Oldal kiválasztása

Megújul a kemping kikötője

Szerző: | 2018-01-20.

150 férőhelyes vitorláskikötő épül a városban, a kemping területén a Bejárható Magyarország program keretében. A mintegy kétmilliárdos beruházás idén ősszel kezdődik. A kivitelezést uniós forrás biztosítja, Magyar Vitorlás Szövetséggel és a Kajak-kenu szövetséggel közös konzorciumot hozott létre az önkormányzat.

A kemping területén másfél hektáron épül meg az új kikötő, amely jelentős bázisa lehet a túrázó kajakosoknak, kenusoknak és vitorlázóknak egyaránt. A beruházás lehetőséget ad a parti infrastruktúra fejlesztésére is, egyebek mellett épül egy új kiszolgáló épület étteremmel, közösségi térrel.

A Magyar Vitorlás Szövetség pályázata révén túrahajók, gyerekek oktatására alkalmas eszközök is rendelkezésre állnak majd, hiszen az a cél, hogy a vízisportok kedvelői illetve a balatoni túrán résztvevő, vitorlással vagy akár kenuval érkező, aktív turisták is igénybe vehessék a szolgáltatásokat, mert jelenleg alig van a városban ilyen jelleggel bérelhető szabad kikötőhely.

Látványterv a jelenlegi kikötő helyére épülő új kikötőről

[bs-white-space desktop-ws=”26″ tablet-ws=”16″ mobile-ws=”10″][/bs-white-space]

A kikötő a turisztikai feladatok mellett nagyobb nemzetközi versenyek kiszolgálására is alkalmas lesz. A helyszínen a szálláshely már adott, így a város a fejlesztéstől azt is reméli, hogy a kemping vendégforgalma a szezonon túl is megélénkül.

A közel kétmilliárdos beruházás kiviteli tervei már készen vannak, a munkálatok várhatóan idén ősszel kezdődnek, és a jövő évi szezonra fejeződnek be.

[bs-white-space desktop-ws=”36″ tablet-ws=”16″ mobile-ws=”10″][/bs-white-space]

A Balaton egyik legnépszerűbb kempingjét a felszámolás alatt álló SCD Holdingtól vette meg az önkormányzat még 2014-ben. A 22 hektáros, értékes tóparti ingatlanért 2,3 milliárd forintot fizetett az önkormányzat.
A háromezer férőhelyes kemping a Balaton-part legnagyobb ilyen jellegű üdülőterülete és egyben évről évre a város egyik legkedveltebb szálláshelye. A Balatonfüreden eltöltött vendégéjszakák harminc százalékát teszik ki a kempingezők, jellemzőjük, hogy a szállodák vendégeihez képest jóval többet költenek a város vendéglátóhelyein.

 

Ha nem akar lemaradni Balatonfüred legfontosabb híreiről, programjairól, iratkozzon fel hírlevelünkre.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2018 >
Május 23
  • 23

    Dragon Európa-bajnokság

    10:00 -20:00
    2018.05.23-2018.06.01
    Balatonfüred, Zákonyi Ferenc sétány 2.
    Balatonfüred, Zákonyi Ferenc sétány 2.

    Olimpiai és világbajnokok versenye.

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004