Oldal kiválasztása

Sportdiplomáciai csúcs a városban

Szerző: | 2019-04-01.

Kiemelkedő sportdiplomáciai eseményt tartanak a városban, április 1. és 3. között rendezik meg a nemzetközi vitorlás szövetség, a World Sailing idei Training and Development szimpóziumát. A rendezvény keretében a vitorlázás fejlesztése, az együttműködés, a fiatal vitorlázók képzése, a versenyszervezés, az edzői tevékenység, az önkéntesség, a marketing és promóció, a stratégiatervezés, valamint a paravitorlázás fejlesztése lesz terítéken.

A szimpózium szervezője a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz), de a vitorlássport promóciójához segítséget nyújtott a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is. A hivatalos hétfői megnyitón Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a bizottság és az MVSz közötti magas szintű együttműködésről beszélt. A MOB minden támogatást megad a Magyar Vitorlás Szövetségnek és kiemelte, hogy 2018-ban Berecz Zsombor személyében első ízben nyert világbajnoki címet aktív olimpiai osztályban magyar versenyző.

A World Sailing alelnöke, Nadine Stegenwalner kiemelte, a szimpózium nagy segítséget jelenthet a résztvevő országok fejlesztési elképzeléseinek megvalósításában. A jövő vitorlázó generációinak oktatása és edzése meghatározó a vitorlázás jövője szempontjából, és ebben a folyamatban kulcskérdés az edzők és oktatók tudásának valamint módszereinek fejlesztése. Bóka István, Balatonfüred polgármestere elmondta, a város a magyar vitorlázás fellegvára, és ezt a szerepet erősíti majd az a hamarosan beinduló beruházás, aminek nyomán a Magyar Vitorlás Szövetség minden igényt kielégítő bázishoz jut. Ez tovább erősítheti a fejlesztési és képzési potenciált is.

Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára az utánpótlás-nevelésben elért eredményeket ismertetve közölte: az elmúlt években komoly fejlődés ment végbe az utánpótlás területén. A serdülőkorban lévő versenyzők száma 18 százalékkal, az ifjúsági korosztályokban lévőké 56 százalékkal nőtt az utóbbi öt évben, az oktatást biztosító Vitorlás Suli Programhoz pedig már 21 intézmény csatlakozott. A főtitkár utalt arra, hogy az MVSz által koordinált, 2013-ban indult Vitorlás Suli Program keretében – a World Sailing és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szakmai segítségével – létrejött Development of National Sport Structures (DNSS) támogatási rendszernek megfelelő oktatást kapnak az utánpótláskorú versenyzők.

A World Sailing képviselői már csütörtökön megérkeztek Balatonfüredre és értékelték a Magyar Vitorlás Szövetség képzési programját. Az értékelés nyomán a szövetség megkapta a World Sailing „Akkreditált Képzési Program” címet, amellyel világszerte több mint 15 nemzeti szövetség rendelkezik.

Fotó: Szántó Áron

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2021 >
Augusztus
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004