Virágos Balatonfüredért verseny

Újra meghirdette a város a Virágos Balatonfüredért mozgalmat és versenyt, amelyre bárki benevezhet balkon, családi-, illetve társasház kertje, vendéglátóhely és intézmény kategóriákban.

A városszépítési hagyományok valamint az eddig elért eredmények folytatásaként idén ismét elindul a Virágos Balatonfüredért mozgalom. A cél változatlan: a város egyre ápoltabb és vonzóbb legyen.

A hagyományoknak megfelelően a balatonfüredi ingatlan és lakás tulajdonnal rendelkező bejelentett állandó lakosok és a városi intézmények támogatott virágvásárlási lehetőséget vehetnek igénybe.

Lezárult a támogatott virágvásárlási lehetőségre való jelentkezés, a regisztrációk alapján tavalyhoz képest több mint kétszázzal nőtt az érdeklődők száma, de az intézmények is aktívabbak voltak.
A jelentkezések alapján az önkormányzat 1690 lakossági valamint 14  intézményi támogatást oszt ki. A lakossági támogatás 2150 forint/fő, az intézményi 10 ezer forint.

A támogatott virágvásárlási lehetőséget az alábbi kertészetek valamelyikében lehet igénybe venni, függetlenül attól, hogy hol történt az előzetes jelentkezés:
a Sylvestris Kertcentrumban április 12-tól május 12-ig valamint a Balaskó kertészetben április 17-től május 12-ig.

A virágvásárlási támogatást igénybe vevőknek, vásárláskor, személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal és lakcímkártyával igazolniuk kell, hogy balatonfüredi állandó lakosok és ingatlanonként csak egy személy, egy kertészetben veheti igénybe a támogatást, egyúttal nyilatkoznia kell, hogy a versenyben részt kíván e venni. Jogtalan támogatási kérés esetén a kapott támogatást vissza kell fizetni és a jogosulatlan igénylőt kizárják a mozgalomból.

A versenybe, támogatási igény nélkül, április 26-ig bárki (magánszemély, vállalkozás, társasház, intézmény) benevezhet ügyfélfogadási időben a Balatonfüredi Önkormányzati Hivatal 21-es irodájában vagy levélben a varosuzemeltetes@balatonfured.com címen.

A versenybe benevezettek közül a legszebb kertet „Az év kertje” díjjal jutalmazzák, valamint a bíráló bizottság kategóriánként további díjakat oszt ki. Az értékelés legfőbb szempontja, hogy a benevezett ingatlan milyen mértékben járul hozzá a városkép szépítéséhez. Idén is az egyik kiemelt szempont az ingatlan előtti közterület tisztasága és ápoltsága lesz.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.