A könyvtárral a tudásért – megújult épületben, korszerű technikával Balatonfüreden

A balatonfüredi A könyvtárral a tudásért - megújult épületben, korszerű technikával Balatonfüreden címmel (EFOP-4.1.8-16-2017-00140) Balatonfüred Város Önkormányzata sikeresen pályázott az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése által társfinanszírozott Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP-4.1.8) elnevezésű felhívására, és nyert bruttó 39 799 945 Ft pályázati támogatást a Könyvtár épületének (8230 Balatonfüred, Kossuth Lajos u. 35.) felújítására.

Balatonfüred Város Önkormányzata mint fenntartó célja a saját tulajdonú ingatlanon, a Balatonfüred, Kossuth Lajos 35.sz. alatti Lipták Gábor Városi Könyvtár informális és nem formális tanulást segítő engedélyköteles infrastrukturális fejlesztése, amely szorosan illeszkedik a Kormány Partnerségi Megállapodásban összefoglalt céljával, azaz olyan oktatásba és képzésbe történő beruházások támogatásával, amelyek a készségek fejlesztését és az egész életen át tartó tanulást szolgálják.

A fejlesztés során 118,5 m2 épületbővítéssel minden korosztály igényét kielégítő tanulást biztosító infrastruktúra valósul meg. Az új helyszínek hatékonyan bekapcsolódhatnak a település oktatás rendszerébe, a képesség – és kompetenciafejlesztésbe. A fejlesztés célja még, hogy minél több felnőtt csatlakozzon ehhez a fajta oktatáshoz. A bővítés során a könyvtár épülete a mozgáskorlátozottak számára is könnyen elérhető lesz, eddig ugyanis a könyvtár épülete kizárólag lépcsőn keresztül volt megközelíthető, ami akadályozta a mozgáskorlátozottak önálló módon való bejutását az intézménybe. A pályázat során kreatív foglalkoztató, oktatási, audiovizuális ismeretek tanulására alkalmas helyiségek tereinek kialakításához korszerű könyvtári információs és kommunikációs
technológiai eszközök kerülnek beszerzésre.

Az EFOP pályázat támogatói döntése értelmében a könyvtár fejlesztése során minden korosztály igényét kielégítő tanulást biztosító infrastruktúra kiépítése valósul meg.

A jelentős mértékű beavatkozás indokolttá tette az épület és környezete komplett belső felújítását és energetikai korszerűsítését, melyet a TOP CLLD kulcsprojekt, valamint az TOP-3.2.1-16-VE1-2018-00033 pályázat keretein belül valósít meg az önkormányzat. A projekt fizikai befejezése 2019.10.31.

Képgaléria:

Átadás:

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.