V4 találkozó – Fociznak is a házelnökök

Kétnapos találkozót tartanak Balatonfüreden a visegrádi csoport országainak parlamenti elnökei. A V4 informális házelnöki találkozón egyebek mellett az Európai Unió 2021–2027-es többéves pénzügyi keretéről, a nyugat-balkáni országok európai integrációs kilátásairól valamint az EU jövőjét befolyásoló migrációról lesz szó. A találkozó részeként megrendezik a V4 országok parlamenti labdarúgó csapatainak tornáját is.

A június 21-23. között rendezendő találkozón Andrej Danko, a szlovák Nemzeti Tanács elnöke ismerteti a Visegrádi Csoport szlovák elnökség parlamenti együttműködését, Wolfgang Sobotka, az osztrák Nemzeti Tanács elnöke pedig bemutatja az Európai Unió Tanácsa osztrák elnöksége parlamenti együttműködését.

A házelnökök több programon is részt vesznek a városban, ezek közül az egymás között rendezendő labdarúgó mérkőzések nyilvánosak.

Június 22-én, pénteken 16 órától rendezik meg a labdarúgó mérkőzéseket a Balatonfüredi Futball Club területén, másnap, június 23-án, szombaton 10 órától rendezik meg a harmadik helyért folyó mérkőzést, utána pedig a döntőt. A Magyar Zoltán vezette magyar parlamenti labdarúgócsapatban pályára lép Bóka István polgármester is.
A füves nagypályán zajló, várhatóan 2×40 perces mérkőzések bárki számára megtekinthetők.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.