Szálláshelyek fejlesztése a Balatonnál

Kiírták a balatoni szálláshelyek fejlesztését szolgáló Kisfaludy program pályázatot.
A Balaton és a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térségben is igényelhető pályázatok célja, a turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó és azok közelében található kereskedelmi szálláshelyek színvonalának növelése.
A program elsősorban a tematikus szolgáltatások kapacitásának növelését, valamint új szolgáltatások bevezetéséhez kapcsolódó infrastrukturális beruházások elősegítését tűzte ki célul.

A Kisfaludy programban vidéki szálláshelyek tulajdonosai vagy üzemeltetői nyújthatnak be támogatási igényt a szobaszámtól és a projekt tartalmától függően legfeljebb 60 millió forint vissza nem térítendő támogatás reményében.

A Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció 14 éves futamideje alatt a vidéki Magyarország szállodái és panziói újulhatnak meg, minőségi szintet léphet a szektor. A konstrukció keretében olyan beruházások támogatására nyílik mód, amelyek hosszú távon fenntarthatóak és turisztikai szempontból indokoltak.

A program keretében 2030-ig mintegy 300 milliárd forint értékű beruházás valósulhat meg, a kormány 150 milliárd forint finanszírozását a hazai költségvetési forrásból, vissza nem térítendő támogatás formájában biztosítja.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.