Nyit a városi uszoda

Június 11-től, csütörtöktől újra látogatható a városi uszoda. Három hónapos kényszer leállás után, a wellness részleg kivételével, teljes szolgáltatásival várja a vendégeket a létesítmény.

A hét minden napján 8-18 óra között lesz nyitva az uszoda. Látogatását nem korlátozzák, de a 33 méteres nagymedencében sávonként egyszerre tíz ember úszhat, a tanmedencében egyidőben maximum 15 gyerek tartózkodhat.

– Az egészségügyi irányelveket figyelembe véve úgy döntöttünk, egyelőre a wellness részleget nem nyitjuk meg. Jogszabály ugyan nem tiltja a működését, de egyeztettünk az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattal illetve a környék uszodáinak fenntartóival és arra jutottunk, határozatlan ideig még szüneteltetjük a wellness szolgáltatásokat, a masszázs viszont működik – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Majer Tamás a létesítmény üzemeltetője, aki hozzátette: az uszoda vizének higiéniája kifogástalan állapotú, naponta ellenőrzik a minőségét.

A városi uszoda a koronavírus-járvány miatt még március 16-án zárt be. A közel három hónapos bevétel kiesés érzékenyen érintette az üzemeltetőt, de ennek ellenére nincs jegyáremelés.
Újraindulnak az egyesületek edzései, és lesznek vizes táborok is majd az uszodában.

– Szeretettel várjuk a vendégeket, felkészültünk a nyitásra. Az uszoda melletti Balaton Szabadidő Központ is várja a sportolni vágyókat – mondta Majer Tamás.

Az uszoda augusztus 1-től újra a régi nyitvatartási időben, reggel 6 és este 9 között lesz majd elérhető.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.