Agora

Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést, a rágalmazást. Kérjük, hozzászólásában tegyen így Ön is! Fenntartjuk a jogot mindazon hozzászólások visszautasítására is, amelyek valamilyen faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, illetve durva kifejezéseket vagy személyes adatokat tartalmaznak. A kulturáltan megfogalmazott, jobb esetben érvekkel alátámasztott kritikáknak helyet adunk, külön örülünk, ha mindezt nevével együtt vállalja a komment író. A vádaskodó, indulatos és személyeskedő hozzászólásokat azonban nem közöljük.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

917 Hozzászólások
 1. Balassi Bálint utca írta

  Mikor csinálják meg a Balassi Bálint utcában az utat, mert veszélyes, és “autó rongáló”? Legalább két hete kimélyítették a hibás részeket, de az aszfaltozás késlekedik!

 2. Sound írta

  Vasárnap beszéltem egy fiatalemberrel, aki azt mondta, idén nem voltak a vízben stégek és befordítottak néhány hangfalat a szárazföld felé. A headliner, főleg szombaton, a szokásos módon remegtette a falakat, viszont a többi napon a headliner után, nem akarom elkiabálni, de szinte mintha. Lehet, végre meghallották, amit évek óta írunk / mondunk. Szinte le sem merem írni, nehogy… Ha ez így van, megoldható ez a többi fesztivál – mert sajnos lesz még pár- esetében is? Az oltári jó lenne! Köszönjük!

 3. KRESZ, közlekedés, parkolás stb. írta

  Kedves Hozzászólók! A magam nevében köszönöm a hozzászólásaikat, mert néha jó érezni, hogy nem vagyok egyedül. Hátha egyszer a sok lúd tényleg disznót győz. Tisztelt Városvezetőség!Szerintem elég jól látható, hogy a probléma nem kevés – sőt, egyre több – és nem tegnap óta létezik. Mikor oldják meg?

  1. Biztonság, minek? írta

   Érdekes “megoldás”a Kiserdö-71-es keresztezödésénél! Nem került sokba, egy tábla az autósoknak, oldják meg ahogy tudják a kijutást jobbra kanyarral. A gyalogosok továbbra is életveszélyes körülmények között juthatnak át a 71-en a nyári forgalomban. Nincs pénz egy lámpára ami biztonságot ad úgy a gyalogosoknak mint az autósoknak?

 4. Közlekedő írta

  Vajon számítanak a KRESZ táblák, vagy csak díszek? A Lóczy utcában végig várakozni tilos, illetve megállni tilos táblák vannak. Ennek ellenére egy kisbusz folyamatosan a huszon x. szám előtt az úttesten parkol, leszűkítve az egyébként se széles űrszelvényt. Itt városi és távolsági buszok közlekednek és egyébként is nagy a forgalom. Miért nem lehet érvényt szerezni a szabályoknak? Gondolom naponta legalább egy gépkocsizó járőr elhalad mellette. Nem lenne feladatuk a szabálysértés szankcionálása?

 5. Viki írta

  Tegnap este szomoruan tapasztaltuk, hogy este 10-kor mar keptelenseg lejutni a vizpartra. Annak ellenere, hogy elvileg 11-ig kozparkkent kellene uzemelnie a strandnak. Elszomorito volt es bizony nagy csalodas!

 6. Molnár Judit írta

  SÉTÁNYON!!! és FÜREDI LAKOS hozzászóláshoz
  Tisztelt Hozzászólók! A 2019.06.28-i testületi ülésen tárgyaltuk a Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2018. évi beszámolóját.Összességében a bűncselekmények száma csökkent, a korábban olyan gyakori lakásbetörések száma elenyésző, köszönhetően annak, hogy a sorozatelkövetőket időben elfogták, elítélték.
  Az Ön által is említett közterületi garázdaságok száma viszont úgy 2018-ban, mint 2019-ben emelkedett. Éppen ezért a rendőrkapitányság a városvezetéssel együtt július elsejével Biztonságos sétány néven a Zákonyi utcától a Vitorlás térig, valamint a frekventált helyeken nagyobb rendőri jelenlétet biztosít az éjszakai órákban, új térfigyelő kamera beállításával is. Kértem a kiemelt jelenlétet a vasútállomáson, buszpályaudvaron is.
  A folyamatos jelenlétet hétvégeken kutyás járőr is erősíti. Balatonfüred speciális helyzetben van, hiszen hiába kisváros, rengeteg a feladat. Regdon László r. ezredes, városi rendőrkapitány tájékoztatása szerint a füredi kapitányság emberei, a főkapitányságtól ide csoportosított rendőrök, adott esetben a készenléti rendőrség emberei biztosítják azt, hogy Balatonfüred a nyári hónapokban is biztonságos hely legyen.
  Az Annuska villában zajló hangoskodás, illetve egyéb rendbontás ügyében szintén a rendőrkapitánysághoz kell fordulni, fogadják bejelentéseiket, s intézkednek.
  Köszönöm észrevételeiket,
  Üdvözlettel: Molnár Judit, városi képviselő

  1. "új térfigyelő kamera" írta

   Tisztelt Molnár Judit, nem lehetne (legalább) egy (térfigyelő) kamerát végre a “régi áruházi” kereszteződésbe is (de felőlem akár az arácsiba is) tenni, hogy a KRESZ-t ballisztikus ívben lesajnáló sok idióta végre elnyerje méltó büntetését?

  2. Gilmour írta

   “új térfigyelő kamera”-nak! Igazából aki eleve nem foglalkozik a szabályokkal az a kamerákkal se foglalkozik. Sajnos, ez van! El kellene gondolkodni hogy nem kellene-e lekorlátozni a városba látogatók számát! Persze, lehet mondani ez a város ebből él. De lehet ha megkérdeznék a valóban füredi lakosokat akkor ők a hátuk közepére se kivánják a turistákat.

  3. Gilmour-nak írta

   Kedves Gilmour, egyetértek Önnel, én azért “nyomom” a kamerákat, mert egyrészt anyukámat már ütötték el, illetve akkor a csekkel lehetne művészi fotókat is küldeni, amik bizonyítékul szolgálnának és úgy talán több jogosultsága lenne a hatóságoknak a büntetéseket behajta(t)ni. Illetve hátha elterjedne a híre az egésznek és vagy tényleg kevesebb idióta lenne, vagy ebben a vonatkozásban, a büntetéseknek köszönhetően, hátha nem lennének akkora idióták egy idő után. Mert az, hogy eddig nem volt még halálos baleset, az nem jelent örök garanciát rá és egy emberélet szerintem többet ér, mint a sok idióta által a városban hagyott pénz. De lehet, ezeket csak én látom / gondolom évek óta “rosszul”. És igen, én személy szerint a hátam közepére sem kívánom őket, inkább kevesebb lenne, de normálisabb, mert a mellényük az egész sétányon nem fér el…

  4. régi áruház írta

   Az lehet, hogy nem foglalkoznak a kamerával, de majd a kapott bírsággal fognak! Budapesten egy ideig működött kamera, ami a szabálytalan kanyarodást rögzítette és azonnal ment is a bírság. Itt is jó lenne mert nagy ívben tesznek a tiltott jelzésre, más autót KÖRBEKERÜLNEK, számomra és sokan mások számára BALESETVESZÉLYT okoznak.

 7. Punisher írta

  Érdeklődnék ,hogy a mérnökileg elfuserált fekvőrendőrt a Kisfaludy utcában mikor javítják ki? Mert nem kell gyorsan menni (kb 5km/h-val )az autók “levernek” rajta. Kinek küldjük a kártérítési kérelmeket? Nem fizetünk elég adót? Nem elég?

 8. Közlekedő írta

  Autósok figyelem! Aki a Kiserdő felől érkezik a 71-es főút kereszteződéséhez (Séta-Petőfi u.), és szeretne balra kanyarodni Tihany felé, vagy egyenesen átjönni a 71-esen a Séta utcán, ne tegye! Ugyanis most már KÖTELEZŐ JOBBRA haladási irány van. Tihany felé úgy tud haladni, ha JOBBRA kanyarodik Budapest irányába, majd az arácsi lámpáknál balra (ott reménykedjen/imádkozzon, hogy beleférjen abba a 3-4 autóba, amit átenged, amikor zöld), át a vasúti kereszteződésen, a Vaszary Gábor utcán balra, a Séta utcára balra, ismét át a vasúti kereszteződésen, így visszatérve a Petőfi-Séta u. kereszteződéshez, már fordulhat jobbra, ha a forgalom engedi.

  1. Jobbra, balra írta

   Az a baj, hogy hiába kötelező elvileg a jobbra tarts, gyakorlatilag ez nem fog mindenkit érdekelni. Tudjuk ezt már évek óta a másik kereszteződésből, ahol elvileg nyilak jelzik a lehetséges haladási irányt, illetve lámpák és azok színei, hogy elvileg mikor lehet egyáltalán haladni, gyarkolatilag sajnos az sem érdekel mindenkit.

  2. m.e. írta

   Aki ezt a kötelező jobbra tartást kitalálta nem lesz az év embere az biztos! Most ráterelték a forgalmat az arácsi kereszteződésre amit lámpa biztosít. Ez a megoldás akkor lenne elfogadható, ha ott körforgalom lenne. Így csak a forgalmi dugó helyét változtatták a probléma maradt. Tetszik mikor illetékesek azt gondolják, hogy egy 25000 forintos táblával meg lehet oldani egy városrész problémáját!

 9. Punisher írta

  Tisztelt Illetékesek!
  Jó lenne rendezni Balatonfüreden és Balatonarácson is ezt a mértéktelen utcán való parkolást! Az ,hogy nem lehet közlekedni a városban a nyári szezonban azt hagyjuk is,(pl: kisvonat,rengeteg “migráns”iszonyatos gépkocsiforgalom sok-sok vezetni nem tudó rutintalan egy helyben kormánytekergető) no comment. Miért nem tesz semmit az illetékes szerv az ügyben? ?? Családi házasok saját beállóval előszeretettel parkolnak az úttesten ill az itt nyaralók. Csak pár utcát említenék meg de van sok pl : Arácsi út, Arad utca, Nádor utca, Tamási áron, Lóczy utca stb ezzel akadályozzák a forgalom szabad haladását és balesetveszélyes is. Miért nem lehet megállni tilos táblákkal végigpakolni az ilyen utcákat? Arról nem is beszélve miért kap engedélyt bolt vagy létesítmény ami nem rendelkezik parkolási lehetőséggel?

  1. arácsi út mérges írta

   Abszolút jogos punisher felvetése. Az Arácsi úton magam is tapasztalom napi szinten a parkoló problémát. Az az utca helyenként egyszerűen nem alkalmas az út szélén otthagyott kocsik tárolására. Tiltani kéne táblával és büntetni. No, nem mintha alapból a KRESZ megengedné – szemre saccolva az az úttest legalább bizonyos szakaszokon nem is elég széles ehhez, de mint tudjuk a KRESZ az érintetteknek régen volt, vagy igaz se volt.
   A parkolóhely nélküli létesítmények is megérnének egy kérdést, de azt a kettőt még ki tudjuk kerülni ha mérgelődve is, csak legalább ne az egész út legyen ilyen…

   Az Arad utca ehhez képest sokkal jobb (és szélesebb), de ott sem egy leányálom a helyzet. Ezekkel kéne valamit kezdeni tényleg.

 10. füredi lakos írta

  A tegnapi 07.04.Jókai utcában az Annuska villa /volt Park hotel/kertjében rendezett rendezvény kissé hangosra sikerült,dübörgő zene,éneknek nem nevezhető kornyikálás,mikrofonba üvöltés,egész délután és este,az itt lakóknak rezgett az ablakuk,és gyomorba dübörgött a basszus.Megértem,hogy buli,meg minden,de ne a város lakóknak kelljen ezt kéretlenül elviselni.Nem tudom volt-e engedélyül,vagy kell.e egyáltalán az ilyen hangos bulira,de bízom benne több nem lesz és jó lenne erre valakitől válasz is kapni.Köszönöm az itt lakók ,és pihenni vágyó üdülők nevében.

  1. polihisztor1 írta

   Ha valakit arra lent a “vigalmi” városrészben – tudom, a reform kori jobban hangzik – zavar a hangos mulatozás, csak a rendőröket kell kihívja, és intézkedni fognak, ha ki tudnak jönni. Jó hír, hogy az évek óta tartó SOUND probléma megoldódott. Csak sejteni lehet, ki és hogyan intézte de zavaró hanghatás sutty, volt, nincs! Nagyon kíváncsi lennék, mi történt, hogy így elnémult a buli, és itt mi a túloldalt hálISTEN már nem veszünk részt a rendezvényen. Bárki intézte, köszönjük neki többé nem kell elutazni a rendezvény idejére.

  2. szintén helyi lakos írta

   Sajnos ez most másfél hónapig így lesz, ne reménykedjen! A pihenni vágyók tehetetlenek a hangoskodókkal szemben, ki vannak szolgáltatva. Mifelénk ugyanez megy, üvöltöznek, balhéznak, rajcsúroznak. Tegnap este átmentem a szomszédba, megkértem a fiatalokat, hogy egy kicsit halkabban, mert nagyon zavarják a környéket. Azt mondták, rendben, bocsánat. Aztán kis idő múlva ugyanúgy folytatták. Mit tehet ilyen esetben az ember? Semmit. (Bár van ötletem, de az már durva, nem írom ide – igaz, amit ezek művelnek, az nem durva?)

 11. Sok a szúnyog írta

  Baromi sok a szúnyog, tenni kellene végre már valamit! De ne olyan szert permetezzenek, amitől a fecskék elpusztulnak,a a szúnyogok meg vidáman élnek tovább. Az elmúlt években 2 millió fecske tűnt el az országból, szakemberek szerint egy fecske egy kilónyi rovart eszik meg…

  1. Jennifer írta

   Ha állandóan irtják a szúnyogot kevesebb ennivaló lesz a fecskéknek is , az élethelyüket a panelprogram és a fészkek leverésével már lecsökkentettük .Ne csodálkozzunk hogy egyre kevesebb fecske van és így egyre több rovar marad.

 12. szkeptikus írta

  Végre, végre! Jótét lelkek végre kitisztították a Füred és Tihany közötti kerékpárutat a bozóttól. Pár hete még lehetetlen volt tekerni a víz felőli sávon a mindenhol belógó ágak miatt, ami veszélyes is volt, mert az ember áttért a másik sávba, s néha centiméterekkel kerülte ki a szembejövőt – vagy leszállt és megvárta, míg azok továbbtekernek. Most viszont, minden gyönyörűen kitakarítva, lehet közlekedni – igaz, a kátyúk és döccenők, a pocsék aszfaltminőség sajnos továbbra is a régi. De legyünk pozitívak!
  Az más kérdés, hogy olyasminek kell örülni, ami amúgy a fenntartóknak kutya kötelessége lenne…!

 13. KRESZ - már megint / még mindig írta

  Egy hétvége, két gyönyörű példa, amelyikből az egyik sajnos szinte már klasszikusnak számít. A kerektemplomtól “fölfelé” vezető sávból drága, szeretett turistánk Tihany felé kanyarodik. Illetve a Csopak-Tihany sávban drága, szeretett turistánk MEGÁLL A KERESZTEZŐDÉS mértani KÖZEPÉBEN (!!!!) és lekanyarodik a kerektemplom felé.
  Én nagyon szeretném tudni, minek kell ahhoz történnie, hogy az illetékesek végre elkezdjék már megoldani a problémát (a megoldást egy pár éve már ide írjuk, tehát nem is kéne maguktól kitalálni, csak megmozdulni), mert ha megtudnám, hogy minek kéne történnie, még meg is tenném, ha módomban áll.

 14. szkeptikus írta

  Kíváncsi vagyok, az OTP mikor fog lépni a TESCO-hoz hasonlóan, mert már nagyon aktuális lenne. Ma délelőtt 5-6 ügyfél volt az épületben, a parkolója viszont dugig, nem számoltam meg, de tippem szerint több, mint egy tucat autó parkolt az udvaron. Vagyis legalább a fele nem az OTP-ügyeit intézi. Amikor az ügyfélszolgálatos hölgynek megemlítettem az esetet, ugyanazt mondta, amit én fölvetettem.
  Sajnos, attól tartok, a helyzet egyre rosszabb lesz. Garmadával épülnek a társasházak és társas nyaralók, aminek logikus következménye, hogy intenzíven növekszik az autók száma is, amit a város egyre kevésbé bír el. Ennek következményei az ilyen “területfoglalások”, mint a fent említett két eset. Szerintem sokkal nagyobb szigorral kellene eljárni, mert sokan két lépést sem hajlandók gyalog megtenni, s ha tehetnék, a vízparti füves területen vagy a sétányon hagynák az autójukat.

 15. Piknik írta

  Szeretném megkérdezni, nem lehetne-e kitáblázni, több nyelven (szükség esetén ingyen lefordítom a szöveget), hogy a parton, a Szívkórház alatti zöld területek NEM PIKNIKEZÉSRE szánt parkok. Vagy csak engem bánt/zavar ennyire, hogy azokon a részeken, ahol tudom, hogy gondozzák, locsolják (nem olcsó vízzel) a füvet, virágokat ma is egy tizenkét fős társaság 110%-ig telepakolta plédekkel, bőröndökkel satöbbi, és ott piknikeztek, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne?? Ugyanez vonatkozik arra a részre is, ahol a rózsák vannak. Mert nekem nem a bicska, hanem a láncfűrész nyílt ki a zsebemben és nem is egy.

  1. füredi írta

   Régen volt olyan intézmény, hogy parkőr, aki gondját viselte a rábízott területnek, összeszedte a szemetet és figyelmeztette a rendetlenkedőket. Ezek szerint manapság is egyre aktuálisabb lenne egy ilyen beosztás, legalább a nyári szezon alatt. Sajnos a bunkóság egyre nagyobb méreteket ölt, s ennek leginkább a kulturált környezet esik áldozatul!

  2. Attila írta

   Miért szeretne fűre lépni tilos táblát? Szerintem semmi baj azzal ha kulturáltan használják pihenésre a parkokat ugyan úgy mint más városokban. Hiába lenne tiltás hisze majd úgyis jönnek a Tagoréra a pavilonok, sátrak, bódék és azok aztán tényleg tele szemetelik és letarolják. Majd úgyis újra füvesítik.
   Akkor inkább a piknikező családokkal ,fiatalokkal legyen tele a park !

  3. füredi írta

   Nekem valahogy nem illik bele a képbe, hogy a sétány fölötti park zöldterületén szétterített pokrócokon családok piknikeznek. Azt gondolom, ez a terület nem ezt a célt szolgálja, de lehet, hogy vannak, akik ezt másképp gondolják. A bódéváros szerintem is szörnyű, de “dől a lé”, ahogy mondani szokták, és ez mindent meghatároz.

  4. Heverjünk a fűbe írta

   Egy hely attól barátságos, szerethető, ha azt használják. Nem skanzent szeretnénk a parton, hanem egy élhető, jó helyet. A fű, a parkok azért vannak, hogy használják az emberek. Fűben heverni jó. Bárhol jártam a világban, örülnek az emberek a zöldnek, a fák árnyékának, leülnek a fűbe, nézegetnek. Nem értem, hogy ez is probléma lehet. Örüljünk annak, hogy vannak ilyen parkjaink, örüljünk annak, hogy vannak még akik kifekszenek a fűbe. A fűre lépni tilos tábla az olyan mint szandálba zoknit húzni, fából vaskarika.

  5. Piknik - folyt. írta

   Engem éppen azért zavar a zöld terület “használata”, mert szeretem, mert örülök, hogy van. De ezek a zöld területek az én értelmezésemben nem piknikezős parkok (ez nem a Városliget), hanem az a céljuk, hogy a város szép legyen, a rengeteg lakópark mellett maradjon egy kevés zöld és az én értelmezésemben pont ezért kellene vigyázni rájuk, mert azért nincs olyan sok belőlük. És attól még, hogy nem lehetne piknikezni, attól még élhető, jó hely maradna. Nem mellesleg nem kevés pad van ezen zöld területek körül…

  6. Pikniknek írta

   Szerintem nincs kevés zöld felület a városban, persze mindennél lehetne több is. Persze, vigyázzunk a parkokra, de ez nem azt jelenti, hogy tiltsunk meg mindent, ne lehessen fűre lépni és akkor tisztes távolból gyönyörködhetünk benne. Ennek nincs értelme. A parkok azért vannak, hogy hűsöljünk, sétáljunk ott, heverjünk el a fűben. Amit ír olyan mint mikor a gyereknek megvesznek egy szép játékot, de nem adják a kezébe, nehogy elrontsa. Szerintem ez a piknikezés meg ki van itt élezve, gyakran járom a várost, a klasszikus értelemben vett piknikezőket én nem láttam, még plédre leülőket is csak nagy ritkán. Szóval éljen a fűben heverés, és továbbra sem támogatandó a bolhából elefántot projekt.

 16. Sétányon!! írta

  A Tagore sétány a nyári estéken sajnos egy bulizó utcára hasonlít!! Részegen ordítozó fiatalok zavarják a nyugodtan sétálni vàgyó turisták nyugalmát!! Az hogy ez FÜred turisták által leglátogatottabb helye,azonban ehhez képest egy rendőrt sem látni soha!!!Vajon egyszer valakinek feltűnik a sok garázda?? Miért engedi ezt a városvezetés???

  1. régi füredi írta

   Régebben voltak “szürke farkasok” vagyis közterület felügyelők, mostanság egyetlen egyet sem látni. Léteznek még egyáltalán? Mert egyre több feladatuk lenne, többek között a sétányon piknikezők vagy randalírozók megrendszabályozására! Szerintem a rendőrségnek bőven van dolga ezen kívül is.

  2. polihisztor1 írta

   Egy meglehetősen elkalkulált bérfejlesztési terv következtében a Rendőrség nevű szervezet utcára vezényelhető szakember vonatkozásában közismerten a működőképesség határára sodródott. Bár egy ilyen helyen az átlaghoz képest ez annyira nem szembetűnő, vagy ha úgy tetszik kiélezett….. attól még ez van. A sétányra rendőr nincs, ne is keressük mostanában. A város vezetése annyit tehet, hogy bekamerázza az érintett területeket. Ez részben megtörtént, manapság ez már nem is drága dolog, de ez nem mindenkinek érdeke!

 17. egy vásárló írta

  A TESCO-nál bevezetett parkolási korlátozásnak én sem tapsolok, viszont megértem. Ingyenes volt mindenféle korlátozás nélkül, pár lépésre a Balatontól, ráadásul árnyékban, hűvös helyen lehetett hagyni az autót, ami a nyári kánikulában fontos szempont. Rengetegen használták, akik nem vásárolni mentek oda. Ha én lennék a tulajdonos, nekem sem tetszene ez a hozzáállás és már régebben léptem volna valamit ez ügyben, mert ezek az autósok a vásárlók elől foglalják el a helyet.

 18. judit írta

  Visszatérve a street foodhoz…. az a gond, hogy sajnos az éttermesek azt hiszik, hogy ezek a kajáldák az ő konkurrenciájuk. Pedig nem erről van szó, az éttermekkel az éttermek konkurálnak. A street foodosokkal pedig ez a profil. Akinek nincs pénze napi szinten a családjával beülni az étterembe, az nem ül be és soha sem fog keresletet támasztani az éttermi, leülős kaják iránt. A street food más réteget szolgál ki. Ezt kellene már észrevenni, hogy itt más fogyasztói csoportról van szó. Az igényes és a megfelelően szegmentált szolgáltatás érdekében kellene ezt megteremteni. Akinek nincs pénze, az vagy nem étkezik nyaralása alatt normálisan, vagy beéri néhány péksüteménnyel.. A street foodnak a konkurenciát a boltok jelentik és nem a beülős éttermek. Ebben az értelemben Siófok sokkal jobb helyzetben van. Balatonfüreden az éttermekkel – noha nem különlegesek – kicsit a város felülpozicionálta magát…úgy tünteti fel magát, mintha itt az igényes és luxus vendégek kiszolgálása lenne a cél…holott a tömeget a szálláshelyeken és a városban mégis az átlagos anyagi helyzetű turisták adják. Az ő kiszolgálásukról – tudatosan, valamilyen érdektől vezérelten – megfeledkeztek…. holott itt egy téves konkurencia értelmezésről van szó.

  1. vendéglátó vendég írta

   A vendéglátósok igen komoly bérleti díjakat fizetnek a népszerű helyek megszerzése érdekében – vagy éppen ha meg is veszik a létesítményt, a vételi ár is nagyon drága. Azt gondolom, minden vendéglátós – legyen az éttermes, hot dog árus, pizzasütú, gyorsbüfé – joggal érezheti konkurenciának a street foodosokat. Ez egy nagyon menő szó most, de végülis ez is csak egyfajta büfét jelent, aki adott esetben jóval kedvezőbb bérleti díjjal, akár helyfoglalási pénzen is ott lehet nyáron.
   Szerintem jogos a felháborodás.

   Én abszolút becsülöm, hogy Ön el tudja különíteni igényszintben a street foodot a minőségi étteremtől, de ha szívünkre tesszük a kezünket és most belegondolunk a nyaralósok tömegébe, akik sok óra vonatozás után a parton sétálva éhesek lesznek, nos, ők ha nem találnak street foodost, lehet hogy be fognak ülni egy étterembe, vagy valamelyik már meglévő kisebb büfébe.
   Van olyan is, aki nem engedheti ezt meg nyilván, de azért nem szabadna ezt ekkora magabiztosággal kijelentenünk, hogy a street food meg az étterem úgy elkülönül, mint a férfi és a női öltöző, mert ez szimplán nem igaz.

   Mindemelett én is nagyon örülnék neki ha további vendéglátósok érkeznének füredre, hiszen a verseny élénkítése csak jó dolog lehet, de a realitások talaján maradva ÉS mindkét oldal álláspontját ismerve, ez nem egy egyértelmű helyzet.

   Nem téves az értelmezés és az Ön által leírt szélesebb réteg igényeiről sem feledkeztek meg, csak a parti sávban (de feljebb is, a városban is) a néhány előkelő étterem mellett ma már egyre-több megfizethető árú vendéglő, étterem, büfé található, egész kulturált elrnedelzéssel, leülési lehetőséggel, hosszú, estig tartó nyitvatartással.
   Gyakrolatilag nem is kell sokat sétálni, az ember a part bármely részén van, gyalog 5 percen beül odaérhet egy ételt kínáló helyhez – bármilyen igényszintet választva.

 19. Érdeklődő írta

  Szeretném megkérdezni, hogy mi az oka, hogy tiszta madárszar a fából készült terasz a parton, a Tagore sétányon? Illetve, hogy nem takarítja le senki? A gyerekek beleülnek, beletenyerelnek. Sokan oda leülnek. Gondolom nem ma keletkezett rajta ez a mennyiség.

 20. Attila írta

  2019 tesco parkoló. Gratulálok ! Évek óta képtelenek kiépíteni egy normális ki és beléptető rendszert fizető automatával. 30 éve vannak az országban hasonló rendszerek akkor itt miért kell “Balkáni” megoldást alkalmazni ? Sárga mellényes jegyszedő 30 fokban , feltorlódott sor meg hatalmas. Európa egyre messzebb van !

  1. Bolt írta

   És ezt miért ide írja? A tesco nem állami cég, semmi köze a városhoz vagy az önkormányzathoz. Javaslom inkább az áruházvezetőnek vagy a cégnek írjon, több értelme van, ott esetleg az illetékesek is olvassák. Mindazonáltal nekem sem tetszik a dolog de arra próbálok rávilágítani hogy mindent a megfelelő helyen kell jelezni, nem pedig siránkozni mindenféle nyilvános fórumon.

  2. Attila írta

   Tudtommal az épület, és területe önkormányzati tulajdon, Tesco csak bérlő.

  3. polihisztor írta

   Közforgalom elől el nem zárt magánterületről van szó. Jó csomó szabály itt kicsit máshogy alakul. Miért ne szedne ki a használó egy kis profitot az ott naphosszat pakoló járgányok pilótáiból…. cserébe hullarészegen vezethetnek bent, nem lesz csak szabálysértés…. 🙂 Aki meg vásárolni megy oda, tolja is el a biciklit két órán belül…. Ha viszont urambocsá” elromlik majd a sorompós kiléptetőrendszer, mert el fog…. na akkor lesz ott idegállapotba kerülés:))))) Nem hogy balkáni lesz, talán még csikágói is:))))))

 21. Sentinel írta

  Busznak: Az igazi pesszimista már a jelennel is elégedetlen.

 22. szkeptikus írta

  Jó lenne, ha valaki, az illetékesek közül, odafigyelne a rendelőintézet honlapjára! Ha finoman akarok fogalmazni, akkor azt írom, hogy félrevezetik a tájékozódni kívánó polgárt – de nyugodtan írhatom azt, hogy a közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak. Ez senkit nem érdekel? Az érdeklődő menjen, ahová akar, kit érdekel, hogy mit olvas a honlapon?
  Nem a levegőbe beszélek, konkrét példát mondok. Az orvost nem kívánom megnevezni, nyilván nem ő szerkeszti a honlapot, ami szerint a szakrendelés reggel 7-kor kezdődik egy adott napon. Odamegyek reggel 7-re, a portán fölvilágosítanak, hogy a rendelés csak 8-kor kezdődik. Amikor megemlítem a hölgynek, hogy a honlapon 7 óra áll, mosolyogva mondja: nekem 8 óra van ideírva. Remek! Fölballagok az emeletre, az ajtóra ki van írva: rendelés 7:30-tól.
  Nos, ha már a tájékoztatás ilyen színvonalú, akkor mit várjunk a továbbiaktól?
  Zárásképpen: az bizonyult igaznak, ami a rendelő ajtajára volt kiírva. Vagyis még a portán is félrevezetik az embert! Köszönjük szépen!

 23. Egy helyi járati utas írta

  Ha már a “hozzáértő” közlekedési szakembereknek olyan helyi járati menetrendet sikerült megalkotniuk, amelyet kèptelenek tartani a sofőrök, legalább tartsák be a menetrendben szereplő csatlakozásokat. A felső városrészből induló 1-es helyijárat rendszeresen késik, így a pályaudvaron lekéssük a 4-es helyi buszt. Ezzel lehet(ne) eljutni a szabadstrandra! Hogy alapozzon így bàrki a helyi járatokra, ha egy csatlakozásban sem lehet megbízni? Csodálkozunk, ha kevesen utaznak? Kérem az illetéseket rendeljék el, hogy az 1-es buszt (késsen az bármennyit) várja be a 4-es a pályaudvaron. Vegyük már komolyan, ha szolgáltatunk!

  1. m.e. írta

   Ezzel csak az a gond, hogy a 4-3-as buszok a vonatokhoz viszik vagy hozzák az embereket “kelet Füredről” a vasútállomásra.Mert a gyors nem áll meg Arácson. Tehát ha azok késnek a strandra járok miatt akkor a vonatot késik le az emberek. A megoldás a menetidő betartása, még, ha nyáron ez lehetetlen is.

  2. busz írta

   Milyen lehetetlen? A felső városrészben egyáltalán nincs sok autó. Ha pesti buszokról írná ezt, úgy megérteném, vagy ha végig a 71-esen menne, akkor is, de ez így nem igaz.
   A helyijáratos menetrend igenis rossz, kényelmetlen és amíg ezek a régi klíma nélküli buszok járnak rajta, én inkább megyek gyalog. Hallom én, hogy így nincs pénz, úgy nincs pénz, de nem érdekel, nem fogok aszalódni a 40 fokban. Én ezen a módon tiltakozok és úgy néz ki vannak telítettségi problémák mert sokszor ÜRESEN megy a helyijárat..
   … vagy talán mégse olyan tökéletes az a menetrend?

 24. Dr. Kupcsulik Bálint írta

  Érdeklődni szeretnék, hogy a Koch borászat miért nem veszi vissza a kiadott poharakat?

 25. András írta

  Mikor várható, hogy megjelennek Fürden a minőségi street food ételek? Zsíros lángost, mirelit sült krumplit áruló igénytelen büféből van száz. Művészkedő, túlárazott, divat éttermekből is jól állunk. Már csak néhány normális hely kellene, ahol egy család minőségi gyorsételeket tud enni. Pl. Zing, Paneer, Pizza Me, Pad Thai stb. Esküszöm, már egy normális giroszos is boldoggá tenne.

  1. kaja írta

   Azt tudja, hogy 10+ éve még McDonalds is lehetett volna itt, csak elvileg a parti vendéglátósok megtorpedózták mert féltették az érdekeiket? Ön szerint egy megfizethető és ehető minőségű streedfoodoshoz jobban állnának hozzá? Nekem már nincsenek illúzióim. Ezt kell szeretni, majd eszek máshol…

  2. judit írta

   Való igaz, hogy Balatonfüreden nincs normális streetfood. Sok ember csak jön-megy a korzón. S vannak, akik nem beülni szeretnének egy-egy család számára 15-20.000 Ft/alkalom áron, hanem enni valamilyen egyszerű menüt, vagy valamilyen utcai ennivalót. Itt sajnos nincsen sem minőségi, de még minőség alatti sem. Miért nem lehet itt ezt megvalósítani. Miért csak az éttermek érdekeit kell kiszolgálni. Sajnos ma még egy csomó ember nem engedheti meg magának, hogy délben is és este is, ha enni akar valamit akkor éttermekbe üljön be. Nagyon hiányzik a streetfood!!!! Ezért van az, hogy legtöbben nekiállnak és a bérelt panzióban egy tál ételeket készítenek és a nyaralásuk alatt alig esznek normális ételt!!!

 26. Névtelen írta

  Olvasom a sok levelet,aztán NEM tudom ki van mögötte? Talán lehetne NÉVVEL írni.Nem szégyen leírni amit gondolunk, hisz MI itt lakunk ebbe a GYÖNYÖRŰ városban, és ha van VÉLEMÉNYÜNK, hát tessék.Nem bántanak senkit,csak legfeljebb MEGFOGADJÁK a tanácsot,vagy egyebet .TESSÉK -TESSÉK ÍRJON MINDENKI. APPEL MIKLÓS

  1. Névtelen 2. írta

   Írunk, írunk! Engedje meg, hogy eldöntsük, hogy névvel, vagy név nélkül! Van aki minden érában jó helyen van, így könnyű! 🙂

 27. Csarnok fák írta

  Támogatom a faültetést a vásárcsarnok környékére. Tényleg klassz hely, padok is vannak, el lehetne ott lenni de tényleg semmi árnyék nincs és nyáron egy forró betondzsungel az egész.

 28. Paloznaki írta

  Idáig nagy nehezen, de elfogadtuk hétvégén használhatatlan a kerékpárút kūlönböző rendezvėnyek miatt. Azért az mégis túlzás ,hogy a 71 es főùton kerėkpárversenyt rendeznek mindenféle felvezetės nelkūl vasárnap.Semmi nem tajékoztatta a közlekedőket. Balatonfūreden a benzinkuttôl indultak rá a forgalmas főutra bįztosìtás nélkül.
  Ki vállalta ezért a felelősėget? Ha Balatonfüreden felelötlenül rendezik a programokat ės el is fogadják ezt a káoszt, kérem kìméljék a kõrnyék még ėlhető településeit.