Oldal kiválasztása

Örömzene lesz – A rendezvény elmarad!

Szerző: | 2020-03-03.

Ferenczi Györggyel és Oláh Gergővel ad közös jótékonysági koncertet a Füred Dixieland Band. A Tavaszi szél szvinget áraszt című március végi koncerten lesz blues, gospel, szving. A virtuóz zenészt és a népszerű énekest kérdeztük.

Benkó Sándor és Louis Armstrong zenei örökségét tovább vivő Füred Dixieland Band, mint minden évben idén is megtartja hagyományos jótékonysági koncertjét. A korábban Falusi Mariannal, Szulák Andreával, Malek Andreával, Horváth Charlie-val is fellépő zenekar ezúttal is két elismert hazai zenésszel lép színpadra. Igazi meglepetés dalokra lehet számítani.

Ferenczi György blues szájharmonikás, hegedűs, énekes, aki megteremtette saját világzenéjét is, a legvirtuózabb hazai zenészek egyike, megrögzött kísérletező.

– Abba a korba lépünk vissza, amikor a blues és a dixieland még nem váltak el teljesen egymástól, az eredő ugyanaz: New Orleans. Igazi örömzenélés lesz, nagyon szeretem a dixielandet, ráadásul sokat is muzsikáltam ebben a műfajban. Szájharmonikán nem igazán szokták játszani, de engem ez nem zavar. Érzem azt a keresztjátékot, ami a dixieland-ben van a fúvósok között – így Ferenczi György, aki gyerekkorában hegedülni tanult ezért, mint mondja, a szokásostól eltérő a szájharmonikázása.

– Imádom, ahogy Armstrong trombitál, ezért eleve sok van belőle a játékomban. A legfinomabb tempó, legnagyobb erő, okos zenélés, – igazi zúzás, amit művel. Improvizálunk majd a színpadon, a fekete zenészek mindig is ezt csinálták. Ha érzed a műfajt, akkor
be tudsz szállni zenélni. Én kifejezetten keresem az ilyen alkalmakat, mert így nem vesztem el az újításhoz szükséges energiát, nyitott maradok, és meg tudom becsülni a saját zenémet. Öröm lesz együtt muzsikálni Füreden – mondta Ferenczi György.

Oláh Gergő énekes először lép fel a füredi zenekarral, akiket egyszer hallott játszani egy gospel fesztiválon, onnan a kapcsolat. Mint mondja, első látásra olyan közvetlen viszony alakult ki közöttük, hogy nem volt kérdés, elvállalja a felkérést.

– Mindenféle zenére nyitott vagyok, szeretek együtt játszani más műfajú muzsikusokkal, mert sokat lehet tanulni ebből. A dixieland számomra új, még soha nem énekeltem ebben a műfajban, pedig szeretem a stílust. Nem lesz egyszerű feladat, meg kell tanulnom néhány új dalt is, de igyekszem rábírni a zenekart, hogy a saját szerzeményeimből is játszunk párat, persze az estéhez illő hangszerelésben. Szívesen jövök fellépni, főleg mert gyerekeken lehet segíteni, ami mindig szívügyem volt – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Oláh Gergő.

A március 29-ei koncert bevételét a Fogadj örökbe egy óvodát kezdeményezés keretein belül hátrányos helyzetű kisgyermekek támogatására és a balatonfüredi iskolás gyermekek nyári táboroztatására ajánlja fel a zenekar.

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2020 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
      1
23456
  • 17:00 -19:00
    2020.03.06
    Arácsi Népház

    Balatonfüred, Lóczy Lajos utca 62.

    Vajda Katalin – Dr. Preisz Ádám közös festménykiállítása.

78
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004