Oldal kiválasztása

Jókai Napok – Múlt és jelen együtt

Szerző: | 2018-04-20.

Irodalom, gasztronómia, színházi előadás. Jókai Napok a városhoz több szállal kötődő romantikus író szellemében. A rendezvény díszvendége ezúttal Baja. A Koloska-völgyben újra bableves főzőverseny.

A nagy írónak állít emléket immár több mint húsz éve a rendezvény sorozat, a város emblematikus eseménye. A 27. Jókai Napok április 26-29. között ezúttal is számos programot kínál az idelátogatóknak.

Festői szerelmek címmel Réczei Tamás sajátos színházi előadásával kezdődik a rendezvény. Nyáry Krisztián kötete alapján idézik meg Mednyánszky László nem mindennapi életét és művészetét illetve sógornőjét, Czóbel Minkát, akit az irodalomtörténészek jelentős szimbolista költőnek tartanak, mégis inkább a róla szóló legendák maradtak fent állítólagos leszbikusságáról. A felolvasószínház  szereplői: Trokán Anna és Kőszegi Ákos, a kecskeméti Katona József Színház színművészei.

Másnap rendezik meg a hagyományos ünnepséget ezúttal is Jókai egykori villájának udvarán. A ceremónia után közvetlenül könyvbemutatót rendeznek, a Vaszary Kávézó teraszán vendégeskedik majd a kecskeméti Forrás folyóirat szerkesztősége, délután négy órakor pedig kifut a Jókai hajó, fedélzetén ki mással, mint Jókai Móriczcal. A hangulatos balatoni hajókázást a Kisfaludy Színház és vendégművészei társaságában tehetik meg az érdeklődők.

Este az Anna Grand Hotelben rendezett műsoros esten a rendezvény díszvendégével, Baja városával köt kulturális partnerséget Füred. Ez lesz a kilencedik ilyen partneri kapcsolata Balatonfürednek.

A Jókai Napok részletes programja itt.

Másnap gasztronómia a Koloska-völgyben. Az elmaradhatatlan Jókai-bableves főzőversenyen, mintegy hatvan csapat vág neki a főzésnek. Április 28-án, szombaton már kora reggel előkerülnek a bográcsok, hogy aztán délben mindenki kedvére kóstolhasson, a zsűri pedig kiválassza a legízletesebb bablevest.
Lesznek zenés programok is, a gyerekeket pedig népi és kézműves játszóház várja. A főzőverseny részletei itt.

Vasárnap zárásként Bozsik Yvett társulata kelti életre Pinokkiót.

A Kisfaludy színpad mellett egész hétvégén a Könyvszolgálat Kulturális Egyesület jóvoltából minőségi, előre válogatott könyveket vásárolhat bárki 300 forintos egységáron. A gyerekeknek rajzversennyel, a felnőtteknek kvízjátékkal készül az egyesület. A résztvevők Jókai pólót és Jókai köteteket nyerhetnek.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
Január
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004