Oldal kiválasztása

Elsőbálozók a 193. Anna-bál szépei

Szerző: | 2018-07-22.

A budapesti Tóth Kinga Zoét választották a 193. Anna-bál szépének. Az első udvarhölgy a 19 éves Kanizsai Magdolna, a második udvarhölgy pedig a 19 éves Kovácsics Virág lett. Mindannyian elsőbálozók.

A bál szépe Viktória-mintás Herendi vázát, udvarhölgyei Rothschild- és Apponyi-mintásat kaptak ajándékba. Mintegy 600 vendég volt a bálon, 300 szívet osztottak szét a hölgyek között.

– Nem tudom, pontosan mivel jár ez a cím, az biztos, hogy a korábbiaknál többet leszek Balatonfüreden. Korábban modellkedtem, így örömmel veszek részt majd különböző eseményeken, ha ezt kérik tőlem. Reklám és marketing szakon diplomáztam, de még nyitott vagyok sok mindenre – mondta a balatonfured.hu-nak a bál szépe, a Békés megyei Mezőkovácsházáról származó, hat éve Budapesten élő, 26 éves Tóth Kinga Zoé.

– Pár éve még otthon néztem a tévében a báli közvetítéseket, most pedig itt vagyok, boldogan. Jövőre érettségizem, de évek óta versenyszerűen röplabdázom Kecskemét NB II-es csapatában, amíg lehet, folytatni szeretném a sportot- válaszolta kérdésünkre az első udvarhölgynek választott, Kecskemétről érkező Kanizsai Magdolna.

A második udvarhölgynek választott 19 éves veszprémi Kovácsics Virág idén végzett a veszprémi Vetési Albert Gimnázium spanyol tagozatán, a továbbiakban jogot szeretne tanulni.

Az Anna-bálon a résztvevők közül hagyományosan a közönség szavazza meg a legszebb tizenöt lányt – idén holtverseny miatt tizenhatot -, akik közül végül Roby Lakatos hegedűvirtuóz fellépése után a zsűri választotta ki a bál szépét és két udvarhölgyét.

  • KÉPGALÉRIA

A hölgyek nyakába a Vaszary Villa kertjében akasztották fel a Sisit idéző ibolyalila színű porcelánszíveket. A palotást ezúttal is a Magyar Állami Operaház balettművészei táncolták, kísért a Mendelssohn Kamarazenekar. A hagyományos megnyitó után életre kelt a Blaha utca is, ahol könnyed bált tartottak, amíg az idő engedte.

Ünnepi köszöntőjében a bál fővédnöke, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hangsúlyozta: az Anna-bál Európában egyedülálló hagyomány, az 1825-ben megrendezett első bálkor senki nem gondolta, hogy ilyen fontos esemény letéteményese. A bálon az innováció és a hagyomány kapcsolódik össze – mondta a miniszter.
Fercsák Róbert, Balatonfüred kulturális partnerének, a bál díszvendégének, Baja város polgármestere is köszöntötte a bálozókat, mint mondta: az Anna-bálon a múlt és a jelen egybeolvad.
Bóka István, Balatonfüred polgármestere hangsúlyozta: az ifjú Anna Krisztina itt ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernő huszárkapitánnyal, őrizzük az emléküket, kettejük szerelmét. A bál erről szól, na meg az elsőbálozókról – fogalmazott a polgármester,

A Kiss Ernő-díjat, magát a huszárkapitányt ábrázoló szobrot, idén Valker Viktor üzletember, ingatlanberuházó és nemzetközi hírű klasszikusautó-gyűjtő vehette át. A szenvedélyes oldtimerautó-gyűjtő és restaurátor, aki mellesleg Zoób Kati férje, öt évvel ezelőtt szervezte meg az első Concours d’Elegance autós ünnepet Balatonfüreden, amely mára a város egyik legnépszerűbb programja és nemzetközi ismertsége is jelentős.

A bálozók között több ismert vendéget is lehetett látni. Itt volt a bálban Esztergályos Cecília, Olasz Anna, Zoób Kati, Freund Tamás, és Melocco Miklós.

A 70 ezer forintos jegyek illetve az egyre népszerűbb sétálójegyek már hónapokkal ezelőtt elkeltek. Mintegy nyolcvan, zömében nyolc fős asztal várta a bálozókat, az árkádok alatt is volt teríték, a vendégek elé 3500 darabos, az 1930-as évekig visszanyúló Apponyi motívumokkal díszített szerviz került.

Idén is a báli közönség szavazta meg a 16 legszebb lányt, akik közül a Horgas Eszter fuvolaművész, Kocsis Korinna, korábbi Anna-bál szépe, V. Kulcsár Ildikó újságíró, és Schiffer Miklós divatszakértő alkotta zsűri választotta ki a bál szépét és udvarhölgyeit.

Folytatva a hagyományt, vasárnap délelőtt 10.30-kor, a bál szépe és udvarhölgyei láthatók a Kisfaludy Színpadon, majd a Mezőhegyesi Állami Ménes, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok ötösfogatai és a Nemzeti Lovas Díszegység lovasai kíséretében sétakocsikáznak a városban, este pedig a Gyógy téren operafilm vetítéssel ér véget az idei Anna fesztivál.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2020 >
Július
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004