193. Anna-bál – Utcabál és fesztivál

Megújított utcabál, Roby Lakatos mint sztárvendég, sétakocsikázás történelmi ménesekkel, porcelánszívek ibolyalila színben - július 21-én, az Anna Grand Hotel hangulatos kertjében rendezik meg a 193. Anna-bált. A patinás rendezvényt ezúttal is az Anna Fesztivál eseményei előzik meg. Lesz prímásverseny, szívhalászat és operagála.

170 év hagyományát őrző mulatság, amelyet ezúttal is egy könnyedebb utcabál kísér.

Elkelt az összes jegy az idei 193. Anna-bálra. A 70 ezer forintos belépők mellett, az elmúlt években tapasztalható nagy érdeklődésre való tekintettel, sétálójegyeket is lehetett váltani az eseményre. A hagyományoknak megfelelően minden hölgy sorszámozott herendi porcelánszívet kap ajándékba, amelyek Sisit idéző ibolyalila színt kaptak.

Szombaton, a bál napján a Vaszary-villa kertjében gyülekeznek majd a vendégek és onnan indul a zenés menet.
Feltűnik majd a bálban Esztergályos Cecília, Olasz Anna, Zoób Kati, Litkey Farkas illetve az indiai és az olasz nagykövet is.
A bál sztárvendége Roby Lakatos hegedűművész. Interjúnk a világhírű zenésszel itt.

Megújított motívumokkal díszített, egyetlen példányban készülő herendi porcelán serleget vehet majd át a bál szépe illetve udvarhölgyei. A bál szépe egy Viktória-mintára épülő Royal Garden mintájú Herendi vázát kap, a serleg Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjén debütált először, Magyarország hivatalos nászajándékaként.
Az udvarhölgyek Rothschild- és Apponyi-mintás serlegeinek motívumait is megújították.

A legszebb 15 lányt, a hagyományokhoz híven, a báli közönség szavazza meg, a bál szépét és két udvarhölgyét a zsűri választja ki. Bemutatásuk a tervek szerint éjfélkor lesz, ők másnap délelőtt tíz órakor a Kisfaludy Színpadon is láthatók, majd sétakocsikáznak a városban.

A tavalyi bál szépe, Barna Dorina délután fél hatkor lovas hintón körbejárja a várost, ez lesz a bál felvezetése, majd 18.30-kor megkezdődik a közönség ünnepélyes bevonulása a Vaszary Villa kertjéből a bál helyszínére. A menetet bárki megnézheti, a Blaha utca ekkor még nem lesz lezárva.
A város idén is minden 18 éves balatonfüredi hölgynek meghívót küldött. A bálon az Operaház balettművészei táncolják a palotást, fellép a világhírű hegedű virtuóz Roby Lakatos zenekarával és a Mendelssohn Kamarazenekar. A Kisfaludy színpadon kivetítőn követhetők majd a báli események.

Az Anna-bállal párhuzamosan a Blaha utcában este kilenc órától utcabál lesz, színpaddal, koncertekkel, könnyed, mediterrán hangulatban. Részletek itt.

A július 17-22. között zajló Anna Fesztivál részletes programja itt.

Szívhalászat is várja a vendégeket a bál előestéjén, a kikötőből ismét kifut a Jókai hajó, fedélzetén a szép lányokkal. Krúdy Gyula novellája elevenedik meg ismét, amelyben vízbe dobott férfi nevekkel feliratozott fa-szíveket kellett kihalászni a hölgyeknek a Balatonból, hogy megtudják ki lesz a báli táncpartnerük.

Az eseményhez ezúttal is kapcsolódik prímásverseny. A bál hetében népzenei prímások mérik össze a tudásukat. A teljes Kárpát-medence képviselteti magát a versenyre benevező 11 tehetséges hegedűs révén. A közönséget nemcsak a hagyományos Gyógy-téri gálára várják, magát a versenyt is figyelemmel kísérhetik a zenerajongók.

Idén is megrendezik a szívkórház előtti téren az Operagálát, előtte egy nappal a Magyar Állami Operaház művészei lépnek fel, vasárnap este az egész rendezvénysorozat zárásaként pedig a Gyógy téren operafilm vetítés lesz. Az Operagálán Puccinit a nagy olasz zeneköltőt idézik meg illetve kortársaitól is elhangzanak művek.

Újdonság, hogy ezúttal díszes fogatokkal is lehet sétakocsikázni a bál estéjén. Részletek itt.

Mintegy hetven, zömében nyolc fős asztal várja a vendégeket, akik ezúttal is birtokba vehetik a szálló díszkertjét.
A vendégek elé 3500 darabos, hatvan millió forint összértékű, az 1930-as évekig visszanyúló Apponyi motívumokkal díszített szerviz kerül.

A fesztivál idején több útlezárásra kell számítani, részletek itt.

Íme, a korábbi Anna-báli szépek:

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.