A hét minden napján látogatható a Zsidó Kiválóságok Háza

A Zsidó Kiválóságok Háza júliustól hétfőnként is nyitva tart délelőtt tíz órától este tízig. Így az intézmény a hét minden napján látogatható a nyáron.

Júliusban és augusztusban az eddigi szünnapokon, hétfőnként is nyitva tart a Zsidó Kiválóságok Háza. A meghosszabbított nyitva tartási idő szerint hétfőn 10.00-22.00, kedd-vasárnap pedig 10.00-18.00 óra között látogatható az intézmény.

A felső városrészben, a Bajcsy-Zsilinszky utcában található egykori zsinagóga épületében egyrészt egy modern állandó illetve időszaki kiállítást alakítottak ki, másrészt visszakapta szakrális funkcióját az épület. Az állandó kiállítás a zsidó származású Nobel-díjas tudósokat mutatja be, akiknek munkássága mai életünkre is hatással van. Építészek, művészek, tudósok életművét, ami példa lehet mindenki számára, olyan felfedezéseket, amelyek előbbre vitték az egész világot.

Érintőképernyős számítógépek, hangpultok, interaktív kivetítők és asztalok, kreatív makettek, a legmodernebb múzeumpedagógiai foglalkoztató elemek, rajzoló illetve játéksarok várja az érdeklődőket.

 

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.