Oldal kiválasztása

Hernádi pont

Szerző: | 2018-07-25.

Augusztus 9-én jön el az a pont, amikor a füredi nézők beleshetnek Hernádi Judit életébe. Megismerhetjük a dívát, a bohócot, az embert, s nem utolsósorban a színésznőt. Ugyanis a Jászai Mari-díjas, érdemes művész színész- és énekesnő ez mind. Őszinte vallomásokra és jól ismert dalokra számíthatunk.

A Pasik Jucusa, A miniszter félrelép Jakab Bellája, az Acélmagnóliák Valery-je, a Játékország Jótündére, a Csárdáskirálynő Cecíliája. Volt Kosmonopolis hercegnő Az ifjúság édes madarában, Claire Zachanassian multimilliomosnő Az öreg hölgy látogatásában, Mrs. Dolly Levi a Hello, Dolly!-ban, Beatrice a Sok hűhó semmiértben, Titánia, a tündérek királynője a Szentivánéji álomba, de volt Osztrigás Mici és Lüszisztráté is. Kedvelt szinkronszínésznő, egyedi hangja közel háromszáz filmben hallható. Politikai-közéleti kabarék és paródiaműsorok sokat idézett szereplője.

„Az érdekel, ami egy kicsit más. Mondatok, amiket már elmondtam, amiket nekem szántak vagy szánhattak volna. Dalok, amiket nekem írtak vagy írhattak volna a szerzők, ha kicsit jobban odafigyelnek. Ez az est rólam szól! Szerintem szórakozni fognak. Én is szórakoztam, amíg kigondoltam.
Woody Allen mondta: „Nem félek a haláltól, csak nem szeretnék ott lenni, amikor megtörténik.” De mint tudjuk, jöhet egy pont…” – olvasható a zenés, önálló est ajánlójában. Meg az is, hogy „tojok az illemre, a szabályokra”.

Így kell születni, vagy ebbe belenő az ember?
– Nem tudom, talán mindkettő. Kezdettől fogva minden szabályt megvizsgáltam. Soha nem fogadtam el a szabályt csak azért, mert szabály. Ha értelmét láttam, akkor szívesen betartom. Akkor is, ha másnak ez jó, nekem pedig nem zavaró. De ha akadályoz, vagy úgy érzem, hogy egy kicsit megnyomorít, akkor azt könnyű szerrel áthágom.

Könnyű így élni?
– Nem tudom, mert máshogy még nem próbáltam. Máshogyan nem is tudok élni.

Azt olvasom az önálló műsorának az ajánlójában, hogy „ilyenkor illik számot adni mi volt, mi lesz”.
– Igen, ez az est a hatvanadik születésnapomra készült. Azóta ez rugalmas, picikéket változik ide-oda. Megpróbálom igazítani a napi történésekhez, hisz a színháznak amúgy is az a dolga, hogy rugalmas legyen. Akkor is, ha egy Shakespeare-ről vagy más, kötött szövegű előadásról beszélünk. Egyszerűen arról van szó, hogy a közönség és a színész is egy olyan közegből jön be, ahol tudomása van a pillanatnyi történésekről. A mondatok átértékelődnek, s néha napról napra más jelentéssel bírnak. Jó esetben egy mű minden pillanatban reflektál a jelenre. Mindig mást és mást reagál. Ez a műsor nem egy leltár, hanem azok a dolgok, amik a produkció létrejöttekor fontosnak tűntek. Amit én fontosnak tartottam elmondani, s ez egyáltalán nem azonos azzal, amit mások fontosnak gondolnak róla. Ez az est rólam szól, és szerintem szórakozni fognak. Én is szórakoztam, amíg kigondoltam.

Hernádi Judit önálló estje augusztus 9-én lesz az Anna Grand Hotelben.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2023 >
Február

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004