Oldal kiválasztása

193. Anna-bál – Egy hét fesztivál

Szerző: | 2018-07-03.

Sisit idéző ibolyalila porcelánszívek, történelmi ménesekkel sétakocsikázás, megújított utcabál és Roby Lakatos mint sztárvendég - július 21-én, az Anna Grand Hotel hangulatos kertjében rendezik meg a 193. Anna-bált. A patinás rendezvényt ezúttal is az Anna Fesztivál eseményei előzik meg. Lesz prímásverseny, szívhalászat és operagála.

– A bál elsősorban az első bálozó hölgyekről szól, remélem ez idén sem lesz másként. A partner városainkból közel harminc fiatalt várunk és ezúttal is meghívtuk a bálba a 18 éves füredi lányokat. Szeretnénk, hogy évről évre egyre többen tudjanak csatlakozni a báli hangulathoz, ezért fontosnak tartjuk az utcabált is, idén igyekszünk újítani rajta, a Blaha utca tavalyhoz képest látványosabb kulissza lesz- mondta az Anna Grand Hotelben rendezett sajtótájékoztatón Bóka István, polgármester, aki kiemelte: Roby Lakatos hegedű virtuóz és a Mendelssohn Kamarazenekar közös fellépése lesz az idei bál egyik érdekessége.

Idén először a bál estéjén az Anna-báli szépek fogatain lehet majd lovaskocsikázni. Az ország történelmi méneseinek fogatai róják majd a város utcáit. Balatonfüred lesz az egyetlen hely, ahol a mezőhegyesi, a szilvásváradi és bábolnai ménesgazdaságok fogatai közül választhatnak a sétakocsikázni vágyók.

Megújított motívumokkal díszített, egyetlen példányban készülő herendi porcelán serleget vehet majd át a 193. Anna-bál szépe illetve udvarhölgyei. A bál szépe egy Viktória-mintára épülő Royal Garden mintájú Herendi vázát kap, a serleg Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjén debütált először, Magyarország hivatalos nászajándékaként.
– A báli szív ezúttal ibolyalila színű lesz. Erzsébet királyné, Sissi évfordulója apropóján kedvenc virágának, az ibolyának a színét választottuk. Az udvarhölgyek Rothschild- és Apponyi-mintás serlegeinek motívumait is megújítottuk – jelentette be dr. Simon Attila a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón, aki hozzátette: a vendégek elé 3500 darabos, hatvan millió forint összértékű, az 1930-as évekig visszanyúló Apponyi motívumokkal díszített szerviz kerül.

Az Operaház balettművészei táncolják a bálon a palotást, a bál szépét és két udvarhölgyét éjfélkor mutatják be, ők másnap délelőtt tíz órakor a Kisfaludy Színpadon is láthatók lesznek, majd sétakocsikáznak a városban.
A vendégek között lesz többiek között Udvaros Dorottya, Esztergályos Cecília, Olasz Anna és Litkey Farkas.

Idén is megrendezik a szívkórház előtti téren felállított nagyszínpadon az Operagálát, előtte egy nappal a Magyar Állami Operaház művészei lépnek fel, vasárnap este pedig a Gyógy téren operafilm vetítés lesz.
– Puccinit a nagy olasz zeneköltőt illetve kortársait idézzük meg mindhárom fellépésünkön. Jelentős és egyben népszerű művekből hangzanak majd el részletek – mondta Ókovács Szilveszter az Operaház igazgatója.

Az eseményhez ezúttal is kapcsolódik prímásverseny, a bál hetében népzenei prímások mérik össze a tudásukat.
– A teljes Kárpát-medence képviselteti magát majd a versenyen. 11 tehetséges hegedűs zenél a legjobb prímás díjáért, a kötelező darabok mellett eljátszhatják a kedvenceiket is. Balatonfüred békebeli környezetében mindig lélek melengetően szól a népzene, így a közönséget nemcsak a hagyományos gálára várjuk, magát a versenyt is figyelemmel kísérhetik – mondta kérdésünkre Kelemen László, a Hagyományok Háza igazgatója.

A sajtótájékoztatón részt vett Barna Dorina a tavalyi bál szépe, mint elmondta, az elmúlt egy évben több rendezvényen is képviselte a várost.

70 ezer forintért lehet belépőt váltani az ország egyik legrégebbi társadalmi eseményére, a jegyek még korlátozott számban elérhetők.
A bál előtt a Vaszary Villa kertjében gyülekeznek a vendégek és onnan indul majd a zenés menet, itt akasztják a hölgyek nyakába a sorszámozott herendi porcelán szíveket. A báli közönség szavazza meg a 15 legszebb lányt, akik közül majd a szakmai zsűri választja ki a bál szépét és udvarhölgyeit.

A bált a július 17-22. között zajló Anna Fesztivál programjai előzik meg.
A bál és a kísérőrendezvények részletes programja itt.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2017 >
Szeptember
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004