Oldal kiválasztása

Cégek, csapatépítők is kedvelik Füredet

Szerző: | 2019-01-30.

A konferenciák területén 20-, míg a céges csapatépítők esetében 25 százalékos volt tavaly a bővülés. Tulajdonképpen iparágtól és cégmérettől függetlenül mindenhol komoly növekedés volt tapasztalható. A konferencia helyszínek terén Budapest vitte a prímet, míg a csapatépítők esetében Siófok, Balatonfüred és Tata volt a legkeresettebb. A munkaerőpiac sajátosságai miatt idén további növekedés várható.

A konferencia helyszínekben továbbra is a főváros dominál, Budapesten óriási a kereslet, amit a jelenlegi infrastruktúra már nem igazán tud kielégíteni. A vidéket, különös tekintettel a balatoni térséget is kedvelik a konferenciázók, a 150 fő befogadására képes 3-5 csillagos hotelek a legkeresettebbek. A legnépszerűbb konferencia helyszínek top 5-ös listájára csak vízparti települések fértek fel, a fővárost sorrendben Siófok, Balatonfüred, Visegrád, illetve Velence követte.

A klasszikus konferenciák mellett azonban egyre népszerűbbek a céges csapatépítő rendezvények, ezeket előszeretettel szervezik vidékre a vállalatok, amelyek a munkaerő megtartás egyik fontos eszközét látják ebben. Iparágtól és cégmérettől függetlenül mindenhol jellemző az évi legalább egy elvonulás. A trend is megváltozott, míg korábban elsősorban csak tavasszal és ősszel szerveztek ilyen összejöveteleket, mára megszűnt ez a ciklikusság, egész évben van kereslet a csapatépítő tréningek befogadására. Itt Siófok, Balatonfüred, Tata és Cegléd a legkeresettebb helyszín.

Balatonfüreden több szálloda is előszeretettel ad helyet konferenciáknak illetve csapatépítő tréningeknek, sőt érdeklődésünkre elmondták, a szálláshelyek fejlesztésekor is fontos szempont volt ezeknek az igényeknek a kielégítése.

Az átlagos magyar csapatépítő hossza egyébként 2,5-3 nap, a tipikus részvételi szám 50 fő. Programokban két irány figyelhető meg. Az alacsonyabb költségkerettel futó csapatépítők esetében jellemző a közös főzés, míg a másik irányt a külsős trénercég által szervezett aktív programok – hajózás, quadozás – jellemzik.

A KonferenciaHotelek.hu előrejelzési szerint 2019-ben további bővülés várható ezen a piacon, a vállalatok valószínűleg még több aktív programot szerveznek majd dolgozóiknak, annak érdekében, hogy magukhoz láncolhassák az alkalmazottakat.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2019 >
Június 19
  • 19
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004