Oldal kiválasztása

Füred Dixieland évadnyitó koncert

Szerző: | 2018-03-05.

Kibővített repertoár, új feldolgozások és műfajok, meglepetések és persze jó hangulat– ezt ígéri a zenekar az évadnyitó, jótékonysági koncertjére. A Benkó Sándor és Louis Armstrong zenei örökségét tovább vivő együttes Szulák Andreával és Bebével kiegészülve, március 23-án ad koncertet a városban. Az egy éve alakult zenekar vezetőjével, Dervalics Róberttel beszélgettünk.

– Óriási megtiszteltetés, hogy Szulák Andrea fellép velünk, hiszen a rendkívüli hangja mellett egy hiteles előadó is. Andreával korábban már többször zenéltem együtt, nagyon muzikális énekes, szinte minden műfajban otthon van, biztos vagyok benne, hogy újra egy jót swingelünk. Készülünk meglepetésekkel is, például egy szál zongora kíséretében énekel majd egy híres jazzt. Bebe, a Back to Black énekese révén pedig új műfajokba kóstolunk bele, lesz blues és Michael Bublé dalokat is megszólaltatunk.

– Meddig lehet tágítani a dixieland határait?
– Megyünk tovább azon az úton, amin elindultunk. A Benkói örökség, Luis Armstrong fontos a zenekarnak, tőlük természetesen elhangzanak szerzemények az évadnyitó koncerten. De bővítjük a repertoárt, ezért kihasználva, hogy a zenekarban két nagyszerű hangszerelő is van, a dixieland és swing standerdek mellett, kicsit modernebb, saját hangszerelésű dalokat is játszunk majd. Caro Emerald, Mahalia Jackson, Miles Davies, Ray Charles – csak néhányan, akiket megidézünk illetve a 20-as, 30-as évek néhány magyar régi slágerét is eljátsszuk új felfogásban. És persze megszólalnak a keresztény identitású gospel és dixieland énekek is.
Sok új dal lesz, nem titkolt cél, hogy frissítsük a műsorunkat annak érdekében, hogy a fiatalokat is meg tudjuk szólítani.

– A zenekar az elmúlt évben több mint húsz koncertet adott, idén Falusi Mariannal együtt többször is színpadra léptek. Bővül a repertoár és egyre több a fellépés. Előbb-utóbb lesznek saját szerzemények is?
– Ella Fitzgerald és Luis Armstrong újra egy színpadon – ez lesz a Falusi Mariannal közös turnénk címe. Készülünk arra, hogy saját dalokat is előadjunk. Van pár szerzeményem, némelyiket itt-ott kisebb klubokban már el is játszottuk. A mai kornak megfelelő, de a tradíciókhoz ragaszkodó dalok ezek, magyarul éneklem őket. Egyedülálló lenne ez, mert ebben a műfajban a zenekarok szinte kivétel nélkül adaptációkat játszanak.

– Tavaly a debütáló koncert bevételét jótékonysági célra ajánlotta fel a zenekar, idén is így lesz. Honnan ez az elkötelezettség?
– Igen, a koncert teljes bevételét felajánljuk a Veszprém Megyei Cholnoky Ferenc Kórház Bébi Koraszülött Mentő Alapítványa illetve a balatonfüredi általános iskolák napközis tábora részére. Szívből jövő indíttatás ez, mindig fontos volt nekünk, hogy lehetőségeinkhez mérten segítsük a rászorulókat. Bízom benne, hogy jó példával szolgálunk és hagyományt teremtünk ezzel.

A Füred Dixieland Band március 23-án ad koncertet az Anna Grand Hotelben.

Címlap fotó: Tóth Attila

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2021 >
Szeptember
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004