Oldal kiválasztása

Az Anna Fesztivál a legjobbak között

Szerző: | 2019-11-22.

Az Anna Fesztivál bekerült a legjobb hazai fesztiválok közé. A Magyar Fesztivál Szövetség szakmai díját azok a rendezvények kapják, amelyek minőségükkel, tartalmukkal, a közönségnek nyújtott szolgáltatásaikkal kiemelkednek a rendezvénydömpingből.

A Magyar Fesztivál Szövetség évadzáró konferenciáján adták át a minősítési okleveleket 17 hazai fesztiválnak, köztük az Anna-bál kísérőrendezvényének az egyhetes Anna Fesztiválnak.

A jelenleg 230 tagot tömörítő civil-szakmai szervezet, 280 fesztivál érdekeit képviseli. Céljuk, segítséget nyújtani az egyes fesztiváloknak abban, hogy szolgáltatásaik minél komplexebbek legyenek. A minősítési rendszerrel létrehoztak egy céhet, amely garantáltan a legjobb hazai fesztiválokat tartalmazza.

– Nehéz meghatározni mi a fesztivál, hiszen éppen a sokféleségük, sokszínűségük a legfőbb erényük. Mi úgy gondoljuk, az a jó fesztivál, amelynek markáns, önálló arculata van, és a közönség szórakoztatásán kívül, az általa felvállalt műfajban, vagy műfajokban tud valami plusz tartalmat nyújtani. Minimum három napig tart és naponta többféle eseményt kínál. Szeretjük, ha a városi művelődési házak nem a teljes tavaszi vagy nyári programjukat nevezik el fesztiválnak, mert ez egyrészt nem az, másrészt a programok szervezése a feladatuk – válaszolta a balatonfured.hu kérdésre Márta István, a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke.

A fesztiválok minősítése a szállodák csillagaihoz hasonló, egyfajta minőségi útmutató a közönség számára. A döntést egy szakmai grémium hozza meg egy kidolgozott szempontrendszer szerint. Figyelembe veszik a fesztivál honlapját, a közösségi médiában való megjelenését, a nyomtatott kiadványait, a kommunikációját illetve magán a rendezvényen is részt vesznek és elsősorban a közönség igényeinek kiszolgálását figyelik. A minősítést és az azzal járó logót három évig használhatja az adott fesztivál.

– Az Anna Fesztivál határozottan előrelépett a prímásversennyel és a Magyar Állami Operaház műsoraival. Nagyszerű ötlet, hogy komoly opera kórusok lépnek fel, a legjobb prímások zenélnek a fesztivál ideje alatt. Mindez az Anna-bál kísérőprogramja, mégis színes kínálatával önálló arculatot tudott létrehozni. Egyébként én magam is részt vettem néhány rendezvényén, észrevételeimet meg is hallgatták a szervezők. Mi nem ellenőrzünk, hanem igyekszünk segíteni abban, hogy minél teljesebbé váljon az adott fesztivál – tette hozzá Márta István, aki hangsúlyozta: az európai fesztivál szövetséggel is komoly kapcsolatot tartanak, így a minősített hazai fesztiválok bekerülhetnek a nemzetközi kulturális életbe is.

Az elismerést Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes adta át Cserép Lászlónak, az önkormányzat osztályvezetőjének és Schmidtné Kositzky Anettnek, a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2021 >
Október

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004