Oldal kiválasztása

Házhoz viszik a koncertet

Szerző: | 2020-04-27.

Május 1-jén megtartja hagyományos utcai koncertjét a Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara. A sajátos helyzetre való tekintettel, csak húszan, egymástól megtartva a kellő távolságot, kesztyűben, de körbejárják a várost, annak több pontján adnak kisebb koncertet.

– Arra kérünk mindenkit, hogy az otthonának ablakából, erkélyéről vagy az udvaráról hallgasson meg minket, a járvány miatt semmiképp ne gyűljenek az utcán körénk. Minden helyszínen először dobpergéssel igyekszünk felhívni magunkra a figyelmet, utána játszunk csak el egy-egy szerzeményt, indulót. Bár mindenki nagyon szeretne már zenélni, óvatosságból csak a zenekar harmada koncertezik ezúttal, az idősebb tagjaink nem is tartanak velünk. Külön kocsikkal megyünk majd a különböző helyszínekre, csak az egy háztartásban élők ülnek be egy autóba, betartjuk a szigorú egészségügyi előírásokat. Bízom benne, hogy jókedvet tudunk vinni így is a füredieknek- válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Hégely Ákos, a zenekar karmestere.

A május 1-jén, 9 órakor kezdődik a koncertsorozat. Íme, a tervezett útvonal:
Kisfaludy Galéria – Állami Szívkórház – Ady Endre út (Szökőkút) – Köztársaság lakótelep (minden második tömbnél 1-1 induló) – Noszlopy G. utca – Csárda utca – Tamási Áron utca – Ifjúság lakótelep – Nádor utca – Kisfaludy Galéria.

Az évi mintegy száz fellépést jegyző zenekar a koronavírus járvány miatt március közepe óta nem tart közös próbákat, több fellépésük elmaradt, ráadásul a szervezők sorra mondják le azokat a hazai és külföldi fesztiválokat, amelyeken koncerteztek volna. Abban bíznak, hogy nem marad el minden nyári program, de legalább az őszi Szüreti Fesztiválon már játszhatnak a közönség előtt.

– Mindannyiunknak nagyon hiányzik a közös zenélés. Elmaradt több koncertünk, többek között Szlovákiában is lett volna egy fellépésünk. Együtt nem tudunk próbálni már hetek óta, mindenki otthon, egyénileg gyakorol. Nagyon bízom benne, hogy jól sikerül a május 1-jei ébresztő koncertünk. Azt tervezzük, hogy a korlátozó intézkedések enyhítése esetén, a #maradj otthon kampányt népszerűsítve, a májusi hétvégéken körbejárjuk a település főbb utcáit, hogy minden füredihez eljuthasson a zene – így Hégely Ákos karmester.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2020 >
Október 22
  • 22
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004