Oldal kiválasztása

Az őszi szünetben költözhetnek a gimnazisták

Szerző: | 2020-01-24.

Várhatóan ez év október végén visszaköltözhetnek a diákok a Lóczy Lajos Gimnázium megújult épületébe. Az intézmény teljes felújítása jó ütemben halad, az egymilliárdos beruházás határidőre elkészülhet. A tervek szerint a 2020/2021-es tanév őszi szünetében foglalja el az új intézményt a gimnázium.

– A napokban egyeztettem a beruházás kivitelezőjével. Tájékoztatása szerint a külső-belső munkálatok jól haladnak, sőt arra is van esély, hogy a szerződésben vállalt egy éves munkafolyamat határideje előtt, szeptember elején, át tudják adni műszakilag az épületet. A kivitelező cég tisztában van az elvárásokkal, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gimnázium tanulói minél előbb visszaköltözhessenek a tanintézmény falai közé. Ez reálisan az októberi őszi szünetben történhet meg – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Bóka István, polgármester.

Az iskola átépítése tavaly októberben kezdődött el, a kivitelezési munkák befejezésére egy év áll rendelkezésre. Az épület műszaki átadása után lehet elindítani a használatba vételi eljárást, amely optimális esetben két hetet vesz igénybe, ennek lezárása után költözhetnek vissza a diákok a Lóczy Lajos Gimnáziumba.

Az iskola bontási munkálatai után már elkezdődött az építés, a régi épület tetejére részben felhelyezték az új könnyűszerkezetes elemeket, a belső munkálatok is jól haladnak. A beruházásnak nem része az iskola átriumos belső udvarának a felújítása. Bár az udvar viszonylag jó állapotban van, az önkormányzat úgy döntött, ha már teljesen megújul az intézmény, akkor a legfontosabb közösségi terét is megújítják.

– Fontos, hogy a diákok közösségi tere is látványos, szép legyen, ezért kértem egy árajánlatot az udvar megújítására. 30 millió forint költséggel számolunk, még nem dőlt el, hogy az önkormányzat tisztán önerőből vagy valamilyen együttműködéssel fedezi a beruházást, de az biztos, hogy megújítjuk az iskola udvarát is – fogalmazott Bóka István, aki hozzátette: az intézmény teljesen új bútorokat és eszközöket is kap.

A gimnázium 430 diákja jelenleg -a Balatonfüredi Tankerületi Központ szervezésében- a város hét különböző helyszínén elhelyezve tanul. A Hotel Agro illetve annak területére telepített iskolakonténerek, a Bartók Béla utcai épület, a piros iskola a legfőbb helyszínek. A tervek szerint a gimnazisták ugyanitt kezdik el majd a következő tanévet és az október 23-ával kezdődő őszi szünetben történik meg a visszaköltözés.

Mint arról korábban már beszámoltunk, az uniós és hazai forrás fedezte beruházás révén európai színvonalú körülmények között tanulhatnak majd a gimnázium diákjai. Ekkora volumenű fejlesztésre még nem volt példa a 62 éves tanintézmény életében.
A gimnázium egy új, hét tantermet felölelő emeletet kap, modernizálják a meglévő épületet, és jelentős energetikai fejlesztés is megvalósul: kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik a hőszigetelést illetve a fűtést.

Fotón a felújított gimnázium látványterve.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2021 >
Szeptember
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004