Útlezárások az Anna Fesztivál alatt

Az Anna Fesztivál programjai illetve a 193. Anna-bál miatt több forgalomelterelésre, részleges vagy teljes útlezárásra kell számítani Balatonfüred reformkori városrészében. Az érintett utcákba behajtani csak Anna-báli meghívóval vagy külön engedéllyel lehet.

KÍSÉRŐRENDEZVÉNYEK ÉS BÁL

  • Július 18-án, szerdán, a Prímás gála miatt 20-24 óra között a Blaha utcát lezárják, a Kisfaludy utcában kétirányú lesz a forgalom.
  • Július 19-én, csütörtökön, az Operafüred idején 20-24 óra között a Blaha utcát lezárják, a Kisfaludy utcában pedig kétirányú lesz a forgalom.
  • Július 20-án, pénteken, 17-18 óra között a Blaha utcában lassított forgalom lesz, 19-23 óra között a Blaha utcát lezárják, a Kisfaludy utcában pedig kétirányú lesz a forgalom.
  • Július 21-én, szombaton, reggel 6 órától másnap hajnal 3 óráig nem lehet parkolni
    a Zsigmond utca és a Csokonai utca Fészek köz alatti szakaszán, a Blaha utca pedig 16.00-03-00 között le lesz zárva, a Kisfaludy utca ebben az időszakban kétirányú lesz. 18.30-19.00 között a báli felvonulás miatt a Jókai utca Vaszary Villa előtti szakasza le lesz zárva.
  • Július 22-én, vasárnap 19.00-24.00 óra között a Blaha utcát lezárják, a Kisfaludy utcában kétirányú lesz a forgalom.

Július 21-én, szombaton a báli bevonulás a hagyományok szerint történik, a Vaszary Villa kertjéből induló menetet bárki megnézheti, a Blaha utca ebben az időszakban nem lesz lezárva.


SÉTAKOCSIKÁZÁS

Július 21-én, szombaton, 17.30-18.30 között, a 192. Anna-bál szépe kocsikázza körbe a várost. A mezőhegyesi fogatot a Nemzeti Lovas Díszegység huszárjai kísérik.
Íme, az útvonal: Gyógy tér – Blaha utca – Jókai utca – Ady Endre utca – Szent István tér – Kossuth tér – Fürdő utca – Köztársaság út – Ady Endre utca – Jókai utca – Honvéd utca.

Július 21-én, szombaton, 20.00-22.00 óra között az Anna-bál idején sétakocsikázhatnak azon vendégek, akik előre regisztráltak és online megváltották a jegyüket. A félórás sétakocsikázást a mezőhegyesi, szilvásváradi és bábolnai ménesgazdaságok kettes fogatai biztosítják.
Útvonal: Kisfaludy Színpad, Zákonyi Ferenc utca, 71-es, körforgalom, 71-es, Zákonyi utca, Kisfaludy Színpad.
A hat fogat indulási időpontjai: 20.00, 20.30, 21.00, 22.00

Július 22-én, vasárnap, a 193. Anna-bál szépének valamint udvarhölgyeinek kocsikázása 11.00-12.30 között az alábbi útvonalon történik:
Útvonal: Móló bejárata – Kisfaludy utca – Blaha utca – Jókai utca – Ady Endre utca – Szent István tér – Kossuth tér – Fürdő utca – Kemping – Széchenyi út – Halászkert étterem.


UTCABÁL

Július 21-én, szombaton, 21.00-03.00 között a Blaha Lujza utcában utcabált rendeznek. Az utcát a Zsigmond-Blaha utca kereszteződésében, a Csokonai utca vonalában, a Hello Tourist lépcsőnél, illetve a Horváth-ház előtt lezárják.
A Gyógy teret kordon védi majd a Blaha utca vonalában.


BUSZ KÖZLEKEDÉS

Július 21-én, szombaton 18.00 – 22.00 óráig a Jókai Mór utcán és Zákonyi Ferenc utcán nem lesz autóbusz közlekedés, ezért az 1, 1B, 2, 2B jelzésű helyi járatok, valamint a tihanyi regionális autóbuszjáratok terelőútvonalon közlekednek.

1, 1B jelzésű helyi autóbuszok a Horváth Mihály utcai megállóhely érintése után a jelzőlámpájánál jobbra kanyarodva a 71. számú főúton haladnak tovább a körforgalomig, ezért az alábbi megállóhelyek kimaradnak:
– Balatonfüred, hajóállomás
– Balatonfüred, Zákonyi sétány

2, 2B jelzésű helyi autóbuszok a Fürdő utcai megállóhely után a 71. sz. főút körforgalmában visszafordulnak a Fürdő utcára, majd a Szabadidő Központ előtt elhaladva közlekednek tovább az autóbusz-állomásra, ezért az alábbi megállóhelyek kimaradnak:
– Balatonfüred, Széchenyi sétány
– Balatonfüred, Zákonyi sétány
– Balatonfüred, hajóállomás
– Balatonfüred, Horváth Mihály utca (autóbusz-állomás irányába)

Tihany felé közlekedő regionális autóbuszok a Horváth Mihály utcai megállóhely érintése után a jelzőlámpájánál jobbra kanyarodva a 71. számú főúton haladnak tovább a körforgalomig, ezért az alábbi megállóhelyek kimaradnak:
– Balatonfüred, hajóállomás
– Balatonfüred, Zákonyi sétány

Tihany felől közlekedő regionális autóbuszok Balatonfüred, kemping megállóhely után a Fürdő utcára kanyarodnak, majd a Szabadidő Központ előtt elhaladva közlekednek tovább az autóbusz-állomásra, ezért az alábbi megállóhelyek kimaradnak:
– Balatonfüred, Széchenyi sétány
– Balatonfüred, Zákonyi sétány
– Balatonfüred, hajóállomás
– Balatonfüred, Horváth Mihály utca (autóbusz-állomás irányába)

Részletes információ 87/342-905 telefonszámon kapható.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.