Blaha Terasz – Minden hétvégén lezárják az utcát

Augusztusban is minden hétvégén lezárják az autós forgalom elől a Blaha Lujza utcát. A reformkori városrész védett utcája a hétvégéken sétáló negyeddé válik, de lesznek programok, és nagyobb városi rendezvények is. Hangulatos kulissza várja a vendégeket.

A hétvégéken lezárják a Blaha utcát, autókkal nem lehet behajtani a területre, a forgalmi korlátozások részben érintik a Kisfaludy utcát is.

A Zsigmond utca Fészek köz alatti szakasza zsák utca lesz, a forgalmi rend változását táblákkal, térelzáró pollerekkel és növénydíszekkel is jelzik.

Íme, az útlezárások listája:
– Augusztus 3-4. péntek-szombat
– Augusztus 10-11. péntek-szombat
– Augusztus 16-20. csütörtök-hétfő (Zorán koncert, illetve Zoób Katti divatbemutató)
– Augusztus 24-25. péntek-szombat
– Augusztus 31-1. péntek- szombat

Egyre nagyobb volt az igény, hogy Balatonfüred történelmi városrésze is amolyan sétáló negyeddé váljon. Az idelátogató turisták és a helyiek is előszeretettel keresik fel a reformkori városrész vendéglátóhelyeit, a hangulatos teraszokat, az itt helyet kapó programokat. Az autók időszakos kitiltásával egy nyugodtabb miliő, mediterrán életérzés fogadja a vendégeket. A hétvégi rendezvények alatt a Blaha utcai szolgáltatók kitelepülnek, az utca eddigi parkoló sávját hangulatos teraszok foglalják el.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.