Oldal kiválasztása

Elkezdődött a hajózási szezon

Szerző: | 2018-03-31.

Befutott a Siófok nevű motoros, a Balatoni Hajózási Zrt. hajója Füredre, ezzel megkezdődött a 172. balatoni hajózási szezon. Modernizáció, új ügyfélszolgálat, a szolgáltatások bővítése - ezt kínálja a balatoni hajózási társaság, amely az elmúlt évhez hasonló, kimagasló forgalmat remél - hangzott el az ünnepségen.

– A balatoni hajózás Széchenyi István óta a régió gazdaságának meghatározója. Megérkezett az első hajó, éled a természet, a tó, és lassan kezdődik a turisztikai szezon. A Balaton három meghatározó településének polgármestere áll itt a hagyományok szerint, ez szimbolizálja az együttműködésünket, hiszen mindannyiunk számára a Balaton a legfontosabb, ez az otthonunk – mondta a Hajókikötőben tartott megnyitó beszédében dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere.

A balatoni hajózási szezont, a hagyományoknak megfelelően idén is, húsvét hétvégéjén, az első hajó Füredre való befutása nyitotta meg. Ezúttal is sokan voltak kíváncsiak a füredi mólón a ceremóniára.

A BAHART változatlan díjakkal várja az utazókat, a hajójáratok száma folyamatosan bővül a következő hetekben, a főszezonban már 18 kikötő között, 28 útvonalon közlekedik majd a társaság húsz motoros nagyhajója.

  • Képgaléria

– Sikeres év van mögöttünk, bizakodóan várjuk az idei szezont. Folytatjuk a társaság modernizációját, 700 millió forintot költöttünk műszaki fejlesztésekre, 300 milliót karbantartásra. Újdonság az új ügyfélközpont, ami reményeink szerint nagyban megkönnyíti az utasaink tájékozódását – hangsúlyozta Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

Az évente átlagosan négyszázezer utast kiszolgáló hajózási társaság vezetője kiemelte: számos promóciós újdonsággal, akcióval és kedvezménnyel várja a BAHART az érdeklődőket. Érdemes a pénztárakban idén is keresni a Playmobil jegyeket, extra kedvezményekért bankkártyával fizetni a hajós szolgáltatásokért vagy részt venni a kiemelt ünnepi hétvégéken indított tematikus programhajókon. A menetrendi és komphajózás mellett az idén is megtalálhatók lesznek a nyári időszakban a programhajók között a népszerű Varázshajók 10 kikötőből, Bulihajók szerte a Balaton körül, sétahajók tavasztól őszig.

A parton köszöntőt mondott még Potocskáné Kőrösi Anita Siófok alpolgármestere-, Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere, és Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség elnöke.
Kontrát Károly parlamenti államtitkár hangsúlyozta: a Balaton turisztikai fejlődése töretlen, minden feltétel adott ahhoz, hogy érdemes legyen a térségbe utazni.

Az ünnepségen az Ifjúsági Fúvószenekar adott térzenét, a Siófoki Férfi Dalkör Egyesület és a Balatonfüred Néptánc Együttes adott műsort.
A ceremóniát követően a zsúfolásig telt Siófok hajó ingyenes sétaútra indult.

Ha nem akar lemaradni Balatonfüred fontosabb híreiről, programjairól, akkor iratkozzon fel hírlevelünkre.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2023 >
Január 28

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004