Oldal kiválasztása

Bizonytalan a Kékszalag sorsa

Szerző: | 2020-05-06.

Júniustól visszatérhet a vitorlás élet a hazai vizekre: keddi ülésén a Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége döntött arról, hogy június elsejétől szigorú biztonsági szabályok betartásával újra lehet versenyeket szervezni. A Kékszalagot viszont biztosan nem rendezik meg az eredeti időpontban. A tókerülő verseny új időpontjáról a szakbizottságokkal, Balatonfüred várossal, a szponzorokkal és a médiapartnerekkel egyeztetve legkésőbb május 29-ig hoz döntést a szövetség elnöksége.

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnöksége keddi ülésén tárgyalta az egészségügyi veszélyhelyzet május 4-i enyhítésének a vitorlássportra gyakorolt hatásait. A szakbizottságok javaslatára az elnökség elfogadta, hogy a versenyrendszer újraindítása a biztonsági kockázatok minimalizálása érdekében fokozatosság elvét követve történjen meg. Ennek értelmében az MVSZ versenyrendszerében verseny május 31-ig továbbra sem szervezhető. Az utánpótlás neveléssel foglalkozó tagszervezeteknek azt javasolják, hogy fokozatosan indítsák el ifjúsági programjaikat a megfelelő biztonsági intézkedések betartása mellett az MVSZ erre vonatkozó ajánlásainak figyelembevételével.

A továbbra is fennálló egészségügyi kockázatok miatt az 52. Kékszalag Nagydíjat az eredeti – július 2-4. – időpontról elhalasztják. A Kékszalag új időpontjának kijelölése előtt az MVSZ kikéri a szakbizottságok, Balatonfüred város, valamint a szponzorok és médiapartnerek előzetes véleményét is, és ezek figyelembevételével választ az elnökség a következő ülésén, május 29-én több, potenciálisan alkalmas időpont közül.

Holczhauser András főtitkár elmondta: a sportági szakszövetség több ajánlást is kidolgozott a versenyszezon beindításával kapcsolatosan, szem előtt tartva, hogy a veszélyhelyzetet csak könnyítette a kormányzat, nem pedig teljesen feloldotta. Ezeknek megfelelően a versenyek rendezése a szűken vett versenyzésre korlátozódna, azaz „fapados” regattákat lehet majd rendezni. Ezeken továbbra sincs lehetőség csoportosulásra, így nem lehet tartani helyszíni nevezést, kormányosi értekezletet, fogadást, szponzortalálkozót és díjkiosztó ünnepséget sem.

Egyelőre mellőzni kell a nézőhajókat, valamint a cateringet. A rendező és mentőhajók kötelező felszerelését ki kell egészíteni maszkkal, gumikesztyűvel és szemüveggel, amelyek használat utáni elkülönített megsemmisítéséről, valamint a mentő és rendezőhajókat és a hajón található eszközöket naponta, minden használat előtt fertőtlenítéséről is gondoskodni kell.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2022 >
Szeptember 26
  • 26
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004