Oldal kiválasztása

Könyvhét jazz koncertekkel és borral

Szerző: | 2018-06-03.

Irodalom, jazzel és borral kísérve - újra Ünnepi Könyvhét és Bor utca a városban. Hangulatos kulissza, sétálóutcává avanzsált Blaha utca, minden nap kötet bemutatók, esténként pedig szabadtéri koncertek. Könyv-Bor-Jazz Fesztivál.


Háy János
költő, író nyitja meg a június 8-10. között zajló füredi könyvfesztivált, amelyen ezúttal is az irodalmi rendezvények mellett koncertek is várják az érdeklődőket.
A Vaszary Galéria kertjében egymást érik a könyvbemutatók és koncertek, a Blaha utcán felállított nagyszínpadon pedig minden este jazz szól.
(A fesztivál ideje alatt lezárják a Blaha utcát, autókkal nem lehet behajtani a területre, a forgalmi korlátozások részben érintik a Kisfaludy utcát is. Részletek itt.)

Hogyan lesz egy hentestanulóból színész? Aki tanyán nevelkedik, operaénekesnek készül, de a vágóhídon titokban a Táncdalfesztivál sztárjáról, Kovács Katiról ábrándozik. Egyebek mellett erre is választ ad a Könnyű neked Szarvas Józsi című könyv, amelyet maga a színész és Bérczes László szerkesztő jegyez. Mindketten itt lesznek, és megbeszélik, hogyan lett a Jászai Mari díjas színészből, Szarvas Józsefből, végül novellista is.

Itt lesz Száraz Miklós György, József Attila-díjas író, Terék Anna Sinkó Ervin-díjas költő, Figula Mihály és Jásdi István borászok, akik, utóbbi, új könyvének apropóján beszélgetnek majd. A Tempevölgy folyóirat rendezvényén pedig a zene és az orvoslás kapcsolatát kutathatjuk közösen Freund Tamás Széchenyi-díjas neurobiológussal, Juhász Előd zenetörténésszel, és Cserép Csongor pszichológussal.

Minden nap lesz koncert a Blaha utcában, vagy épp a Vaszary Galéria teraszán. Zenél a Rafael Márió Trió, a legnagyobb amerikai világklasszisokkal is fellépő jazz gitáros együttese a László Attila Quartet, színpadra lép a kortárs hazai költők verseit megéneklő Boggie, a Seven seconds in The Future és közös koncertet ad az Éles Gábor Trió és Tóth Vera.

A rendezvény keretében fellép az egy kézzel született, mégis az ország egyik legeredetibb trombitásának tartott Barabás Lőrinc. A sokféle műfajban eredetien megszólaló, az úgynevezett ufójazzt játszó Barabás Lőrinc Quartet koncertje izgalmasnak ígérkezik.

Részletes program itt.

A gyerekek sem maradnak programok nélkül a fesztivál alatt. Lesz mese, papírszínház és kézműves foglalkozás, Jazzterlánc koncert a Vaszary kertjében.

A Kisfaludy színpad mellett egész hétvégén a Könyvszolgálat Kulturális Egyesület jóvoltából minőségi, előre válogatott könyvek vásárolhatók 300 Ft-os egységáron reggel 10 és este 10 óra között.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2020 >
Augusztus 15

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004