Oldal kiválasztása

Óvintézkedések a városban

Szerző: | 2020-03-20.

A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében számos óvintézkedést vezettek be a városban. A rendelőintézetben új szabályok léptek érvénybe, az óvodások, bölcsődések ellátása, étkeztetése biztosított, az idősek ellátása folyamatos.

Az önkormányzat továbbra is nyomatékosan kéri, hogy a 70 évesnél idősebbek lakó- illetve tartózkodási helyüket ne hagyják el, mert fokozott fertőzésveszélynek vannak kitéve.

Kijárási korlátozás az egész országban. Részletek.

Ingyenes a parkolás az egész város területen.

Megérkezett az első maszk szállítmány a városba. Az önkormányzat rendelte ffp2 maszkokat a város saját fenntartású intézményeinek dolgozói kapják, így például a rendelőintézetben, a szociális ellátási központban, az óvodákban, bölcsődében már ezekben a maszkokban zajlik az ellátás. Az önkormányzat újabb beszerzéseket is elindított.

Lezárták a város összes közterületi játszóterét. A nem bekerített játszótereket illetve a felnőtt fitnesz eszközöket szalagokkal zárták el, kérik, hogy a gyerekek és saját biztonságuk érdekében senki ne használja ezeket az eszközöket.

Fertőtlenítik a város összes buszmegállóját és váróját. A speciális vírusölő szert rápermetezik a burkolatokra, táblákra, padokra illetve ahol van, magára a buszváró szerkezetére. A fertőtlenítést várhatóan többször megismétlik majd.

Az egészségügyi vészhelyzet miatt a 2019. éves városi lakossági parkolóbérletek érvényességét 2020. június 1-ig meghosszabbította a Probio Zrt.
Az előző évi lakossági parkolóbérlet megsemmisülése, vagy gépjármű csere esetén, új bérlet kiváltásához szükséges ügyintézés, az adóigazolás kérése, e-mail útján történik.

A városi buszközlekedés a tanszüneti menetrend szerint zajlik. Lehet elektronikus jegyet venni, az első ajtóknál tilos a felszállás. Folyamatos fertőtlenítést végeznek a járatokon és a buszállomásokon. Részletek.

Az önkormányzat feladata a hatósági karanténban lévő balatonfürediek ellátása. A városban jelenleg 19-en vannak hatósági karanténban, ők fertőzött területről érkeztek haza. Az önkormányzat igény esetén gondoskodik az önkéntes karanténba vonulók ellátásának biztosításáról is.

A tanintézmények bezártak. Az óvodák és bölcsődék ügyeleti rendszerben működnek, külön kis csoportokban tovább biztosítják az ellátást és az étkeztetést azoknak, akik ezt igénylik. Az önkormányzat arra kéri a szülőket, lehetőség szerint a gyerekek maradjanak otthon. Részletek.

Megkezdődtek az önkormányzat szervezte segítségnyújtások, működnek az információs csatornák, az idős ellátás szolgáltatása folyamatos. A 70 év felettiek számára elindult az élelmiszer és gyógyszer beszerzés, valamint az ételkihordás. A Füredkult Kft, a Hit Gyülekezet helyi szervezete, a Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club illetve a városi uszoda kollektívája már felajánlotta a segítségét. Segítségnyújtás az időseknek, krónikus betegeknek.
Több önkéntes felajánlás is érkezett, az önkormányzat kéri, hogy aki segíteni szeretne, keresse a családsegítő központot, ott koordinálják a feladatokat és az ellátást. Elérhetőségek: csskbfured@vipmail.hu, valamint a 06/87-580-612-es telefonszámon

Az önkormányzat adományszámlát indított, ide várják azok pénzadományait, akik segítenének a koronavírus okozta vészhelyzetben.  Részletek.

A városi rendelőintézetben járványügyi helyzetet hirdettek, egyes rendelések elmaradnak, másokon csak sürgősségi ellátás zajlik, a belépéskor mindenkinek megmérik a hőmérsékletét.

Balatonfüred Egészségügyi Szolgálatának Közleménye itt.

A Balatonfüredi Közös Önkormányzati Hivatal csak indokolt esetben, telefonon vagy elektronikus levélben előre egyeztetett időpontban fogad ügyfeleket. Bóka István, a város polgármestere folyamatosan dolgozik, bármilyen kérés, javaslat esetén elérhető a 06/87/581-227 hivatali számon illetve a polgarmester@balatonfured.com címen.

A kormányhivatalok által kiállított hivatalos okmányokat kizárólag postai úton kézbesítik, személyes átvételére nincs lehetőség.

A gyógyszertárakban csak annyi beteget engednek tartózkodni a betegforgalmi térben, ahány gyógyszerkiadó hely működik az adott patikában. Ugyanez érvényes a városközpontban működő postára. A Zsigmond utcai posta bezárt.

A város kulturális intézményei bezártak. Nem működik a városi könyvtár, a Tourinform Iroda, a városi uszoda. A Balaton Szabadidő Központ bezárt, a benne lévő étterem azonban nyitva van és ételkiszállítást is vállal.

A Probio Zrt. szünetelteti a személyes ügyfélfogadást a Fürdő utcai ügyfélszolgálaton. Telefonon és elektronikus úton továbbra is segítik az ügyintézést.

A Vásárcsarnok továbbra is fogadja a vásárlókat, a megszokott nyitvatartási idejében.

Az éttermek, kávézók bezártak, az ételkiszállítás engedélyezett. Az élelmiszerüzletek nyitva vannak.

A Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Balatonfüredi Tagintézményének pszichológusai gyógypedagógusai, logopédusai, a szakszolgálatba járó gyermekek ellátását egyénileg egyeztetett időpontban folytatja. Elérhetőség: nevtanfured@gmail.com
Szekeresné Bucsy Piroska Tagintézmény igazgató: 06-30/ 8119598
Pálfiné Pummer Réka Tagintézmény igazgató helyettes: 06-30/ 8119145

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2020 >
Augusztus
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004