eseten túl ugyanis nem ártanak ők Önnek semmit. Nekünk azonban fontos hogy ők továbbra is szeressenek városunkba jönni.

      A csökkenés nem örömteli tehát. A strandokon érezhető volt a csökkenés, bár azért ígyis jó forgalom volt. De elbírnának a strandok több vendéget is. Meg mi is.

      Válasz
    • A forgalom csökkenése a strandokon a hűvösebb, esősebb július és augusztus miatt volt tapasztalatunk szerint. Júniusban , amikor kánikulai , viszonylag esőmentes időjárás volt, 50%-al magasabb volt a forgalom, mint a tavalyi hasonló időszakban.

      Válasz
    • Talán annak is „köszönhető” a forgalom csökkenése, hogy rengeteg hínár volt a vízben, ami jelentős mértékben lecsökkentette a strandolás élvezeti értékét. (Számomra pl kifejezetten bosszantó, és kellemetlen volt.) Javaslom, hogy a fenntartó a jövőben fordítson erre fokozott figyelmet, mert a strand part fejlesztése ugyan fontos szempont a forgalom növelése céljából, de ha a víz használhatósága nem éri el az optimális szintet, akkor a turisták más strandok szolgáltatásait fogják előnyben részesíteni. „A hűvösebb, esősebb július és augusztus” pedig csak akkor tekinthető valós oknak, ha minden környéki frekventáltabb strandon (Csopak, Alsóörs…) csökkent a forgalom a korábbi évhez viszonyítottan az időjárásra tekintettel.

      Válasz
    • Kedves Gilmour! Nyáron valóban sok a vendég -de hiszen ebből éltek adómentesen jól- de azért nem kellene rájuk kénköves átkokat szórni, mert ez maximum öt hónap. A maradék hétben lehet kocsmázni, lábat lógázni, esetleg segéd munkázni, mert amihez már szakértelem kellene, arra télen sincs ember.
      A megjegyzése nagyon hasonlít ahhoz a Rozgonyi köz-i véglényhez, aki közterületen levő fa három lehullott szilvájáért emberhez nem méltó helyzetet teremtett a tettlegességig is eljutva, amikor kiverte a szilvát az idősebb hölgy kezéből, azt üvöltve, hogy rohadt pestiek takarodjatok. Mi csak elhüledezve hallgattuk ezt a szitut, és örülünk, hogy saját nyaralónk révén, nem kell ilyen vendéglátóknál hagyni a pénzünket.

      Válasz
    • Pesti Pistinek. Szerencsére nem a vendéglátásból és idegenforgalmból élek.

      Válasz
  21. Tisztelt Probio, szeretném jelezni, hogy a Kosztolányi Dező utcán található lámpák a a felnőtt ágak miatt alig világítanak így este nehézkessé teszik a gyalogos közlekedést. Kérnem az illetékesek felé az információt átadni.
    Köszönettel, Egy ott lakó

    Válasz
    • Köszönöm szépen a jelzését, a fákat megvizsgáljuk és gallyazzuk.

      Válasz
  22. Aug.20-i héten BFüreden voltunk kisgyerekkel. Az Eszterházy strandon a bejárat és a viz között a bal oldalon/keleti old/ álló játszótér veszélyes.1.5M-es magasságban hiányzik az alja/padló/ és az oldala a játszótérnek./játéknak szánták?/ A pénztár felé esö csúzda fémrésze égési sebet okozott. A 35C fokon égeti a nap borzasztó forróságúvá. Azon tojást lehetett volna sütni. A vörös gumi ami a játszótér alatt van is járhatatlan volt mezítláb a forrósága miatt. Azért írom, hogy tudjanak róla! Vászon kifeszítés, vagy bezárás. A Szabadság utcai játszótérnél is hiányoznak az oldalak. Ott lekerítették, de még veszélyesebb amikor a nagyobb gyerekek/4-5évesek/ átmásznak rajta. Nagyon sok gyerek játszik ezeken a tereken de a játék csak a biztonság betartása után jöhet.
    A szülő nem tud felmenni velük a játszótérre de ha felmentek a gyerekek biztonságban kell, hogy legyenek. Ezt kérem, hogy ellenőrizzék. Az Eszterházy strand ” Dagonya” része is nagyon népszerü a gyerekek között. Lehetséges fellazítani a homokot legalább egy héten egyszer?
    Köszönet a rengeteg gyönyörű virágért.

    Válasz
    • Az Esterházy strandon és a Szabadság utcai játszótér is szabványos, amelyet a használatba vétel előtt ill . azt követően rendszeres időközönként szabványossági felülvizsgálatokon ellenőriznek. A strandi jelzett játszótér padlólemeze javitás alatt volt, ez idő alatt jól láthatóan lekorlátoztuk. Az eszközök felett 3 db különböző méretű napvitorla biztositja az árnyékolást és a felmelegedés elleni védelmet, ami bizonyos napállásnál nem jelent 100%-os védelmet. Megvizsgáljuk a további védelem lehetőségét, bár 100-os védelem véleményem szerint nem alakitható ki szabad téren.
      A lidós partszakaszt naponta átgereblyézzük, ill. két-három naponta felrotáljuk.

      Válasz
    • Köszönöm a választ, bár nem értem! A bejárati járda bal oldalán lévö elsö játszótérnek nem volt alja, ezt semmiféle korlátozás nem jelezte 1.5méter magasban. Továbbá nem volt napvitorla sem, a nap a csúszda fém részét égetövé melegítette. A parton a homokos részen ott védve volt a játszótér.

      Válasz
    • Ámulva olvasom sorait! Forró a csúszda a tűző napon? Minő meglepő…. Ezért kellene bezárni a játszóteret?! Amikor én voltam gyerek, rozsdás fém játszótérnek is örültünk a Radnóti Iskolában. Ésszel mászókáztunk. Biztonsági övet meg beülős kengyelt nem akar? Gumírozott az alja, épp azért ha leesne valaki.

      Válasz
  23. Bodor. B. Ildikó-nak Kedves Ildikó! Nagyon köszönöm kedves sorait. Elkészült az újabb ajánlás, remélem, örömére szolgál majd ez is.

    Válasz
  24. Végre rendeződik a köztemető alsó részén lévő murvás út sorsa. Aszfalt burkolatot és szegélyköveket is kap az út. Bárki intézte, köszönet érte.

    Válasz
  25. Tisztelettel kérdezném a Probio vezetőit, hogy a jelenlegi városi szabályozás szerint ki a felelős a saját telek közvetlen kerítése melleti terület karbantartásáért ( gyomtalanítás, esetlegesen ott található esővíz elvezetésre szolgáló lefolyó) tisztításáért?

    Válasz
    • Tisztelt Füredi Manusz, véleményem szerint nem a Probiót kellene kérdezni. Az ingatlanok közterülettel határos gondozásának szabályait a város közterületek használatáról szóló rendelete határozza meg (a Probió parkfenntartása bizonyos városi területeken dolgozik). A városi csapadékviz hálózatot nem társaságunk kezeli, tisztitja, feladatunk arra terjed ki, hogy nagyobb záporok esetén a kritikus pontokon tisztitjuk meg a beömlő nyilásokat.

      Válasz
  26. Tisztelt Hőközpont! 2019 szept.5-re volt kiírva karbantartás miatt a figyelmeztetés a meleg víz hiányára a Köztársaság úti lakótelepen. 1 napról volt szó, s ma már 9 írunk s még mindig nincs meleg víz. Vajon mi ennek a magyarázata, s vajon a hóvégi számlázásnál látszik-e majd, hogy milyen szolgáltatási hiányosság volt több napon át ?
    Egy nagyon mérges házi asszony

    Válasz
  27. Kérem az arácsi állomás közelében napokban épült körgyürű melletti uttest és járda megvizsgálását és kijavitását.Nagyon rossz minőségben készült el.

    Válasz
    • Elnézést mivel beregadt a nagybetüs gombom, de ez nem kiabálás. Mert sikerült kijavitani. De ha csak ennyi hibát vétenne mindenki az jo lenne. Örúlök hogy ilyenekre is van idelye.Ráadásul névtelenül.

      Válasz
  28. NAGY MEGLEPETÉS HOGY VÉGRE MEGCSINÁLJÁK A TEMETÖ ELLÖTTI UTAT. TALÁN A KAPUT IS SIKERÜL A RÉGI HELYÉRE TENNI ,HOGY NE JÁRJANAK BE A VADAK. A REFORMÁTUS TEMETÖ KERITÉSE IS KATASZTROFÁLIS ÁLLAPOTBA VAN. BÁR .KB.4 HONAPJA MONDTÁK HOGY KÉSZÜL. NAGYON LASSU A TEMPO. AZ UT ALATTI TERÜLET TULAJDONOSAI , LEVÁGHATNÁK A CSUFOS BOKROKAT, KISZÁRADT FÁKAT A KERITÉS VONALÁIG. IGY TALÁN VÉGRE NORMÁLIS LENNE MINDENSZENTEKRE. ÉS PERSZE A RENGETEG CSUNYA NAGY BOKROKAT A RÉGI SIROKON. TISZTELJÜK A HOZZÁTARTOZOINKAT HALÁLUK UTÁN IS.

    Válasz
    • Kedves Mária. Hasonló fórumokon a csupa nagybetűvel való írás a kiabálást jelenti, és roppant udvariatlannak számít. Hacsak nem szándékosan tette a jövőben legyen szíves kerülje.

      Válasz
  29. Sok évvel ezelőtt, a Somogyi utcában, a vasbolt mellett kialakítottak egy szelektív hulladék gyűjtő szigetet, ami soha nem volt használva. Miért nem lehet azt megszüntetni, és normális parkolóhelyet kialakítani, hogy ne egymás hegyén-hátán álljanak az autók az utcában? Egyébként is elég elhanyagolt, gazos, szemetes az utca. Persze nem a parton van… 🙁

    Válasz
  30. 22 évig laktunk nagyvárosban panelban. Egy kicsit csendesebb helyre vágyva költöztünk Füredre. Akkor egy csendes kisváros volt valóban. Most (10 év alatt) a felsővárosrészben drasztikus a változás. Az utca egyik oldalán parkoló autók, holott mindenkinek van garázsa, udvara. A panelban legalább nappal csend volt, de itt….Minden szomszéd a környéken ipari parkban érzi magát, egész nap mennek a csiszolók, flexek, fúrók stb. Azért az teljesen felháborító, hogy ha végre van az embernek egy szabadnapja, akkor is ezt kell hallgatni. A füredieknek, akik évről évre végig húzzák a szezont ennyi talán járna. Itt teszem fel a kérdést, hogy mi a teendő? Kinél kell jelezni a nem barkácsolás, hanem ipari tevékenységet?

    Válasz
  31. Az a furcsa külsejű ember a Kisfaludy Galériában az a festőművész, akinek a kiállítása van éppen. A megnyitón elhangzott,hogy ott él a térben,azaz néha ott alszik. :)))

    Válasz
  32. Az utóbbi napokban többször is lehetett látni a régi Kisfaludy mozi ablakából, hogy valami hajléktalan forma ember tanyázik bent az épületben. Ott öltözködik, alszik. Ráadásul így a borhetek kellős közepén, elég érdekes látványt nyújt. A város szükséglakásként is kiadja a kiállító helyet, vagy hogy kell ezt értelmezni?

    Válasz
    • Tisztelt K. Béla! A Kisfaludy Galériában Dömötör László kiállítása látható, a „Nincs szűkebb börtön, mint önmagunk foglyaként lenni szabadnak” címmel. Ez egy art reality, a Művész úr performanceok keretében mutatja be művészetének hétköznapjait és egy művész hétköznapjait. Minden nap 14.00 órától tart tárlatvezetést, talán érdemes betérni a kiállításra és közvetlen módon megismerkedni magával az alkotóval, aki nem ott lakik a Galériában, hanem a fent említett módon mutatja be alkotásait, kiállítását, önmagát is a kiállítás részeként értelmezve.

      Válasz
  33. Az illetékes ügyintéző tegnap szabadságon volt, aki megígérte, hogy elintéz a Bajcsy Zs. utcai buszmegállóba egy szeméttartót. Már elegem volt abból, hogy lassan egy éve az eldobott szemetet és a cigarettacsikkeket hetvenévesen, a fájós derekammal én szedegetem össze a házunk előtt! Kosler Úrnak azért megemlítettem a dolgot, ha már ott jártam .. Ma reggel megjelent két munkásember egy újrafestett, elegáns , még „békebeli” szemetessel – lefúrtak négy lyukat és betiplizték . Ennyi… Köszönöm ! Volt már dolgom az Önkormányzattal korábban is, amikor az úttest és a buszmegálló szintkülönbsége okozott kisebb balesetet az autóbuszról történő leszállásnál . Ezen a fórumon említettem meg a balesetveszélyt – néhány napon belül intézkedtek, murvával feltöltötték a területet.
    Még várom, hogy az út túloldalán lévő buszmegállóba hozzanak egy valahol” elfekvő” bármilyen padot addig is, amíg megérkeznek az új padok 🙂 , várom, hogy ha másutt nincs hely , oszlopokon helyezzenek ki virágokat, mert nagyon csúnya a mi utcánk…várom, hogy egy zebrát felfessenek a Dózsa Gy.u és a Fürdő utca közötti útszakaszra – mert ugye az ember ahogy idősödik, lelassul… már nem tudunk csak úgy átfutni az úttesten az egyre nagyobb autósforgalom miatt 🙂
    Örülök annak, hogy elkezdődött a felső városrész csinosítása! Örülök annak is, hogy nálunk mindig van orvosi ügyelet, hogy még ingyen utazhatunk, az utcákon biztonságban érezzük magunkat… Köszönetemet szeretném kifejezni Molnár Judit képviselő asszonynak a Balatonfüredi Naplóban megjelenő, szívet melengető írásaiért is! Remélem, senkit nem bántottam meg azzal, hogy a jót is észreveszem. A türelem rózsát terem…

    Válasz
  34. Leginkább azon csodálkozom, hogy a szívkórház nincs a tiltakozók élén, mert ha valakiket, akkor a szívbetegeket igazán zavarhatja ez a szörnyű zenebona. (Persze az egészségeseket is…!)

    Válasz
    • Ahogy olvasom, az utóbbi időben Füred a kultúra városa – és (már?) nem a gyógyulásé/Szívkórházé. Bocsánat, cinizmus. Amúgy én voltam az a hülye, aki valamelyik nyáron (tavaly?) pont ezzel kapcsolatban olyan csúnya szavakat mert ide írni, hogy miokardiális infarktus, amelyhez sokban hozzájárulhat az alváshiány – és ha még a meleget is hozzáveszem, akkor még inkább. De hát kit érdekelnek ilyen bonyolult dolgok? (<- igen, megint cinizmus, csak sajnos láthatóan indokolt, mert valahogy nem történik semmi; és azon én is csodálkozom, hogy a Szívkórházból egy szakember sem jelentkezett)

      Válasz
    • Esetleg a Hortobágy közepére rakni a fesztivált. Á, az se jó. Ott meg az állatokat zavarja. 🙂 Na, a Hold eelég jó ötlet! 🙂

      Válasz
  35. Kérdezném az t. önkormányzatot, hogy tesz e valamit Balatonfüred városa a B my Lake fesztivál jövő évi áthelyezéséről valahova jó messzire? Még a Balatonsound csak-csak elviselhető volt, de a ez a 20-24-e közötti ÚJABB fesztivál szörnyű volt és elviselhetetlen dübörgéssel járt. Mikor tesz az Északi part és Balatonfüred ez ellen a fesztivál őrület ellen a Balaton partján? Az érdekelne tesz e a város lépéseket hogy jövőre ez ne forduljon elő? Köszönettel, Nagyné

    Válasz
    • Szerintem amire On gondol az a Strand fesztival volt. Legalabbis en a programtabla alapjan arra tippelek. A penteki Dimitri Vegas meg a szombati USEME tisztan hallhato volt. Utobbi elviselhetetlenul. Egyebkent nem ertem, hogy ha a Soundon meg lehet oldani a szinpadok hangositasat normalis modon, akkor ezen a fesztivalon miert nem jott ez ossze. Pedig mindket programot ugyanaz a ceg csinalja. En ezt ugy oldanam meg hogy athoznam az osszes ilyen zenei fesztivalt Furedre. Igy mi elvezhetnenk a koncerteket, Zamardi meg a huppogast. No meg lenne szallasom a Soundon sajat magamnal 😉

      Válasz
    • Volt itt valaki, aki a korszakalkotó Sound fesztivál megjelenésekor megmondtam…… 🙂 Ez csak a kezdet. Először egy fesztivál lesz lenyomva a szélesebb átlagos, normális népréteg torkán, aztán majd lesz több fesztivál is. Aztán majd egész nyáron tuctuc lesz az éjszakai szellőztetés helyett. A korszak elkezdődött. Kérdés mit tesznek a döntéshozók, ki tudunk-e belőlük ígéretet csikarni még a választás előtt, hogy ezt megszüntetik. Ez üzenet a jövő képviselőjelöltjeinek is. Ha megígérik, számíthatnak a választókra. Remélem érti az üzenetet jelen lap szerkesztője is, és nem ” keveri le a basszust ” ….. 🙂

      Válasz
    • Ha még lehet, pörgessék vissza az egy évvel ezelőtti hozzászólásokat, esetleg még tovább és nézzék meg, mi volt ott a fő téma. Rövidre fogva: ugyanez. Sokan panaszkodtak, de nagyon. Történt azóta valami? Igen. Még több fesztivál, még több zaj, és a körítés is nagyobb lett, vagyis éjjelente az utcákon ide-oda rohangáló, szakadt kipufogójú oldtájmerek, 20 ezerrel pörgő motorú kétkerekűek, és erősen alkoholizált, kultúrára(?) szomjas alakok, akik amúgy azt sem tudják, hol vannak…….(maradhattak volna otthon is) Hogy most nemsokára ki mit fog ígérni, nem érdekel, hanem csak az, hogy mit fog majd csinálni. Remélem, nem mindig csak a pénz lesz az úr…….

      Válasz
    • Javaslok a Hold helyett rögtön egy fekete lyukat…

      Válasz
  36. Mivel kisvárosban élünk, nem panel rengetegben, és aszfalt dzsungelben, ahol csak behatárolt zöld területek vannak, nem hiszem, hogy szükség lenne egy kerítéssel körbevett kutyafuttatóra. Főleg, ha adott a lehetőség hosszú sékat tenni erdőn- mezőn, jó levegőn.

    Válasz
    • A kutyafuttató lényege, hogy a kutyák póráz nélkül szaladgálnak. Bármilyen kisváros is vagyunk, nem mindenki szeret erdőn-mezőn sétálva szabadon szaladgáló kutyákkal találkozni.

      Válasz
  37. Remélem a most bemutatott képviselő jelöltek tényleg foglalkozni is fognak a választóikkal, de nem csak addig, amíg behúzzuk az x-et. Akkor végre lesz járda a Noszlopy utca rendőrség felöli végén, és eső esetén nem egy cunamival megtámogatott csatornalében kell gyalogosan közlekedni. Meg talán rendeződne a Levendula utcában lévő “szeméttelep” sorsa is.

    Válasz
  38. Úthibákkal kapcsolatos panasszal élnék. Két helyszínről van szó, nyilván akad ennél több gondot, kárt és bosszúságot okozó szakasz a város területén; itt konkrétan személyi sérülés is bekövetkezett és nem gondolnám, hogy csak velem történt meg.
    A probléma a vasúti töltés mellett húzódó, rövid kerékpárút szakasz, (a volt Bagolyvár Étterem épülete mögött) a Siske (?) patakot keresztező híd felületének csapadék hatására csúszóssá válása. Az érintett rész ráadásul a kanyarodó út után közvetlen helyezkedik el. A mérsékelt sebesség megválasztása sem zárja ki az esés veszélyét. Egy jelzőtábla ugyan figyelmeztet, ha nedvesség éri a felületet fennáll a balesetveszély. Ez nem megoldás a problémára, minthogy az sem javítja meg az utak minőségét, ha „Úthibák” táblát helyeznek ki a kellemetlenséget okozó szakasz elé, vagy az a jellemző közönyös megnyilvánulás, hogy „akkor nem kell biciklizni…”. Viták és még több cselekvőképtelenségre utaló kifogások szaporítása helyett, válasszuk a biztonságot és hatékonyságot, az illetékesek legyenek szívesek megoldást találni. A balesetet elszenvedő illető most megúszta néhány kisebb de annál fájóbb horzsolással, zúzódással és komolyabb vagyoni kár nem keletkezett a kerékpárban, de ez nem garancia arra, hogy a következő körültekintően közlekedő áldozat nem szenved el esetleg 8 napon túl gyógyuló sérülést.

    A második helyszín a burkolat minőségéről elhíresült, -a Rózsa utca ,- Vörös Templom felőli kezdetének,- és a Noszlopy G. utca kereszteződésével határolt Völgy utca szakasza. Évtizedes foltozások, kátyúk éktelenkednek és nehezítik meg a közlekedést bármiféle személyjárművel, de még gyalogosan is. Ezek az akadályok létrejötte mára már felgyorsult. Pár évvel ezelőtt aki arra szokott közlekedni már hajszál pontosan tudta, merre kormányozza a járművet, hogy elkerülje, hogy a lengéscsillapítók egy kátyúba futás miatt 2 évet öregedjenek, vagy úgy lépjen, hogy ne törje ki a bokáját. Újabb és újabb töredezések jelennek meg, rohamosan romlik az út minősége, egyre kiszámíthatatlanabb pontokon. Ennyi hibát egy 300 méteres szakaszon nem lehet megjegyezni. Egy ilyen új aszfalt letörésnek köszönhetően sikerült úgy felbukni a kerékpárommal, hogy egy jobb oldali vállficammal nyugtáztam a napot.
    Kérem, hogy megfelelő minőségű burkolattal lássák el ezt a szakaszt, a további kellemetlenségek elkerülése végett. Azt hiszem több völgy utcai lakó is támogatná a felújítást, akinek szintén akadtak gondjai a közlekedéssel.

    Zárásképpen:
    Ugyanakkor a Kéki-völgybe vezető Öreghegyi út murvás folytatásának aszfaltozott rétege kitűnően kivitelezett, eltűntek az olyan mély gödrök amiket csak egy meteorit becsapódása képes előidézni. Végre nincs az az érzésük a gépjárműben tartózkodóknak az úton 5 km/h-val haladva, mintha egy szüntelenül működő low-rider autóban ülnének; bár az út mellett eldolgozatlanul hagyott,- az aszfalt alapját adó apró szemű kavics,- réteg esőzéskor való szétterjedése még így is kihúzza a talajt az alól aki egyéb kétkerekű járművel élvezné az új utat, de hát mit lehet tenni, az elégedetlenkedés örök.

    Tisztelettel maradok.

    Válasz
  39. Nem akarom lehúzni a borheteket mert nem lenne igazságos, de ami befolyik az itt kifolyik. A Bodorka mellett lévő nyilvános WC és a körülötte lévő orrfacsaró bűz lassan már elviselhetetlen. Itt áll ez a szerencsétlen szennyvíz átemelő ami persze teszi a dolgát, de kérem lehetne ezt jobban is. Jövőre valami szigetelést vagy más megoldást ki kéne találni! Nem lehet mindig a jótékony esőre várni.

    Válasz
    • Jó orra van, de nincs egyedül. És nem csak a borhetek alatt van ilyen büdös, hanem máskor is, és nem jövőre kéne ezt megoldani, hanem ma! És ezt még soha! egyetlen egy erre járó egészségügyi biztos, vagy más ellenőr sem vette észre. Furcsa. De nem baj, mert Balatonfüred a kultúra városa, abba meg sok minden más is belefér.

      Válasz
  40. Érdeklődni szeretnék, hogy miért kizárólag a kormánypárti jelöltek kaptak egy termetes cikket az oldalon? Mi a helyzet a még talán versenyben lévő többi indulóval?

    Válasz
    • Tényleg ez kell-nek. Tisztelt hozzászóló, a felvetésére a válasz egyszerű, azt mutatjuk be, aki bemutatkozik. Egyébként szigorú törvényi szabályok köteleznek minket a kiegyensúlyozott tájékoztatásra. Erre számíthat a jövőben is. A szerk.

      Válasz
  41. Felháborítónak tartom a csend rendeletet. Az ablakokat nem lehet éjszakára nyitva hagyni mert nem csak nappal de,egész éjjel dübörög a zene. Nem hiszem el, hogy sem a képviselők sem a polgármester úr nem hallja. Másnap menj dolgozni de legyél toppon. Ha szabadnapos vagy ne merj semmi hangosat csinálni,mert feljelentenek. De tartsd rendben a környezeted.

    Válasz
    • És ezért a csendrendelet a felháborító vagy az ön szomszédai? Szerintem velük kellene beszélnie!

      Válasz
    • A Kovászna park felső részén esetleg lehet ilyesmire lehetősége, de csak ha jól nevelt a kutya. Én mondjuk a pórázt javaslom mivel vannak járókelők, de itt tud barátkozni más kutyásokkal is késő délutántól kora estig.Fontos hogy a park déli része a játszótérrel szigorúan kutya Mentes terület, tehát a másik végére gondolok!

      Válasz
    • Minden rendelet, meg törvény annyit ér, amennyit betarta(t)nak belőlük. Persze fölmerül a kérdés, hogy minek ez az egész színjáték, ha a kutya se törődik a folytatással. Ugyanakkor pl. a piros lámpánál tilos átmenni a sorompón, de aki ezt nem tartja be, azt elüti a vonat. Sajnos a csendrendelet megszegőire nem vár ilyen gyors és drasztikus büntetés. Talán ennél enyhébb eszközök is hatásosak lennének, de ilyen eszközök nincsenek. (csak papíron vannak) A szomorú valóság mindig egy kicsit más, mint a felszín: ha valaki önmagától képtelen a többiekkel szemben emberi módon viselkedni, annak ugyan sorozatban gyárthatják a hivatalok a szabályokat, az eredményt mindennap láthatjuk, hallhatjuk. (nézzen mindenki egy kicsit a tükörbe…………..) Szerintem az ilyen és hasonló dolgokat figyelembe véve, az Agora még száz év múlva is bőségesen el lesz látva hozzászólásokkal.

      Válasz
  42. Elsősorban Budapesten élek, de Füreden is sok időt töltök, és nem csak nyaralóként, hanem amolyan „kétlaki” életmódban. Nagyon szeretek itt lenni, gyönyörű és barátságos a város, és azt is tervezem, hogy hosszú távon talán végleg ideköltözöm.
    Egyetlen dolog van, ami nem annyira tetszik. Pesten, a Józsefvárosban a Ludovika park közelében lakom, és a kutyusommal minden nap ott sétálunk. Van ott két tágas kutyafuttató, de azon kívül a bátrabbak a park területén is elengedhetik a kutyájukat, ahol míg az ebek játszanak, futkároznak, a gazdik egymással beszélgetnek. (Természetesen nem az egész park egy nagy kutyafuttató, nagy részére kutyával tilos a belépés, de van hely a kutyásoknak is). Nagyon jó hangulatú kis összejövetelek ezek, és igazi barátságok szövődnek nemcsak a kutyák, de a gazdik között is. Ezt az élményt sajnos Füreden még nem sikerült átélnünk – sem nekem, sem a kutyusomnak. Mindkettőnknek nagyon hiányzik ez, amikor itt vagyunk. Gazdikkal és kutyákkal séta közben találkozunk, de csak pórázon. Eddig nem sikerült olyan helyet találnunk, ahol szabadon játszhatna az eb, a gazdi felügyelete mellett. Más gazdiktól kérdezgettem, van-e valahol ilyen lehetőség, de vagy csak nyaraló kutyatartókkal futottam össze, akik nem tudták, vagy kategorikusan kijelentették, hogy ilyen nem létezik. Valóban így van? És ha igen, nem lehetne valahol egy ilyen kutyabarát találkozóhelyet kialakítani (persze úgy, hogy a lakosokat és a vendégeket ne zavarja)?

    Válasz
  43. Lenyűgöző sebességű a Fehér templom elötti szobor újragondolása. Hatalmas méretű beruházásról van szó, nemcsoda hogy még mindig nem sikerült befejezni.

    Válasz
  44. Csak mert ezen a fórumon szinte kizárólag panaszkodó, illetőleg valamit nehezményező írások láthatóak, legyen egy mosolygósabb komment is! Reggel elmegy az áram, sokadszorra ugyan, de hát néha jobban fúj a szél, mint általában. Nem állítottam, hogy hurrikán erejű volt, de fújt… s mert mindig szélben szokott eltűnni tőlünk az áram, szint számítottam is rá….. 🙂 Megtörtént. Ami a történetben vidám, hogy az EON szakemberei itt Balatonfüreden minden alkalommal bejelentéstől max. 1-2 órán belül orvosolják a bajt. Ezúton akarnám őket itt dícsérni, igaz más lehetőség nem is nyílik erre, mert a honlapjukon nem igazán vannak felkészülve ilyesmire. Nincs köszönetopció :))))

    Válasz
  45. Köszönöm, hogy foglalkoznak a problémával – és ezt most tényleg nem szarkasztikusan írom, hanem komolyan. Köszönöm. Remélem, sikerül, mert tényleg egy elég nagy probléma. Sajnos nem tudom nem-hozzátenni, hogy lenne itt még néhány, legalább ennyire fontos kérdés, amit szintén nagyon-nagyon rég óta, nagyon-nagyon intenzíven jelzünk a fórumon (lásd KRESZ és társai), nagyon-nagyon jó lenne – és szerintem nemcsak én köszönném meg -, ha azokkal is foglalkoznának érdemben.

    Válasz
    • Jó lenne, ha elzavarnák a sólymok a varjakat, mondjuk a Bakonyba, de tegnap este (csütörtök) borzalmas zajt csaptak, csak valamilyen zenekar csinált később még nagyobb zajt. Zaj-lik itt az élet, de jó, hogy vége lesz a szezonnak….

      Válasz
  46. Az Eszterházy standnál én még soha nem láttam működni a jegyautomatát, ami eleve csak készpénzt fogadna el, azt is mindenféle megkötésekkel. Tavaly még lehetőség volt Simple mobil alkalmazással jegyet venni, de idénre már az se működött.

    Válasz
    • Amit itt András fölsorolt, azt fejleszti már pár éve a Probio. (lásd korábbi válaszok) Mit mondjak, szuper siker. De mi lett volna, ha még nem is fejlesztik? lehet hogy egyszerű, fapados módon most működne? és a megspórolt pénzen mondjuk vettek volna legalább egy új buszt

      Válasz
    • Még nem. A Kisfaludy strandon jelenleg kettő is üzemel, PayPass bankkártyával gyorsan fizethető a jegy és a sorban állás időtartama is jelentősen lerövidül…

      Válasz
  47. Örülünk a fejlesztéseknek, de a fenntartására is kéne egy kis figyelmet fordítani. A Tagorén a kneip taposó kövek egy részét elhordták, a kockaköveket kibontották. A petanque pálya ma inkább egy gyomtenger és nem homokos, kezelt talaj.

    Válasz
  48. Füred, 2019. aug. 15., csütörtök, 14óra 12 perc, (és utána) életkép a Marina gyógyszertárban: a 3 kiszolgáló helyböl egynél van valaki, késöbb egy másiknál is van idönként kiszolgálás. Ezzel egyidöben néha öten!! is mozognak, árufeltöltés, meg ide-oda szaladgálás, de az idöközben felgyült pácienseket nem veszik észre. (árufeltöltést talán lehetne kevésbé frekventált idöben is csinálni). Miután a várakozó páciensek száma elérte a TIZENÖTÖT, elegem lett ebböl a „szervízböl” és egy házaspárral együtt távoztunk. Nem csináltunk botrányt, minek, ide ugyanis soha az életben be nem teszem még egyszer a lábam. Ez van.
    Szégyen.

    Válasz
  49. Balatonfüred csodálatos! Fejlődik, szépül. – Ezt mindannyian látjuk!
    Ám picit árnyalja a képet, hogy a lakótelep szemetes, a bokrokat hajléktalanok és rókák lakják… Aki nem hiszi – járjon utána!

    Válasz
    • Vannak rókák? Én még nem találkoztam velük ott. Bár ha tényleg sok a szemét vagy kidobott ételmaradék, előbb-utóbb megjelennek. Azt pedig én is tapasztalom hogy nem lezártan, a kukába kerül a szemét hanem gyakran mellé, nyitva hagyott zsákokba vagy épp a csövesek kinyitják és nyitva hagyják a kukát, ami szintén nem jó dolog, esetleg hátha pár felirat vagy tábla segítene.

      Válasz
    • Nem kellett utánajárnom! A róka járt utánam! (vagy aranysakál? mindegy) Többször is! Pl. leálltam az autómmal, már sötétedett, kiszálltam, olyan 8-10 m-re tőlem állt, jól megnézett, aztán elsétált. Utánamentem, hátranézve pontosan tartotta a távolságot és elsétált (nem futottam utána, mert akkor halálra nevette volna magát). Ez különböző variációkban velem és másokkal is megtörtént. Füred nemcsak a kultúra városa, hanem a rókáké is. Ez most akkor jó nekünk??

      Válasz
    • Idén a fűnyitás is ritkán volt, gaz szemét mindenhol, töredezett járdák utcai szemetesek állandóan tele vannak, van amit csak havonta üritenek. Úgy látszik csak a parti sétány számít.

      Válasz
    • Hát persze! Mert a „nagyrabecsült” turisták ritkán járnak arra!

      Válasz
  50. A Szüreti Fesztivált lehetne másik hétvégére tenni?Akkor vannak az önkormányzati választások, és a vendégek itt töltenék az egész hétvégét!
    Szavazásra átjelentkezés pedig már nem lehetséges!

    Válasz
    • És ezért rakják el a fesztivált? Nem inkább Önöknek kellett volna nem lekésni a határidőt? Inkább tervezze át sok ember a programját, akik mentek volna a fesztiválra és már ruhát is béreltek?

      Válasz
    • Nekem tetszenek a szép, modern épületek, tágas térrel. Még nincs teljesen kész, jövőre nézze meg milyen élet lesz ott esténként!

      Válasz
  51. Van játszótér a Szabadság utca-Tagóre sarkánál, a Kiserdöben a strandon és mindhárom sok örömöt ad a kicsiknek. Mindhárom nagyon jól kivitelezett játszótér. Itt más volt a terv. Nem kérdezik meg a füredieket mit hiányolnak, ez a rész vendélátó ipari. A jégpályának biztos sokan örülnek majd.

    Válasz
  52. Harmadik napja kempingezik egy olasz család, egy lakóautóban, az Esterházy strand előtti fizető parkolóban. Füreden mindent lehet?

    Válasz
    • Legalább nem a Szívkórház alatti zöld területeken csinálják.

      Válasz
  53. Nyár, főszezon. A Kisfaludy Strand nyugati bejáratával szemben építkezés. Most éppen a földet hordják, követ vágnak, a Balatonig száll a por. A bobcat az Aranyhíd sétányon hordja a földet. Péntek óta ott a por, a sár a sétányon. Az emberek térdig járnak a koszban.
    A kultúra városa lennénk…

    Válasz
    • Ha most így esőzés után megnézi valaki az Aranyhíd sétányt elborzadva látja, hogy a strandbejáratnál milyen állapotok vannak!! És ide várják a turistákat a hétvégére!?Szegyen, hogy ez a főszezonban megtörténhet! Kiváncsi lennék ki ezért az állapotért a felelős!!

      Válasz
  54. Az átadott új park valóban azép lett, de ez nem mondható el az oda épült házakról. Nem is értem miért nem lehetett az egesz területet parkként hagyni padokkal, neadjisten asztalokkal funkcionális játszótérrel. Nagyon kellett a városnak egy huszadik galéria, amiben szóra sem érdemes kiállítások lesznek kb öt ember szórakoztatására. Az 55. Kocsma is biztosan egy piaci rést fog kitölteni.

    Válasz
    • Egyetértek, lehetett volna az egész park és valóban jó lett volna játszótér is, hiszen a legközelebbi a kiserdőben van. Ez parkkal körülvéve ideális helyszín lenne a kicsiknek. Az üzletek meg az xy galéria engem sem érdekel.

      Válasz
    • Arról nem is beszélve milyen ronda hatalmas beton kockák , fehér vakító mészkő mindenhol árnyék nélkül , napközben szinte élhetetlen a terület. Parknak nehezen mondható kevés zöld terület .

      Válasz
    • Remélem, a szökőkút vízfogyasztását valamilyen fenntartható módon oldották meg, mert vízből sem áll sok az emberiség rendelkezésére és szerintem annál értékesebb, mint hogy ilyen fölösleges és haszontalan dolgokra, mint látvány-szökőkút, legyen elpazarolva. És igen, tényleg az egész területet inkább zöldnek kellett volna hagyni, szörnyen hasznos betonból már így is van több mint sok.

      Válasz
    • Szerintem éppen elég élet van ott a betonkockák nélkül is.

      Válasz
  55. Tisztelt Probio!! Szeretném megköszönni mind a magam és a gyermekeim nevében a mai 37 perc sorban állást az Esterházy strandra!!Javaslom egyszer a vezetőség is próbálja ki milyen 30 fokos hőségben sorban állni!!Ez az állapot évek óta tart és senki nem tesz érte semmit! Bár gondolom önök sorban állás nélkül jutnak be!! Az 1400 Ft os belépőket nem ezt a szolgáltatást kellene nyújtani!!

    Válasz
    • Tisztelt Strandoló, sajnálom a kényelmetlenséget. Évek óta fejlesztjük azokat a technikákat, amiknek a segitségével szeretnénk a sorban állást lecsökkenteni, de ez nehéz feladat . Tájékoztatni szeretném, hogy működik a sorbanállás kikerülésére a különböző időtartalmú bérletváltás lehetősége, idén bevezettük a hétvégi zsúfoltság csökkentésére a háromnapos belépőt is, ezen kívül jegyautomata is működik , bankkártyás-érintős fizetési lehetőséggel. Ez utóbbit folyamatosan erősítjük, bár felfutása , használata lassan emelkedik.

      Válasz
    • TISZTELT PROBIO! Köszönöm kimerítő válaszát .. hogy több éve küzdenek a beléptetés meggyorsításával!! SIKERTELENÜL!! Az automata ami el van dugva a bejáratnál, sajnos folyamatosan hibás!Talán ha egyszer beállna a sorba 30 fokban,jobban sikerülne a megoldást megtalálni!! Lenne ideje gondolkodni rajta!! Javaslom hétvégén próbálja ki! Strandidő lesz!! Bár gondolom így is telik a kassza!

      Válasz
  56. Úgy látom a hozzászólásokból, egyre nagyobb a gond a városban a parkolással, ez a kérdés egyre több embert foglalkoztat, alkalmasint bosszant. Tudomásul kell venni, hogy ez a városszerkezet már nem bírja el ezt a sokszorosára megnövekedett autóforgalmat, nem erre tervezték – vagyis a probléma várhatóan tovább növekszik. Gondoljon bele mindenki, hogy a gombamód szaporodó társas nyaralók mind-mind plusz gépkocsikat jelentenek, méghozzá nem kis számban. Ezek hol fognak majd közlekedni vagy parkolni, mikor már most is dugig vagyunk? Senkit nem akarok elkeseríteni, de a szezonban ez a jövőben csak rosszabb lesz. Megoldás? Bírjuk ki valahogy ezt a 2-3 hónapot és üljünk gyakrabban biciklire! Vagy éppenséggel használjuk azt, ami mindig nálunk van: a két lábunkat! Azzal persze tisztában vagyok, hogy egy nagybevásárlást nem lehet gyalog elintézni! De azzal is, hogy a bankba vagy a postára nem feltétlenül autóval kell menni…!

    Válasz
    • A társasházak esetén is a telken belül kell megoldani a parkolást, mint az egyéb – családi-, iker-, sorházak esetén. Sajnos – és főleg a Zimmer Ferizők – ezt lesajnálják. Megoldás a fizető parkolás kiterjesztése lenne, nem bevételi, hanem forgalomszabályozási céllal. Mi fürediek kedvezményesen, a többiek elfogadható áron bérletet vehetnek. Vagy – és ez az Ön támogatandó javaslata – lehet gyalog menni prászáz méterre, vagy bicajjal.

      Válasz
    • Még szerencse, hogy a szezon 2 hónap! Felesleges ide szezon hosszabbítás, a város belefulladna!

      Válasz
    • A gombamód szaporodó társasházak nem azt az embertípust / régeteg képviselik, amelyik biciklire ül, vagy, Uram bocsá’, elindul gyalog… Ezért elvileg a nem a gombamód szaporodó társasházakban lakó, ősfüredieknek kellene megint alkalmazkodniuk a hőn szeretett turistákhoz / nekik kellene úgymond feladniuk a kényelmüket, ami finoman szólva is izé már. A megoldás nagyon egyszerű: nem kell több társasház, nem kell több turista – és a szezon hosszabbítása sem.

      Válasz
    • Rómában, Velencében, Dubrovnikban, Firenzében már csinálják, be kéne állni a sorba és Füreden is jócskán korlátozni az ideözönlő turisták számát. Akinek csak egy csöpp kis esze van, tudja hogy nem lehet a végtelenségig növelni a tömeget, mert ez rossz a turistáknak és rossz nekünk füredieknek is. Már most is túl vagyunk a tűréshatáron, elég elolvasni az itteni kommentárokat és kimenni a partra és körbenézni a városban. Ha nem akarják ezt hivatalos helyről megoldani, akkor majd megoldja az élet, de az nem biztos, hogy jó lesz. Az meg csak hab a tortán, hogy mi alkalmazkodjunk a turistákhoz………….Ha így folytatódik a város beépítése és a Balatonhoz való lejutás egyre nehezebb lesz, akkor nem lesz miért idejönni. Ilyen módon mindnyájan csak vesztesek leszünk. Nem hiszem, hogy ezzel a véleménnyel egyedül vagyok.

      Válasz
  57. Balatonfüred a kultúra városa, jól hangzik. Tegnapelőtt (csüt.) voltunk az Anna Grand Hotel nagytermében, egy színházi előadáson. Nagyjából sejtjük, hogy mit láttunk. Miért?: egyrészt mert pocsékul éreztük magunkat, folyt rólunk a víz a hőség miatt, semmi szellőzés, nyitott ablak, vagy ventilátor, vagy klímaberendezés és mindez itt, 2019-ben! A nézőtér közepétől kissé hátrább ültünk és sokszor körbekérdeztük a szomszédokat (ők meg minket) hogy most mit is mondtak a színpadon. Erre találták ki ugye a mikrofonokat és a hangerősítö berendezéseket. Ha ilyen volt is, akkor nem működött. Nem ártana, ha a „kultúra” ilyen vonatkozásban is létezne, nem csak fellengzős frázisokban……..és mindez az ország egyik leghíresebb és felkapottabb üdülőhelyén! Nagy csalódás volt.
    Öreg Füredi erdélyi vendégei, akiknek magyar az anyanyelvük!

    Válasz
  58. Érdeklődöm. hogy hol kell jelezni a Papsokánál lévő padok elhelyezésével kapcsolatban. Korábban a hegytetőn volt egy pad, melyről csodálatos balatoni panoráma volt látható. Sokak kedvelt helye. Szeretnénk ha visszahelyeznék. Köszönettel: Varga Ilona

    Válasz
    • Lehetne kicsit konkrétabban kérni a helyszín megjelölését?

      Válasz
  59. Miért csak a fűnyírásról, barkácsolásról szól a csendrendelet? A város több részén zajló építkezések, felújítások hasonló, vagy inkább jóval nagyobb zajjal járnak! A felvonuló munkagépek, folyamatosan amyagot szállító, kisebb – nagyobb járművek okozta közlekedési nehézségekről nem is szólva. Az építőipar nem tart három órás ebédszünetet! Ezt csak egy nyári építési tilalommal lehetne megoldani! Ezután jogosan kérhetjük a renitens fűnyírósokat a csendrendelet betartására!

    Válasz
    • A fűnyírás és a barkácsolás nem hoz senkinek pénzt. Az építkezések igen. Ergo az építkezésekre nem vonatkozik semmilyen szigorítás.

      Válasz
  60. Kérdésem lenne? Az elkerülő Lapostelki út mindegyik oldalára már nem jutott a városnak fa ültetésre?
    Naponta járok arra dolgozni, a fasor inkább az út túloldalán van, nem pedig a gyalogos járda mellett! Szerintem az árnyékost adó fasor jobb szolgálatot tenne a járda mellett! Egyébként majd a megépülő lakóházak miatt úgy is ki kell vágni egy két darabot.Másik: az erdészethez vezető út katasztrofális! Mikor fogják végre rendbe tenni?

    Válasz
    • Az erdészethez vezető út soha nem lesz megcsinálva. Ennek az útnak evolúciója van. Volt a félévente reggel hétkor dózeroljuk s kátyúkat korszak, aztan jott a leszórjuk valami kaviccsal korszak. Csak a kátyúk állandóak. Az amúgy érdekelne hogy ott hol lesznek lakóhàzak. A szőlőben?

      Válasz
  61. A Tesco egy magánvállalkozâs! Füredi lakosként semmivel sincs több joga semmire, mintha nem füredi lenne. Valamint nem értem miért ide ír, nem a városé a tesco parkoló. Nekik írjon. Amúgy nem először szedik le a sorompót, lehet hogy csak cserélik. Engem a sok ingyen parkoló autó jobban idegesít.

    Válasz
    • Végre valaki, aki szeret fizetni a parkolásért! (elvégre idegesíti az ingyen parkolás) Amúgy kihez tartozik ez a parkoló? Tesco privát, vagy Marina bevásárló-központ? vagy közterület? És az idelátogató turisták meg hol parkoljanak? A 71-es út szélén, a Balatonban, vagy a Tamás hegy tetején? mert máshol nyáron nincs hely. Idecsalogatták őket, aztán boldoguljanak, ahol tudnak?

      Válasz
    • A parkoló a vásárlóké kell, hogy legyen elsősorban. Nem közparkoló. Ha az lenne, akkor nem telepíthettek volna oda fizetős sorompót. Magam sem szeretek fizetni a parkolásért, a tesco-nál sem fizettem még egy forintot se érte, de az nem is erre van kitalálva… 2 óra ingyenes, ami elég szokott lenni a bevásárláshoz. Elég egyértelmű, hogy az intézkedés célja az volt, hogy túlnyomórészt a vásárlók használják a parkolót, nekik legyen hely. Engem nem az ingyenes parkolás idegesít, hanem az Ön által említett réteg: az idelátogató turisták igazán parkoljanak már máshol, ne egy bolt parkolójában! Az ALDI-hoz is nem véletlenül van kiírva, hogy a parkoló a vásárlóké, a vásárlás idejére. Itt is így volt, csak ezt a kedves kényelmes turisták nem vették figyelembe, ezért szemtelen módon itthagyták tömegével az autójukat egész napra, mi pedig nagycsaláddal mentünk mindig vásárolni és idegörlő volt negyed óráig helyet keresni. Így én mindenképp üdvözöltem a fizetős parkolást igen – úgy, hogy nekem nem kellett fizetnem érte (2 órán belül maradtam). Megértem a szokásosnál magasabb díjakat is, aki 2 óránál tovább ott hagyja a kocsiját, arról azért feltételezhető hogy nem a boltban van, hanem mert „máshol nincs hely, ezért elveszem a vásárlókét” érvényesül – igazán bosszantó.
      Igen, boldoguljanak ahogy tudnak. Ezt nem rosszindulatból írom, magam is nagyon szeretem a turistákat, életet hoznak a városba, de micsoda dolog már egy bolt elől elvenni a parkolóhelyet. Legközelebb hova fognak beállni? A mentőállomásra? Nekünk kell határokat szabni. Tudnak parkolni a forrás mellett, az amelletti régi mellékút szélén (Tihany fele), a Kisfaludy strand melletti parkolóban vagy az azt övező füves „pót” területeken, illetve elsősorban a házuk, lakásuk udvarán… ahogyan én is.

      Válasz
  62. Hétvégén biciklizni mentünk gyerekekkel. A hajógyári úton száguldoznak az autók, a 30-as tábla ellenére, taxis is volt közöttük! Jó lenne, ha a rendőrség jelenlétével moderálná ezeket a türelmetlen, másokat veszélyeztető autósokat!

    Válasz
    • Állítólag nincs elég rendőr. És ez állítólag az egész országra érvényes. Állítólag őket sem becsüli túl az állam fizetés szempontjából. Azért írom, hogy „állítólag”, mert a pontos számokat nem ismerem, de sajnos több mint el tudom képzelni, hogy sajnos igaz.
      DE! A város a saját szintjén igenis tehetne a létszámhiány ellen. 1) a kismilliomodik lakóparkra költött pénzt inkább fordítsák a helyi rendőrök fizetésének kiegészítésére. Vagy ha ez nem megoldható, akkor 2) tessék már végre felszerelni néhány kamerát!

      Válasz
  63. Tegnapelőtt buszoztam el a Tesco-parkoló mellett és nagy megelégedéssel láttam, hogy vége a rémálomnak, leszerelték az „automata” beléptető rendszert. Az alapötlet jó lett volna, de a kivitelezés egy katasztrófa volt. A kérdés csak az, hogy vajon ki fizeti ezt a minősíthetetlen és elfuserált kísérletet? Ki tudja erre a választ? Nehogy most újra induljon egy suttogó, ki tudja honnan származó „információs” áradat, jó lenne már egy hivatalos választ kapni, remélhetőleg füredi lakosként jogom van erre.

    Válasz
    • Mégis mit kellene kifizetni? Azt, hogy Ön nem tudta egész nap ingyen parkoltatni az autóját? Ne haragudjon de vásárlóként abszolút bosszantónak találom azokat az autósokat, akik egy bevásárlóközpont parkolóját használják magáncéljaikra. A vásárlók elől veszik el a helyet! Tudja milyen nehéz kisgyerekekkel keringeni a parkolóban negyed órákon át? Csak azért, mert Önnek így volt kényelmes? És még ezért a bolt fizessen Önnek? Ne haragudjon, de elítélem a kérdését.
      Mindazonáltal. A TESCO magánvállalkozás, úgy gondolom a parkoló is az övé, hiszen különben nem zárhatta volna le azt sorompóval. Nem olyan egyedi eset ez, a szomszédos hipermarketnél, az ALDI-nál is ki van írva hogy a parkolót csak a vásárlók használhatják, a vásárlás idejére. Ott egyelőre a szép szónál maradtak, a TESCO-nál gondolom ezzel a bizalommal visszaéltek a vásárlók.
      A Vásárlóknak nem sok forintjába fájt ez a művelet, hiszen 2 óra parkolás ingyenes volt eddig is…

      Válasz
  64. Erkel utcai parkolás. Az Erkel utca Deák és Szabadság utca közötti része zsákutca. Ebből következően kétirányú forgalma van, amit a keskeny űrszelvény és az utca két oldalán parkolók csak nehezítenek. Mivel a parkolás szabályozatlan így a héten a szelektív hulladékért jövő kukásautó kétszer is hiába próbálkozott a bejövetellel.
    Az utcában két társasház van, mindkettőben számos kiadó lakással és a vendégek az utcán parkolnak. Hozzájuk jönnek nappal az Esterházy strand vendégei, este a rendezvényre jövők, mert ez az utca a Tagore sétányhoz legközelebbi nem fizető parkolós rész.
    Megoldás lenne az utca északi – nem járdás részén a fák között murvás parkoló helyek kialakítása az ürszelvényen kívül, illetve a déli részen egy a járdáig tartó parkolási rend (minimálisan belógva az ürszelvénybe)
    És a fizető ővezetbe vonás!

    Válasz
  65. Horváth M út…most hogy az elválasztó vonal is fel lett festve látszik igazán milyen hepe hupa az út. Ez idáig csak „érezni” lehetett most már „kiválóan látható is. Úgy látszik nem számít a minőség, bármit át lehet venni…. őszintén sajnálom

    Válasz
    • Valószínű,/Talán turisztikai szempontból ez (sem) eléggé fontos, tehát mindegy, milyen a minősége…

      Válasz
    • Sajnos az Újonnan elkészült utcák aszfalt burkolatának a minősége kritikán aluli. Ezt ki veszi át a Balatonfüredi Önkormányzat részéről? Nincsenek minőségi követelmények már? Az egyik ilyen példa lehetne a Horváth Mihály utca például…Nagyon szomorú, hogy még mindig csak ilyen Balkáni minőséget tudunk produkálni.

      Válasz
  66. A Tesco parkoló sorompós lezárása nem volt túl jó ötlet. Ha a Fürdő útonl a kemping irányába haladva balra fordulva próbálunk behajtani a parkolóba, akkor nehéz helyzet áll elő: ha áll ott pár autó a sorompónál, akkor nem lehet odaférni, mert a szembejövő sávba lóg az autó. És Szinte mindig van pár autó a sorompó előtt… a kihajtás is nehézkes a nagyobb forgalomban. Nekem nem rémlik, hogy a korábbi években a Tesco parkolót egész napra elfoglaló autósok miatt nem lett volna hely. Így hát nem tudom, miért kellett ezt a sorompós fizetős rendszert bevezetni. Szerintem ott a hely fizikailag alkalmatlan erre.

    Válasz
    • Neken sajnos rémlik, hogy a főszezonban vadászni kellett a helyeket és a „lyukra futottak” képeztek kifelé hosszú sort. Másrészt a besoroló sávból akkor kell rákanyarodni a sorompóhoz, ha látjuk, hogy nem ragadunk a szembejövő sávban. Általánosságban is úgy/akkor kell(ene) behajtani egy kereszteződésbe, ha látjuk, hogy át is jutunk.

      Válasz
    • Van egy másik probléma is, ami a nyári főszezonon kívül nem jelent gondot. Amikor annak idején az egészet megtervezték, nem vették figyelembe, hogy nyáron többszörösére nő a forgalom és gondot fog okozni, hogy a két bejáraton beözönlő autók nem fognak torlódás nélkül kijutni az egy kijáraton.(pláne ha a két bejárat is néha kevés) Ez minden gondolkodó ember számára magától értetődő, csupán a tervező(k)számára nem volt az……………az eredményt meg mi nyögjük…..emiatt nagyon sokan visszafordulnak és továbbhajtanak, hiszen szerencsére van Füreden más bolt is. (én is már régóta kerülöm a környéket)

      Válasz
    • Amikor elkezdték a lezárást, csak ámultam, hogy lehet ilyet kitalálni. Én azóta nem járok oda vásárolni. Nyilván nem veri őket a földhöz, de én ettől a cirkusztól távolmaradok. Ahogy hallom, többen döntenek így körülöttünk.

      Válasz
    • Miért nem lesz kétirányú a Deák Ferenc? Ott a lámpa, csak áthangolni kéne. Úttest is elég széles. Kézenfekvő megoldás lenne. Miért nem ezt választották?

      Válasz
  67. Az Arácsi út nemrég leaszfaltozott szakasza a Csopaki 73-as kereszteződésnél a vicc kategóriába tartozik. Rendszeresen vezet arra az utam, Paloznakról Füredre járok dolgozni kerékpárral, így napi szinten látom azt a komédiát, amit azzal az úttal csinálnak. Az alig pár hónapja leaszfaltozott utat szinte heti rendszerességgel javítják, foltozzák, a héten éppen valami nagyon besüllyedt egy helyen, azt kell kerülgetni. Mire készülnek ezzel a hanyag kivitelezéssel? A szürke ötven árnyalata díjra? Péter -Paloznak

    Válasz
  68. Csatlakozom Punisherhez! Nem csak ott van gond. Ma éppen az Arácsi úton láttam a Silver elötti zebrán majdnem elgázoltak egy családot. HAHÓ, drága illetékesek! Mi kell hozzá hogy végre megrendszabályozzák a négykerekü trollokat?! Most már elég legyen! Az autósok nagy része nem foglalkozik a szabályokkal (nincs tisztelet a kivételnek!). El kell kapni őket a galléruknál fogva!

    Válasz
  69. T. Illetékes! Nagyon bosszantó és balesetveszélyes is az Arácsi út Balaton utca kereszteződése mivel jobbról balról beláthatatlan van ugyan egy tükör szemben ,viszont annyira rosszul van beállítva ,hogy gyakorlatilag már csak akkor látja meg benne az ember az érkező járművet mikor már egymásnak ütköznek. Kérelmezném ennek a tükörnek a beállítását ill. egy másik tükröt felszerelni vagy vmi megoldást találni hogy jobbról is be lehessen látni az utat!

    Válasz
  70. Azok akik a szívkórház intenzív osztályától 20 méterre megengedték az éjszakába tartó bulizást üvöltözést, finoman szólva embertelenek. Durvábban nem normálisak. Jövőre a temetőbe lesz a buli? Egy vitorlás rendezvényt miért nem lehet a parton lebonyolítani? Kérem szépen a Gyógyteret a nevéhez méltóan használni!

    Válasz
  71. Nem tudom, hogy ki az illetékes az akciós újságok terjesztésénél, de jó, ha tudja, hogy a Zrínyi utcában az elmúlt 5 hétben egyszer kézbesítették a lapokat, noha az üzletek feltehetőleg rendesen fizetnek a terjesztésért.

    Válasz
    • A Balassi utcában is ez a helyzet!

      Válasz
  72. Egész szépen alakul a Zákonyi utcában a parkoló helyén kialakított terület! Kicsit hamarabb is lehetett volna talán…szezon kezdetére.

    Válasz
  73. Mikor csinálják meg a Balassi Bálint utcában az utat, mert veszélyes, és „autó rongáló”? Legalább két hete kimélyítették a hibás részeket, de az aszfaltozás késlekedik!

    Válasz
    • Nem jár arra senki az Önkormányzattól, így elfelejtették

      Válasz
  74. Vasárnap beszéltem egy fiatalemberrel, aki azt mondta, idén nem voltak a vízben stégek és befordítottak néhány hangfalat a szárazföld felé. A headliner, főleg szombaton, a szokásos módon remegtette a falakat, viszont a többi napon a headliner után, nem akarom elkiabálni, de szinte mintha. Lehet, végre meghallották, amit évek óta írunk / mondunk. Szinte le sem merem írni, nehogy… Ha ez így van, megoldható ez a többi fesztivál – mert sajnos lesz még pár- esetében is? Az oltári jó lenne! Köszönjük!

    Válasz
  75. Kedves Hozzászólók! A magam nevében köszönöm a hozzászólásaikat, mert néha jó érezni, hogy nem vagyok egyedül. Hátha egyszer a sok lúd tényleg disznót győz. Tisztelt Városvezetőség!Szerintem elég jól látható, hogy a probléma nem kevés – sőt, egyre több – és nem tegnap óta létezik. Mikor oldják meg?

    Válasz
    • Érdekes „megoldás”a Kiserdö-71-es keresztezödésénél! Nem került sokba, egy tábla az autósoknak, oldják meg ahogy tudják a kijutást jobbra kanyarral. A gyalogosok továbbra is életveszélyes körülmények között juthatnak át a 71-en a nyári forgalomban. Nincs pénz egy lámpára ami biztonságot ad úgy a gyalogosoknak mint az autósoknak?

      Válasz
  76. Vajon számítanak a KRESZ táblák, vagy csak díszek? A Lóczy utcában végig várakozni tilos, illetve megállni tilos táblák vannak. Ennek ellenére egy kisbusz folyamatosan a huszon x. szám előtt az úttesten parkol, leszűkítve az egyébként se széles űrszelvényt. Itt városi és távolsági buszok közlekednek és egyébként is nagy a forgalom. Miért nem lehet érvényt szerezni a szabályoknak? Gondolom naponta legalább egy gépkocsizó járőr elhalad mellette. Nem lenne feladatuk a szabálysértés szankcionálása?

    Válasz
    • Látná mi van a Bajcsy-Zs. utcában!!! A kapu elé is beállnak, ott hagyják az autóikat, mi nem tudunk az udvarból kijárni, ráadásul a járdán félig vagy teljesen fenn vannak, nem lehet mellettük elmenni. Tábla van, de minek, mert eléje-mögéje is odaállnak. Itt naponta összesen akár 2-3 milliós büntetést is ki tudnának osztani. Ha a rendőrség véletlenül foglalkozik a dologgal, akkor azt bünteti meg, aki szabályosan a saját háza előtt áll. Nem értem…

      Válasz
    • Legalább egy kicsit lelassította a forgalmat! Ezen a szakaszon a 40 es tábla ellenére ezerrel -mennek a járművek. A buszok is! Jól tette hogy ott parkolt!

      Válasz
    • Gabinak! Ha odaállnak a kapu elé és a, rendörség nem megy ki hivasson egy vállalkozót akinek van egy erösebb munkagépe. Szépen, kulturáltan arrébb kell pakolni az autót.

      Válasz
  77. Tegnap este szomoruan tapasztaltuk, hogy este 10-kor mar keptelenseg lejutni a vizpartra. Annak ellenere, hogy elvileg 11-ig kozparkkent kellene uzemelnie a strandnak. Elszomorito volt es bizony nagy csalodas!

    Válasz
  78. SÉTÁNYON!!! és FÜREDI LAKOS hozzászóláshoz
    Tisztelt Hozzászólók! A 2019.06.28-i testületi ülésen tárgyaltuk a Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2018. évi beszámolóját.Összességében a bűncselekmények száma csökkent, a korábban olyan gyakori lakásbetörések száma elenyésző, köszönhetően annak, hogy a sorozatelkövetőket időben elfogták, elítélték.
    Az Ön által is említett közterületi garázdaságok száma viszont úgy 2018-ban, mint 2019-ben emelkedett. Éppen ezért a rendőrkapitányság a városvezetéssel együtt július elsejével Biztonságos sétány néven a Zákonyi utcától a Vitorlás térig, valamint a frekventált helyeken nagyobb rendőri jelenlétet biztosít az éjszakai órákban, új térfigyelő kamera beállításával is. Kértem a kiemelt jelenlétet a vasútállomáson, buszpályaudvaron is.
    A folyamatos jelenlétet hétvégeken kutyás járőr is erősíti. Balatonfüred speciális helyzetben van, hiszen hiába kisváros, rengeteg a feladat. Regdon László r. ezredes, városi rendőrkapitány tájékoztatása szerint a füredi kapitányság emberei, a főkapitányságtól ide csoportosított rendőrök, adott esetben a készenléti rendőrség emberei biztosítják azt, hogy Balatonfüred a nyári hónapokban is biztonságos hely legyen.
    Az Annuska villában zajló hangoskodás, illetve egyéb rendbontás ügyében szintén a rendőrkapitánysághoz kell fordulni, fogadják bejelentéseiket, s intézkednek.
    Köszönöm észrevételeiket,
    Üdvözlettel: Molnár Judit, városi képviselő

    Válasz
    • Tisztelt Molnár Judit, nem lehetne (legalább) egy (térfigyelő) kamerát végre a „régi áruházi” kereszteződésbe is (de felőlem akár az arácsiba is) tenni, hogy a KRESZ-t ballisztikus ívben lesajnáló sok idióta végre elnyerje méltó büntetését?

      Válasz
    • „új térfigyelő kamera”-nak! Igazából aki eleve nem foglalkozik a szabályokkal az a kamerákkal se foglalkozik. Sajnos, ez van! El kellene gondolkodni hogy nem kellene-e lekorlátozni a városba látogatók számát! Persze, lehet mondani ez a város ebből él. De lehet ha megkérdeznék a valóban füredi lakosokat akkor ők a hátuk közepére se kivánják a turistákat.

      Válasz
    • Kedves Gilmour, egyetértek Önnel, én azért „nyomom” a kamerákat, mert egyrészt anyukámat már ütötték el, illetve akkor a csekkel lehetne művészi fotókat is küldeni, amik bizonyítékul szolgálnának és úgy talán több jogosultsága lenne a hatóságoknak a büntetéseket behajta(t)ni. Illetve hátha elterjedne a híre az egésznek és vagy tényleg kevesebb idióta lenne, vagy ebben a vonatkozásban, a büntetéseknek köszönhetően, hátha nem lennének akkora idióták egy idő után. Mert az, hogy eddig nem volt még halálos baleset, az nem jelent örök garanciát rá és egy emberélet szerintem többet ér, mint a sok idióta által a városban hagyott pénz. De lehet, ezeket csak én látom / gondolom évek óta „rosszul”. És igen, én személy szerint a hátam közepére sem kívánom őket, inkább kevesebb lenne, de normálisabb, mert a mellényük az egész sétányon nem fér el…

      Válasz
    • Az lehet, hogy nem foglalkoznak a kamerával, de majd a kapott bírsággal fognak! Budapesten egy ideig működött kamera, ami a szabálytalan kanyarodást rögzítette és azonnal ment is a bírság. Itt is jó lenne mert nagy ívben tesznek a tiltott jelzésre, más autót KÖRBEKERÜLNEK, számomra és sokan mások számára BALESETVESZÉLYT okoznak.

      Válasz
    • Abszolút jogos punisher felvetése. Az Arácsi úton magam is tapasztalom napi szinten a parkoló problémát. Az az utca helyenként egyszerűen nem alkalmas az út szélén otthagyott kocsik tárolására. Tiltani kéne táblával és büntetni. No, nem mintha alapból a KRESZ megengedné – szemre saccolva az az úttest legalább bizonyos szakaszokon nem is elég széles ehhez, de mint tudjuk a KRESZ az érintetteknek régen volt, vagy igaz se volt.
      A parkolóhely nélküli létesítmények is megérnének egy kérdést, de azt a kettőt még ki tudjuk kerülni ha mérgelődve is, csak legalább ne az egész út legyen ilyen…

      Az Arad utca ehhez képest sokkal jobb (és szélesebb), de ott sem egy leányálom a helyzet. Ezekkel kéne valamit kezdeni tényleg.

      Válasz
    • Teljesen hiába telepítenek kamerákat, bármennyit, ha azokat valaki nem figyeli, és nincs módszeresen kiküldve a felvételeken látható szabálysértésekhez tartozó csekk. Pedig a jogi háttér sosem volt ennyire tiszta… rendszám alapján lehet küldeni, bevétel a városnak. Rengeteg pénz beszedhető teljesen törvényesen, ezzel egyidejűleg bizonyos fokig rend tehető az utakon. A rengeteg pénz jól jönne… munkalehetőség is pár embernek, nem különösebben magas a befektetés költsége sem. Miért ne lehetne ez a város az első, ahol rend van, és dől a pénz? Döntéshozói akarat? Tessék már haladni előre! Mariska néni a vásárcsarnokban ezt nem fogja megvalósítani, van viszont szuper jegyzőnk, és egészen jó testület, polgármester, minden. Akkor meg?

      Válasz
  79. Érdeklődnék ,hogy a mérnökileg elfuserált fekvőrendőrt a Kisfaludy utcában mikor javítják ki? Mert nem kell gyorsan menni (kb 5km/h-val )az autók „levernek” rajta. Kinek küldjük a kártérítési kérelmeket? Nem fizetünk elég adót? Nem elég?

    Válasz
  80. Autósok figyelem! Aki a Kiserdő felől érkezik a 71-es főút kereszteződéséhez (Séta-Petőfi u.), és szeretne balra kanyarodni Tihany felé, vagy egyenesen átjönni a 71-esen a Séta utcán, ne tegye! Ugyanis most már KÖTELEZŐ JOBBRA haladási irány van. Tihany felé úgy tud haladni, ha JOBBRA kanyarodik Budapest irányába, majd az arácsi lámpáknál balra (ott reménykedjen/imádkozzon, hogy beleférjen abba a 3-4 autóba, amit átenged, amikor zöld), át a vasúti kereszteződésen, a Vaszary Gábor utcán balra, a Séta utcára balra, ismét át a vasúti kereszteződésen, így visszatérve a Petőfi-Séta u. kereszteződéshez, már fordulhat jobbra, ha a forgalom engedi.

    Válasz
    • Az a baj, hogy hiába kötelező elvileg a jobbra tarts, gyakorlatilag ez nem fog mindenkit érdekelni. Tudjuk ezt már évek óta a másik kereszteződésből, ahol elvileg nyilak jelzik a lehetséges haladási irányt, illetve lámpák és azok színei, hogy elvileg mikor lehet egyáltalán haladni, gyarkolatilag sajnos az sem érdekel mindenkit.

      Válasz
    • Aki ezt a kötelező jobbra tartást kitalálta nem lesz az év embere az biztos! Most ráterelték a forgalmat az arácsi kereszteződésre amit lámpa biztosít. Ez a megoldás akkor lenne elfogadható, ha ott körforgalom lenne. Így csak a forgalmi dugó helyét változtatták a probléma maradt. Tetszik mikor illetékesek azt gondolják, hogy egy 25000 forintos táblával meg lehet oldani egy városrész problémáját!

      Válasz
  81. Tisztelt Illetékesek!
    Jó lenne rendezni Balatonfüreden és Balatonarácson is ezt a mértéktelen utcán való parkolást! Az ,hogy nem lehet közlekedni a városban a nyári szezonban azt hagyjuk is,(pl: kisvonat,rengeteg „migráns”iszonyatos gépkocsiforgalom sok-sok vezetni nem tudó rutintalan egy helyben kormánytekergető) no comment. Miért nem tesz semmit az illetékes szerv az ügyben? ?? Családi házasok saját beállóval előszeretettel parkolnak az úttesten ill az itt nyaralók. Csak pár utcát említenék meg de van sok pl : Arácsi út, Arad utca, Nádor utca, Tamási áron, Lóczy utca stb ezzel akadályozzák a forgalom szabad haladását és balesetveszélyes is. Miért nem lehet megállni tilos táblákkal végigpakolni az ilyen utcákat? Arról nem is beszélve miért kap engedélyt bolt vagy létesítmény ami nem rendelkezik parkolási lehetőséggel?

    Válasz
  82. A tegnapi 07.04.Jókai utcában az Annuska villa /volt Park hotel/kertjében rendezett rendezvény kissé hangosra sikerült,dübörgő zene,éneknek nem nevezhető kornyikálás,mikrofonba üvöltés,egész délután és este,az itt lakóknak rezgett az ablakuk,és gyomorba dübörgött a basszus.Megértem,hogy buli,meg minden,de ne a város lakóknak kelljen ezt kéretlenül elviselni.Nem tudom volt-e engedélyül,vagy kell.e egyáltalán az ilyen hangos bulira,de bízom benne több nem lesz és jó lenne erre valakitől válasz is kapni.Köszönöm az itt lakók ,és pihenni vágyó üdülők nevében.

    Válasz
    • Ha valakit arra lent a „vigalmi” városrészben – tudom, a reform kori jobban hangzik – zavar a hangos mulatozás, csak a rendőröket kell kihívja, és intézkedni fognak, ha ki tudnak jönni. Jó hír, hogy az évek óta tartó SOUND probléma megoldódott. Csak sejteni lehet, ki és hogyan intézte de zavaró hanghatás sutty, volt, nincs! Nagyon kíváncsi lennék, mi történt, hogy így elnémult a buli, és itt mi a túloldalt hálISTEN már nem veszünk részt a rendezvényen. Bárki intézte, köszönjük neki többé nem kell elutazni a rendezvény idejére.

      Válasz
    • Sajnos ez most másfél hónapig így lesz, ne reménykedjen! A pihenni vágyók tehetetlenek a hangoskodókkal szemben, ki vannak szolgáltatva. Mifelénk ugyanez megy, üvöltöznek, balhéznak, rajcsúroznak. Tegnap este átmentem a szomszédba, megkértem a fiatalokat, hogy egy kicsit halkabban, mert nagyon zavarják a környéket. Azt mondták, rendben, bocsánat. Aztán kis idő múlva ugyanúgy folytatták. Mit tehet ilyen esetben az ember? Semmit. (Bár van ötletem, de az már durva, nem írom ide – igaz, amit ezek művelnek, az nem durva?)

      Válasz
  83. Baromi sok a szúnyog, tenni kellene végre már valamit! De ne olyan szert permetezzenek, amitől a fecskék elpusztulnak,a a szúnyogok meg vidáman élnek tovább. Az elmúlt években 2 millió fecske tűnt el az országból, szakemberek szerint egy fecske egy kilónyi rovart eszik meg…

    Válasz
    • Ha állandóan irtják a szúnyogot kevesebb ennivaló lesz a fecskéknek is , az élethelyüket a panelprogram és a fészkek leverésével már lecsökkentettük .Ne csodálkozzunk hogy egyre kevesebb fecske van és így egyre több rovar marad.

      Válasz
  84. Végre, végre! Jótét lelkek végre kitisztították a Füred és Tihany közötti kerékpárutat a bozóttól. Pár hete még lehetetlen volt tekerni a víz felőli sávon a mindenhol belógó ágak miatt, ami veszélyes is volt, mert az ember áttért a másik sávba, s néha centiméterekkel kerülte ki a szembejövőt – vagy leszállt és megvárta, míg azok továbbtekernek. Most viszont, minden gyönyörűen kitakarítva, lehet közlekedni – igaz, a kátyúk és döccenők, a pocsék aszfaltminőség sajnos továbbra is a régi. De legyünk pozitívak!
    Az más kérdés, hogy olyasminek kell örülni, ami amúgy a fenntartóknak kutya kötelessége lenne…!

    Válasz
  85. Egy hétvége, két gyönyörű példa, amelyikből az egyik sajnos szinte már klasszikusnak számít. A kerektemplomtól „fölfelé” vezető sávból drága, szeretett turistánk Tihany felé kanyarodik. Illetve a Csopak-Tihany sávban drága, szeretett turistánk MEGÁLL A KERESZTEZŐDÉS mértani KÖZEPÉBEN (!!!!) és lekanyarodik a kerektemplom felé.
    Én nagyon szeretném tudni, minek kell ahhoz történnie, hogy az illetékesek végre elkezdjék már megoldani a problémát (a megoldást egy pár éve már ide írjuk, tehát nem is kéne maguktól kitalálni, csak megmozdulni), mert ha megtudnám, hogy minek kéne történnie, még meg is tenném, ha módomban áll.

    Válasz
  86. Kíváncsi vagyok, az OTP mikor fog lépni a TESCO-hoz hasonlóan, mert már nagyon aktuális lenne. Ma délelőtt 5-6 ügyfél volt az épületben, a parkolója viszont dugig, nem számoltam meg, de tippem szerint több, mint egy tucat autó parkolt az udvaron. Vagyis legalább a fele nem az OTP-ügyeit intézi. Amikor az ügyfélszolgálatos hölgynek megemlítettem az esetet, ugyanazt mondta, amit én fölvetettem.
    Sajnos, attól tartok, a helyzet egyre rosszabb lesz. Garmadával épülnek a társasházak és társas nyaralók, aminek logikus következménye, hogy intenzíven növekszik az autók száma is, amit a város egyre kevésbé bír el. Ennek következményei az ilyen „területfoglalások”, mint a fent említett két eset. Szerintem sokkal nagyobb szigorral kellene eljárni, mert sokan két lépést sem hajlandók gyalog megtenni, s ha tehetnék, a vízparti füves területen vagy a sétányon hagynák az autójukat.

    Válasz
  87. Szeretném megkérdezni, nem lehetne-e kitáblázni, több nyelven (szükség esetén ingyen lefordítom a szöveget), hogy a parton, a Szívkórház alatti zöld területek NEM PIKNIKEZÉSRE szánt parkok. Vagy csak engem bánt/zavar ennyire, hogy azokon a részeken, ahol tudom, hogy gondozzák, locsolják (nem olcsó vízzel) a füvet, virágokat ma is egy tizenkét fős társaság 110%-ig telepakolta plédekkel, bőröndökkel satöbbi, és ott piknikeztek, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne?? Ugyanez vonatkozik arra a részre is, ahol a rózsák vannak. Mert nekem nem a bicska, hanem a láncfűrész nyílt ki a zsebemben és nem is egy.

    Válasz
    • Régen volt olyan intézmény, hogy parkőr, aki gondját viselte a rábízott területnek, összeszedte a szemetet és figyelmeztette a rendetlenkedőket. Ezek szerint manapság is egyre aktuálisabb lenne egy ilyen beosztás, legalább a nyári szezon alatt. Sajnos a bunkóság egyre nagyobb méreteket ölt, s ennek leginkább a kulturált környezet esik áldozatul!

      Válasz
    • Miért szeretne fűre lépni tilos táblát? Szerintem semmi baj azzal ha kulturáltan használják pihenésre a parkokat ugyan úgy mint más városokban. Hiába lenne tiltás hisze majd úgyis jönnek a Tagoréra a pavilonok, sátrak, bódék és azok aztán tényleg tele szemetelik és letarolják. Majd úgyis újra füvesítik.
      Akkor inkább a piknikező családokkal ,fiatalokkal legyen tele a park !

      Válasz
    • Nekem valahogy nem illik bele a képbe, hogy a sétány fölötti park zöldterületén szétterített pokrócokon családok piknikeznek. Azt gondolom, ez a terület nem ezt a célt szolgálja, de lehet, hogy vannak, akik ezt másképp gondolják. A bódéváros szerintem is szörnyű, de „dől a lé”, ahogy mondani szokták, és ez mindent meghatároz.

      Válasz
    • Egy hely attól barátságos, szerethető, ha azt használják. Nem skanzent szeretnénk a parton, hanem egy élhető, jó helyet. A fű, a parkok azért vannak, hogy használják az emberek. Fűben heverni jó. Bárhol jártam a világban, örülnek az emberek a zöldnek, a fák árnyékának, leülnek a fűbe, nézegetnek. Nem értem, hogy ez is probléma lehet. Örüljünk annak, hogy vannak ilyen parkjaink, örüljünk annak, hogy vannak még akik kifekszenek a fűbe. A fűre lépni tilos tábla az olyan mint szandálba zoknit húzni, fából vaskarika.

      Válasz
    • Engem éppen azért zavar a zöld terület „használata”, mert szeretem, mert örülök, hogy van. De ezek a zöld területek az én értelmezésemben nem piknikezős parkok (ez nem a Városliget), hanem az a céljuk, hogy a város szép legyen, a rengeteg lakópark mellett maradjon egy kevés zöld és az én értelmezésemben pont ezért kellene vigyázni rájuk, mert azért nincs olyan sok belőlük. És attól még, hogy nem lehetne piknikezni, attól még élhető, jó hely maradna. Nem mellesleg nem kevés pad van ezen zöld területek körül…

      Válasz
    • Szerintem nincs kevés zöld felület a városban, persze mindennél lehetne több is. Persze, vigyázzunk a parkokra, de ez nem azt jelenti, hogy tiltsunk meg mindent, ne lehessen fűre lépni és akkor tisztes távolból gyönyörködhetünk benne. Ennek nincs értelme. A parkok azért vannak, hogy hűsöljünk, sétáljunk ott, heverjünk el a fűben. Amit ír olyan mint mikor a gyereknek megvesznek egy szép játékot, de nem adják a kezébe, nehogy elrontsa. Szerintem ez a piknikezés meg ki van itt élezve, gyakran járom a várost, a klasszikus értelemben vett piknikezőket én nem láttam, még plédre leülőket is csak nagy ritkán. Szóval éljen a fűben heverés, és továbbra sem támogatandó a bolhából elefántot projekt.

      Válasz
  88. A Tagore sétány a nyári estéken sajnos egy bulizó utcára hasonlít!! Részegen ordítozó fiatalok zavarják a nyugodtan sétálni vàgyó turisták nyugalmát!! Az hogy ez FÜred turisták által leglátogatottabb helye,azonban ehhez képest egy rendőrt sem látni soha!!!Vajon egyszer valakinek feltűnik a sok garázda?? Miért engedi ezt a városvezetés???

    Válasz
    • Régebben voltak „szürke farkasok” vagyis közterület felügyelők, mostanság egyetlen egyet sem látni. Léteznek még egyáltalán? Mert egyre több feladatuk lenne, többek között a sétányon piknikezők vagy randalírozók megrendszabályozására! Szerintem a rendőrségnek bőven van dolga ezen kívül is.

      Válasz
    • Egy meglehetősen elkalkulált bérfejlesztési terv következtében a Rendőrség nevű szervezet utcára vezényelhető szakember vonatkozásában közismerten a működőképesség határára sodródott. Bár egy ilyen helyen az átlaghoz képest ez annyira nem szembetűnő, vagy ha úgy tetszik kiélezett….. attól még ez van. A sétányra rendőr nincs, ne is keressük mostanában. A város vezetése annyit tehet, hogy bekamerázza az érintett területeket. Ez részben megtörtént, manapság ez már nem is drága dolog, de ez nem mindenkinek érdeke!

      Válasz
  89. A TESCO-nál bevezetett parkolási korlátozásnak én sem tapsolok, viszont megértem. Ingyenes volt mindenféle korlátozás nélkül, pár lépésre a Balatontól, ráadásul árnyékban, hűvös helyen lehetett hagyni az autót, ami a nyári kánikulában fontos szempont. Rengetegen használták, akik nem vásárolni mentek oda. Ha én lennék a tulajdonos, nekem sem tetszene ez a hozzáállás és már régebben léptem volna valamit ez ügyben, mert ezek az autósok a vásárlók elől foglalják el a helyet.

    Válasz
  90. Visszatérve a street foodhoz…. az a gond, hogy sajnos az éttermesek azt hiszik, hogy ezek a kajáldák az ő konkurrenciájuk. Pedig nem erről van szó, az éttermekkel az éttermek konkurálnak. A street foodosokkal pedig ez a profil. Akinek nincs pénze napi szinten a családjával beülni az étterembe, az nem ül be és soha sem fog keresletet támasztani az éttermi, leülős kaják iránt. A street food más réteget szolgál ki. Ezt kellene már észrevenni, hogy itt más fogyasztói csoportról van szó. Az igényes és a megfelelően szegmentált szolgáltatás érdekében kellene ezt megteremteni. Akinek nincs pénze, az vagy nem étkezik nyaralása alatt normálisan, vagy beéri néhány péksüteménnyel.. A street foodnak a konkurenciát a boltok jelentik és nem a beülős éttermek. Ebben az értelemben Siófok sokkal jobb helyzetben van. Balatonfüreden az éttermekkel – noha nem különlegesek – kicsit a város felülpozicionálta magát…úgy tünteti fel magát, mintha itt az igényes és luxus vendégek kiszolgálása lenne a cél…holott a tömeget a szálláshelyeken és a városban mégis az átlagos anyagi helyzetű turisták adják. Az ő kiszolgálásukról – tudatosan, valamilyen érdektől vezérelten – megfeledkeztek…. holott itt egy téves konkurencia értelmezésről van szó.

    Válasz
    • A vendéglátósok igen komoly bérleti díjakat fizetnek a népszerű helyek megszerzése érdekében – vagy éppen ha meg is veszik a létesítményt, a vételi ár is nagyon drága. Azt gondolom, minden vendéglátós – legyen az éttermes, hot dog árus, pizzasütú, gyorsbüfé – joggal érezheti konkurenciának a street foodosokat. Ez egy nagyon menő szó most, de végülis ez is csak egyfajta büfét jelent, aki adott esetben jóval kedvezőbb bérleti díjjal, akár helyfoglalási pénzen is ott lehet nyáron.
      Szerintem jogos a felháborodás.

      Én abszolút becsülöm, hogy Ön el tudja különíteni igényszintben a street foodot a minőségi étteremtől, de ha szívünkre tesszük a kezünket és most belegondolunk a nyaralósok tömegébe, akik sok óra vonatozás után a parton sétálva éhesek lesznek, nos, ők ha nem találnak street foodost, lehet hogy be fognak ülni egy étterembe, vagy valamelyik már meglévő kisebb büfébe.
      Van olyan is, aki nem engedheti ezt meg nyilván, de azért nem szabadna ezt ekkora magabiztosággal kijelentenünk, hogy a street food meg az étterem úgy elkülönül, mint a férfi és a női öltöző, mert ez szimplán nem igaz.

      Mindemelett én is nagyon örülnék neki ha további vendéglátósok érkeznének füredre, hiszen a verseny élénkítése csak jó dolog lehet, de a realitások talaján maradva ÉS mindkét oldal álláspontját ismerve, ez nem egy egyértelmű helyzet.

      Nem téves az értelmezés és az Ön által leírt szélesebb réteg igényeiről sem feledkeztek meg, csak a parti sávban (de feljebb is, a városban is) a néhány előkelő étterem mellett ma már egyre-több megfizethető árú vendéglő, étterem, büfé található, egész kulturált elrnedelzéssel, leülési lehetőséggel, hosszú, estig tartó nyitvatartással.
      Gyakrolatilag nem is kell sokat sétálni, az ember a part bármely részén van, gyalog 5 percen beül odaérhet egy ételt kínáló helyhez – bármilyen igényszintet választva.

      Válasz
  91. Szeretném megkérdezni, hogy mi az oka, hogy tiszta madárszar a fából készült terasz a parton, a Tagore sétányon? Illetve, hogy nem takarítja le senki? A gyerekek beleülnek, beletenyerelnek. Sokan oda leülnek. Gondolom nem ma keletkezett rajta ez a mennyiség.

    Válasz
  92. 2019 tesco parkoló. Gratulálok ! Évek óta képtelenek kiépíteni egy normális ki és beléptető rendszert fizető automatával. 30 éve vannak az országban hasonló rendszerek akkor itt miért kell „Balkáni” megoldást alkalmazni ? Sárga mellényes jegyszedő 30 fokban , feltorlódott sor meg hatalmas. Európa egyre messzebb van !

    Válasz
    • És ezt miért ide írja? A tesco nem állami cég, semmi köze a városhoz vagy az önkormányzathoz. Javaslom inkább az áruházvezetőnek vagy a cégnek írjon, több értelme van, ott esetleg az illetékesek is olvassák. Mindazonáltal nekem sem tetszik a dolog de arra próbálok rávilágítani hogy mindent a megfelelő helyen kell jelezni, nem pedig siránkozni mindenféle nyilvános fórumon.

      Válasz
    • Tudtommal az épület, és területe önkormányzati tulajdon, Tesco csak bérlő.

      Válasz
    • Közforgalom elől el nem zárt magánterületről van szó. Jó csomó szabály itt kicsit máshogy alakul. Miért ne szedne ki a használó egy kis profitot az ott naphosszat pakoló járgányok pilótáiból…. cserébe hullarészegen vezethetnek bent, nem lesz csak szabálysértés…. 🙂 Aki meg vásárolni megy oda, tolja is el a biciklit két órán belül…. Ha viszont urambocsá” elromlik majd a sorompós kiléptetőrendszer, mert el fog…. na akkor lesz ott idegállapotba kerülés:))))) Nem hogy balkáni lesz, talán még csikágói is:))))))

      Válasz
  93. Busznak: Az igazi pesszimista már a jelennel is elégedetlen.

    Válasz
  94. Jó lenne, ha valaki, az illetékesek közül, odafigyelne a rendelőintézet honlapjára! Ha finoman akarok fogalmazni, akkor azt írom, hogy félrevezetik a tájékozódni kívánó polgárt – de nyugodtan írhatom azt, hogy a közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak. Ez senkit nem érdekel? Az érdeklődő menjen, ahová akar, kit érdekel, hogy mit olvas a honlapon?
    Nem a levegőbe beszélek, konkrét példát mondok. Az orvost nem kívánom megnevezni, nyilván nem ő szerkeszti a honlapot, ami szerint a szakrendelés reggel 7-kor kezdődik egy adott napon. Odamegyek reggel 7-re, a portán fölvilágosítanak, hogy a rendelés csak 8-kor kezdődik. Amikor megemlítem a hölgynek, hogy a honlapon 7 óra áll, mosolyogva mondja: nekem 8 óra van ideírva. Remek! Fölballagok az emeletre, az ajtóra ki van írva: rendelés 7:30-tól.
    Nos, ha már a tájékoztatás ilyen színvonalú, akkor mit várjunk a továbbiaktól?
    Zárásképpen: az bizonyult igaznak, ami a rendelő ajtajára volt kiírva. Vagyis még a portán is félrevezetik az embert! Köszönjük szépen!

    Válasz
  95. Ha már a „hozzáértő” közlekedési szakembereknek olyan helyi járati menetrendet sikerült megalkotniuk, amelyet kèptelenek tartani a sofőrök, legalább tartsák be a menetrendben szereplő csatlakozásokat. A felső városrészből induló 1-es helyijárat rendszeresen késik, így a pályaudvaron lekéssük a 4-es helyi buszt. Ezzel lehet(ne) eljutni a szabadstrandra! Hogy alapozzon így bàrki a helyi járatokra, ha egy csatlakozásban sem lehet megbízni? Csodálkozunk, ha kevesen utaznak? Kérem az illetéseket rendeljék el, hogy az 1-es buszt (késsen az bármennyit) várja be a 4-es a pályaudvaron. Vegyük már komolyan, ha szolgáltatunk!

    Válasz
    • Ezzel csak az a gond, hogy a 4-3-as buszok a vonatokhoz viszik vagy hozzák az embereket „kelet Füredről” a vasútállomásra.Mert a gyors nem áll meg Arácson. Tehát ha azok késnek a strandra járok miatt akkor a vonatot késik le az emberek. A megoldás a menetidő betartása, még, ha nyáron ez lehetetlen is.

      Válasz
    • Milyen lehetetlen? A felső városrészben egyáltalán nincs sok autó. Ha pesti buszokról írná ezt, úgy megérteném, vagy ha végig a 71-esen menne, akkor is, de ez így nem igaz.
      A helyijáratos menetrend igenis rossz, kényelmetlen és amíg ezek a régi klíma nélküli buszok járnak rajta, én inkább megyek gyalog. Hallom én, hogy így nincs pénz, úgy nincs pénz, de nem érdekel, nem fogok aszalódni a 40 fokban. Én ezen a módon tiltakozok és úgy néz ki vannak telítettségi problémák mert sokszor ÜRESEN megy a helyijárat..
      … vagy talán mégse olyan tökéletes az a menetrend?

      Válasz
    • Azt tudja, hogy 10+ éve még McDonalds is lehetett volna itt, csak elvileg a parti vendéglátósok megtorpedózták mert féltették az érdekeiket? Ön szerint egy megfizethető és ehető minőségű streedfoodoshoz jobban állnának hozzá? Nekem már nincsenek illúzióim. Ezt kell szeretni, majd eszek máshol…

      Válasz
  96. Érdeklődni szeretnék, hogy a Koch borászat miért nem veszi vissza a kiadott poharakat?

    Válasz
  97. Mikor várható, hogy megjelennek Fürden a minőségi street food ételek? Zsíros lángost, mirelit sült krumplit áruló igénytelen büféből van száz. Művészkedő, túlárazott, divat éttermekből is jól állunk. Már csak néhány normális hely kellene, ahol egy család minőségi gyorsételeket tud enni. Pl. Zing, Paneer, Pizza Me, Pad Thai stb. Esküszöm, már egy normális giroszos is boldoggá tenne.

    Válasz
    • Való igaz, hogy Balatonfüreden nincs normális streetfood. Sok ember csak jön-megy a korzón. S vannak, akik nem beülni szeretnének egy-egy család számára 15-20.000 Ft/alkalom áron, hanem enni valamilyen egyszerű menüt, vagy valamilyen utcai ennivalót. Itt sajnos nincsen sem minőségi, de még minőség alatti sem. Miért nem lehet itt ezt megvalósítani. Miért csak az éttermek érdekeit kell kiszolgálni. Sajnos ma még egy csomó ember nem engedheti meg magának, hogy délben is és este is, ha enni akar valamit akkor éttermekbe üljön be. Nagyon hiányzik a streetfood!!!! Ezért van az, hogy legtöbben nekiállnak és a bérelt panzióban egy tál ételeket készítenek és a nyaralásuk alatt alig esznek normális ételt!!!

      Válasz
  98. Olvasom a sok levelet,aztán NEM tudom ki van mögötte? Talán lehetne NÉVVEL írni.Nem szégyen leírni amit gondolunk, hisz MI itt lakunk ebbe a GYÖNYÖRŰ városban, és ha van VÉLEMÉNYÜNK, hát tessék.Nem bántanak senkit,csak legfeljebb MEGFOGADJÁK a tanácsot,vagy egyebet .TESSÉK -TESSÉK ÍRJON MINDENKI. APPEL MIKLÓS

    Válasz
    • Írunk, írunk! Engedje meg, hogy eldöntsük, hogy névvel, vagy név nélkül! Van aki minden érában jó helyen van, így könnyű! 🙂

      Válasz
  99. Támogatom a faültetést a vásárcsarnok környékére. Tényleg klassz hely, padok is vannak, el lehetne ott lenni de tényleg semmi árnyék nincs és nyáron egy forró betondzsungel az egész.

    Válasz
  100. Idáig nagy nehezen, de elfogadtuk hétvégén használhatatlan a kerékpárút kūlönböző rendezvėnyek miatt. Azért az mégis túlzás ,hogy a 71 es főùton kerėkpárversenyt rendeznek mindenféle felvezetės nelkūl vasárnap.Semmi nem tajékoztatta a közlekedőket. Balatonfūreden a benzinkuttôl indultak rá a forgalmas főutra bįztosìtás nélkül.
    Ki vállalta ezért a felelősėget? Ha Balatonfüreden felelötlenül rendezik a programokat ės el is fogadják ezt a káoszt, kérem kìméljék a kõrnyék még ėlhető településeit.

    Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2018 >
július 30 - augusztus 05
  • 30

    Kamarakoncert

    18:00 -20:00
    2018.07.30
    Balatonfüred, Honvéd utca 1.
    Balatonfüred, Honvéd utca 1.

    Madaras Gergő karmester és felesége Győri Noémi fuvolaművész koncertje.

    Operagála

    20:00 -22:00
    2018.07.30
    Balatonfüred, Tagore sétány
    Balatonfüred, Tagore sétány

    Egy este híres operák jegyében.

  • 31

    Mozart: Varázsfuvola

    20:00 -22:00
    2018.07.31
    Balatonfüred, Tagore sétány
    Balatonfüred, Tagore sétány

    Gulyás Dénes rendezésében a híres darab.

  • 01

    Klassz a parton koncert

    20:00 -22:00
    2018.08.01
    Balatonfüred, Tagore sétány
    Balatonfüred, Tagore sétány

    Klasszikus zene a parton.

  • 02

    A Kodály Quartet és Farkas Gábor estje

    20:00 -22:00
    2018.08.02
    Balatonfüred, Tagore sétány
    Balatonfüred, Tagore sétány

    Klasszikus zene a parton.

  • 03

    Szirtes Edina Mókus koncert

    20:00 -22:00
    2018.08.03
    Balatonfüred, Tagore sétány
    Balatonfüred, Tagore sétány

    A virtuóz zeneszerző estje.

  • 04

    Tompos Kátya és Hrutka Róbert koncertje

    20:00 -22:00
    2018.08.04
    Balatonfüred, Tagore sétány
    Balatonfüred, Tagore sétány

    A sokszínű Európa izgalmas zenei világa.

  • 05
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004