Oldal kiválasztása

Étellel, bevásárlással segítik az időseket – Adományszámla nyílt

Szerző: | 2020-03-23.

Zavartalan az idősek ellátása a városban. Elsősorban az élelmiszer bevásárlásban illetve a gyógyszerek beszerzésében kell a segítség. A Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ egyelőre győzi kapacitással a feladatokat, önkéntesek is felajánlották segítségüket, őket is koordinálják. Jelenleg több mint háromszáz időset látnak el, de úgy számítanak, egyre többen veszik majd igénybe a szolgáltatásaikat. Elindult az adományokat fogadó városi alszámla.

Az intézmény ellátási rendszere zavartalanul működik. Jelenleg 190-en veszik igénybe a házi jelzőrendszeres ellátást, 38-an igénylik a házi gondozást, több mint nyolcvanan a szociális étkeztetést. Mintegy húszan kértek az elmúlt napokban segítséget, jellemzően az élelmiszer bevásárlásban és a gyógyszerek beszerzésében.

Az önkormányzat adomány bankszámlát nyitott, ide várják a koronavírus járványhelyzetben való védekezéshez, a nehéz helyzetbe került lakosok megsegítéséhez szükséges pénzadományokat. A felajánlásokat a Balatonfüred Városért Közalapítvány 73200110-11285438 számlájára átutalással lehet teljesíteni.

(Az utalás közleményében fel kell tüntetni: adomány a koronavírus elleni védekezéshez.)

A szociális központ minden nap fogadja a kéréseket, a tíz óráig beérkezőket még aznap teljesítik, az utána érkezőket másnap. Keddenként és csütörtökönként a Füredkult. Kft. munkatársai végzik az igények szerinti bevásárlásokat, mától a Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club is besegít a szükséges kiszállításokban.

– Úgy tapasztaljuk, a családok igyekeznek gondoskodni az idős hozzátartozóikról, ugyanakkor tudjuk, sokan élnek idősek egyedül illetve kettesben, akik nem számíthatnak a rokonok támogatására. Ezért mindenkit kérek, figyeljen oda a környezetében élő idősekre. A hetven éves korosztály jelzi az igényeit, szükség esetén kéri is a segítséget, viszont sajnos azt tapasztaljuk, hogy a nyolcvan év felettieknél ez nem ilyen egyértelmű. Sokszor nincsenek is tisztában a veszélyekkel, beszélni kell velük erről, esetenként meg kell győzni őket az óvintézkedések fontosságáról – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Perger Zoltánné, a városi szociális központ vezetője, aki arra számít: egyre több idős veszi majd igénybe a segítségnyújtást.

Az ellátási központ dolgozói megfelelő számú gumikesztyűkkel, fertőtlenítőkkel rendelkeznek, a gondozónők maszkjait viszont maguk varrták, szívesen fogadnák ez ügyben varrodák felajánlását, hiszen az ellátás biztosításához újabb maszkokra lenne szükségük.

Az említetteken kívül az időseknek a háziállatok gondozásában, elsősorban a kutyasétáltatásban illetve a postai csekkek befizetésében van szükségük segítségre, fontos a telefonos kapcsolattartás is, hiszen a jelenlegi helyzetben nagy veszély a teljes elmagányosodás is.

A városi szociális központ elérhetőségei:
csskbfured@vipmail.hu
06/87-580-612

Az önkormányzat továbbra is nyomatékosan kéri, hogy a 70 évesnél idősebbek lakó- illetve tartózkodási helyüket ne hagyják el, mert fokozott fertőzésveszélynek vannak kitéve.

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2020 >
Május
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004