Az idei első fesztivál – Balatoni Hal- és Borünnep

Koncertek, borbemutatók, gasztronómia. Az idei első fesztivál a parton. A Tagore sétány nagyszínpadán zenél a Budapest Bár, Balázs Elemér, és Cseh Tamás legendás dalai is újra megelevenednek. Újra Balatoni Hal- és Borünnep.

A sétányon álló pavilonokba kitelepülnek a helyi borászok, ezúttal a Hudák-, a Mészáros-, a Koczor-, az Ódor-, a Csiszár Családi Pince és a Lídia Borház kínálatát lehet kóstolni. Minden nap borbemutatók, borvásár, balatoni halak kóstolója várja az érdeklődőket.

A Balatonfüred-Szőlősi Hegyközség a Szent Orbán borünnep alkalmából pedig bemutatja a díjnyertes borait. A borok mellé balatoni hal dukál, a pontyok és süllők mellett idén, pénteken és szombaton, a bajai illetve a tiszacsegei vendégek halászlevét is meg lehet kóstolni a sétányon.

A kulináris élvezetek mellett minden nap koncertek a parton. Mindjárt kezdésként május 18-án, pénteken az ünnepélyes megnyitót követően a Budapest Bár lép fel. A szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival az ország egyik legnépszerűbb zenekarává vált formáció fellépése vérpezsdítőnek ígérkezik. Lesznek kuplék, jazz, pop, rock és klezmer, és mindezek ötvözése.

Másnap a méltán híres Balázs Elemér ad lemezbemutató koncertet. Ő az ország egyetlen jazzdobosa, aki saját zenekart visz a nevével. Ausztriából érkezik a Musikverein Asten fúvószenekar, a gyerekeknek pedig Bíró Eszter ad koncertet.
Vasárnap májusfa kitáncolás a Balatonfüred Néptánc Együttessel, zenés interaktív bábelőadás, játékos lovagi torna várja a családokat, délután pedig a Cimbora együttes ad verskoncertet.
Este Cseh Tamás dalait szólaltatják meg a Vodku fiai. Újra szól a Budapest, a Krakkói vonat, a Műcsarnok, a Hatvanas évek, és a többi felejthetetlen dal.

A fesztivál utolsó napján, pünkösd hétfőn folytatódik a dalnokra való emlékezés, régi barátok, egykori muzsikus társak idézik fel Cseh Tamás alakját, lesz archív filmvetítés, és persze zenélés is. Itt lesz Márta István, Novák János és Másik János is.

A Hal és Borünnep részletes programja itt.

A május 18-21. között zajló gasztro fesztiválhoz különböző rendezvényekkel idén is csatlakozott Tihany, Csopak és Paloznak is.

Ha nem akar lemaradni Balatonfüred fontosabb híreiről, programjairól, akkor iratkozzon fel hírlevelünkre.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.