Oldal kiválasztása

Programdömping 2020-ban is

Szerző: | 2019-12-28.

Az elsősorban a kulturális turizmusra építő városi programkínálat 2020-ban is sokszínű lesz. Gasztronómia, tárlatok, fesztiválok, nemzetközi sportesemények és persze a hagyományos rendezvények követik egymást. Újdonság, hogy májusban átteker a városon a világ egyik leghíresebb kerékpárversenye a Giro d’Italia mezőnye. A Blaha és a Kisfaludy utca május végétől a nyár végéig hétvégenként sétáló utcává változik.

Balatonfüred turisztikai kínálata, kulturális vonzereje kimagasló a térségben, a jelentősebb rendezvények nemcsak vendégeket vonzanak, hanem alakítják és meghatározzák Füred arculatát. 2020-ban is sűrű lesz a programnaptár, májustól szeptemberig tulajdonképpen rendezvénydömping van a városban, de szezonon kívül is egyre több már az esemény.

Újra jelentkeznek a város identitását meghatározó rendezvények, mint például a Jókai Napok, Kékszalag, Anna-bál, Borhetek vagy a Romantikus Reformkor.

Több, nemzetközi sporteseményt is szerveznek a városban. Lesz szkander Európa-bajnokság, Raceboard Világbajnokság, nemzetközi tenisz-, futó-, és vitorlásversenyek, és a már említett Giro d’Italia, amely nem mellesleg komoly városmarketing értékkel is bír. Itt írtunk bővebben a kerékpárversenyről.

A sétányon ismét felsorakoznak majd a népszerű oldtimerek, lesz Tavaszi Fesztivál, a Vaszary Galériában országosan is jelentős kiállítások nyílnak, a Gyógy téren pedig a Prímás verseny, az Opera gála, az augusztusi nagykoncert és Zoób Katti divatbemutatója kap helyet.

A rendezvénynaptár itt olvasható.

Ismét számíthatunk a Blaha Lujza utcai programokra is, már május végétől egészen a nyár végéig minden hétvégén (pénteken, szombaton) újra lezárják a forgalom elől a hangulatos utcát.

A város egyre több gasztronómiai rendezvénynek ad otthon. Januárban nyitja a sort a Vince-napi Borünnep és a Gasztro Piknik, lesz Balatoni Hal-és Borünnep, az ínyenceknek Krúdy Gábli, folytatódik a Füred Gastro és persze nyáron jön a Borhetek.

Az irodalom és a képzőművészet is teret kap, a Vaszary Galériánál pedig továbbra is törekszenek az országos hírű és színvonalú kiállítások bemutatására.
Veszprém és a balatoni régió közös nyertes pályázata, az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím is minden bizonnyal alakítja majd a város programkínálatát, már elkezdődik a projekt felfutó szakasza.
A város együttműködési megállapodás megkötését kezdeményezte a megyeszékhellyel, annak érdekében, hogy minél jobban élni tudjon az Európa Kulturális Fővárosa program adta lehetőségekkel.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2020 >
Augusztus
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a
  • örök füredi2024-03-22 09.56AgoraÉn nem panaszkodnék ha Érdi Tamás koncertre mehetnék! Kiváló művész, kiváló a repertoára! Akinek nem tetszik ne nézze! Ez a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004