Oldal kiválasztása

Árverés 100 milliós értékben

Szerző: | 2019-08-14.

Mintegy háromszáz műtárgyra lehet licitálni a Pintér Aukciósház Balaton, nyár, szerelem tematikájú árverésén. A festményeket, szobrokat, fotókat és Zsolnay-porcelánokat tartalmazó aukciós kiállítás az árverésig mindennap látható a Vaszary Galériában.

A tizedik alkalommal megrendezendő árverésen a klasszikusok mellett modern és kortárs alkotások szerepelnek. Egyebek mellett Rippl-Rónai József, Egry József, Márffy Ödön és Rozsda Endre alkotásai láthatók, de Mednyánszky László, Szőnyi István, Vajda Lajos, Scheiber Hugó, Kmetty János egy-egy alkotása, sőt még egy Pierre-Auguste Renoir grafika is része a kiállításnak.

A kortársak közül itt vannak Bak Imre, Fehér László, M. Tóth Margit, Szüts Miklós és Váli Dezső munkái, a fiatalabbak közül Horváth Lóczi Judit, Verebics Ágnes, és Baranyai András műveivel is találkozhatunk.

Az árverés legolcsóbb tétele 24 ezer forint, míg a két legdrágább alkotás Egry József Borozgatók című pasztellja, valamint a Boldi Íjász című szobra, melynek kikiáltási ára 11 millió forint. A kiemelt műtárgyak közé tartozik egy, a Balaton vidékét ábrázoló festmény Rippl-Rónaitól.

Az aukción szereplő műtárgyak kikiáltási árának összértéke mintegy 100 millió forint; az eladásra kínált alkotások között csaknem 100 festmény és 200 szobor, porcelán- és műtárgy található.

A mindenki számára nyitott árverést augusztus 17-én este 19 tartják az Anna Grand Hotelben, a rendezvény háziasszonya Juhász Anna irodalmár lesz.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2020 >
December
  • Nincs esemény

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004