Oldal kiválasztása

Klasszikus hajók Füreden

Szerző: | 2019-07-11.

Kilencven évvel ezelőtt, 1929-ben tervezte meg a norvég Johan Anker a világ azóta is egyik legnépszerűbb versenyvitorlását, a Dragont. A magyar flotta a jubileumot két versennyel ünnepli meg, amelyre az érdeklődőket is szeretettel látják. A Johan Anker Kupa – Getronics Nagydíj és a Getronics Balaton Classics – Dragon 90 elnevezésű versenyeket a Balatonfüredi Yacht Club rendezi a Magyar Vitorlás Szövetség támogatásával és a Magyar Dragon Szövetséggel közösen.

A versenyre meghívást kaptak az osztály legendás vitorlázói, a Balaton klasszikus cirkálói, és természetesen minden Magyarországon fellelhető Dragon és tulajdonosaik. Az esemény a Dragonok számára egyben a hagyományos Németh István Emlékverseny is.

A klasszikus és modern Dragonok illetve nagy testvéreik: többek közt a Tramontana 8R yacht, a Tabu 40-es cirkáló, valamint a Mágia és az Addio IV. 30-as cirkálók a balatonfüredi hajóállomás mólójának nyugati oldalán várják majd az érdeklődőket. A hajókat csütörtök délután és pénteken is meg lehet majd tekinteni.

  • Képgaléria

Hajóbemutatók is színesítik a programot, csütörtök este pedig egy pohár itallal várják a legénységek a vitorlázás iránt érdeklődőket, valamint egy kis tárlattal mutatják be a szervezők az osztály és a hajók történetét Bujtor István szobránál.

A Getronics Balaton Classics versenyen több túra- és pályafutamot, valamint egy egyedi váltóversenyt is rendeznek, amelyek mind jól nyomon követhetőek lesznek a balatonfüredi mólóról.

Részletes program itt.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2023 >
Január

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004