Ötcsillagos füredi strandok

Harmincöt balatoni strand nyerte el idén a magas szolgáltatási színvonalat elismerő Kék Hullám Zászlót. Közülük tizenhat kapta meg a legmagasabb minősítést, azaz az öt csillagot. A város két strandja, a Kisfaludy és az Esterházy egyaránt a legjobbak közé tartozik.

Harmincöt balatoni strand nyerte el az idén a magas szolgáltatási színvonalat elismerő Kék Hullám Zászlót – közölte Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség elnöke pénteken Balatonalmádiban, a díjátadó ünnepségen.

Soha ennyi kiváló minősítést még nem osztottak ki a Balatoni Szövetség strandminősítő rendszerében, ami nem véletlen, egyre jobbak a tóparti strandok, a szolgáltatások minősége évről-évre javul, ami pár éve még extra szolgáltatásnak számított az manapság már szinte alapkövetelmény-hangzott el a díjátadón.

A legsportosabb strand az ábrahámhegyi lett, kerékpáros-barát kialakítása miatt kapott díjat a vonyarcvashegyi Lido strand, a verseny abszolút győztese pedig idén Csopak lett.

A minősítés során a bizottság vizsgálta a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok állapotát, tisztaságát, a strand akadálymentesítésének szintjét, a környezet állapotát, a játszóterek minőségét, árnyékoltságát. Figyelembe vették a sportolási lehetőségeket, és a gyerekbarát szempontokra is odafigyeltek. Minősítették a strandi vendéglátóhelyeket és egyéb szolgáltatásokat, mint például a wi-fi, értékmegőrző és egyebek meglétét.

A Füred tévé videója itt:

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.