Oldal kiválasztása

Trendi a Balaton

Szerző: | 2018-08-08.

Évek óta töretlen a fejlődés a Balatonnál, a szolgáltatók és a szolgáltatások is sokat változtak az elmúlt években, közkedveltek a helyi programok mind a magyar, mind a külföldi vendégek számára - állítja Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke.

Egy kormánydöntés alapján a Balaton két éve 370 milliárd forrást kapott infrastruktúrafejlesztésekre, településfejlesztésekre, és strandfejlesztésekre, amelyek el is indultak – mondta Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke. Hozzátette, jelenleg is be van adva több olyan pályázat, ami a szálláshelyek korszerűsítésére szolgál.

Mint mondta, a fejlesztéseknek köszönhetően kapacitásbővítésről és színvonalemelésről is beszélhetünk, de a balatoni programkavalkád is rendkívül színes és színvonalas lett az évek alatt.

– Mindegyik balatoni fesztivál látogató rekordot döntött, izgalmas hellyé vált a Balaton. A Balaton nagyon trendi és érdemes ide eljönni, mert az a hely Magyarországon, ami mindenkinek mosolyt csal az arcára – vélekedett Hoffmann Henrik az Infostart.hu kérdésére.

A balatonfüredi helyzetről riport itt.

A Balatoni Turizmus Szövetség elnöke szerint hétvégén nagyon nehéz szállást találni a térségben, hétköznap még van rá lehetőség, de nemcsak a Balaton-parton lehet ilyenkor lakni, hanem a háttértelepüléseken is, ahol széles a szálláshelykínálat.

Évről évre több a látogató a Balatonnál, egyre terheltebb a part, nagyon sokan érkeznek autóval, ezért elindultak csomópont fejlesztések, ami az északi partra érkezőknek nagyon fontos előrelépés lehet. A 71-es út külön lehajtója készül el az M7-es autópályáról. Ugyanez megtörténik az M7-es autópályáról Keszthely környékén.

De nemcsak az utak újulnak meg, hanem a Balatoni Hajózási Zrt fejlesztése is megtörténik. Az új hajók vásárlásával, gyors hajójáratok indításával és a Fonyód-Badacsony komppal enyhülés lehet majd az alkalmankénti nyári közlekedési káoszban – emelte ki Hoffmann Henrik.

A Szövetség elnöke szerint a Balaton vízminősége kiváló, még a jelenlegi nagy leterheltség mellett is. A meleg nyár ellenére is igen magas a vízállás, sok víz van a tóban.

Mindig aggodalomra ad okot, amikor a szezonális helyek megnyitnak a Balatonon. De Hoffmann Henrik szerint megoldható a munkaerő probléma, meg lehet találni a munkavállalókat, okos szervezéssel ki lehet találni, hogy miként szolgálhatók ki a vendégek.

– Az elmúlt időszakban a bérek is sokat változtak, egyre többet tudnak fizetni a munkáltatók. Sokat számított az áfacsökkentés is idén a vendéglátásban, ezek elegendő forrást biztosítanak ahhoz, hogy magasabb béreket lehessen adni, bízunk benne, hogy ez hosszabb távon megoldást jelenthet, versenyképesek lehetünk a nyugat-európai bérekkel – összegzett az elnök.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2018 >
Augusztus 16
  • 16

    Pál utcai fiúk

    20:00 -22:00
    2018.08.16
    Balatonfüred, Széchenyi u 26.
    Balatonfüred, Széchenyi u 26.

    Zenés játék.

    Zorán koncert - Unplugged

    20:00 -23:00
    2018.08.16
    Balatonfüred, Gyógy tér
    Balatonfüred, Gyógy tér

    Legendás dalok, akusztikus hangszerelés, vonósnégyes.

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004