Romantikus hétvége

Ismét egy füredi hétvége a reformkor hangulatában. Sajátos időutazás, kosztümös felvonulás, bál és kulturális programok. Koncertek, Hampel Katalin divattervező bemutatója, és kiállítás a koronázási jelképek másolataiból. Romantikus Reformkor Fesztivál.

Korabeli és korhű helyszín, az 1800-as évek miliőjét idéző programok kirakodóvásárral. A rendezvénysorozat kétségkívül leglátványosabb attrakciója ezúttal is a hagyományos felvonulás volt, köztük húsz táltos dobossal. A Szent István térről induló, mintegy kétszáz fős menet egészen a Balaton partig sétált. Rendhagyó módon ezúttal a Vitorlás téren tánccal nyitották meg a fesztivált a Reformkori Hagyományőrzők Társaságának tagjai, akik az érdeklődők soraiból is többeket táncra invitáltak.

  • Képgaléria

A fesztivál keretében koncertet adott Malek Andrea és zenekara, a gyerekeket történeti és interaktív játéktér várta, bemutatták a szívkórház háromszáz évéről szóló helytörténeti kötetet, és immár másodszor rendezték meg a Füredi Fiatalok Napját, amelynek célja a helyi művészek, együttesek bemutatása.

A rendezvény záró napján Haumann Péter a színészetről és a barátságokról tart előadást.
A szeptember 22-ig zajló fesztivál részletes programja itt.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.