Oldal kiválasztása

Nem lesz májusban Giro d’Italia a Balatonnál

Szerző: | 2020-03-13.

Az Európában kialakult súlyos járványügyi helyzet miatt idén májusban nem szervezik meg a Giro d’Italia első három magyarországi szakaszát, a Grande Partenzát. A cél az, hogy egy későbbi időpontban Magyarországról induljon a világhírű kerékpárverseny.

Az elmúlt napokban több egyeztetés is történt a magyar és olasz szervezők között, mindenki egyetértett abban, a verseny nem veszélyeztetheti a magyar emberek biztonságát, egészségét, ezért a Giro d’Italia magyarországi rajtjának szervezőbizottsága úgy döntött: az eredetileg tervezett időpontban a Giro rajtja Magyarországon nem rendezhető meg.
A felek megállapították: mindenkinek az az érdeke hogy egy későbbi időpontban Magyarországról induljon a Giro d’Italia, ennek érdekében mindent megtesznek majd a későbbiekben.

A Giro d’Italiáig ugyan még két hónap van hátra, addig a járvány is elcsendesedhet, de a szervezők a zsúfolt versenynaptár miatt nem halogathatták tovább a döntést, így a magyarországi szakaszokat biztosan nem rendezik meg az eredeti időpontban – derült ki Révész Máriusz kormánybiztos tájékoztatójából.

Mint arról korábban beszámoltunk a világhírű verseny nagy rajtja, a magyarországi Grande Partenza, május 9-én, lett volna Budapesten. A második etap a Dunakanyarban haladva Esztergomon és Pannonhalmán át Győrbe ért volna véget, a harmadik, 197 kilométeres szakasz pedig Veszprém érintésével futott volna be Balatonfüredre illetve a Balaton-felvidékre.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
Augusztus 20
  • 20

    Augusztus 20.

    10:30 -18:00
    2022.08.20
    Balatonfüred, Szent István tér
    Balatonfüred, Szent István tér

    Államalapító Szent István Ünnepe.

    Orgonakoncert

    19:00 -22:00
    2022.08.20
    Balatonfüred, Szent István tér 2.
    Balatonfüred, Szent István tér 2.

    Gedai Ágostok koncertje.

    Magashegyi Underground koncert

    20:00 -22:00
    2022.08.20
    Balatonfüred, Tagore sétány
    Balatonfüred, Tagore sétány

    Zene a víziszínpadon.

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004