Oldal kiválasztása

A zene gyógyít – Jótékonysági koncertet ad a Füred Dixieland

Szerző: | 2019-01-03.

Charlie-val ad közös jótékonysági koncertet a Füred Dixieland Band. A Benkó Sándor és Louis Armstrong zenei örökségét tovább vivő együttes januárban, a veszprémi Hangvillában tartja A zene gyógyít! – elnevezésű gálakoncertjét. A zenekar vezetőjével, Dervalics Róberttel beszélgettünk.

– Nagy megtiszteltetés, hogy Charlie-val léphetünk fel, ő a magyar könnyűzene ikonja, fantasztikus hanggal és muzikalitással rendelkezik, ráadásul a személyes kedvencem. Boldog vagyok, hogy sikerült rábírni a közös zenélésre, annál is inkább, mert nem szokott más zenekarokkal fellépést vállalni.

– Mivel sikerült meggyőzni?
– Nem zenéltünk még soha együtt, nem volt semmilyen kapcsolatunk, ezért levélben küldtem neki felkérést természetesen mellékelve a zenekar hanganyagát. Igazából nem tudom miért döntött úgy, fellép velünk, talán a jótékony cél, talán a korábbi, neves előadókkal való koncertjeink győzték meg, nem tudom. Nagyon boldog vagyok, hogy együtt koncertezünk, ez lesz a zenekar eddigi legnagyobb feladata, izgatottan próbálunk. Charlie zeneisége közel áll hozzánk, énekelt ő jazzt, sőt kiadott egy ilyen lemezt is, de azért van előttünk feladat bőven.

Charlie fellépésével miben változik a zenekar repertoárja?
– Charlie jazz klasszikusokat énekel majd, illetve saját dalokat a legnépszerűbb szerzeményei közül, amelyeket áthangszereltünk, swingesítettünk. Sikerült rávenni, hogy Louis Armstrong néhány emblematikus dalát is elénekelje. Utazás jazzylandbe – ez a koncert egyik mottója, nem véletlenül, hiszen a két műfaj, a jazz és a dixieland vegyítésével kísérletezünk. Remélem műfajt teremtünk ezzel. Némileg változtatunk a dixieland hagyományos hangszeres felállásán, a nagybőgőt például helyenként felváltja a basszusgitár, és a ritmizálás is eltér majd kicsit a megszokottól.

Az elmúlt években több koncert bevételét is jótékonysági célra ajánlotta fel a zenekar, ezúttal is így lesz. Honnan ez az elkötelezettség?
– Igen, a koncerten gyűjtött hozzájárulásokat a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztálya számára szükséges eszközök beszerzésére fordítjuk. Támogatói hozzájárulások előzetesen és a koncert napján a Hangvilla jegypénztárában is fizethetők. A Rotary Club megyei elnökével, Hartmann Péterrel közös a kezdeményezés. Szívből jövő indíttatás ez, mindig fontos volt nekünk, hogy lehetőségeinkhez mérten segítsük a rászorulókat. Bízom benne, hogy a koncert egy kulturális-karitatív híd lesz a két város, Veszprém és Balatonfüred között.

Balatonfüreden is lesz koncert?
– Természetesen lesz Balatonfüreden nagy koncertünk, várhatóan március végén tartjuk a szokott helyen, az Anna Grand Hotelben. Falusi Mariann lesz a sztárvendégünk, vele több koncertet is adtunk már Ella Fitzgerald és Luis Armstrong újra egy színpadon címmel. De meglepetéssel is készülünk, Kamarás Ivánt szeretném meghívni az estre, aki a prózai betétek mellett a zenélésben is részt vesz majd, hiszen egy szál gitárral is hangulatot tud teremteni.

A Füred Dixieland Band január 23-án, 19 órakor ad koncertet a veszprémi Hangvillában.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2020 >
Június
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004