Oldal kiválasztása

Kézilabda akadémia Balatonfüreden

Szerző: | 2020-01-27.

Az ország hat városában, állami támogatásból, új kézilabda akadémiák létesülnek, közülük az egyik Balatonfüreden lesz. A város Veszprémmel közösen vezeti majd az utánpótlásképző szakmai központot.

Budapesten az FTC, Debrecenben a DVSC, Győrben a Győri Audi ETO, Szegeden a MOL-Pick Szeged, Balatonbogláron a Nemzeti Kézilabda Akadémia (Neka), Balatonfüreden és Veszprémben pedig a Balatonfüredi KSE és a Telekom Veszprém közös vezetésével, rendszerében folytatódik a kézilabdázók képzése 14 éves kortól.

Az akadémiai rendszerű utánpótlásképzés a sportág szempontjából történelmi jelentőségű, állami támogatással, egységes szakmai háttérrel az elitképzés új lendületet adhat az utóbbi években rengeteget fejlődő utánpótlás nevelésnek és a műhelyeknek. Jó esély van rá, hogy képzett tehetségek kerülnek ki az akadémiákról, ami csak pozitívan hathat a válogatottakra és a bajnokságokra is – áll a Magyar Kézilabda Szövetség közleményében.

Az akadémiákon 14-19 éves sportolók képzése zajlik majd, feltétel volt, hogy csak olyan városban létesülhet képzés, amely rendelkezik NB1-es felnőtt csapattal, továbbá vállalja három utánpótlás szintű csapat felállítását.
Balatonfüreden már most is minden feltétel adott, a sportcsarnok illetve az iskolai sportpályák pedig a megfelelő intézményi hátteret is biztosítják.
Bóka István polgármester szerint komoly presztízs értéke van annak, hogy Balatonfüred bekerült az ország legfontosabb kézilabda utánpótlás nevelő központjai közé, ráadásul ez nem kerül pénzébe a városnak, az akadémiák tisztán állami támogatásból működnek.

– Évek óta komolyan vesszük az utánpótlás nevelését, de az új akadémiai rendszer révén a jelenlegi fiatal sportolóinkhoz még 15-20 középiskolás csatlakozhat majd. Az akadémián nevelkedők mindannyian füredi középiskolások lesznek. Balatonfüred és Veszprém külön-külön megtartja utánpótlás rendszerét, külön csapatokat indítunk, saját helyszíneinken zajlik a képzés, de a működtetés érdekében közös nonprofit gazdasági társaságot hozunk létre – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Bóka István polgármester.

Az akadémiai képzés, amelyhez Balatonfüreden 50-60 diák csatlakozhat, várhatóan ez év nyáron kezdődhet el. A hosszú távú tervek között szerepel egy új, fedett sportcsarnok megépítése is a Forrás sportpark területén.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2021 >
Október 26
  • 26
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Brien Fery2024-04-16 12.02AgoraA Fürdö utcában a Rendszetudományi központ előtt az úttest megsüllyedt és annyira hepehupás hogy csak lépésben lehet áthaladni a szakaszon.
  • Nyugdijas Öreghegyi2024-04-16 11.57AgoraTisztelt Somogyi úr, az Öreghegyi utca elején létesítettek egy kis "Park"-ot. Sajnos ennek a rendben tartására úgy látszik nem jut
  • csalódott mátrai országjárók2024-04-14 10.23AgoraTegnapelőtt (péntek) voltunk a Kisfaludy strandon, a WC még mindig csukva. Ezzel szemben kedden az akali strandon már régóta nyitva

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004