Nem kell fizetni a parkolásért

Április 6-tól, hétfőtől, díjmentes az egész ország területén a parkolás, az erről szóló kormányrendelet megjelent a Magyar Közlönyben. Balatonfüreden is minden parkoló, mélygarázs ingyen használható.

A kormányrendelet szövege szerint a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet ideje alatt a fertőzés terjedésének csökkentése érdekében, hétfőtől nem kell a parkolásért várakozási díjat fizetni a helyi közutak, valamint az önkormányzatok illetve az állam tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületeken.
A rendelet kihirdetését követő tizenötödik napon a kormány annak hatályát meghosszabbítja a veszélyhelyzet megszűnéséig – olvasható a Magyar Közlönyben.

– Március közepe óta jelentősen visszaesett a járműforgalom a parkolókban. Mától minden parkoló ingyenes, őreink nem büntetnek, a takarításukat illetve a zöldfelületek gondozását azonban tovább folytatjuk – válaszolta kérdésünkre Somogyi László, a Probio Zrt. vezérigazgatója.

A cég holnaptól, az önkormányzat megrendelésére, a buszállomások után megkezdi a város forgalmasabb közterületeinek a fertőtlenítését, a Vitorlás téren, a Gyógy téren, és a sétányokon kezdik a munkát.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.